Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Bugün 29. Günüm ve iz tedavisine başladım. Doktorum iz için krem ve silikon bant yazdı onları aldım. Bugün itibari ile başladım.

Gögüslerimiz büyükken giyemiyoduk tabi giysekte çok çirkin duruyodu

Kızlar merhaba,haftaya cuma Gaziantep’te meme küçültme ameliyatı olacağım.Yıllardır araştırıyorum.Artık yaşadığım sağlık sorunlarıyla baş edemiyorum sırt ağrısı,skolyoz vs.Sonunda karar verdim.Doktorum da bu ameliyatın benim için gerekli olduğunu göğüs kafesimin dar olduğunu söyledi.Ameliyat günü yaklaştıkça korkmaya başladım vazgeçmek istemiyorum.Kendisine ameliyat olan duyan var mı acaba .Doktorum Op.Dr.Saffet Ulutaş.

Canım bende kendi doktoruma ameliyat olan kimseyi duymamıştım. İnternetten şikayet vardan inci sözlükten falan araştırdm tek bi kötü yorum bile olmadığı için gittim. Ve görüştüğümde bana çok güven verdi tabi ameliyat günü insan ister istemez burda ne işim var ne gerek var niye acı çekiyim korkuyorum istemiyorum falan diyosun ben ağladım hatta. Ama yaptır emin ol buna değicek ben şuan hala acı çekiyorum ama pişman değilim bu acılar kalıcı değil çünkü sakın acı çekiceğinide düşünme herşey direnler çıkana kadar direnler çıktıktan sonra normal dikiş acısı çekiyosun sadece oda dayanılmıcak gibi değil:) bugün benimde 4. Günüm ne hızlı geçti ya:)

Çok teşekkür ederim bu sefer vazgeçmeyeceğim inşallah :)

Ben de doktora fotoğraf attım, muayeneye çağırdı, gittim, birleşim yerlerinde gerginlikten kaynaklı bu tarz açılmalar doğal dedi; ama yaralarımın iyileşme biçimi dışarıya doğru kabararakmış. Yani içteki dikişleri bile dışarı atmak istiyor vücut. Biraz yavaş iyileşiyormuş benimki.

(Regl döneminden kaynaklı gerginlik oluşmuştur diye düşündüm sonra. Benim göğüslerim regl dönemindeyken epey şişerdi. )

Sağ göğsün sıkıntılı biraz, oraya su değdirmezsen iyi olur dedi. Meme ucumun altı ve alt kısımdaki birleşim yerleri ayrıldı hep. Sol göğsüm biraz daha iyi nazaran. Ekstra antibiyotikli bir ampul verdi, kırıp dikişlerimin üzerine döküyorum gazlı bezle. Kan renginde bir sıvı, gördükçe psikolojim bozuluyor. 5 gün bunu kullan dedi, ve bu antibiyotikli kremi günde 4-5 kez sür dedi. Çok çabuk kuruyomuş cildim, bu da sıkıntı dedi. Kuru kalmamalıymış.

Onun dışında ben kanama var diye pamuk koyuyodum yapışmasın sütyene diye. Doktor pamuk değil de gazlı bez koy dedi. Bilgilerinize. Hala kanıyosa pamuk yaraya yapıştığı için kullanmamak lazımmış. Bi de gazlı bez de yaraya yapışabiliyor. Onu da ıslatarak çıkartıyoruz.

21. günüm bugün. 15 martta tekrar kontrole gideceğim. İzler için de krem vs verecekmiş. Bir an önce şu lanet dikişler erise de kurtulsak ya. Gerçekten psikolojim bozuldu. Sağ göğüs ucum yamuk yumuk duruyor bence bir revize ameliyat gerekecek gibi. Umarım gerekmez. Bir an önce hepimizin düzelmesi dileğiyle...

Çok üzüldüm gerçekten inşallah en kısa zamanda iyileşirsin. Sigara kullamıyor muydun yada şeker hastalığın var mıydı ki evet pamuk koyma sakın. Bantlar çıkıp 2 hafta kendimz pansuman yapıtığmzda sürekli günden2 defa gazlı bez değiştirip batikon ve serum sürüyordum dikişler iyileşsin ve enfeksiyon kapmym diye çok iyi geldi ve yaklaşık 300 adet büyük gazlı bez bitti. Neyseki geçen hafta pansuman olayım bitti.
Benim de Sağ meme ucum yamuktu buruşuktu bu hafta yamukluğu düzeldi çok şükür şuan iz tedavisine başladım 1. Ayım.
Ve daha nolduysa birden hem memelerim küçüldü ödemlerim gitti hem de yamukluk düzeldi.
Herkesin vücudu farklı olabiliyor. İnşallah en ksısa zamnda düzelirsin iyileşirsin. Ama bir daha ameliyat olma bence boşver kafana takma her iey düzelir

Ay ne güzel haber, buruşukluk falan da gitmiş, hayırlı olsun umarım çok çok daha iyi olursun. Darısı başıma.

Sigara alkol kullanmıyorum ama babam şeker hastası ve ne yazık ki benim de gelecekte potansiyel şeker hastası olma durumum var. (Kilolu olduğum dönemde insülin direnci başlamıştı.) Yaralarım tıpkı babamınki gibi geç iyileşiyor vs. Çok sinir bozucu. Benden yaklaşık 9-10 gün önce ameliyat olmuşsun, umarım ben de 1. ayımda senin gibi olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…