Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Merhaba Deryam,
Aile doktoruma sirt agrilamin oldugunu soyledim.O da beni bu ameliyati yapacak doktora yonlendirdi.Sigortanin (SECU ) nun karsilamasi icin goguslerinin her birinden 300gr cikmasi gerekiyor.Hepsini karsiliyor sigorta fakat ameliyati oldugun yer hastane ise odemiyorsun ama klinikte doktora ayri bir ucret oduyorsun/odeyebilirsin. Doktorunla konustuktan sonra mutuel ( ozel saglik sigortasi ) i ara bazen hepsini karsiliyorlar
Nerede yasiyorsun

canım merak ettim ameliyattan bebeğini emzirmedinmi? süt vermede herhangi bir sorun yaşadınmı?

merhaba ben ameliyatımı gazi üniversitesi hastanesinde reha yavuzer'e yaptırdım.
ben zaten ilk bebeğimi hiç emzirememiştim hem sütüm yoktu hemde gögüzlerim büyüktü bebek tutamıyordu.amelıyattan sonra 2. bebegımde doktorum bır sorun olmayacagını soyledı gercektende oladı sütüm vardı ama bebege yetmedi o yuzden mama kullandım ama sütümün olmamasıyla amelıyatımın bir alakası yoktu .

Canim cevabin icin tesekkurler ben 57 bolgesi metz e bagliyim sen neredesin bu arada ben cocuk icinde tedavideyim aldigim ilaclar da sisirdi beni bilmiyorum ne yapacagim esim cocukdan sonra kucult diyor ama bakalim ben yinede arastiriyorum uc yil oldu buraya geleli dil sorunuda varrr anlican hersey ust uste geldi

deryam bende mıkroenjeksıyonla hamıle kaldım.benımde oncesı ve sonrası hep buyuktu.bukadar buyuk olmasına ragmen sutumde olmadıı..yalandan tasıyorum bukadar yukuuu..arkadslarr l!!ltf amelıyat olanlar drların adlarını ve gercekten memnun olup olmadıklarını yazsınlar..gecen tum yazıları okudum ve adı gecen drlarla net aracılığıyla ırtıbat etmeye calısıyorum..sadece guvenıcem ve maddı olarakta benı yıkmayacak bır dr arıyorum..fıyatlarda cok değişken..olmazsa unıversıte hastanesınde olcam..bana uyan yerler trabzon,ıstanbul ve ızmırrr..ltf yardımcı olun...tesekkurler..

arkadaşlar siteyi çok beğendim..tüm yazıları gözümü kırpmadan heyecanla okudum..ancak bazı arkadaşların yazdıklarına kafam takıldı..özellikle shirrbazz nikli arkadaşa tuğrul turan diye bir doktoru tavsiye edip durmuş..bahsettiği doktor 11 milyara yapıyor bu işi..11 milyar düşünebiliyormusunuz?? benim gibi işsiz güçsüz yetim maaşıyla geçinmeye çalışan biri için çok büyük para..param olsa Allah biliyor koşa koşa giderim..ama bu arkadaş ısrarla ve ısrarla bu adamı tavsiye ediyor..diyorki doktora çok yalvardım bir hastasının resimini versedee aradaki farkı görseniz diye..çok merak ediyorum acabaa shirbaz bu doktora ameliyat olduysa neden kendi göğsünün resmini bize göndermiyor?? bizde görelim şu dahiyane doktorun şahane eserini..barbide barbi bizde isteriz madem katlanıcaz bu zahmete bu psikolojiye en güzeli olsun.barbi halt etsin istemezmiyiz ama okadar paramız yok..o bahsedilen parayı bir arada bile görmemişim ben..hem bu forum ameliyat öncesi ve sonrası yaşanılanları paylaşmak değilmi? lütfen ameliyat olacak arkadaşlar deneyimlerini bizimle paylaşsın...ve ameliyat sonrası yaşanılan olumlu hisler ve olumsuz tıbbi gelişmeleri paylaşan tüm arkadaşlara sevgi ve saygılar..benim bu konuda büyük korkularım var ,ilk defa olacağım eğer olabilirsem imkanlarımı düzenleyip..korkularımın ilki ameliyat anestezi..ikincisi bekarım ve ileride emzirme sorunu yaşayabilme olasılığı..üçüncüsü ise sigara içiyorum bunun yaralara etkisi..ve ensonunda acaba iyiki yaptırdımmı diyeceğim..keşke yaptırmasaydımmı diyeceğim..umarım sonuç iyi olur..herkese içten teşekkürler cesaret verdiğiniz için..

Sevgili asya_dilek,
Ben henüz 10 gün önce ameliyat oldum. Ben beklentilerimin karşılığını %100 aldım diyebilirim kesinlikle. En çok anesteziden korkuyordum epey de uzun sürüyor çünkü ameliyat. Çok şükür gözlerimi sorunsuz kapattım sorunsuz açtım. Şimdi benim sana tavsiyem bu ameliyatta herkesin sonuç beklentisi birbirinden farklı. O nedenle herkesin düşünceleini oku ama hiç birisi sana tam kıstas olamaz. Benim beklentim yıllardır taşıdığım ağırlıktan ve omuz ağrılarımdan kurtulmaktı. Bir çocuğum var ve onu 1,5 yaşına kadar emzirdim zaten. Sonuç benim beklentimin üzerinde oldu. Daha ameliyattan odama çıktığımda yattığım yerden şööyle bir göğüslerimin görünen kısmına baktım vaaaav dedim. Şimdi ise çok çok daha güzel görünüyorlar. Hiçbir komplilasyon yaşamadım. Süper geçti herşey. Bu kararı önce kafanda verip bitireceksin en zor aşama o zaten. Sonrası amacına ulaşmak için detaylardan ibaret. Çok uzun oldu ama sonuç olarak sana tavsiyem Gazi Üniversitesi'ne gidebilirsin. Herbir göğüsten 300gr. üzeri çıkınca SSK da %40 ını karşılıyor. Bu durumda maliyet 3000 ytl yi geçmiyor. Ben de bu sitedeki görüşleri okuduktan sonra kararımı pekiştirmiş biri olarak herkese sıkıntılarından kurtulmayı diliyorum.

Dilekirem sen gazide mi olmuştun?

Bende ay sonunda reha beyle ve Nebil byle görüşüp , hızal kg. verip kasım sonunda olmak niyetindeyim.

sevgili asyadilek
ben de dilekiremerguna katılıyorum
beklentinin ne olduğu çok önemli
ben de 15 gün kadar önce oldum
ve ben de onun gibi burada yazılanları okuyarak düşüncemi pekiştirdim

senin de deiğin gibi
ben de isterim 11 000 ytl verip gidip tuğrul turana oliim
evet sağlık
evet bi kere olan bi iş
evet kendine yatırım
ama işte yok
ben bu işe lüks deil ihtiyaç olarak baktım ve tuğrul turana da gitmedim
burnumun dibinde olmasına rağmen gitmedim
serdar erol yine öyle 12 000 ytl
gitmedim bile
randevu bile almadım
erol kışlaoğlu var
suadiyede 12 000 ytl istedi
3.5 sene önce görüşmüş olmama rağmen bi daha kapısının önünden geçmedim
evet bu işin bir piyasası var
alt ve üst limitleri var
genel araştırmama göre 4.000-6.000 arası en makul fiyatlar
nedense daha ucuzdan da "ucuz etin yahnisi" mantğıyla kaçtım
zaten 4.000in altına da kimse düşmedi diyebilirim

baştaki beklentiye gelince bence işin en önemli kısmı bu
ben ne olursa olsun klüçük meme istedim
iz kalsın asimetrik lsun
ne bileyim ağrılarım olsun
umrumda deiil
yeter ki sırt ağrılarım geçsin dedim
dik duriim
ince görüniim dedim

ama kazın ayağı öyle olmadı
çünkü gözardı ettiğim bir durum çıktı

arkadaşlar ben simetri hastasıyım
asimetrik herşey bende panik ataka giden etkiler yapıyor
ve evet bi memem diğerinden birazcık büyük
ve birinin dikişi diğeirrndne hafif daha uzun ve sağa kıvrık

esasında şımarıklık yapıyorum
kızım sen değil misin ne olursa olsun sadece küçülsün diyen
evet! benim!
ama işte gerginim
ha çok güzel ve ince bir görüntüm var şu anda
allaha şükür ne ağrım ne sızım
ne dikişlerimde ebir problem
ufak açıklıklar var sanmıştım ama dünkü kontrolümde doktor normal dedi
bir de regl oldum
onun verdiği bir şişlik
yanlarımdan yapılan liposuctionun verdiği şişlik
ve genel ödemden
dediğim gibi sol memede asimetrik bir durum var
çoooooooooooook dikkatli bakmak
ama uykularım kaçıyor
allahtan ailem annem bu konudabeni telkin eidyorlar sürekli
hani sen zaten daha kötüsüne bile razıydın diye diye de biraz daha iyiyim
(komik oluyorum biliyorum eski göğüslerimde biri diğerinden nerdeyse bir beden büyüktü, tabi ama o zaman allah vergisi diyip geçiyordum heralde :))) kafamçokkarıştı)

neyse iştet
konunu özü
beklenti çok önemli
ben kendimi en kötüsüne hazırlamıştım
ve umrumda deildi
şimdi şımarıklığımın geçmesini
ve laf aramızda sol mememdeki ödemin inmesini bekliyorum
dikişin de izi gitsin
gökten herbirimize mercedes bmw yağsın
herkes 90-60-90 olsun
herkesin kocası her özel günde süper hediyeler alsın (umarm sağ tarafta ödem mödem yoktur da eşit olurlarlülülülülülü )

Yaz şekerim istediğin kadar, sen her detayı yazdıkça bize tecrübe oluyor, saol.
Bence bu işi başarıyla tamamlMIŞ OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞA ARTIK.

iNŞALLAH BENDE KURBAN BAYRAMINDAN SONRA BÖYLE YAZABİLİRİM.

Her ne kadar bazı doktorlar marka gibi sunulmaya çalışılsa da ben 11.000 ytl verince bu işin BMW'si olur ucuz olursa vasat olur vs. gibi düşüncelere kesinlikle katılmıyorum. Eğer öyle olsaydı Türkiye'de adı geçen 3 doktor olur diğerleri uzmanlık vs. bile alamazdı. Estetik ameliyatlar çok görecelidir herkesin güzellik kavramı ve beklentileri birbirinden farklıdır. Bunu kendine yatırım vs. falan gibi de görmenin yanlış olduğu kanısındayım. Çok abartmayın arkadaşlar. Siz doktorunuza istediğinizi söyleyin, beklentilerinizi anlatın gerisini de doktora bırakın. Bu nedenle özellikle ben doktor ismi vermekten kaçınıyorum. Hiçbir hekim hastasını mutsuz etmek için bu tip bir işe kalkışmaz. Ayrıca şunu da ilave edeyim ameliyat sonrası sonucu sizin göğsünüzün başlangıç durumu da etkiliyor. Bu bir konfeksiyon işi değil. Kimsenin ameliyat sonrası resimlerine bakarak karar vermeyin.

sevgili dilek adaşımsın:) çok teşekkür ederim..inan bana bu yazılar kararsızlığımı atmama neden oluyor..birde şu dayanılmaz sırt ağrıları..30 yaşındayım bugüne kadar evlenrim belki bebeğimi emziremezsem kafayı yerim diye düşündüm..hem bel omuz ağrılarım çok yoktu katlanabiliyordum ..ama bu sene sırt üstü yatamayacak kadar kötüleştim..sürekli sırtım ağrıyor ve omuzlarımdaki sütyen izi derinleşmiş..çok üzüldüm..asla kendime yaşıtlarım gibi sütyenle alamadım..herzaman bikini reyonundan transit geçtim..asla salına salına yürüyemedim kumsalda ..iç çamaşır reyonu benim için sadece beyaz külot ve pazardan aldığım 95 numara sütyenden ibaretti..aslında 95 bile sıkıyor ama 105 almayı gururuma yediremiyorum açıkçası..yani işin aslı en güzel yıllarım 50 yaşındaki bayanın giyim zevki gibi oldu..herzaman siyah ve bol giydim..alt bedenim oldukç zayıf..kardeşimin düğününde bile aldığım abiyenin göğüs kısmında göğsümün yarısı aşşağıdaydı..allahtan siyahtı pek belli olmadı..bende küçüldü sanıp sevinmiştim..meğerse yarısı aşşağıdaymış:)..yani Allah biliyor fiziki olarak çok acılar çektim ki tek sorunum bu değil..hep erteledim korktum imkan bulamadım ama geçen gün annem bi elbise getirdi denememle çıkarmam bir olunca sanırım üzüldü..ilk defa bana bukonuda destek oldu ..hep karşımdaydı bu konuda..bende tek başıma imkansız karar veremezdimkii..annem hep çocuk emzirme işine takıldı bende anne ben bu saatten sonra evlenicem çocuk doğurucam emziricem olacak yaş 38-40 geçti gitti gençlilkkkk...eee bu seferde çıkacak göbek selülitt...diyeceksinkii amaaannn hangi birinden ameliyat olayım kalsın böyle diyeceksin..iyisimi ilerlemeden yapmak bu işi..ama korkuyorumm ..sigaraaaa içiyorum(

BUNEBU senin yazdıklarınnnn inanılmazdııııı..her an kendimi buldum sankii ...ameliyat öncesi yaşadıklarını yazmışsın..acaba küçüklermi ne demişsin yaaa..cidden bende öyle oldum yaa..inanılmazsın ameliyat sonrası yaşadıklarını hepsini okudum..hepiniz inanılmazsınızz arkadaşlar cidden çok cesaretlendiriyorsunuz..geçmiş olsun...benim içinde şöyle renkli sütyenlerden alın giyin ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....

bu arada bunebu (tugbaydı yada tuğçe galiba..) canım çok geçmiş olsun bu tür ameliyatlarda karşılaşılabilen bir durummuş bu şişlik biraz zaman alır..merak etme sen işin ennnn zor kısmını atlatmışsın zaten..6 aya kadar bomba olacaksın bomba..düşünsene herşey geçicek iyiki diyeceksin..eski günleri düşün çektiğin ağrıları alamadığın o güzel sütyenleri saklayıp durduğun herkesin gözüne gözüne çarpan göğüsleri..benim sırtım çok fena sanki belim şişmişte kollarımı geremiyorum...şuan iyileşmeye bak ..en kısa zamanda çoookk güzel haberlerini alıcaz inşallah...
moralini yüksek tut ..simetriyi mimetriyi kafana takma allaha şükürki göğüsler el kol gibi gösterilen bi organ değil sadece sen görücen birde kocan:)...çokkk geçmiş olsun tekrarr herşey geçicekkk...

benim kuzenimin kocası doktor
onun kızkardeşi göğüslerini büyültmüştü

söylediği bir söz beni en çok etkileyen söz oldu
karar vermemde

dedi ki ben kızkardeşimi göğüs büyütmede ankaranın en iyi doktoruna götürdüm
en iyi muameleyi yaptırdım
ve en mükemmel sonucu bekledim
amakızkardeşinin göğüsleri bozuk olmuş
açıkçası detayını çok bilmiyorum

neyse bana dedi ki
önemli olan senin ne istediğin
geri kalanı şans
90% başarılı bir doktora gidip 10% şanssız gruba girebilirsin
ya da 10% başarılı bir adamın en iyi 10%undan biri de olablilirsin

beni bir bu söz çok cesaretlendirmişti

bir de internette hatta belki de ebu forumda okuduğum bir yazı

meme küçültme ameliyatı yaptıran bir kadın deişti ki
ben yıllarca ya kocam beenmezse
ya çocuumu emziremezsem diye diye 40ı aştım
ortada olmayan bir çocuğa ve kocaya bel bağladım
sırtım kamburlaştı omuzlarım çöktü
ameliyatı oldum ve bin pişmanım hep başkalarını dinledim diye gibi bişey yazmıştı

ben çocuğumu bu ameliyat yüzndene emziremezsem eğer ondan büyüyünce özür dilemeye karar verdim
- ki doktorum kesinlikle süt kanallarına dokunmadığını söylüyor -

özrü dilicem
dicem ki kızım/oğlum ben de egençkızlığımı göğüs dekolteli bluzler en güzel ip bikinilerle bitirmek istedim öyle başlayamadım ama öyle bitirdim, eğer bunu için bana kızgınsan anlarırm ama annenin hayatında verdiği en iyi kararı desteklemeni bekliyorum. şimdi bi öp bakim anneyi"

ya da işte böyle bişey
hele bi doğurayım büyüteyim
tabi arada kocayı bulayım da

ben silikon taktırıp göğüs büyültme ameliyatının daha pahalı olduğunu sanıyordum ama küçültme ameliyatı pahalıymış ..şaşırdım valla..
yani büyültürkenki yapılanlar daha fazla iş gibi..
büyültme işlemi yağ aldırma ameliyatı gibimi ? yani kesi falan olmadan ..yoksa başka türlümü?

asya dilek ve bunebu 2nizden biri yazmıştı sanırım..göğüs büyük olunca cicili bicili sütyen giyememek keza bikinileri de..ya tersi durumda da aynı şey söz konusu :)
yani göğsün küçük olunca da nerde içi dolgulu sütyen var onu arıyorsun o da o süslü sütyenlerin içinde yarıdan azında var ..yani çoğunun dolgusu yok
artı bikini de giyemiyorsun çünkü göğsün o bikini kalıbını doldurmuyor..onda da anca dolgulu ararsın..ki dolgulu olsa da göğsün küçük olduğu anlaşılıyor pekala..
böyle işte..

büyültme değil küçültme işlemi yağ aldırma gibimi dicektim.. yanlış olmuş

aslında haklısın benim gögüslerim 100 bedendi ameliyatsonrası 85 beden oldu hiç pişman degilim çokda memnunum hayatımda yaptıgım en iyi olaydı ama biraz istedigimden küçük oldu şimdide hep içleri dolgulu sütyen alıyorum ama bunun dışında hiç şikayetçi degilim bu arada anneminde gögüsleri çok büyük annem 69 yaşında eger biraz genç olsam bende ameliyat olurdum diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…