Göğüs İmplant Hastalığı (BII)

Bu konu başlığınada yazayım..Dün kan tahlilleri yapıldi gogus uzerinde agri yanma koltuk altinda agri yanma boyun agrisi sikayetlerim devam ediyor..kan tahlillerinin sonucu hiç bir sey yoookk..ama vucut kendini savunmaya almis antikor üretiyormuş...usg de hiçbir sey yok..kim bu protezler saglikli diyosa aklına şaşarimmm.evet gorunurde bisey yok doktorlar bisey bulamiyor..ama var bu protezler insanı hasta ediyor..estetik cerrahlar da bunu biliyor ve cok azı bunu kabul ediyor ve aciklama yapiyor..sonuc olarak antalyada mesela sadece sibel atalay purtuklu yuzeyli slikonlarin lenfoma yapabilecegini soyledi bana digerleri ise ya konuya hakim degil yada işlerine gelmiyor...simdi vucudum savaş veriyor resmen slikonlarla..kabul edermi etmezmi ilerleyen zamanlarda gorücez.

Bu konu başlığınada yazayım..Dün kan tahlilleri yapıldi gogus uzerinde agri yanma koltuk altinda agri yanma boyun agrisi sikayetlerim devam ediyor..kan tahlillerinin sonucu hiç bir sey yoookk..ama vucut kendini savunmaya almis antikor üretiyormuş...usg de hiçbir sey yok..kim bu protezler saglikli diyosa aklına şaşarimmm.evet gorunurde bisey yok doktorlar bisey bulamiyor..ama var bu protezler insanı hasta ediyor..estetik cerrahlar da bunu biliyor ve cok azı bunu kabul ediyor ve aciklama yapiyor..sonuc olarak antalyada mesela sadece sibel atalay purtuklu yuzeyli slikonlarin lenfoma yapabilecegini soyledi bana digerleri ise ya konuya hakim degil yada işlerine gelmiyor...simdi vucudum savaş veriyor resmen slikonlarla..kabul edermi etmezmi ilerleyen zamanlarda gorücez.
Geçmiş olsun canım, maalesef BII'ın da en büyük sorunu oymuş. Elle tutulabilir bir teşhis yapmak çok zor. Vücut tehlike altında hissedip kendini reaksiyon gösteriyormuş. Doktorun ne önerdi bu durumda?

Geçmiş olsun canım, maalesef BII'ın da en büyük sorunu oymuş. Elle tutulabilir bir teşhis yapmak çok zor. Vücut tehlike altında hissedip kendini reaksiyon gösteriyormuş. Doktorun ne önerdi bu durumda?
Az evvel hastaneden çıktım..evet vucut protezlere tepki gösteriyor.kas agrilari,nefes problemi,tekrarlayan tetik noktalar,bir turlu fizik tedaviye cevap vermeyen kaslar....fizikyedavicim devlet hastanesinde bulunan baska bir estetik cerrahla tedavime devam edecek..perge diye bir ilaç verdiler yeşil reçeteli 2 ay boyunca kullanicam eger sonuc alamazsam çıkarttircam slikonlari ve sağlığımıda özgürlüğümüde geri alıcam..bu semptomlar hemen başlarda yada 3 5 sene 10 sene sonrada cikabiliyor..neyseki benim en basta çıktı..en fazla deforme olan meme derisini kestiririm zaten 40 sene memesiz dolastim bi 40 daha dolasirim.ama bi 10 sene daha bu şekilde yasayamam.Aklı olan yaptirmasın..ha 1 sene ha 10 sene neticede bu salak seyleri hepimiz birgün cikarttircaz malesef.

Merhaba bende protez taktırıp 3 ay sonra çıkaranlardanım. Benim ameliyatım iyileşme sürecim sorunsuz geçti sonuçta görsel olarak çok iyiydi.1 ay sonra filan kol altlarımda ağrılar başladı beyin sinir cerrahi ortopedi kadın doğum ve kendi plastik cerrahım olmaz üzere birçok dr a gittim çok tetkikler yapıldı ve herşey normaldi.fakat bi huzursuzluk hissediyordum vücudumda yabancı bi maddenin verdiği ağırlık..sabahları ağrıyla uyanıyordum psikolojik olduğunu düşünüp psikoloğa dahi gittim.ısrarla çıkarma niyetindeydim cerrahım sonucun çok güzel olduğunu alışma sürecinde olduğumu bi süre daha kalmasını söyledi hep.3 ay sonrasında küçük bi operasyonla çıkardık meme dokum vardı 6 ay içinde yaklaşık olarak,1 yıl içinde de tam olarak eski haline döndü izlerim dışında...lenfoma riskini dr um başta söylemişti 30 binde 1 kadında görülen küçük bi risk diye..
Sikayetleriniz bittimi çıkarttikdan sonra

Bunu buraya ekliyorum..bir profesörün meme implanti yapmadan önce hastasına imzalattığı onam formu..

Eklentiler

• IMG_20200825_204212.jpg
    IMG_20200825_204212.jpg
    173,2 KB · Görüntüleme: 141
Merhaba arkaslar ben bu meme implant hastaligini tam olarak yasyanlardanim 31 ekim 2018 de aLergan trf implant takildi yasakli olanlar ve 15 ay sonra cikattirdim bende o Facebook grubuna uyeyim lenf bezlerinde sisme,yorgunluk agri surekli soguk alginligi bagirsak sorunlari adet sorunlari reglim bir gune dustu implantlardan sonra gece terlemesi kotu vucut kokusu anksiyete depresyon sac dokulmesi yani nerdeyse butun septomlari yasadim ha kuru agiz yanal dil de var doktor doktor gezdim hc bi cevap bulamadim kanda hersey normal gozukuor sonra Facebook gurubuna katilinca butun sorunlarimin implantlardan oldugunu anladim.guzel gozukecegim die vucudumu alt üst ettim cok pismanim

Böyle birsey kesinlikle var cok üzülerek söylüyorum 8 ay önce yaptirdim ben gögüslerimi.
Zaten saclarim dökülüyordu suan kellik derecesinde cogaldi.
sabah uyandigimda gözlerim cok sisiyor ve agriyor
Kabizligim artti
ve Nefes darligi oldu galiba bende. Dag tirmanislari yapan insandim artik yarim saat rampali bir yolda yürüsem merdiven ciksam nefes nefese kaliyorum. 15 dk Spor salonunda Stepper yapsam nabzim 150‘lere cikiyor ki 138‘i asmazdim eskiden
Ve Hafizam cok kötülesti unutkanlastim zihin bulanikligi of of
biraz daha keyfini cikarayim Cocuk dogurduktan sonra cikarticam

Böyle birsey kesinlikle var cok üzülerek söylüyorum 8 ay önce yaptirdim ben gögüslerimi.
Zaten saclarim dökülüyordu suan kellik derecesinde cogaldi.
sabah uyandigimda gözlerim cok sisiyor ve agriyor
Kabizligim artti
ve Nefes darligi oldu galiba bende. Dag tirmanislari yapan insandim artik yarim saat rampali bir yolda yürüsem merdiven ciksam nefes nefese kaliyorum. 15 dk Spor salonunda Stepper yapsam nabzim 150‘lere cikiyor ki 138‘i asmazdim eskiden
Ve Hafizam cok kötülesti unutkanlastim zihin bulanikligi of of
biraz daha keyfini cikarayim Cocuk dogurduktan sonra cikarticam
Ben hiç beklemiycem doktorum tamam dedigi anda çıkartıcam.gögüs ağrısı nefes darlığı taşikardi unutkanlık fibrolmiyalji rotator cuff yorgunluk halsizlik hepsi var..bizi zehirliyor bunlar.şükrediyorumki ben 1 yil olmadan çıktı belirtiler dokularin iyilesmesini bekliyorum iyilestigi anda gidip kurtulcam bu zehirlerden.resmen 1 yilım çöpe gitti.

Ben hiç beklemiycem doktorum tamam dedigi anda çıkartıcam.gögüs ağrısı nefes darlığı taşikardi unutkanlık fibrolmiyalji rotator cuff yorgunluk halsizlik hepsi var..bizi zehirliyor bunlar.şükrediyorumki ben 1 yil olmadan çıktı belirtiler dokularin iyilesmesini bekliyorum iyilestigi anda gidip kurtulcam bu zehirlerden.resmen 1 yilım çöpe gitti.
Senin zaten ilk ameliyatta problemliydi dimi benim hersey cok güzeldi ama kellik korkutmuyor degil. Of neden böyle oldu ki ya marka degistirsek bir fark olur mu ki

Senin zaten ilk ameliyatta problemliydi dimi benim hersey cok güzeldi ama kellik korkutmuyor degil. Of neden böyle oldu ki ya marka degistirsek bir fark olur mu ki
Evet benim ilk ameliyattan beri sorunlu.bugun mr cekilecek pektoral kaslara bakılacak.görüntü 2.ameliyatta düzeldi ama saglik sorunlari hiç bitmedi.marka filan degistirmekle ugrasamiycam direk söküp atıcam.hepsi ayni maddeden yapiliyor zaten.marka degistirmek çözüm değil.bll her markada oluyor.mentor nutrella filan farketmiyor.biran evvel cikartip nefes almak istiyorum

Uzun zamandır bu foruma uğrayamamıştım yeni okuyabildim mesajları. Çok geçmiş olsun, peki bir gelişme var mı durumunda şimdi?

2-3 gün önce yeni bir gelişme yaşanmış. FDA artık resmi olarak bu hastalığı kabul ediyor ve silikonların paketlerindeki resmi uyarılar listesine hem lenfomayı hem de BII'ı(Göğüs İmplant Hastalığını) eklemiş durumda. Türkçe makale aradım ama bulamadım. İsteyen google çeviriyle türkçeye çevirebilir bu makaleyi.

FDA finalizes black box warning for breast implants

Uzun zamandır bu foruma uğrayamamıştım yeni okuyabildim mesajları. Çok geçmiş olsun, peki bir gelişme var mı durumunda şimdi?
Durumda pek bir degisiklik yok kan degerlerinin ve gogus kasının toparlanmasini bekliyorum cikarmak icin.muhtemelen 15 gun sonra şutluyorum bu zehirli şeyleri vucudumdan 🙂🙂🙂

2-3 gün önce yeni bir gelişme yaşanmış. FDA artık resmi olarak bu hastalığı kabul ediyor ve silikonların paketlerindeki resmi uyarılar listesine hem lenfomayı hem de BII'ı(Göğüs İmplant Hastalığını) eklemiş durumda. Türkçe makale aradım ama bulamadım. İsteyen google çeviriyle türkçeye çevirebilir bu makaleyi.

FDA finalizes black box warning for breast implants
Evet dün resmen açiklama yapildi.artik slikon kutularinda uyari yazisi yazacak ama hangimiz slikonun kutularini gördükki ameliyattan önce.

Evet dün resmen açiklama yapildi.artik slikon kutularinda uyari yazisi yazacak ama hangimiz slikonun kutularini gördükki ameliyattan önce.
Aa olmusmu hic duymamistim.evet aynen o kutulari gormedik.ama bii yi kabul etceklerini sanmam cunku kabul ederlerse cikarmak isdeyenlerin amaliyat parasini karsilmak zorunda kalirlar ve isdemezler heral

Aa olmusmu hic duymamistim.evet aynen o kutulari gormedik.ama bii yi kabul etceklerini sanmam cunku kabul ederlerse cikarmak isdeyenlerin amaliyat parasini karsilmak zorunda kalirlar ve isdemezler heral
Kabul ettiler canım.aciklamada yapildi.hatta uzunca bir semptom listeside yayımlandi.isin maddi boyutuna fda karismaz gibime geliyor neticede ürünü onlar üretmiyor.implant üreticilerine peşpeşe dava açılır muhtemelen doktorlarada dokunulmaz neticede aciklama yeni yapildi.ama bundan sonra cerrahların hastalara bilgi vermesi zorunlu oldu.

15 seans fizik tedavim 10 gun once bitti. tedavi devam ederken iyiydim. cumartesi gunu sacimi toplamak icin kolumu kaldirdigimda kolumun koltuk altina yakin ic kisminda sicaklik hissettim. ogleden sonra isaret parmagim sisti ve kolumda agri iki gundur devam ediyor. gece uyurken parmaklarim kasiliyor. hem boyun fitigi (MRda gorunuyor zaten), hem omuzlarimda asimetri hem de torasik outlet sendromu dendi. torasik outlet sendromunu zaten implanti olan pek cok kadin yasamis. 3 ay daha devam edecegim fizik tedavi hareketlerine. gecmezse her turlu komplikasyon riskini alip cikartacagim implantlari.

15 seans fizik tedavim 10 gun once bitti. tedavi devam ederken iyiydim. cumartesi gunu sacimi toplamak icin kolumu kaldirdigimda kolumun koltuk altina yakin ic kisminda sicaklik hissettim. ogleden sonra isaret parmagim sisti ve kolumda agri iki gundur devam ediyor. gece uyurken parmaklarim kasiliyor. hem boyun fitigi (MRda gorunuyor zaten), hem omuzlarimda asimetri hem de torasik outlet sendromu dendi. torasik outlet sendromunu zaten implanti olan pek cok kadin yasamis. 3 ay daha devam edecegim fizik tedavi hareketlerine. gecmezse her turlu komplikasyon riskini alip cikartacagim implantlari.
Benim fizik tedavim devam ediyor.rotator cuff sendorumu poland sendorumu benim 18 gun kaldi bitmesine fizik tedavimin biter bitmez cikartacagim.

Merhaba foruma yazdıklarınızı takip ediyorum 11 yıl sonra kapsül oldu demiştiniz o zmn komple çıkarmayı düşündünüz mü tekrar yenisini taktırmak yerine.şimdi tekrar sorun yaşamanız üzücü.

Merhaba foruma yazdıklarınızı takip ediyorum 11 yıl sonra kapsül oldu demiştiniz o zmn komple çıkarmayı düşündünüz mü tekrar yenisini taktırmak yerine.şimdi tekrar sorun yaşamanız üzücü.
tabii ki dusundim ama derimin birbirine yapisma ihtimali oldugu soylenince goze alamadim. zaten "her turlu komplikasyon riski" diye bahsettigim sey de o.

X