Ben birkaç gündür yağ enjeksiyonunu araştırmaya başladım kendi dokum vücudumda sorun yaratmaz diye. Burada bir arkadaş kanser riski oluyor deyince biraz bakındım da uzmanlar şimdilik böyle bir bağlantı görmediklerini söylüyor. Özellikle de kök hücreli bir tedavi olmazsa, kanser riski olmaz diye umuyorum. Gerçi arkadaşların bahsettiği ve okuduklarımdan anladığım kadarıyla çok daha zahmetli bir süreç. Ama BII nedeniyle silikonlarını çıkaranlar toparlamak amaçlı genelde bunu yapıyor istersen iyice bir araştır bu yöntemi komplikasyonlarıyla, tedavi süreciyle birlikte.
Canım sen ondan bahsedince ben de bugün biraz araştırma yaptım lenfoma ve implantlarla ilgili. İlk lenfoma vakası 1997'de tespit edilmiş. 2006'da 63 kişide varmış ama FDA bunu zararsız bulmuş çok nadir bir durum olduğu için. 2011'de kesin olarak ilişki onaylanmış ama çok nadir olduğunu konuşulmuş yine. 2016'da Dünya Sağlık Örgütü, 2017'de de FDA kabul etmiş. Hatta Türk Plastik, Rekonstrüktif ve
Estetik Cerrahi Derneği 2017'de bir açıklama yapmış
(Açıklama). Yanlış anlamadıysam o zaman riskler çok da anlaşılmamış, nadir olduğu için biraz küçük görülmüş. Allergan de ürünlerini taa 2019 Temmuzunda geri çekmiş. Bu nedenle de sanırım protezi takan insanlar doktorlarından çok Allergan şirketine dava açıyor. İstersen bunu farklı doktorlarla da konuşup neler yapabileceğini bir öğren. Doktoruna da belki pürüzsüz implantla değiştirip değiştiremeyeceğini sor, pürüzsüzlerde BIA-ALCL vakası görülmemiş şu güne kadar diye anladım ben. Ama bununla birlikte, benim sözünü ettiğim göğüs implantı hastalığı (BII) protez tipi ayırt etmeden çıkıyor maalesef