• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

slm arkadaşlar bende dr umdan haber bekliyorum ameliyat günü için. bir sorum olacak sigara içenlere, 10 gün önceden sigaranın bırakılması gerektiğini duydum, sigara içen ve ameliyat olan arkadaşlar sigarayı bıraktılarmı acaba ameliyat öncesi?

slm, ben de kullanıyorum sigara. doktorum ameliyat öncesi içmeme izin verdi. ben de sormuştum 10 gün önceden bırakmak gerekiyormuş demiştim. gerek yok dedi. ama ameliyat sonrası içmesen bir süre iyi olur dedi. çok istersen günde bir tane dedi. zaten ilk günler istemiyorsun. ben 10 gün sonra tekrar içmeye başladım. iyi mi yapıyorum bu tartışılır tabi.

arkadaşlar bende dün ameliyat oldum bugün 2. günüm hiç ağrım yok ama inanılmaz bir gerginlik hissi ve şişlik var. inşallah en kısa zamanda bu sıkıntılar da biter. ama değer sanırım bunlarıda çekmeye şimdiden giyeceğim kıyafetlerin hayalini kurmaya başladım :)

çok geçmiş olsun. ağrın olmamasına sevindim. kas altı mı senin de.? benim ilk 2 gün ağrı değil de hareket ettikçe kaslarım acıyordu. artık geçti çok şükür. benim 2 hafta oldu bugün. gerginlik değil ama hala şişlik var gibi. bir de bu sporcu sütyenini ne kadar takacağız acaba?? benim doktorum 3 ay öneriyorum hastalarıma dedi!!

2-3 ay bu sütyeni kullanmamız gerekiyormuş :( benim daha bandajlar bile çıkmadı ameliyat olalı 4 gün oldu çünkü, 4 gün sonra çıkacak bandajlar, tek sorun bandajlar alerji yaptı su topladı derimde bazı yerler, dr a sordum geçer takma dedi :) sigaraya da başladım bu arada az içiyorum ama içiyorum :(

jeny nerdesin merak ediyorum bi aksilik yoktur inşallah iyileşme sürecinde olduğun için giremiyosundur herhalde hadi çabuk iyileş de yeni halinle bize merhaba de:))

Arkadaşlar benim memişlerin yapısı şöyle;göğüs uçlarım karşıya değil yanlara bakıyo ve ortası biraz ayrık,silikon konulunca da bu durumda bi değişme olmadı.Üçgen bi sütyen denedim yanlardan yuvarlakça çıktılar teyzem,sütyen küçük olduğundan böyle oluyo dedi..toplayan telli sütyenlerden takarsam ortaya doğru gelirmiş..bide spor yaparsam,ağırlık kaldırırsam falan yanlara doğru gidiyo ya ortaya gelirmiş biraz daha.. Göğüs ucu benimki gibi hafif yana bakan ve böyle bi sorunla karşılaşan oldu mu aranızda? Acaba yuvarlak protez konmasının etkisi olabilir mi bu,söylenildiği gibi spor yapınca ve sütyenle değişebilir mi bu durum? Aslında "bu senin göğsüünün yapısı o yüzden değişme olmaz" dediğinizi duyar gibiyim :çok üzgünüm:

fasion benimde ilk 15 gün aynıydı. benimkide yuvarlak protezdi.göğüs uçları dışa bakıyordu. sporcu sütyenini çıkarmamanı tavsiye ederim .ayrıklığa bişey diyemem ama dışa doğru olması anormal bir durum değil.slikonların yerleşmesi 1 ay alıyor.spocu sütyeni toparlıyor.
sevgiler cnm

Arkadaşlar benim memişlerin yapısı şöyle;göğüs uçlarım karşıya değil yanlara bakıyo ve ortası biraz ayrık,silikon konulunca da bu durumda bi değişme olmadı.Üçgen bi sütyen denedim yanlardan yuvarlakça çıktılar teyzem,sütyen küçük olduğundan böyle oluyo dedi..toplayan telli sütyenlerden takarsam ortaya doğru gelirmiş..bide spor yaparsam,ağırlık kaldırırsam falan yanlara doğru gidiyo ya ortaya gelirmiş biraz daha.. Göğüs ucu benimki gibi hafif yana bakan ve böyle bi sorunla karşılaşan oldu mu aranızda? Acaba yuvarlak protez konmasının etkisi olabilir mi bu,söylenildiği gibi spor yapınca ve sütyenle değişebilir mi bu durum? Aslında "bu senin göğsüünün yapısı o yüzden değişme olmaz" dediğinizi duyar gibiyim :çok üzgünüm:

Geçmiş olsun canım. Evet meme şeklin ameliyattan önce neyse ameliyattan sonra da aynı oluyo. Benim de birinin ucu biraz dışarı doğru dönük. Bazen özle bandajlarla göğüs arasındaki ayrıklığı azaltabilirler ama çok fazla değişeceğini sanmıyorum. Bir de ameliyatın yeni tam şeklini alması bikaç ay alacak şimdiden moralini bozmamalısın..a.s.

jeny nerdesin merak ediyorum bi aksilik yoktur inşallah iyileşme sürecinde olduğun için giremiyosundur herhalde hadi çabuk iyileş de yeni halinle bize merhaba de:))

canım merhaba,
geçen hafta döndüm afyona şu an gayet iyiyim herşey yolunda yeni göğüslerimden de çok memnunum süper görünüyorlar biliyorsun ayrıca burnumdan da ameliyat olmuştum şu an yeni görüntüme alışmaya çalışıyorum.sormak istedikleriniz varsa seve seve cevaplarım...kaydirigubbakcemile3

çok sevindim herşeyin yolunda olmasına vücudundaki değişikliklere alışman biraz zaman alacaktır mutlaka ama bu istediğin yönde bi değişiklik olunca durum farklı olur herhalde canım ameliyatla ilgili bazı ayrıntıları merak ediyorum kaç cc protez takıldı göğüs altından mı kesti şu an durumları nasıl iyileşme sürecinde çok zorlandın mı yani kçıncı günden sonra ayağa kalkıp kendi başına hareket edebildin ben aileme haber vermeden yaptırıcam ve en geç 1 hafta sonra afyona dönmem gerekiyo sence durumu çakarlar mı bi de doktor bey ödeme konusunda bi kolaylık sağladı mı ben sadece göğüs olucam ya bana ne kadara mal olur merak ediyorum

çok sevindim herşeyin yolunda olmasına vücudundaki değişikliklere alışman biraz zaman alacaktır mutlaka ama bu istediğin yönde bi değişiklik olunca durum farklı olur herhalde canım ameliyatla ilgili bazı ayrıntıları merak ediyorum kaç cc protez takıldı göğüs altından mı kesti şu an durumları nasıl iyileşme sürecinde çok zorlandın mı yani kçıncı günden sonra ayağa kalkıp kendi başına hareket edebildin ben aileme haber vermeden yaptırıcam ve en geç 1 hafta sonra afyona dönmem gerekiyo sence durumu çakarlar mı bi de doktor bey ödeme konusunda bi kolaylık sağladı mı ben sadece göğüs olucam ya bana ne kadara mal olur merak ediyorum

canım şu an göğüslerim 80-85 lik cup ları dolduruyor.ameliyat sonrası benim biraz ağrılı oldu yani ilk gün hiç kalkamadım hatta kımıldayamadım o kadar söyleyeyim ama 1 hafta sonra normale dönüyorsun kollarını çok rahat hareket ettiremezsin ama ilk günlere göre daha iyi olursun.bende göğüs altı kesisi uyguladı zaten en çok kullanılan ve en rahat yöntem de bu.ödemeler kredi kartı ile de yapılabiliyor ama 3500 civarını gözden çıkartman lazım.sen kesin kararlımısın ne zaman olacaksın ameliyatı???

Neden iki ameliyatı aynı gün yapmadı da o kadar narkoz aldınız ki acaba. Benim bi ark. ikisini tek seferde olmuştu..:uhm:

selam yellowcanary,ewet dedigim gibi birini bir gun birinide ertesi gunu oldum.gogus amaliyatim 5 saat surdu,diklestirme.areo kismi kucultm,slikonu koyma derken bayagi isi vardi goguslerimin:roflol:sonra burnumunda bayagi isi vardi,kemigi alinacak,kanatlari kucultulucek,ucu kaldirilicak:roflol:bu yuzden iki estteigiminde cok isi oldugu icin doktorum ikisini aynigun yapmak istemedi zaten gunde bir amaliyattan yanaymis,bu yuzden konsantre olmak icin boyle oldu,ama sikayetci degilim hastanede 2 gun kaldim.bebekler gibi baktilar ne kusma ne migde bulantim ne kanamam oldu,nede agrim siizm,dr baris cakir gozum kapali herkese tavsiye ederim arkadaslar,ona ne kadar tesekkur etsem azdir dogrusu...:1hug:

canım ben öğretmenim o yüzden şubat tatilini bekliyorum hem o zamana kadar para meselesini de halletmeye çalışıcam. yaza düğünümvar ve eşimin karşısına bu ufaklıklarla çıkmak istemiyorum:) para konusunu halledebilirsem ve bi akksilik olmazsa 1 ay sonra ben de bi değişime uğrıcam. sen reha beyden memnun kaldın mı sence iyi bi doktor mu bu konu da fikir alabileceğim tek kişi sensin ve fikirlerin benim için çok önemli. bi de sen reha beye hastane no sundan mı ulaşmıştın?

canım şu an göğüslerim 80-85 lik cup ları dolduruyor.ameliyat sonrası benim biraz ağrılı oldu yani ilk gün hiç kalkamadım hatta kımıldayamadım o kadar söyleyeyim ama 1 hafta sonra normale dönüyorsun kollarını çok rahat hareket ettiremezsin ama ilk günlere göre daha iyi olursun.bende göğüs altı kesisi uyguladı zaten en çok kullanılan ve en rahat yöntem de bu.ödemeler kredi kartı ile de yapılabiliyor ama 3500 civarını gözden çıkartman lazım.sen kesin kararlımısın ne zaman olacaksın ameliyatı???[/QUO

göğüs altı kesisi dahamı az acılı oluyo acaba yada sen çok agrı çekmişsin kas altı daha cok agrılı olmuıyo mu ben kas altı yaptırdım 1hafta çok cnm yandı bir arkadaşım meme kesisi altına koydurucak o yuzden merak ettik senın agrı durumunu bir de kaç cc senın göğüsler ?

canım ben öğretmenim o yüzden şubat tatilini bekliyorum hem o zamana kadar para meselesini de halletmeye çalışıcam. yaza düğünümvar ve eşimin karşısına bu ufaklıklarla çıkmak istemiyorum:) para konusunu halledebilirsem ve bi akksilik olmazsa 1 ay sonra ben de bi değişime uğrıcam. sen reha beyden memnun kaldın mı sence iyi bi doktor mu bu konu da fikir alabileceğim tek kişi sensin ve fikirlerin benim için çok önemli. bi de sen reha beye hastane no sundan mı ulaşmıştın?

ben reha beyden çok çokk memnun kaldım gerçekten müthiş bir insan bence hiç düşünme o kadar güven veriyorki insana ameliyata girerken bile tek bir soru işareti yoktu kafamda ben cep nosundan ulaştım reha beye.eğer kesin kararlıysan işyerime uğra bir ara.meb personeliysen maaşlarınız da bizim bankada zaten kaydirigubbakcemile3

bende ameliyat oldum hemde hiç ağrım olmadan sadece iki gün yattım ikinci gün ayaktaydım ama biras halsizdim ama öle hiç zor bişi olmadı ve çok memnunum bidaha olsa bidaha yaptırırdım meme ucundan yapıldığı için de izler tamamen gitti denecek kadar az

anladım sıkça uğradığım bi yer sizin banka hatta belki karşılaşmışızdır ama seni neye göre bulucam eğr bi sakıncası yoksa yüz yüze konuşmak daha ii olur

2-3 ay bu sütyeni kullanmamız gerekiyormuş :( benim daha bandajlar bile çıkmadı ameliyat olalı 4 gün oldu çünkü, 4 gün sonra çıkacak bandajlar, tek sorun bandajlar alerji yaptı su topladı derimde bazı yerler, dr a sordum geçer takma dedi :) sigaraya da başladım bu arada az içiyorum ama içiyorum :(

merhaba ipekk, nasıl olduğunu merak ettim. umarım iyisindir. ben de alerji olmuştum. geçiyor merak etme.

iyiyim saol ama bu seferde hissizlik sorunu var. sol tarafta ucunda ilk günden beri hiç his yok bugün 1 hafta oldu hala aynı ve bugün dikişlerim alındı sağdakindede hissizlik başladı dr geçer diyo ama ben epey takıyorum kafama hiç geçecek gibi gelmiyor :( senin nasıl oldu şekil, ağrı vs durumlar?

iyiyim saol ama bu seferde hissizlik sorunu var. sol tarafta ucunda ilk günden beri hiç his yok bugün 1 hafta oldu hala aynı ve bugün dikişlerim alındı sağdakindede hissizlik başladı dr geçer diyo ama ben epey takıyorum kafama hiç geçecek gibi gelmiyor :( senin nasıl oldu şekil, ağrı vs durumlar?

benimde solda hissizlik vardı başlarda. ama yavaş yavaş düzeliyor. benim 3 hafta olacak neredeyse düşün yani. olumsuz birşey olunca hep kötüyü düşünüyor insan.benim şekil iyi görünüyor ama bana hala çok büyük geliyor. biraz da zayıf olduğum ve alışık olmadığım için sanırım :). ama ilk haftadaki şişkinlik yok normalleşiyor git gide. ağrı ve acı yok denecek kadar az. yani çok zorlamazsam hiç birşey yok diyebilirim. ama hala sert ve gerginler. zaman geçtikçe inanamıyorsun. çünkü ben de hep şişlik geçmeyecek hep acıyacak, hissetmeyeceğim gibi gelirdi. ama her geçen gün biraz daha normale dönüyor. biraz sabretmemiz gerekiyor arkadaşım.

kızlar merhaba 24 ekim çarşamba günü ismail kuran'a ameliyat oldum. 250 cc yuvarlak protez taktı ve inanılmaz doğal ve güzel görünüyor. üstelik daha yumuşamadan bunları söylüyorum. 3.günü yani cuma günü bandajlarımı aldı ve hiç morarmam alerjim yok. doktorumdan inanılmaz memnunum çok açık ve asla doğal olmayan bir şey yapmıyor. salı günü uçağa binip yılbaşını kutlamaya gidicem normal hayatıma döndüm bile. kimse korkmasın bu ameliyattan ama doktor çok önemli mutlaka iyi seçim yapsınlar.. herkese mutlu yıllar şimdiden.. ben gidip yeni sütyenler alıcam :):)

Back