Göğüs Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

demeterer,benim ameliyatım tam bir ayını geçti.ve her geçen gün biraz daha rahatlıyorum.ilk başta benim de o sıkı bandajlar yüzünden sırtımda ve yanlarda su toplaması oldu.hatta gövdem epey bir morarmıştı.sonra gün geçtikçe renk yeşile ve sonra sarıya döndü.artık her hangi bir renk kalmadı.sadece göğüs altındaki çizgi için krem verdi doktor. contractubex.o da aşırı kaşıntı yaptı şimdilik bıraktım.
bnim göğüslerde de dren yoktu..tam bir ayı geçince o zaman göğüslerinin tam ve rahat şeklini görebilirsin canım.
ilk zamanlar göğüsler bana hem büyük hem şiş hem de sert geliyordu.sonra yavaşca rengi açılmaya başladı,yumulşadılar ve çok doğal görünmeye başladılar.ameliyattan bir kaçgün sonra doktor göğüslerin üzerine baskı uygulayarak dokunduğunda bir ara su sesi gibi bir şey duydum.demekki vucud hava yapmıştı o zaman.şimdi her hangi bir ses yok.
ilk zamanlar göğüslerini içini yumurta misali gibi hissediyordum yani şöyle loplop gibi .sanki içinde birşeyler varmış hissi veriyordu.
neyse ki bunlar normalmiş.
şu an herşey normal görünümünde.
hala kendime inanamıyorum. birden bire herşeyin olup bittiğini ,buna nasıl cesaret edebildiğime ben bile kendime şaşıyorum ...

sağol mert cevabın için. aslında bu operasyona cesaret etmeme vesile olan bu sitede en çok senden bilgi aldım. o kadar iyi sorular soruyordun ki. ben ne soracağımı dahi bilmiyordum. o yüzden sana teşekkür ederim yerimseniben
ameliyat öncesi hiç korkum yoktu. aslında ilk kez narkoz alacaktım. ilk kez ameliyat olacaktım. korkmamam garip geldi. sonra dedim ki sanırım kendi düşen ağlamaz. bunu ben istedim. ne olursa olacaktır artık.
ve şu an yaptırdığıma pişman değilim. her ne kadar henüz bi şekle benzemeseler de iyi ki yaptırdım diyorum :sm_cool:

bir şekilde yardımcı olabildiğime sevindim.fazla bilgimle değil de ,fazla soru sormamdan kaynaklansa da...sadece bu konuda değil.hayatta hemen her konuda çok ayrıntıcıyım.çok değişik bir bakış açım vardır mesela..çevremdekiler bile şaşırırlar ...neyse...
kendi düşen ağlamaz tabirin çok doğru bir söz,bizim gibi ameliyat olanlar için.ben de aynen öyle düşünüyorum.ben de yaptırdığma pişman değildim .ilk ameliyat sonrası acılar çekiyorken de vicdanım rahattı...

Merhaba arkadaslar ben de üc hafta önce meme büyütme ameliyati oldum... Bilgisi olanlara bir sorum var. Sol tarafta kendimi arkaya gerdigim zaman sanki asagiya dogru damarlarda bir cekilme oluyor ve aciyor. Acaba bu normal mi? yoksa dikislerde bir hata falan mi var..??? Acele bilgilerinize ihtiyacim var.......

derya bu konuda maallesef tecrübeli değilim ama bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum.okuduğum ve araştırdığım kadarıyla bir iki ay bazı garip bulgulara rastlanıyor.kolay değil nihayetinde.ikiaydan sonra çok rahatsız edici olursa doktora görünmende sanırım fayda olur.geçmişolsun

tesekkür ederim emilyano rahatsiz edici degil aslinda ama ben biraz pipirikliyim. Hani tekrar ameliyat olmak zorunda kalirim falan diye korkuyorum. doktorumla konustum normal dedi umarim zamanla düzelir...

rica ederim ben burundan ameliyat olmuştum aman tanrım sen pipiriği ozaman görmeliydin.şimdide silikonlanmak istiyorum sen atlatmışın bu durumu ne güzel.biz daha o kısımlara gelemedik bile.ameliyatınnasıl geçti.bandajlar alnınmıştır sanırım.damlamı yuvarlak mı.çok soru oldu sanırım

benimki üc hafta oldu yuvarlak pütürlü protez takildi. Kas altinda yapildi daha dogal gözüküyorlar. Bende zaten sifirdi simdi C oldu. Görüntü olarak harika ama iste dedigim gibi herseyi cok inceliyorum. Bence yuvarlaklar daha iyi. Sana da tavsiye ederim. Seninkiler suan ne durumda???

deryabende kesinlikle yuvarlak silikon istiyorum.kas altındanda çok acı çekiyormuşun ve cc olarak daha küçük görünüyormuş.benim göğüslerim sıfır değil ama yinede istiyorum.benimkiler top gibi şekil olarak çok güzel ama ben aynı şeklin büyüğünü istiyorum.senameliyattan sonra çok ağrı çektin mi çünkü kas altıymış seninkiler.ebru gündeşin göğüslerine bayılıyorum.onunkilerde yuvarlak

Arkadaşlar ben de cumartes, günü ameliyatımı oldum, kas altına konuldu, 250 cc, pütürlü, yuvarlak,cohesive gel, high profile. Meme altından kesi yapıldı. Ama ben inanılmaz acı çektim, iğnelerle uyuyup kendime geldim bugun 5. gunum ve hala kollarımı tam olarak hareket ettiremiyorum. Yalnız kafama birşey takıldı bende bandaj falan yoktu. sadece dikişlerin üzerinde bant vardı ve medikal bir sütyen giydim. Ne morluk var ve dikişlerde acı var, tamamen çektiğim kas ağrısı gunlerdir uyuyamıyorum sırt üstü yatamıyorum yana dönemiyorum. Benimki galiba çok zor oldu. Neden bilmiyorum ama çok zayıf olduğum için olabilir mi acaba, çok dar bir alanda çalıştılar ne de olsa. İlk 2 gun pişman bile olmuştum ama şimdi biraz daha rahatım. Benimki aynen Ebry Gundeşin ki gibi oldu ama ben öyle istemiyorum heralde yumuşadıkça daha doğallaşır diye ümit ediyorum. En zor olanı da oğlumu kucağıma alamıyorum, sarılamıyorum. Sonuç olarak sonunda bitti arkadaşlar Demeterer sana da çok geçmiş olsun senin adına çok sevindim seninki pek acılı olmadı galiba. Sen banyo yapabildin mi bu arada? bana dr um 3 gun sonra yapmama izin verdi. Bantlar da çıktı ama dediğim gibi ben de bandaj falan yok neden acaba?

selam sbilgin. sana da geçmiş olsun.
evet ben ameliyat sonrası pek ağrı çekmedim. ya da o kadar kötü ağrılara hazırlamıştım ki kendimi bunlar hafif geldi bana :1rolleyes: bana da 330 cc medium profil kas altı silikon yapıldı. meme altından kesi oldu bende de. doktor alternatif olarak 260 cc high profil kullanacaktı ama ameliyatta denemişler, iyi olmamış.
ameliyat öncesi benim göğüsler sıfırdı. şimdi 75 C. çok büyük görünüyorlar gözüme. çok yukarıda ve sert geliyorlar. doktor 2-3 ay sonunda normal hale gelir diyor. bekliyorum ben de :)
ben ameliyat sonrası çok rahattım. uzun zaman uykulu olarak klinikte kaldım. ameliyat hazırlıkları saat 10 da başlamıştı. klinikten çıktığımda ise 17.30 olmuştu. ameliyat sonrası narkozun etkisinden, bir de uzun süre yatmaktan ilk ayağa kalktığımda biraz kötü oldum. hemşirenin kolunda tuvalete gittim.ama sonra klozete oturamadım bile. o zaman fenalaştım. o kadar kötüydüm ki bayılacaktım az kalsın. neyse ki hemşire yetişti son anda.
ameliyat sonrası yaşadığım en önemli sıkıntı bu oldu.
ameliyattan önce 2 şeyden korkuyordum. sırtüstü yatmak ve sigara içememek. ben şimdiye kadar hiç sırtüstü yatamazdım. ama ameliyat sonrası zorunlu olarak alıştım. zaten ilk 1 hafta için doktor zanax verdi. uyumamı kolaylaştırdı o. sigara konusunda da kendimi bile şaşırttım valla. hiç canım çekmedi a.s
bugün tam 1 hafta oldu ameliyat olalı. geçen salı günü doktora kontrole gittim. kesi yerlerinin üzerinde bende de bant var. ama onların üzerinde de bandaj niteliğinde daha büyük bantlar vardı. o büyük bantları doktor çıkardı kontrolde. bantların köşeleri su toplamıştı. yara oldu sonra oralarda. normalde olan bişey diye düşündüm. doktor keşke haber verseydin dedi. meğerse o bantlar çok gerekli değilmiş.çıkartırdık dedi. aklınızda olsun. su toplarsa ihmal etmeyin. doktorunuza söyleyin.
son kontrolde doktor banyo yapabilirsin dedi. ama ben ne olur ne olmaz diye bekliyorum hala. ama çok dayanabileceğimi sanmıyorum :dilcikar:
sigara içmeme de izin çıktı bu arada. ama günde 1-2 tane.
ameliyat sonrası aklıma gelen herşeyi yazdım. benden şimdilik bu kadar naniknanik
bu arada söylemeyi unuttum. HERKESE İYİ BAYRAMLAR :teytey:

ya kızlar bu etıketı bastan sona kadar okudum ve dırek gaza geldım ama maalsf yabtıramam 20 yasındym ve okuorum ve aılemden kımsede bole bısye ızın vermz okadr parayıda bulamıcama gore bnm ıcın hayal oldu bıkaç sene senağlama ama bıyerden toplu para bulursam solugu doktorda alıcam kesın ve sayesınzde hep kafama takılan doktor mevzusunuda cozmus oldum bıkaç kısı olustu aklımda yerimseniben

Bu arada herkeze ıı bayramlarr a.s.

demeterer selamlar... çok şanslısın bence... ben hayatımda çekmediğim ağrı çektim. Normal doğum yaptım ama bu kadarını görmemiştim. Ben de aynı senin yaşadıklarını yaşadım ameliyat sonrası. Acaba xanax mı iyi geldi ağrılarını hissetmedin. Ben ameliyattan sonra 4 gun daha çektim o acıları dun ve bugun biraz daha iyiyim yarın benim de 1 hafta olacak. Dediğim gibi bende bandaj falan yoktu. Banyo yap bence süper iyi geliyor yumuşuyor. Benimkiler de acayip sert. Ama zamanla doğallaşacak dedi. Sen kaç kilosun? 330 cc yi kaldırdı mı vücudun? ben 46 kiloyum ve 250 cc bile sanki çok gibi geliyor bana. Ama küçülecek heralde. Bu arada ben malesef sigarayı bırakamadım gayet de içiyorum ameliyattan önce de içtim ama tabi eskisi gibi 1,5 paket değil. Kutlarım seni o yüzden. Keşke ben de bırakabilseydim. Bugun dikiş yerlerim kaşınmaya başladı. Sana diren takılmışmıydı? Onların sökülmesi deçok kötüydü acımadı ama içimden bişey koptu sanki. Neyse inşallah herşey güzel olacak. ben artık beğenmeye başladım...

selam sbilgin. bu arada muhabbet ikimizin arasında dönmeye başladı farkında mısın :))
sanırım ağrılarımın az olmasının nedeni şansımın yanısıra doktorumun iyi olması.öyle çok ilgili alakalı değil. hani diğer kızların anlattığı gibi cepten arayıp beni nasılsın falan diye sormuyor ama sanırım ameliyat sırasında yapabileceğinin en iyisini yaptı.
benim ameliyatta diren kullanılmadı. naci hoca özellikle kullanmadığını söylemişti. kapsül oluşma riskini arttırıyormuş diren kullanmak. zaten gerek de kalmadı. kanama olmadı bende.
ben rahat geçti falan diyorum ama tabi ki herşey süper değildi. yani ağrılarım oldu benim de. yani yatmak problem, doğrulmak problem. ilk 2-3 gün kollarıma en ufak bi ağırlık veremedim. yavaş yavaş açıldı kollar. bugün işe gittim. çok rahattım valla. gerçi 11 gün oldu ameliyat olalı :)
bugün kontrolüm vardı. doktor banyo yapmadım diye kızdı bana. banyo yapılması şartmış meğer. vücuttaki yağlanma yaranın iyileşmesini engellermiş. o yüzden banyo yapılmalıymış.
bi de benim sütyen altında kalan yan taraflarımda morarma oldu. yan yatmaya başladım. ondan mı acaba dedim. doktor ona da normal dedi. aslında o morlukları görünce nazar değdirdim kendime demiştim. neyse ki normalmiş :)
bi de cc meselesi var. bendeki 330 cc medium profil. ameliyattan önce 330 cc medium yerine belki 260 cc high profil kullanabilirim demişti. birbirlerinden çok farkları yok. o yüzden cc olayına pek takılmayın. cc kadar profil tipi de önemli. benim kilo ameliyat sonrası yan gelip yattığığım için arttı. 65 kiloyu geçtim. ama kilonun çoğu alt bedende. şu an şiş oldukları için vücudumda eğreti duruyor. ya da bana öyle geliyor. ama zamanla biraz daha düzgün görünüyor gözüme :))
bu arada sigarayı tam olarak bırakamadım. gün de 2-3 tane içiyorum. ona da şükür :))

demeterercim, aslında ben de senin yazdıkların kadar çektim, ama sanırım ağrı eşiğim çok düşük ondan sarstı beni, ben de işe başladım rahatım şu anda ama tek sorun senin de dediğin gibi yatmak ve kalkmak , geceleri çok zor geçiyor, gündüzleri çok rahatım. Ben de diren kullanıldı çünkü kanamam vardı hatta sigara çok içtiğim için sol diren tıkanmış akıtamamış kanı, sol göğsüm 3 gün şiş durumda idi diğerine göre belki de o çok ağrı yaptı bana. Yoksa doktorumla alakalı değil kesinlikle. Doktorum çok çok iyi bir doktor,tamamen güvendim ve hiçbirşeye karışmadım. Gün geçtikçe daha çok beğeniyorum ve şişleri de indi hatta daha küçülmez inşallah diyorum. Çok doğal duruyor artık her gören şaşırdı nasıl bu kadar doğal oldu diye. Bana 250 cc high profile koydu. Çok zayıf olduğum için ilk başta büyük gelmişti gözüme ama şu an süper duruyor çok çabuk indi şişi. Ben hala sigaraya devam malesef. bugun kontrolüm var bakalım ne diyecek.... kendine çok iyi bak canım...

kızlar selam arka arkaya ameliyat olunca birbirimizden durumlarımızı kontrol etme şansımız oluyor ne güzel :) göğüslerinizi sertlik durumu nedir? benimkiler ilk günlerdeki kadar olmasa bile hala sertler. Dokunuca acıyorlar ama yatıp kalkma sorunum yok çok şükür. Bu arada ben geceleri yarı oturur vaziyette uyuyorum. Sırtımı ve belimi yastıklarla destekliyorum nispeten daha kolay geçiyor geceler ben normalde yüzüstü dönmeden uyuyamazdım çünkü. Sizlerde masaj başladımı? bana cuma günü kontrole gittiğimde masajı öğretecek doktorum. Sbilgin ve Demeterer kendinize iyi bakın sevgiler :)

selam miaaa ameliyatınıda oldun şimdi sanırım rahat rahat zamanın geçmesini ve silikonun yerine oturmasını bekliyorsundur.ben işlerimin yoğunluğundan doktorla görüşmeye bile gidemedim.ama aklımı inanılmaz kurcalıyor.

selam emilyano cum, evet ameliyatı atlattık şimdi sabırsızlıkla şu sütyenden kurtulup cici cici çamaşırlar almayı bekliyorum :) geçen gün yazlık elbiselerimi ve bikinilerimi denedim çok hoşuma gitti valla bikini içindeki ekleri de çıkardım en çok bu anı bekliyordum inanki. Yani küçük göğüs problemi olan herkese gerçekten tavsiye ederim insanın duruşu bile değişiyor :) canım inşallah sende en kısa sürede görüşmelerini yaparsın. Durumunla ilgili gelişmeleri bildir olur mu ben de elimden geldiğince fikir vermeye çalışırım sana. Sevgiler

çok teşekkür ederim. inan ki adına çok sevindim. bende sabırsızlanıyorum doktorla randevuma bile gidemedim.senin bu sevincini gördükçe bende inanılmaz bir enerji doluyor ve daha çok sabırsızlanmama sebep oluyor.silikonunun tam yerine oturması ne kadar sürecekmiş miacım.yazın tramplenden rahatça atlayabilecekmiyiz acaba?yoksa çarpma şiddetinden silikonu kazanmadan kaybetme fikri hoşuma gitmeyebilir.benneyaptımki

dikkat ettiğim bir diğer olayda bazı silikonların çok yukarda olması bu neye bağlı olabilir bazıları çok zaman geçmesine rağmen hala çok yukardalar.yapıyla ilgili bir durum mu? çünkü bu durum kişiyi çok hantal ve kilolu gösteriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…