Göğüs Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

canım belkide silikonun şekliyle alakalıdır. Bana damla silikon koydu ve şimdiden doğal şeklini aldı bile üst kısımlar normal göğüs gibi alta doğru şişyor yani. Sadece çok sertler hala bu arada hassasiyet sanırım 3 hafta falan devam ediyormuş ama yumuşayıp iyice oturması sanırım 2 3 ay. Bu arada istediğin kadar tramplenden atlayabilirsin canım. Doktor bana silikonu verdi çektim çekiştirdim, bastırdım, kıvırdım, büktüm hiçbişey olmadı aynen şekline geri döndü o yüzden için rahat olsun bu konuda hiçbişey olmuyo jel silikonlara :)

anladım canım bunu sormamın sebebi benim istediğim göğüs yuvarlak göğüs ve acaba böyle bir riski var mı diye düşünmüştüm çünkü ben yapı olarak biraz iriyim yuvarlak silikon bende acaba hantal görüntü etkisi yapar mıki!!!ben sahne sanatçılarında durduğu gibi dursun diyorum gittiğim bir doktorda benim göğüs yapıma göre bunu önermişti zaten.220 cc önermişti ben çok küçük bulmuştum bunu.ben ne diyorum yaa duyanda bu ayki playboy kapak kızı ben olacağım sanır.:roflol:yok küçükmüş yok yuvarlakmış :roflol:

merhaba emilyano
benimkiler yuvarlak dedim ya ama yukarda falan degiller. Cok güzel oldular bence. cok dogal duruyorlar. kas alti oldugundan biraz agrim oldu ama ilaclar epeyce bir yardimci oluyor. Simdi de bayagi yumusadilar ama biraz daha zaman alir. Bugün 4 hafta oldu. Bazen ufak tefek agrilar batmalar oluyor ama herzaman degil. Umarim yakinda gecer. yani sen merak etme dogal duruyorlar yine de......

Miacım,

Aynen ben de senin gibi yarı oturur vaziyette uyuyorum başka türlü kabus oluyor çünkü. Ben bugun kontrole gittim. Hersey gayet iyi, dikişler alınmayacak kendileri eriyen cinstenmiş. Benimkiler hafiften normale döndü sadece sertlik var o da 2 ay ı bulur dedi aynen. Bugun masajı eğretti ve 2 ay hergün günde 3 defa yapılacakmış. Bu arada medikal sütyeni de bugun çıkarttırdı ve asla 2 ay sütyen kullanmayacksın dedi, çok zorunda kalırsan da balensiz yumuşak sütyen kullan dedi. Artık çok mutluyum iyiki yaptırmışım diyorum. Arada sırada olan ağrılarada normeldir dedi dr. Bakalım senin kontrolünde doktorun ne diyecek. Mutlaka yaz olur mu gelişmeleri.

Emilyano selamlar, bana da 250 cc yuvarlak silikon konuldu. İlk ameliyat günü ağzıma girecekler sandım ama bugun 10. günüm ve şimdiden bile normale döndüler o yüzden hiç tedirgin olma. 2 ay sürecek olan masajla ki çok öenmliymiş silikonlar yerine oturup tam göğüs şeklini alacakmış. Ama kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ediyorum o çektiğim acılara rağmen.

hoşgeldin mia. sana da geçmiş olsun güzelim :)
göğüslerin sertliğini sormuşsun ya. doktor bana göğsün ameliyattan sonra doğal görünüme gelmesi 2-3 ayı bulur demişti. benimkiler de şuan önceki kadar olmasa da hala sertler. ama öyle acımıyorlar. ben 1 haftadır masaj yapıyorum. önce yanlardan içeri doğru yapıyordum. dün kontrolden sonra daha sert bir masaj gösterdi doktor. onu yapıyorum şimdi. masaj sırasında acıyor tabi. bi de böyle bastırınca bişey olacak mı diye korkuyor insan. ama korkmayın kızlar. hiçbişey olmuyor.
annemle arkadaşım gelmişti benle kliniğe. sonradan dediler bana. ameliyattan çıktıktan sonra çok kötü görünmüşüm. annem çok korkmuş. aslında gerçekten de kötüydüm. ben ameliyattan sonra kolumu kaldıramıyordum bile. ta ki doktor gelip de kollarını kaldır diyene kadar. ben yapamadım. o tuttu kolumu hareket ettirdi. sonra farkettim ki gerçekten hareket ettirebiliyormuşum. masajda da öyle oldu. ben dokunamazken doktor öyle bastırıp masaj yaptırmaya başladı. iyi de oldu :)
yaklaşık 2 hafta sonra bu akşam banyo yaptım. korkuma bu zamana kadar bekledim. dünya varmış valla. kendime geldim :)
doktorum ilk görüşmemizde ağrıların ameliyattan sonra 1 hafta veya 3 hafta sonra geçeceğini söylemişti.bu süre kişiden kişiye yaraların iyileşme süresi ve acı eşiğine bağlı olarak değişirmiş. doktor bana dün kontrolde spor bile yapabilirsin artık dedi. :dance:
bende ilk bir kaç gün yatıp kalkarken problem olmuştu. şimdi ise çok iyiyim.
1 haftadır yan yatabiliyorum. yan yatarken ilk başta çok acıyordu aslında. ama şimdi gayet iyiyim. uyku problemim kalmadı.
sbilgin direnlerle problem yaşamana üzüldüm. ama işte sigara. en azından azaltabilsen ne iyi olur değil mi güzelim yaw yerimseniben
neyse kızlar benden bu kadar. zaman ilerlemiş. bu arada mia dönmene sevindim. iyi olmana daha çok sevindim. ve hepimiz daha da iyi olacağız kızlar. banyoda şöyle bi baktım da kendime iyi ki yaptırmışım be :teytey: :teytey: :teytey:

hoşbulduk demeterer :) bizler gerçekten şanslıyız sanırım canım hepimizinki istediğimiz gibi oldu. Darısı bundan sonra ameliyat olacakların başına... Bakalım bende cuma günü başlayacağım masaja. Bu arada bende kendinden eriyen dikiş var dikişlerin üstüne hiç bandaj koymadı ama yara kabukları hala aynen duruyor sende ne durum göğüs altımıydı seninde?

evet ya darısı diğerlerinin başına :))
benim de göğüs altından olmuştu ameliyat. ama benim dikişlerin üzerinde bant var. zaten onlar ıslanacak diye korkuma banyo yapmamıştım. ama bişi olmuyormuş. :))
sen deyince baktım da bandın altından kesiği görebiliyorum. kabuk bağlamış benimkiler de. kaşınıyor ya :KK43:
bu arada dışarı çıkarken üstüme hırka falan alıyordum. belli olmasın diye. bugün hırkasız çıktım. ne kadar güzelmiş ya göğsünü gere gere dolaşmak :))

benim de göğüs altından olmuştu ameliyat. ama benim dikişlerin üzerinde bant var. zaten onlar ıslanacak diye korkuma banyo yapmamıştım. ama bişi olmuyormuş. :))
sen deyince baktım da bandın altından kesiği görebiliyorum. kabuk bağlamış benimkiler de. kaşınıyor ya :KK43:
bu arada dışarı çıkarken üstüme hırka falan alıyordum. belli olmasın diye. bugün hırkasız çıktım. ne kadar güzelmiş ya göğsünü gere gere dolaşmak :))

sevgili demeterer yazıların dikkatle okudum.ben de dr.naci çelik'burun ameliyaı olmuştum.bir süre sonra da göğüs planlıyorum.yakınlarımdan var kendisine göğüs yaptıran ve çok memnunlar.senden de böyle adım adım gelişmeleri duymak ve memnuniyetini okumak iyi geldi....çok geçmiş olsun ve gözün aydın :)

sevgili demeterer yazılarını dikkatle okudum.ben de dr.naci çelik'e burun ameliyatı olmuştum.bir süre sonra da göğüs planlıyorum.yakınlarımdan var kendisine göğüs yaptıranlar var ve çok memnunlar.senden de böyle adım adım gelişmeleri duymak ve memnuniyetini okumak iyi geldi....çok geçmiş olsun ve gözün aydın :)

deryacım haklısın bugün yine bir iki siteye baktım yuvarlak oluncada çok doğal duruyorlar.doktorlada görüşme ayarlıyacağım.ben ocakta düşünüyorum.sayenizde psikolojik olayı aştım ve kesin karar verdim sadece doğru zamanlama ve çok iyi bir doktora ihtiyacım olacak.

merhaba sbilgin 250 cc yuvarlak yaptırmışın ben birçok sitede 300 cc nin altında görmedim.250cc nasıl duruyor.çünkü olmuşken biraz büyük olsun diye düşünüyorum çok sırıtmaması koşuluyla tabiiki.tavsiye etmenede çok sevindim kendimi gerçekten bunları duyunca daha hazır hissediyorum.

Selam greentea. yazdıklarımın okunmasına sevindim gerçekten. hele ki bir işe yaradıysa daha çok sevindim. :)
gerçekten anlatacak pek birşey kalmadı geriye ama yine de aklına takılan, benim yardımcı olabileceğim birşey varsa her zaman sorabilirsin.
ameliyat olmayı düşünen arkadaşlara bir tavsiyem var : önemli olan öncelikle psikolojik olarak kendinizi hazırlamanız. sonuçta kendiniz için yapıyorsunuz bunu. kimse sizi zorlamıyor illa yaptır diye. ben daha önce de demiştim. kendi düşen ağlamaz diye düşünerek girdim ameliyata. ve hiç korkmadım. ne narkozdan ne de ameliyattan.
tabi ki ameliyat sonrası sıkıntılarım oldu benim de. ama biliyordum ki bunlar geçecek ve iyi bişeyler görecektim sonunda. ve böylece o ağrılar bana hafif geldi.
eğer maddi kısmı halledebiliyorsanız gerisi kolay. rahat olun ve doktorunuzun dediklerini yapın yeter.
yine çok konuştum ben ya :)

Ya bende düşünüyorum ama benim göğsümde kitle vardı 2005 yılında aldırmıştım. Göğüs büyütücü haplardan kullanmayı düşündüm ama bazıları memnun değilmiş.
Benim meme ucumdan kesip kitleyi almışlardı. Ameliyattan sonra çok ağrı vardı vardı ama geçmişti. 1 hafta sonrada dikişleri aldırmıştım ve hiç bir iz yoktu.
Zaten memenin kahverengi yerlerinde hiç belli olmuyor.
Ama silikondan korkuyorum hani patlar mı falan diye...

Uzun süre önce yaptıran arkadaşlar memnun mu acaba? Bir de soğuk olduğu söyleniyor . Soğuk mu sert mi bide patlama riski var mı :)

demeterer ayrıca sana 330 cc silikon konmuş sana çok büyük geliyorlar mı?çünkü genelde 220 cc koyduklarını duyuyorum.bencede 330 cc çok makul resimlerine baktığım kişiler 300 cc nin altında koydurmamış.bu neye bağlı?

Emilyanocum ben aslında büyük göğüs sevmediğim için normal bişey olsun istedim, bir de doktorum da zaten göğüs kafesin çok dar ve çok zayıfsın ben büyük yapmam ona göre dedi. Ben de hocam ben de büyük istemiyorum zaten dedim. O yüzden amacım göğüslerimi büyütmek değildi yani sadece normal bir göğsüm olmasını istedim. Ki şu anda da gayet iyi duruyorlar ama büyük sevenlere göre tabiki biraz daha büyük olabilirdi. Ama ben gayet memnunum doktorumun da benim de tam istediğimiz gibi oldu. Ben 46 kiloyum boyum 166 dolayısı ile daha büyüğü ben de komik olurdu ve dikkat çekerdi. Normalde de dolgulu sütyen kullandığım için , şu anda sütyen kullanmıyorum hiç, meme ucu bantı yapıştırıp giyiniyorum, ve kimse farketmiyor doldulu sütyenli hali gibi oldu yani sütyensizken. 2 ay sonra sütyen takınca belki biraz daha büyük görünür. Sen kaç kilosun doktorun ne kadar öneriyor. Vücudun kaldıracak gibiyse ve büyük seviyorsan bence de 300 un altında yaptırma derim. 250 den memnun kalmayabilirsin. Bu tamamen vücut yapısı ve tabiki isteğine bağlı canım. Umarım sen de en kısa zamanda silikonlular grubuna katılırsın.:) Benim bugun 15. günüm ve hiçbir ağrım kalmadı dikişlerimdeki kabuklar döküldü. Bana doktorum 3. gün banyo yaptırttı dolayısı ile çok rahatladım ve dikişler de çok rahat kuruyup döküldüler. Şu anda inanılmaz rahat ve mutluyum.
Sevgiler....

canım ben 1.70 boyunda ve 60 kiloyum.bu verdiğin bilgi harika oldu evet 300 cc nin altında yaptırmamam lazım.sanırım bende doktorlar şunu görüyor bana baktıklarında biraz iriyim ve silikonlu sütyen kullandığımda olmayan göğsüm bile 200 cc gibi görünüyor.destekli sütyen inanılmaz iri gösteriyorlar beni.ama dediğim gibi olmamasına rağmen .belki şu hesaplanıyordur birazcık görünen göğüs bu şekilde duruyorsa 300 cc konduğunda aşırı büyük durabilir diye.bilemiyorum tabiiki sadece bir tahmin.doktorla görüşmeye gittiğimde bunu özellikle sorayım senin verdiğin bilgiler doğrultusunda.

sbilgin ayrıca 15.gününde ağrı kalmamasına ve mutlu olmanada çok sevindim canım.iyi dileklerin içinde teşekkür ederim.Evet bende silikonlanacağım inanılmaz bir psikolojideyim hatta bir an önce olsam diyorum.

selam emilyano.
gayet iyiyim. göğüslerim doğallaştıkça daha da iyi olacağım. gün geçtikçe daha rahat oluyorum. kollarımı eskisi gibi hareket ettiriyor, yine eskisi gibi yük taşıyabiliyorum. ameliyat sonrası dışarı çıkınca yolda yürüyenlerden sakınıyordum. şimdi ise rahat rahat yürüyorum.
tabi ki bunların üzerine bi de artık göğsüm var deyince psikolojim süper oldu :))

X