• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

öykücüm sana daha öncede yazmıştım sanırım kacırmışsın ben de nebil bey e olacagım nasipse ve bende senin gibi istanbulda oturuyorum buraya sık sık gelip gidiyor telefonlaşır randevu alırsan senin içinde gelir muayene ücretsiz zaten ameliyatımda burada olacak zaten burada anlaşmalı hastanesi var beni oraya götürüp muayene etmişti

tatlım amelıyat ucretını ogrenebılırmıyım bende kısa bır zaman sonra olmayı dusunuyorumda

inatcicivcivciv, tabii hakkını yemiyim sen de söyledin Tuğrul bey'i ama ben o zaman zaten gidip görüşmüş ve ameliyat günü almıştım bile. Daha önceleri, doktor araştırırken bu foruma ilk üye olduğum zaman Tuğrul bey'in adını ilk Bitezkızı'ndan duydum diye öyle söylüyorum.

İnşallah senden de benden de duyup gidip ona ameliyat olanlar olur da bizde sevaba gireriz :)

Boşuna acılar içinde kıvranmayın, gözünüz korkmasın, gidin görüşün...Ben bu kadar çabuk cesaretimi toplayabileceğimi düşünmüyordum hatta ilk maillerime bakın Kurban bayramina falan öteliyordum olayı...Şeker bayramından önce bitti gitti..oh!

Selam ben sitenize yeni katıldım. Öncelikle ameliyat olan arkadaşlara çok geçmiş olsun. Benim merak ettiğim acaba bu ameliyat olan arkadaşlar ve olmayı planlayan arkadaşlar estetik için mi ? yoksa meme ca nedeni ile mi yaptırdılar. Ben meme ca geçirdim memem alındı ve artık yerine bir meme istiyorum. Cevaplarsanız çok teşekkür ederim.
Sevgilerime.

Selam ben sitenize yeni katıldım. Öncelikle ameliyat olan arkadaşlara çok geçmiş olsun. Benim merak ettiğim acaba bu ameliyat olan arkadaşlar ve olmayı planlayan arkadaşlar estetik için mi ? yoksa meme ca nedeni ile mi yaptırdılar. Ben meme ca geçirdim memem alındı ve artık yerine bir meme istiyorum. Cevaplarsanız çok teşekkür ederim.
Sevgilerime.

canım çok geçmış olsun sana ,burda bahsedılen estetik amaçlı yapılan ameliyatlar

sevgili pinkgirl ameliyat ücretini ben agostosta 3700 olarak yatırdım buradaki herkez gibi bende cok dr gezdim en sonunda nebil bey e karar verdim ameliyat olacagın zaman silikonun içindeki dolgu maddesinide sormayı unutma cünkü serumfizyolojik artık kullanılmıyor bundan olursa yaptırma cünkü su sesi falan gelebiliyomuş zaman zaman nebil bey serum fizyolojik kullanmıyor ve 1 saat içinde herşey olup bitiyor 1 ay içinde havuza giren arkadaşlar var burada nebil bey fiyat konusundada iyi bi dr görüş istersen

gecmiş olsun canım yaa merak etmiştim gercekten kas üstü oldugu halde bu kadar agrın varsa ben kas altı olacagım onu düşüemiyorum bile zaten korkuyodum şimdi temelli tırstım ama kararlıyım zaten benimde cok az kaldı tekrar gecmiş olsun arkadaşım
herkese tşkler arkadaşlar..elenyacım ben kasüstü olmadım dual plane oldum,ne kas üstü ne kas altı.teoman beyin uyguladığı bir yöntem.şimdi daha iyiyim arkadaşlar yarın 1 hafta olacak ameliyat olalı.sızlamalarım geçti sayılır ama arada oluyor tabi.antibiyotik ve ağğrı kesici kullanıyorum ilaç olarak.ya ilk 2-3 gün biraz zor oluyor.özellikle ilk gün üstünde bi beton var gibi oluyor çünkü bantlar okadar sıkı sarılıki ve direnlerde var tabi.direnleri çıkarırken biraz sızı oldu,ama bandaj çıkarırken acımıyor korkmayın arkadaşlar.
minyon bi yapım var ve 53 kiloyum 280cc takıldı oyüzden doktorum buna rağmen gayet dayanıklı olduğumu söledi.tam oturması içinde 3 ay kadar bi süre geçmesi gerek tabi.ya sırtüstü yatmaktan bıktım artık çünkü yüzüstü yatmayı seven biriydim ama şükür tabi acılarım geride kaldı.
dulcecim sanada çok geçmiş olsun.herkesin diledği gibi olsun arkadaşlar.yine görüşürüz...

dual plane neresi oluyor canım ben tam anlamadım zar dan bahsedilmişti orasımı caba yardımcı olurmusun lütfen?

sagol bitekizi canım yaa cünkü nettede okudum bu yöntemi her okudugumdada senin dedigin gibi yazıyordu gerekmedikce ve hafifte olsa sarkma olanlarda yapılır genellikle diye dogru anlamışım demekki cünkü benimki kas altına yapılacak bunuda bilmek istemiştim benimde 8 günüm kaldı artık

santa arkadaşım. ben de sana duyumlarımı yazıyım üç senedir doktor araştırıyorum az buçuk öğrendim artık .. dr.fethi orak özellikle meme cerrahisinde yani hastalık sonrası memeyi yeniden yapılandırma ameliyatlarında oldukça iyi die biliyorum kendisi yanlış hatırlamıyorsam ya çapa yada cerrahpaşanın hocalarındandı şimdi alman hastanesinde aklının bir köşesine küçük bir bilgide benden çok çok geçmiş olsun buradaki herkesten daha çok hakediyorsun bence bu ameliyatı sevgiler

Inatcicivciv soylediklerine katiliyorum. Ben de insallah tam 1 hafta sonra bu saatlerde Tugrul Bey'e ameliyat olmus olacagim, iple cekiyorum. Aysem07 ben Tugrul bey'le gorusmeye gittigimde bana yaptigi diklestirmeleri göstermişti, gözlerime inanamadım. Göbeğe kadar sarkmış her biri nerdeyse 2'şer kiloluk memeleri hiç silikon kullanmadan özel bir teknikle Barbie bebeklerin memesi gibi yapmış. Özellikle dikleştirme konusunda iddiali. Görüşmeni öneririm bende.
Benimki sadece büyütme olacak.
xxdeniz, elenya - yakında ameliyat olacak kim vardı başka- hepinize bende kolay ve başarılı bir operasyon diliyorum. İnşallah çok yakında hepimiz atlatmış ve burdan sıra bekleyen arkadaşlara moral veriyor olacağız.
Sevgiler,
merhaba dulce,acaba dr tugrul bey hangi hastaneye bagli ve ofisi nerde ogrenebilirmiyim canim,ben dr.baris cakirdan hem randevumu hemde amaliyat gunumu almistim ama su kas zari altina kafam karistiCADIARZU

Bu aralar Tugrul Bey burda cok popüler :) imkani olan arkadaslar bence de bi görüssünler narkoz kullanmadan ameliyat eden baska birisini duymadim daha..

fashıon starr , nerelerdesin cnm?
doktor arastırmaların ne alemde , yenı bıseyler buldun mu :)
ben doktorumu sectım rahatladım , (en azından kafamda sectım ), buldugum ılk fırsatta da istanbula gıdıp gorusucem inşallah Tugrul beyle
bence sen de Tugrul beyle gorusmeyı asla es gecmemelsin fashıon cım

:) canım ben Barış Çakır'da takıldım kaldım ama şuan için bir gelişme yok.
Şimdi bir de Tuğrul Bey'e bakacaktım ama Tuğrul Bey'e ait bi site bulamadım...Hakkında nasıl bilgi edinebilirim,mail yoluyla mı ?

Sevgilerime.

Santa Merhaba
Sana konuyla ilgili ARET ÇERÇİ ÖZKAN ı önerebilrim. Kendisi benim ameliyatımıda yaptı . Doktorla ilk tanıştığım da bana asıl işinin protez meme yapmaktan , göğsü alınan kadınlara portezle ve ucu dahil olmak kaydı ile yeni meme yapıp şekillendirmek olduğunu söylemişti cnm.
Kendisiyle bi görüşmeni tavsiye ederim
sevgiler

DOÇ.DR.MUSTAFA TERCAN IN DUAL PLANE HAKKINDAKİ YAZISI..
Estetik cerrahide silikon ile meme büyütme değişik tekniklerle yapılmaktadır.Dual plane meme büyütme yöntemi silikonun kısmen göğüs kası altında kısmende meme bezi altında olması yada göğüs kasının tutunduğu yerden tamamen ayrılarak silikonun yerleştirilmesi yada meme bezi göğüs kası ilişkisinin değiştirilerek silikonun yerleştirlmesi şeklinde yapılabilen bir uygulamadır. Bu estetik uygulamada iki kavram olan kas ile silikon ilşikisinin belirlenmesinde önemlidir. Birincisi meme altı kıvrımında ve içte ön ğöğüs kemiği bölgesinde kasın tutunma yerleri, ikincisi ise meme bezi ile ğöğüs kasının birbirine göre ilişkileridir. Ğöğüs kasının yeniden silikona göre ilişkisini değiştirmek için meme altı kıvrımında göğüs kasının tutunduğu yerlerden ayrılmaları gerekir. Bu durumda kas meme bezinin yada ğöğüs kemiğinin izin verdiği ölçüde yukarı doğru çekilecektir.
Dual plane meme büyütmede göğüs kasının pozisyonu ya sadece meme altı kıvrım bölgesinde göğüs kasını serbestleştirerek yada ğöğüs kası ile meme bezi arasındaki bağlantıları serbestleştirerek yapılır. Bu iki manevra değişik durumlarda, ameliyat şekline, meme tipine, meme ile silikon dinamiklerine göre farklı şekillerde tercih edilir.

Göğüs bölgesinde yeterli yumuşak doku var mı?
Bu bölgede yeterli yumuşak doku olması önemlidir. Meme üst kısmında yumuşak doku kalınlığı ölçülür.Eğer bu bölgede 2 cm yada daha kalın ise meme bezi altında bir lokalizasyona yeterince doldurulmuş, anatomik bir silikon konulabilir. Yumuşak doku kalınlığı aynı şekilde meme altı kıvrım bölgesinde de ölçülür. Eğer bu bölgede 0,4 cm den ince ise bu bölgede göğüs kası serbestleştirilmez ve yeterince doku örtüsü sağlanmış olur. Eğer kişi meme üst kısmında dolgunluk yapacak şekilde bir büyütme istiyor ise fazla şişirilen yuvarlak bir silikon yada daha büyük boyutlarda anatomik implant tercih edilir.

Ameliyattan önce bilinmesi gerekenler
1- Eğer ameliyattan önce parmaklarınızla meme altı kıvrım bölgesine dokunduğunuzda kaburgalarınızı kolayca hissediyorsanız konulacak silikonu da altta yada yanda hissedebilirsiniz.
2- İnce ve çok zayıf bir yapınız var ise silikonu dışarıdan hissetme olasılığı artacaktır.
3- Büyük silikon konulduğunda zamanla meme görünümü değişebilir ve sarkmalara neden olabilir.
4- Silikon içeriğine bağlı olmaksızın meme normalden daha sert olabilir.

Dual plane silikon uygulamasının avantajları
1- Meme şeklinin korunması daha kolaydır
2- İyileşme süreci daha hızlıdır
3- Meme grafisi çekilmesi daha kolaydır
4- Kapsül gelişim ihtimali daha düşüktür
5- Silikonu hissetme ihtimali daha azdır
6- Silikonun yanlara doğru yer değiştirme ihtimali daha azdır
7- Ameliyat sonrası daha az hassasiyet ve hızlı iyileşme
8- Ğöğüs kasının çekmesinin engelmenmesine bağlı olarak silikonda katlantı ihtimalinin azalması

Meme tipine göre ameliyat tekniğinin seçilmesi
A-Tip 1 dual plane uygulanan durumlar

Memede herhangi bir sarkma yok
Meme ile ğöğüs kası sıkı sıkıya birine bağlı
Meme ucu alt meme kıvrımı arası 4-6 cm
Tip 1 dual plane silikon uygulamasının amacı kas ile meme bezi arasındaki ilşikinin korunması, mümkün olduğunca fazla kas dokusu ile silikonun üzerinin örtülmesi ve meme altı kıvrımın belirginliğinin korunması

B-Tip 2 dual plane tekniği uygulanan durumlar

Meme dokusunun çoğu meme alt kıvrımının üzerinde
Meme bezi ile göğüs kası arasında daha zayıf ilişki olması
Meme ucu alt meme kıvrımı arası mesafe 5,6-6,5 arasında olması
Bu tip uygulamanın amacı göğüs kası ile meme bezinin daha yukarıda yerleşmesinin sağlanması, gevşek bir şekilde ğöğüs kasına tutunan meme bezinin hareketliliğinin azaltılmasıdır.

C-Tip 3 dual plane tekniği uygulanan durumlar

Bu tip uygulama memede sarkma olan ve meme alt kısmı dar olan durumlarda uygulanır.
Memelerde sarkma vardır
Meme dokusu ile kas arasındaki bağlantılar çok gevşektir
Meme ucu ile meme kıvrımı altı mesafa 7-8 cm kadardır
Memenin alt bölgesinde darlık vardır.
Bu tip uygulamanın amacı meme alt kısmında kas dokusunu mümkün olduğu kadar serbestleştirmek, meme dokusu ile ğöğüs kası arasındaki ilişkiyi artırmak, meme dokusunun sarkmalarını ortadan kaldırmaktır.

ALINTIDIR..
yanlış yorum yapan arkadaşları bilgilendirmek istedim.yani bu uygulama sadece göğsü sarkmış kişilere uygulanmıyor.

Sevgili Santa, Tuğrul beyin meme ca nedeniyle yapılan ameliyatlarla bir ilgisi olup olmadığını bilmiyorum ama kendisi meme estetiğinin en iddialı isimlerinden. O nedenle görüşebilirsin. İstersen sana özel maillerin açıksa mail adresini atabilirim.
Aysem07 sana özel mailden attım Tuğrul Beyin iletişim bilgilerini. Fashion-star senin mailini şimdi farkettim özelin açıksa sana da yazarım.

Bu arada benim bandajlarım dün açıldı, çok güzel görünüyor maşallah :) Şu an devamlı sütyen takıyorum gelecek hafta da tekrar kontrole gideceğim, dikiş üstü küçük bandajlarım açılacak. Şu an oldukça sert ve dik duruyor tabii ama zamanla iyice oturacak ve çok doğal olacak inşallah.

Kizlar öncelikle iyi bayramlar..Bugün protezlerimin büyüklügüne karar verdik 310 cc medium profil,pütürlü kasalti koyulacak.Daha önceleri cok büyük olursa diye korkum vardi bugünse acaba kücük mü olur diye düsünmeye basladim ama doktorum daha büyügünü tavsiye etmedi..

abcde profil secimi kişinin gögüs kilo boy gögüs yapısı vs baglı olmalı bence ha bunu dikkate alınmazsada sonra suni görüntüler cıkıyor

Tuğrul Turan'a veya başka bir doktora uzun süre önce göğüs ameliyatı olan arkadaşlar,merak ediyorum;uzun süre geçmesine rağmen göğüslerinizin boyutundan memnun musunuz? Bu cc meselesi beni çok düşündürüyor.. Doğallıktan kaçmadan dolgun göğüslerim olsun istiyorum ben... ama bazı doktorlar doğal yapayım derken hastayı tatmin etmeyen büyüklükte göğüsler yapıyolar(yani küçük)..(estetik ameliyatın başarısı,doğal gözükmesi ve dışarıdan anlaşılmamasıyla doğru orantılıymış! o zaman hep küçükk ollmalıı)
Doktora nasıl güvenicem benn? doğal yapıcam,bana bırak deyip ilerleyen zamanlarda(ŞİŞLİKLER DE İNİNCE) beni tatmin etmeyen boyutta olursa memişlerim :(:(
senağlama

sevgili dulce. çoook geçmiş olsun cnm kaydirigubbakcemile5 umarım herşey kolay geçmiş ve istediğin gibi olmuştur. :nazar:a.s.

merhaba canim,tugrul beyin telefonunu ve meil adresini veridgin icin cok tesekkur ederim,ama anlamadigim bir konu var,ben hem diklestirme yaptirip hem sliokn taktiricam,tugrul bey diklestirmede iyi oldugunuy soyluyorsun,peki slikon olayi nasil tugrul beyin,yani nereye takiyor slikonu,kas alti kas ustu,o konuda yardimci olurmusunuz lutfen,birde ogrenmek istedigim tugrul beyin hangi hastaneye bagli oldugunu,tesekkurler,...

Back