Göğüs Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

canım ben şubatta ameliyat oldum, 6 ay kadar oldu.. izler ilk günkü kadar belirgin değil ama tabi hala belli oluyo. kaybolması için hem zaman lazım hem de cilt tipi çok önemli. ama izlerin azalmasına yardımcı olan ürünler var mesela ben cica care adında bi jel tabaka uyguluyorum yeni başladım.. aynı zamanda bu forumdan öğrendiğime göre contractubex diye bir jel de varmış onun kullanımı daha kolay ondan alıcam bu sıralarda. sen de eğer göğüs altından olmayı düşünüyosan doktoruna danış bu jeller sayesinde izlerden tamamen olmasa da kurtulma şansı var.

ya serum fizyolojik daha iyi gibi geliyor bana. yani sağlık açısından. çünkü illaki bir sızıntı oluyor membrandan. serum fizyolojik yaptıran arkadaşlar dokunduklarında çok mu sert? çok mu fark ediliyor?

ama çooook uzun yıllar sonra, yani silikon taktırıp 20 yıl onunla yaşayıp sonra bizimle sonuçları paylaşan olmadı :1closedeyes: ameliyat bi risk sonuçta, en az riskle kurtulmak en iyisi ama en doğalı da en iyisi.

bu arada sen ve ben sanırım burdakileri sorularımızla yakında kaçırtıcaz :roflol:

buraya genelde yeni ameliyat olmus ve iyi sonuc almis arkadaslar yaziyor sanki Pamuk yurtdisindaki forumlari okuyunca benim aklim cok karisiyor burda hic bahsedilmeyen sorunlar okuyorum

evet benim çizildi. bazı oranlara göre yapılıyor bu ameliyat. onun için çizim oluyor.göğüs altı ve üstü ve göbek deliğinden yukarıya dpğru bi çizgi bile vardı bende.
fotografta çekildi tabii bu sadece doktora yarıyor:) öncesi ve sonrası için kendi arşivinde kalıyor.

kızlar bende yaptırmayı düşünüyorum ama damlamı yuvarlak protezmi karar veremiyorum. resimlere bakyorum silikon taktıranların karar veremiyorum. yardım edebilirmisiniz????

canım benim istanbul'da olmayı tercih etme sebebim doktorumun tanıdık olmasıydı. bu operasyona babam karşı çıktı ama annem benim halime dayanamadığı için gizlice yaptırdık ve doğal olarak annem çok korkuyordu, tanıdık biri olmasını tercih etti.
ayrıca ankara'da 2 doktorla görüştüm ama aklıma pek yatmadı açıkçası. üstelik 7 milyardan bahsettiler istanbul'da hem ünlü hem de tanıdık bi doktor daha ucuza yapacakken 7 milyar çok yüksek bir fiyat. nebil bey'i ise ben operasyondan sonra bu forumda öğrendim. gerçi yine de kendi doktoruma yaptırırdım heralde.

kalacak yer ayarlamadı doktorum, bizim böyle bi talebimiz olmadı daha doğrusu.

benim de çizildi kalemle operasyon öncesi. sanırım kesi yapılacak yerler belirleniyor ya da protezin sınırları.
fotoğraf da çekiliyor, önce-sonra şeklinde. ama bu fotoğraflarda sadece göğüslerin çekiliyor yüzün vs değil bi korkun olmasın. operasyondan bi kaç ay sonra kontrole gittiğinde önceki halinle operasyon sonrası halini gösteriyor doktor.

kızlar bende yaptırmayı düşünüyorum ama damlamı yuvarlak protezmi karar veremiyorum. resimlere bakyorum silikon taktıranların karar veremiyorum. yardım edebilirmisiniz????

damla ya da yuvarlak proteze doktor karar veriyor canım. ben de damla şeklinde istiyordum ama benim görüştüğüm 3 doktor da göğüs yapımın yuvarlağa müsait olduğunu söylediler ve neticede yuvarlak protezle ameliyat oldum. yuvarlak protezin sahte bi görünüme sahip olacağını düşünüyordum ben önceden, ama hiç öyle olmadı gayet doğal görünüyor. eğer senin göğüs yapın damlaya müsaitse doktorun zaten onu tercih eder.

mesela ne gibi sorunlar?

silikonun acilan cepten kaymasi sonucu iki meme gibi görüntüler,silikonun kivrilmasi sonucu sanirim gögüste dalga dalga sekil bozukluklari ya da cökmüs gibi görüntüler,kapsül olusumu,kesi yerinin iyilesmemesi yüzünden yapilan düzeltme operasyonlari,gögüste hava bosluklarinin olmasi bunlar forumlardan bikac basliklar canim bunlari okuyunca gözüm korktu ama bu forumu takip edince de yine cesaretleniyorum..

Arkadaşlar gerçekten göğüslerinizin büyümesini istiyorsanız böyle kötü şeyleri aklınıza getirmeyin; çünkü zaten Türkiye'de yapılan estetik ameliyatların başarı derecesi yurtdışından daha yüksek.. inanın yurtdışında yapılmış meme büyütme ameliyatlarının görüntülerinin Türk doktorların yaptıklarıyla yakından uzaktan ilgisi yok..burdaki doktorlar bu işi mükemmel derecede iyi yapıyor.Araştırdığım kadarıyla da yurtdışından çok fazla hasta geliyormuş Türkiye'ye.
Yani uzun lafın kısası; kötü şeyleri aklınıza getirmeyin ve ameliyatı,bulduğunuz doktor tarafından gerçekleştirilen kişilerin onayını alın,önemli olan uygun doktor veya doktorları belirleyebilmeka.s

canım biri orhan murat özdemir, diğeri murat emiroğluydu. murat emiroğlu çok nazik ve bu işi ticarete dökmemiş insanlardan biri, mesela dudak dolgusu da yaptırmak istediğimi söylediğimde buna karşı çıktı. ama göğüs ameliyatı için söylediği fiyat çok yüksekti, tabi bu onun değil tercih ettiği hastanelerin fiyatı, bu nedenle onu tercih etmedim. ama kendi doktorumu tanımıyor olmasaydım onu seçerdim.

orhan bey de nazik biri ancak gösterdiği resimleri çok beğenmedim.

bu arada, doktor tavsiyeleri kısmında doktorları öven herkesin reklam amacıyla yaptığını düşünmüyorum ben, mesela ben kendi doktorumdan çok memnun kaldım ve operasyonun sonuçlarını, sonrasında neler yaşandığını burada anlattım ama tavsiye kısmına bişi yazmadım çünkü üşendim:) oraya yazanlar da belki bu kısma yazmaya üşeniyor olabilirler, her ihtimali düşünmekte tabi ki fayda var ama çok da kötümser olmamak lazım:)

operasyon öncesi ben de sürekli araştırma yapıp olumlu olumsuz herşeyi buluyor ve kötü şeyleri çok kafama takıyordum.. bu senin bahsettiğin sorunlardan en bilineni kapsüler reaksiyon, bunun nedeni de eğer ameliyattan sonra masaj tavsiye edilmesine rağmen hasta bunu uygulamıyorsa bu sonuçla karşı karşıya kalıyor. ameliyatan sonra doktorun söylediklerine harfiyen uymak ve akıla takılan ne varsa doktora sormak şart. ayrıca bi arkadaşımızın dediği gibi türkiye'de bu iş yurtdışına oranla çok daha başarılı yapılıyor doktorlarımız çok dikkatli canım.. sen zaten bu kadar araştırma yaptığına göre bilinçli birisin demektir, doktorun söylediklerine de uyarsın ve kendine çok dikkat edersin. o zaman da bi sorunla karşılaşmazsın:1hug:
tabi şans da çok önemli, doktoru iyi seçmek, kriterleri sadece fiyata göre belirlememek de şart

canım sorun olmazsa özel msjlaşmanı açabilirmisin bişeyler sorucam da

isin kötüsü ben yurtdisinda yaptiriam cnm ama sectigim dr da ameliyat olmus kisilerle de yazistim memunlar artik daha fazla olusabilecek sorunlara takilmak istemiyorum carsamba gününe randevum var ameliyat gününü belirleycez büyük olasilikla kasimin ilk haftasi olucam

selam kızlar ben de 23 temmuz da ameliyat oldum, yaklaşık 10 gün oldu. yurtdışındayım, ameliyatı istanbulda oldum, ismail ermiş ti dr um. bu doktora ameliyat olanınız var mı? bazı sorularım olacak.

benim operasyonumu serhat tuncer gerçekleştirdi. kendisi nişantaşı'nda allianoi kliniğinin sahibi. operasyon şubat ayında yapıldı. ameliyattan 2 gün sonra ankara'ya döndüm ve 3 hafta sonra tekrar istanbul'a gittim. son kontrolüm de geçen hafta yapıldı. bende bi sorun olmadığı için sık sık kontrole gitmem gerekmedi.
murat bey, çalıştığı yani anlaşmalı olduğu hastaneler yüzünden 7 milyara yapılacağını söylemişti canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…