• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

bu konuda senı amelıyat olmus arkadaslar daha ıı aydınlatırlar ama ben de bilen biri yazana kadar merakını azcık dındırebılırım . benım de burdan okudukalrım kadarıyla sanırım gogsun tam seklını alması , kayma yapmaması için tam anlamıyla gogsu saracak sporcu sutyenı kullanıyorlar. ama mesela cok onceden ameliyat olmus bı arkadasın msjnı okumustum .. kendısı fatıh dagdelene amelıyat olmustu ve doktorunun ameliyattan sonra genclerde sporcu sutyenini kullanmayı onermedıgını ıletmıstı . nedenı de sanırım daha dogal bi şekil almasnı saglamaktı .

ewttt cnm bnde fatih beye oldum ve dediin gibi hiç sporcu sütyeni taktırmadıı bilerek çünkü takılan sutyen protezi yukarda tutuyor ve o şekilde oturuyor ama takmassan doğal gögüs yerinde protezler şeklini alıyor.. bunu özellikle genç kızlara uyguluyormuş.. bnde sonuçtan gayett memnunumm:sm_cool:

Merhabalar, ben de 2,5 yıl önce koltukaltından kesiyle ve kas altına olmak üzere ameliyat oldum. Ameliyatım Ankara'da oldu ve Nebil Bozdoğan yaptı. 2,5 yıldır kullanıyorum ve daha önce yaptırmadığım için çok pişman oldum. düğünümden 3 ay önceydi ve ben gelinlik bakıyordum, gelinliklerin içini doldurmayan göğüslerim canıma tak ettirdi ve ölçü alan kadına lütfen üst kısmın ölçüsünü bırakın haftaya alırsınız siz eteği dikin dedim ve oradan doğru doktora gittim. o hafta ameliyat oldum ve haftaya yeni göğüslerimle gelinlik üstü ölçüsü aldırdım. 4. gün işe gittim sadece evrak çantamı taşıyamıyordum, araba bile kullandım 4. günde. ameliyattan bir kaç saat sonra yürüyerek eve gittim. drenaj falan yoktu biraz şişlik oldu vücut kendiliğinden atıyor bir süre sonra. eşim( o zaman nişanlımdı ) çok destek oldu 2 gece anneminde izniyle başımda bekledi bana su getirdi, gece tuvalete kaldırdı. Nebil beyden 300 ml istedim ama 250 ml den fazlasını koymayacağını bunun göğüs kafesimle uyumlu olmadığını söyledi. gerçekten bir sanatçı göğüslerim tam anlamıyla mükemmeller, ne giysem yakışıyor. koltuk altından yapılan ameliyatın hiç izi kalmıyor gerçekten çok estetik, acı konusuna gelince benim acı eşiğim çok yüksektir ama acı eşiğiniz düşük olsa bile değer diyorum. tavsiye ederim ;))

Arkadaşlar protezleri araştırırken bu yazıyı buldum,jel ve serium fiizyolojik silikonun farklılıklarını merak edenler için...

Öncelikle kullanılan protezlerden bahsetmek gerekirse saline-filled (içinde tuzlu su olan) protezler ve silikon jel protezler başlıca iki protez grubu vardır. Her iki protezin de dış kısmı silikon olup bir tanesi tuzlu su ile doludur, diğeri ise silikon jel ile doludur. Bazı doktorlar birini bazıları diğerini tercih eder. Ancak günümüzde Avrupa piyasasında ve Türkiye’de kullanılan protezlerin %90’dan fazlası silikon jel protezlerdir. Saline protezlerin, daha ucuz olmasına rağmen, kullanımı gittikçe azalmaktadır. Bunun en başta gelen nedeni de silikon jel protezlerin belirgin üstünlükleridir:
1. Daha doğal görünüm
2. Kapsül kontraktürü riskinin belirgin derecede az olması
3. Protezin dışardan belli olma ihtimalinin daha az olması
4. Protezin patlama insidansının daha az olması
5. Dokunma ile doğal meme hissinin alınması
6. Çeşitli CPG protez türleri ile halk arasında damla olarak bilinen anatomik protezlerin kullanımına izin vermesi
7. Subglanduler yerleşime izin vermesi.

Saline protezlerin herhangi bir avantajı yok mudur? Tabii ki bu protezlerin de bazı avantajları vardır. Bunları sayacak olursak:
1. Eğer protez vücut içinde patlarsa tuzlu su meme içine yayılacağı için herhangi bir sorun yaratmaz. Maalesef uzun bir süre saline protez taraftarlarının öne sürdüğü bu düşünce, olayı tek taraflı anlatmaktadır. Çünkü zaten saline protezlerin kendiliğinden patlama riski yüksektir. Ayrıca şimdi kullanımda olan silikon jel protezlerin içindeki silikon, sıvı değil jel olduğu için, dağılıp akmaz ve olduğu yerde kalır. Dolayısıyla kaza (sivri bir cismin memeye batması) veya kendiliğinden patlama görülürse protez rahatlıkla çıkarılıp poş yıkandıktan sonra yeni bir protez aynı anda yerleştirilebilir. Dolayısıyla fizyolojik olma saline protezlerin bir avantajı değildir.
2. Saline protezler biraz sonra bahsedeceğim periumbilikal (göbek deliği çevresi) ve aksiller (koltuk altı) kesilerinden rahatlıkla yerleştirilirken bu silikon jel protezlerde çok zor ve periumbilikal girişim için imkansızdır.

asliselen sana bence hemen giyme normal camasır derim.. biraz daha sabret.inan sonra benim yasadıklarımı yasarsın.. normal camasr giysen bile ölee güzelliklerine aldanıpta dantelli ve yarım südyenler takma..biraz daha göğüslerini tutacak seyler giy. :D masaj gerekmiyordur belki ama sen yinede biliosan göğüs masajını yap.. az da olsa etkisi oluyor..a.s. iiyileş de bizede göster resimlerini sonraa:D ilk günki agırlıklaın kalmadı dimi?

dathless valla ağrı mağrı kalmadı sadece dolgunluk var.şişlik var o kadar.normal çmaşır ama dantel falan değil tabi.. biraz daha şişlikler gitsin koyacağım resimleri.kas altı ameliyatlarda masaj gerekmiyormuş. kayma falan olmuyormuş dedi Aret Bey.Gerek yok ama sen yinede istiyorsan yap dedi:))

enteresan bu doktorlar... kimisi çamaşır önerir kimisi önermez kimisi masaj önerir kimisi önermez.
krem verdi bu arada dathless contractubex jel verdi bana.dikiş yerlerine sürmek için sadece..

Merhabalar, ben de 2,5 yıl önce koltukaltından kesiyle ve kas altına olmak üzere ameliyat oldum. Ameliyatım Ankara'da oldu ve Nebil Bozdoğan yaptı. 2,5 yıldır kullanıyorum ve daha önce yaptırmadığım için çok pişman oldum. düğünümden 3 ay önceydi ve ben gelinlik bakıyordum, gelinliklerin içini doldurmayan göğüslerim canıma tak ettirdi ve ölçü alan kadına lütfen üst kısmın ölçüsünü bırakın haftaya alırsınız siz eteği dikin dedim ve oradan doğru doktora gittim. o hafta ameliyat oldum ve haftaya yeni göğüslerimle gelinlik üstü ölçüsü aldırdım. 4. gün işe gittim sadece evrak çantamı taşıyamıyordum, araba bile kullandım 4. günde. ameliyattan bir kaç saat sonra yürüyerek eve gittim. drenaj falan yoktu biraz şişlik oldu vücut kendiliğinden atıyor bir süre sonra. eşim( o zaman nişanlımdı ) çok destek oldu 2 gece anneminde izniyle başımda bekledi bana su getirdi, gece tuvalete kaldırdı. Nebil beyden 300 ml istedim ama 250 ml den fazlasını koymayacağını bunun göğüs kafesimle uyumlu olmadığını söyledi. gerçekten bir sanatçı göğüslerim tam anlamıyla mükemmeller, ne giysem yakışıyor. koltuk altından yapılan ameliyatın hiç izi kalmıyor gerçekten çok estetik, acı konusuna gelince benim acı eşiğim çok yüksektir ama acı eşiğiniz düşük olsa bile değer diyorum. tavsiye ederim ;))

waaw demek istiyorum :) hem meslektaşız hem aynı düşüncedeyiz :) düğünümden önce göğüs sahibi olmak istiyorum ben de sevgilim de sen bilirsin diyor, çalışmaya başlayınca araştırmalarıma da başlıycam inşallah... gelinliğinizi kendinize güvenerek giymek harika olmuştur sanırım. inşallah ben de istediğim görüntüye kavuşurum sengözlerimebaksanab

umarım düğününde sende istediğin görüntüyü elde edersin canım, çok dehşet verici silikon görünümleri de çıkabiliyor bazen ortaya, hem de ünlülerde bile o kadar para dökmelerine rağmen:)) yalnız acısını sızısını bira yana bırakalım bir kadının kendini gerçekten kadın gibi hissedebilmesi için ne kadar önemli olduğunu anladım. estetik ameliyata karşı olan kadınları hiç anlamıyorum, insanın kendine özgüveninin artması sosyal yaşamını da özel yaşamını da olağanüstü etkiliyor.

bende eylül ayında senelik iznimde ameliyat olmaya karar verdim ama daha doktor bulmadım.emin olduğum tek şey kol altından yaptıracağım.
fiyatlar ne civarda şu aralar yakın zamanda yaptıran arkadaşkar bilgi verirseniz sevinirim kazıklanmıyayımm sengözlerimebaksanab

ela_ela bu arada msj kutunun acık oldguna emın mısın canım . isminetıklıyorum ama ozel msj gonder butonu cıkmıyor sende:(
aslıselende denedım mesela onda cıkıyuor

Ay açık şeker yaa.. Baktım şimdi yeniden, açııkk.. Ben üye olduktan sonra kapamadım ki hem hiç..Yinede ayarlarda yapabileceğim bişey varsa, önerilerini bekliyorum, denerim.. Çok özel değilse burdan sorabilirsin, herşey şeffaf bende :)

bende eylül ayında senelik iznimde ameliyat olmaya karar verdim ama daha doktor bulmadım.emin olduğum tek şey kol altından yaptıracağım.
fiyatlar ne civarda şu aralar yakın zamanda yaptıran arkadaşkar bilgi verirseniz sevinirim kazıklanmıyayımm sengözlerimebaksanab
Hera cım
forumda bulunup ta en son ameliyat olan benim.benim ameliyatım doktorun bi tanıdığı vasıtasıyla gittiğim için 4000 ytl. ama bu operasyonun istanbuldaki fiyatı daha yüksek.. diğer illerde daha düşük .Forumdaki yazılanlara istinaden istanbulda 3000 ila 7000 civarında canım.tabi 7000 çok uçuk bi fiyat bence.ortalama olarak 4500 ila 5500 civarı tabi protez durumuna göre değişir dicem ama benim doktorum mentor dan başka marka kullanmıyor . diğer doktorlarda mentor ve pip marka kullanırlar. tabi ki piyasa da ki çin malı protezleri de düşünmeden edemiyor insan.
çin malı protez kullanan doktor varmıdır bilemem..o zaman fiyat daha da düşük olur sanırım.ama dediğim gibi istanbulda 4500-5500 civarı canım..hastaneye görede fiyat değişiyor...

Hera cım
forumda bulunup ta en son ameliyat olan benim.benim ameliyatım doktorun bi tanıdığı vasıtasıyla gittiğim için 4000 ytl. ama bu operasyonun istanbuldaki fiyatı daha yüksek.. diğer illerde daha düşük .Forumdaki yazılanlara istinaden istanbulda 3000 ila 7000 civarında canım.tabi 7000 çok uçuk bi fiyat bence.ortalama olarak 4500 ila 5500 civarı tabi protez durumuna göre değişir dicem ama benim doktorum mentor dan başka marka kullanmıyor . diğer doktorlarda mentor ve pip marka kullanırlar. tabi ki piyasa da ki çin malı protezleri de düşünmeden edemiyor insan.
çin malı protez kullanan doktor varmıdır bilemem..o zaman fiyat daha da düşük olur sanırım.ama dediğim gibi istanbulda 4500-5500 civarı canım..hastaneye görede fiyat değişiyor...

peki protezin boyu fiyatı etkiliyo mu? (sorumu yanlış anlamayın kocaman değil minik istiyorum o açıdan :1closedeyes:)

eveeet sonunda yarın 5 30 da bende ameliyat oluyorummm:))) çok mutluyum... pütürlü damla silikon protez konulucak meme ucundan...serum fizyolojikten vazgeçtim ne olur ne olmaz nede olsa tıpalı bişeyin her zaman sızdırma ihtimali vardır:)) doktor 250 dedı ama küçük geldi bana 275 ve 300 cc deniycek göğüs kafesim 90 göğüs bedenım A . Ufak defek bi kız değilim ama ööyle herkezinde dönüp dönüp bakıcağı kadar iri olsunlarda istemiyorum maksimum 300 diye düşünüyorum ameliyattan sonra güç bulursam tekrar yazıcam arkadaşlar dualarınızı eksik etmeyin herkeze sevgiler

eveeet sonunda yarın 5 30 da bende ameliyat oluyorummm:))) çok mutluyum... pütürlü damla silikon protez konulucak meme ucundan...serum fizyolojikten vazgeçtim ne olur ne olmaz nede olsa tıpalı bişeyin her zaman sızdırma ihtimali vardır:)) doktor 250 dedı ama küçük geldi bana 275 ve 300 cc deniycek göğüs kafesim 90 göğüs bedenım A . Ufak defek bi kız değilim ama ööyle herkezinde dönüp dönüp bakıcağı kadar iri olsunlarda istemiyorum maksimum 300 diye düşünüyorum ameliyattan sonra güç bulursam tekrar yazıcam arkadaşlar dualarınızı eksik etmeyin herkeze sevgiler

Bol şanss arkadaşım,şimdiden geçmiş olsun,inşaallah herşey gönlünce olur:1hug:

kızlarr konyada bildiğiniz estetik cerrah varmı iyi?? bende olmayı düşünüyorum ameliyat.doğal durmasını istiyorum çok büyük olmasını asla istemem.göğüs dokum çok az,bu yüzden ameliyattan sonra dokunduğumda ele gelmesinden çok korkuyorum.bu durumda damla protezlermi daha iyidir yoksa yuvarlakmı?:uhm:

istanbulda her şey pahallı yaw:(ameliyat olacak arkadaşlara bol şannsss.ben göğüs ucundan istemiyorum his kaybı oluyormuş die.kesin kararım kol altı.bir arkadaşım oldu izleri yok denecek kadar az.
çin malı protez asla koydurmam herhalde aman allah korusun....

ela_ela ankarada gorustugun baska doktorlar var mıydı . direkt nebıl beyde mı karar kıldın canım ?? bi de hanı daha yakın olmalarını ıstyodum demiştin ya , bu yuzden keske baska doktor tercıh etseydım dediğin oluyor mu hıc?

Kutlu Sevin'le telde görüştüm, bana çok soğuk geldi.. Hayır Nebil beyden asla pişman olmadım, çünkü kendisi gerçekten çok ilgili.. Ameliyat olana kadar değil hemde, 1.5 aya yaklaştı ameliyatım, hala arada arayıp nasıl olduğumu soruyor, innaılmaz ilgili birisi.. Ve ben başarılı da buluyorum.. Ayrıklık doktordan kaynaklı değil canım, o biraz göğüs yapısıyla ilgili.. Sonuçta protezler meme ucuna göre ortalanıyor.. Çok az oynama yapılabiliyor.. Hem baştakiler kadar ayrık değiller.. Öyle olsa çok feci olurdu, ama şu an yaklaştılar oldukça.. Ve yumuşamayla birlikte daha iyi olacaklardır..

quennacım merhaba bende 1 ay sora ameliyat olmayı düşünüyorum. Doktorunu çok övüyorsun haklı olarak acaba ismini söyleyenbilirmisin doktorun?

arkadaşlar hayırlı dualarınız için teşekkür ederim dün akşam 6 da ameliyata girdim ameliyat ekibi çok tatlıydı hele beyaz saçlı anestezist amcayı unutmıycam:D saat 8de ameliyat bitti 9 bucuk gibi evimde döndüm ben bayaa gezebiliyorum yanlız kendim kalkamıyorum annem sürekli kaldırıyor..göğüs ucundan kas zarı altı oldu ameliyatım İnanın daha büyük bir acı bekliyodum ama düşündüğüm gibi değilmiş. göğüslerdeki gerginlik ve kol hareketlerinin kısıtlı olması dışında acı yada ağrı yok göğüs uçlarında his kaybı da yok şu an bile hissediyorum Tek sorun çok şişler özellikle üst kısımları , ama bununda yavaş yavaş iniceğini bildiğim için panik yapmıyorum 245 cc damla protez takıldı şimdilik bu kadar arkadaşlar tekrar dua edenlere teşekkür ederim

cok gecmis olsun saten,kaszarina karar veren arkadaslar fazla aci cekmediklerini yazdilar hep umarim sen de kolay bi sekilde atlatirsin iyilesme sürecini,hayranim su ameliyata karar verebilenlere,yazmistim daha önce benim dün ameliyat günümü belirlemem gerekiyordu acayip ikilem yasiyorum su an aynaya bakinca evet diyorum gece yattigimda olailecekleri düsününce narkoz fln..vazgeciyorum benim en cok kafami karistiran bu forumu okuyunca tek sikinti ameliyat sonrasi acilar genelde ilk haftayi geciren arkadaslar mutlu olduklarini yaziyorlar,bir de almanyadaki forumlara göz attim rippling gibi ve daha baska burda hic duymadigim bircok sorundan bahsediliyor,iyice kafam karisti..:(

Back