Göğüs Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

sanırım çoğunluk benim gibi bu yıl bitmeden ameliyat olmak istiyor. 13.12.2007 BEN; 14.12.2007 MİA; 15.12.2007 SBİLGİN
Hepimize şimdiden geçmiş olsun. umarım ki iyi haberler veririz herkese :))

merhaba, cevabınız için teşekkürler, yalnız ben yaptıralı bir ay olduğundan belki de biraz şişlik vardır diye düşünüyorum,yuvarlak silikon konuldu.anatomik olması için zaman geçmesi gerekiyormuş,siz ne zaman yaptırdınız,zamanla oturdu mu?

Demeterer merhaba sen kime ameliyat oluyorsun? hadi bakalım ilk sen ameliyat olacaksın :) inşallah hepimizinki gönlümüze göre olur...

merhaba, cevabınız için teşekkürler, yalnız ben yaptıralı bir ay olduğundan belki de biraz şişlik vardır diye düşünüyorum,yuvarlak silikon konuldu.anatomik olması için zaman geçmesi gerekiyormuş,siz ne zaman yaptırdınız,zamanla oturdu mu?

merhaba özhan, benim ameliyatımın üzerinden 12 gün geçti ancak sargılarım ilk açıldığında bile üst taraflarda herhangi bir şişlik yoktu. Benim silikonum dual plan şeklinde yani üst tarafı kasın altına gelecek şekilde konuldu, bu sebeple üst tarafta şişlik yok. Eğer sizinki yuvarlak silikon ve kas üstü ise şişlik olması normaldir ama zamanla biraz daha inebilir. Yinede bir aksilik olmaması için doktorunuza danışmanız en iyisi olur.

slm, uzun zamandır aranızda yoktum, bi geldim ki mertçim ameliyat olmuş da aktif hayata geçmişsin bile, çok geçmiş olsun...sezaryenle karşılaştırman gerekse ne derdin? ben gerçi normal doğum yaptım ama yine de bi fikrim olucak, ablam sezaryenle doğum yapmıştı,onun o hallerini gördüm...ayrıca sen de şehirdışında yaptırdın dimi?Senin de bi ufaklık vardı galiba, onu kime bıraktın?evde sana yardım eden falan oldu mu,ufaklıkla ilgili sıkıntıların oldu mu?
bi de hastane sonrası ilk yaşadıkların benim gözümü fena hale korkuttu. ben kaldırabilirmiyim acaba bilmiyorumki,üstelik benim cildim çok hassastır.
üstelik ben de 1.5 yaşındaki çocuğumu evde bakıcıyla bırakıp başka bi şehirde yaptırabilirim ancak, bu da gözümü korkutuyor, aynı gün eve gecikmeden dönmem lazım... ayrıca benim ufaklık da kucağı çok seviyor,napmalıyım bilmiyorum...
hoşgeldin ahbuben..uzun zamandır yoktun sitede...
ben 14 kasımda ameliyat oldum.artık iyice iylişmeye başladım.benim izlenimim estetik ameliyatlardan sonra insanın çok çabuk iyileştiği.yani uzun süre yatağa mahkum olmuyorsun.
benim kinin ağrılı geçmesi protezin üst kısmının kas altı konulmasından dolayı.
kas altı yerleştirileceği hiç hesabımda yoktu.
hani konuşuluyordu burda kasaltı çok ağrılı geçiyor diye.işte o kasaltı ağrısınıben çekmiş oldum.yaklaşık 10gün kollarımı kullanamadım.kendim zor kalktım yataktan.sabit bir şekilde yatınca ve yanınızda size bakacak biri olduktan sonra bir sıkıntı olmuyor..
oğlumu anneme emanet ettim.eve dönüşte elbett yaklaşamadım çocuğa.zaten o yaşta çocuklar çok hareketli oluyor.arada sert darbelerine de maruz kaldım..kucağıma pek alamadım.ama gün geçtikce günlük hayata dönebildim artık.

Merhaba arkadaşlar ben de ayın 23 ameliyat oldum. ameliyat öncesi çok gergin ve düşünceliydim nasıl olur doğrumu yapıyorum felan diye şimdi iyiyim çok fazla bir ağrım olmadı en büyük sıkıntı kendi başıma yatıp kalkamamak ve hafif şişlikler var ve his kaybım devam ediyor ameliyat olan arkadaşlar da bunları yaşadılar mı? ameliyat olmayı düşünenler için ameliyat sonrası önemli kendinize işe başlamak için en az 2 hafta verin derim.şimdi ince bir sızı giriyor bazen de kramp oluyor

sezeryan ameliyat acısı biraz daha fazlaydı sanırım.ama o mecburen çekilmesi gerekli bir sıkıntıydı.estetik ise kendi isteğimiz sonucu çekilen bir acı olunca bedava acı çekiyormuşuz gibi geliyor.üstelikte üstüne para ödüyoz ....
gys,senin durumun nasıl şuan da?ikimizdeki sistem aynı olduğu için merak ediyorum..yumuşamaya başladımı senin kiler?ani bir hareket yada baskı ile içlernde acı oluyor mu?benimkilerde azalmasına rağmen acı var hala..

Merhaba arkadaşlar ben de ayın 23 ameliyat oldum. ameliyat öncesi çok gergin ve düşünceliydim nasıl olur doğrumu yapıyorum felan diye şimdi iyiyim çok fazla bir ağrım olmadı en büyük sıkıntı kendi başıma yatıp kalkamamak ve hafif şişlikler var ve his kaybım devam ediyor ameliyat olan arkadaşlar da bunları yaşadılar mı? ameliyat olmayı düşünenler için ameliyat sonrası önemli kendinize işe başlamak için en az 2 hafta verin derim.şimdi ince bir sızı giriyor bazen de kramp oluyor
sana da geçmiş olsun oliviay,senin protez nasıl,ne şekilde konuldu?kramp olduğunu yazıyorsun.bu kramp nerde oluyor,göğüslerde mi.ben de hiç kramp olmadı...benim göğüslerde şuan da çok aşırı hassasiyet oldu.yani dokununca hemen sertleşiyorlar..kaşıntı da var sürekli ..iyilşmeye sürecine girdiğindendir herhalde..
göğüsaltından tek kesi ile yerleştirildi,kesi yeri iç dikişde de sertlik var..

ben naci çelik ile görüştüm ameliyat için. onep te olacağım operasyonu. kaç cc falan sormadım doktora. sorsam da kaç cc neye denk gelir bilmediğimden birşey anlamayacaktım zaten.
ben de göğüsten eser yok arkadaşlar. o yüzden kaç cc olursa olsun şu halimden iyi olacağı kesin. a.s doktor da sıfır göğüs dedi zaten bana. düşünün artık halimi. :sm_cool:
benim kas üstünden damla protez olacak. meme altından girilecek. sporcu sütyeni için 80B al dedi. B den biraz büyük olacakmış gerçi. sıksın diye onu demiş.
ameliyat hazırlıklarına başladım. sütyenimi aldım. bugün tahlilleri yaptırdım. sonuçlarını alacağım bu akşam. pazartesi de ameliyat öncesi görüşmemiz var.
naci hoca ameliyattan sonra 1-3 hafta arası dikkat etmemi söyledi.o gerekli program ve talimatları verecekmiş zaten.3 haftadan sonra istersem kürek bile çekebilirmişim naniknanik
herşey bi yana ağrı acı falan o kadar gözümde büyümüyor da. şu sigarayı bırakma düşüncesi kasıyor beni. 1 haftadır azalttım. ama bırakamıyorum :1no2:

sezeryan ameliyat acısı biraz daha fazlaydı sanırım.ama o mecburen çekilmesi gerekli bir sıkıntıydı.estetik ise kendi isteğimiz sonucu çekilen bir acı olunca bedava acı çekiyormuşuz gibi geliyor.üstelikte üstüne para ödüyoz ....
gys,senin durumun nasıl şuan da?ikimizdeki sistem aynı olduğu için merak ediyorum..yumuşamaya başladımı senin kiler?ani bir hareket yada baskı ile içlernde acı oluyor mu?benimkilerde azalmasına rağmen acı var hala..

Her geçen gün bir öncekinden daha iyi oluyorum ama hala acı var tabii... Arada sırada sızladığı oluyor, bazen yan taraflarıma ağrı giriyor. Hala sabah uyandığımıda sanki vücudum tutulmuş gibi göğüslerimde acı hissediyorum. Ama dediğim gibi her geçen gün azalıyor. Şimdilik çok hafif yumuşama var, o ilk zamanlardaki gerginlik azaldı.:1rolleyes:

Merhaba mert evet kramp oluyor göğüslerimde ani ağrılar felan oluyor benim koltuk altından kas altına protez kondu sağ göğsüme 250cc soluma 225cc kondu çünkü arada fark vardı doktor ameliyat sırasında kardeşimi ameliyata alıp büyüklüklerini sordu hatta çok büyük olmasını istemiyordum çünkü. göğüs uclarımda his kaybı var hala düzelmedi sende oldu mu his kaybı? Benim doktorumda çok ilgili ve sıcak biri bir hafta sonra felan mail atıcam masaj yapmıyorum ben. mailden sonra doktor karar verecek. sen masaj yapıyor musun ve nasıl yapılıyor?

Merhaba mert evet kramp oluyor göğüslerimde ani ağrılar felan oluyor benim koltuk altından kas altına protez kondu sağ göğsüme 250cc soluma 225cc kondu çünkü arada fark vardı doktor ameliyat sırasında kardeşimi ameliyata alıp büyüklüklerini sordu hatta çok büyük olmasını istemiyordum çünkü. göğüs uclarımda his kaybı var hala düzelmedi sende oldu mu his kaybı? Benim doktorumda çok ilgili ve sıcak biri bir hafta sonra felan mail atıcam masaj yapmıyorum ben. mailden sonra doktor karar verecek. sen masaj yapıyor musun ve nasıl yapılıyor?
senin protezin koltuk altından konulması ve daha büyük protez olmasından dolayı acı nın fazla olduğunu düşünüyorum.
ben de emzirme ve deformasyon sonucunda aşırı his kaybı olmuştu.ne yazikkı şimdi çok hassaslar.bu da beni rahatsız ediyor.dokunduğumda çok gıdıklanıyor ve uçları hemen sertleşiyor.belki herkesde farklıdır..benim masaj 14.gün dikişlerin alınması ile başladı.masaj olarak da göğüsleri ellerimle avuçluyorum .alttan yukarıya doğru destekleyerek yoğuruyorum.
ayrıca ameliyat izi içi contractubex adlı krem verdi.benim de ameliyat sonrası 180cc şiş olduğundan aşırı iri gelmişti.şimdi küçülmeye başaldılar.büyüklüğünden memnununm

Her geçen gün bir öncekinden daha iyi oluyorum ama hala acı var tabii... Arada sırada sızladığı oluyor, bazen yan taraflarıma ağrı giriyor. Hala sabah uyandığımıda sanki vücudum tutulmuş gibi göğüslerimde acı hissediyorum. Ama dediğim gibi her geçen gün azalıyor. Şimdilik çok hafif yumuşama var, o ilk zamanlardaki gerginlik azaldı.:1rolleyes:
15 gün sonra yataktan daha rahat kalkacaksın..benim de öyle olmuştu.aynen dediğin gibi her geçen gün biraz daha rahat oluyorum..sızlama ,kaşıntı,gerginlik yine var.

15 gün sonra yataktan daha rahat kalkacaksın..benim de öyle olmuştu.aynen dediğin gibi her geçen gün biraz daha rahat oluyorum..sızlama ,kaşıntı,gerginlik yine var.

15 gün yataktan kalkmak zor mu oluyor?benim ufaklık geceleri çok uyanıyor, mekik dokuyorum beşiğiyle yatağım arasında, bana gece yarısı kimse yardımcı olamaz kalkarken ama karın ve kol kaslarım kuvvetlidir, atletik olmam durumu kurtarır mı acaba?Ya da en az ne şekilde acı hissediliyorsa o şekilde hareket etme gibi bi durum olabiliyor mu, bi yolu yok mu?
Oğlum 17kg ve beşiği de çok derin, bunlar da gözümü korkutuyor, onu beşiğine yatırıp beşiğinden alma işlerini herhalde uzun bi süre yapamam değil mi?
aslında biraz daha beklemek de istemiyorum çünkü yakında işe başlıycam, işe başlayınca da izin almam çok zor olur...

kendini ne kadar kuvvetli ve cesaretli görssen de sonuçta bir ameliyat geçiriyorsun.ben de yerimde pek duramayan hareketli biriyim.fakat göğüsleri düşünmek gerekir.10 gün boyunca evin yemek,bulaşık vs.işlerini eşime yaptırdım.zaten kendisi de beni o halimle görünce dikkat etmem için ısrar ederdi.
ilk başta tam dik yürüyemiyorsun.o neyse de..kollarına ağırlık bindirmemen gerek.benim oğlum da 12 kilo fakat imkanı yok kaldıramazdım ilk başlarda.şimdi 3 hafta geçti ,buna rağmen çok nadir kaldırıyorum.kanımca sen de kaldıramayacaksın büyük ihtimalle.
zaten doktor da bunu söylüyor..
kendi iyiliğin için en azından 15 gün kollarına ağırlık bindirmemen gerek.
yatarken zaten ancak sırtüstü yatabiliyorsun,yan dönmek istesen bile acıdan dönemiyorsun.bu konuda korkutmak istemem de ben de öyleydi...

kızlar uzun zamandır yazamadım çünkü internet bağlantımda sorun oldu:KK43: mertcim sen nasıl oldun ? ben gayet iyim çok şükür. ağrı sızı hiç yok. yumuşamaya da başladılar gittiğim kontrollerdede herşey yolunda olduğunu sööledi doktorum. burda bi rkadaştan yara izi için bi krem duydum benim 4 hafta bitmesine rağmen doktorum hala öle bişi kullanmaya başla demedi. gerçi yarın yine kontolüm var bakalım ne dicek. herkese çok geçmişşş olsun diyorum isteyenlererde en yakın zamanda nasip olur inşallah .

senin amelyatın ne kadar önce olmuştu elif?benim bu gün 20 gün oluyor.
masaj verdi mi doktor sana?masaj yaparken ve ani hareket ve darbelerde göğüs içlerimde acı oluyor.ayrıca kaşıntı da var.kas altı olmasından dolayı daha ağrılı geçti.senin de kasaltı mıydı?yara izi için bana doktor contractubex verdi.sen de dikiş var mıydı,alındı mı?ben de dikiş vardı 14.gün alındı..

mert benim dün 4 hafta bittitam olarak 30 gün oldu . ağrıfalan yok. dikişte yok alınması gereken. kas altı diil benimki kas zarı altı yanı ortası bişi benimki. senin göğslerinin durumu nasıl yumaşadımı ? yatabiliyomusun ? ben artık bu sütyenden kurtulmak sitiyorum yarın kontrolüm var ve inşallah normal sütyenelre geçebilcem artık

benim göğüslerin şişleri indi sayılır.yumuşamaya da başladılar.benim prtezlerin üstkısmı kasaltına alt kısmıda senin ki gibi kaszarı altına yerrleştirildi.ama dokunduğumda içlerinde acı hissediyorum.senin de öyle acı hiissi olmuşmuydu,ve ne kadar zaman sonra geçti.
artık rahatca yatıp,kalkabiliyorum.
evimin işini de yapıyorum
yani günlük hayata geri döndüm.sporcu südyeni kullanmaya devam ediyorum.
herşey normal .sadece göğüslerde hassasiyet ve acı var..

elif 13 benim ameliyatım da kas zarından olacak. Nasıl ağrısı kas altı kadar çokmu oldu acaba???

X