Göğüs Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Ameliyattan sonraki dönemde ameliyat olduğunuz bölgelerde morarma, şişkinlik, gerginlik, kaşıntı ve çekilme hissi olabilir, bunlar normaldir. Ameliyatın doğal bir sonucu olan ödem (şişlik), size hiç incelme olmamış hissi verebilir. Ödem ilk birkaç hafta içinde azalır ve gerçek vücut hatlarınız yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlar. Ödemin azalmasıyla ameliyat olduğunuz bölgelerin dokunduğunuzda normalden daha sert olduğunu hissedebilirsiniz. Bu durum yara iyileşmesinin doğal bir sonucudur. Ameliyat sonrası ortaya çıkabilen morarmaların kaybolması ortalama 3 hafta sürer. Bu dönemde ilk 4 hafta korse ya da sıkı çorap giymeniz, dokuların vücudunuz üzerine oturması ve şekillenmesi açısından çok önemlidir. Ödemin tamamen geçmesini takiben dokuların normal kıvamını kazanması ortalama 3 ayı bulur.

diyorrr bir sitede hayatım..GOOGLE dan, liposuction ödem diye arattım..
mucukkk geccek isteee top modelim benimmm , :)

Kısslarr ben geldim..

Doktordan geldim..anlatacak çok şeyim varr..Çok güzel geçti kafamdaki bütün soruları sordum ama önce muayene etti beni, sonra oturduk A dan Z ye konuştuk.Bana damla şeklinde değilde yuvarlak jel protezi uygun gördü çünkü yeterli meme bezlerim varmış.Damla şeklindeki silikonu göğsü çok küçük olanlara takıyormuş ki doğal bir meme görüntüsü versin diye .

İşin kötüsü ameliyatımı meme başından yapmayı uygun buldu çünkü göğüslerim hafif düşük anlatmıştım bende ikinci bir dikiş izini göze alamam dedim.O da meme başından gireceğiz derideki fazlalığı oradan alacağız protezi koyup kapatacağız dedi meme başındaki kahverengilik yeterli geldiği için çok daha güzel olacağını söyledi ve hight profil protez kullanacağını söyledi --- yani nasıl?? Dedim hight profil basık bir meme değil de öne doğru çıkık bir meme bayanlar genelde bunu tercih ediyor dedi.Birde meme altından girildiği zaman ordaki meme bezlerinin altını açıp protezi koyduktan sonra öylece kapatıyorlarmış birkaç hasta alttan ellediğinde protezi hissettiğini söyledi meme başında olduğunda bu olmuyormuş.

Kas altı üstü olayını sordum..Yeterli meme bezi olanlarda kas altından olmasının bir espirisi yok dedi çünkü meme beziniz var o doğallık zaten olacak dedi.Kas altından olunca daha ağrılı bir süreç yaşanıyormuş ve buna bağlı olarak kapsüllenme bu güne kadar hiç olmamış

Neyse ölçülerine sıra geldi kaç CC uygun görüyorsunu dedim 280 yeterli ama biz ameliyat sırasında 280-300-350 getirteceğiz ameliyat esnasında en uygun hangisi olursa en güzel şekli hangisi verirse onu takacağız dedi.Ama genelde hastalarım daha sonraları keşke biraz daha büyük yaptırsaydım dedikleri çok olmuştu bana kalırsa çok küçük düşüneyin pişman olmayasınız dedi.

Ücretini konuştuk bana takacağı protez 800$ imiş yaklaşık hastane msrf vs.3500-3800 arası bir maliyeti olur dedi. O sırada burnumdan amliyat olmayı da düşünyordum ama fiyatlar çok yüksek dedim.benim burnum hafif kemerlidir.Bana demesin mi ki 5000ytl yi geçmez kombine hem burun hem meme ameliyatı olun ssk varmı dedi evet dedim. Sanırım ssk ya burunda et var kıkırdak var vs.diye rapor vererek hastane masraflarının yarısını ssk dan alacaklar..Süper bir fikir bence..:teytey:
Haftaya p.tesine kadar ameliyatı varmış bende şehir dışına çıkacağımı söyledim..P.tesinden sonra haberleşip ameliyat için gün alacağım

Kıssslar yardım edin kafam çok karıştı aklıma gelenler şimdilik bunlar.

meme basından yapılınca, meme ucunda hissizlik olduunu duydum, geciciymis ama cok uzun sürüomus bzen kalıcı oluyormus, ..süt bezlerinin zarar görme ihtimalide büyükmüş, bunlarıda sor ve garantisini al..
ben bu burun ameliyatı olayında doktorun tavsiyesi doğru değil, cünkü böyle bi düzmece rapor ile ameliyat olmak iyi bişi değil, en azından etik değildiye düsünüyorum canım..hem burun hem gous ameliyatı cok zorlu gecebilir...sen bilirsin ben fikrimi söledim cancagizim mucunk :)

Canım meme başındaki hissizlik olayını ve süt kanallarına zarar ihtimalinide konuştum süt kanalları çok farklı yerde bizim kesi alanımız çok farklı yerde dedi hissizlik olayı içinde geçici bir süre olur dedi.

Bu benim fikrimdi canımcım yani acaba böyle birşeymi yapacak diye çünkü 100 ytl.fark çıkıyor düzmece bişey yapacalarını sanmıyorum çünkü sadece meme ameliyatı için bana ssk varmı diye sordu ssk tahlil röntgen gibi tetkikleri için oluşan masrafları karşılıyormuş kombine ameliyat olduğu için indirim yapmış da olabilirler çünkü saygun bir doktor devlete bağlı bir kurum böyle bir riski göze alamaz..2 ameliyat zor geçer sanırım bende öyle düşünmüştüm ama doktor beyin hastalarından biriyle konuştum hastanede beklerken kız burun ameliyatı olmuş çok rahat geçtiğini 1 gece kaldığını ağrılarının hemen hemen olmadığını söyledi bugün sargılarını açtırmaya gelmiş çok da güzel görünüyordu burnu..

Bilmiyorum canım ya ben birine cesaret edemezken 2.si çıktı şu açıdan iyi olur hastanede yatma sebebim hiç olmazsa burun olur memişleri çevreden kimse bilmez...Bilmiyorum düşüneceğim kararsızım halen

yazdıkların için çok teşekkür ederim.çok aydınlatıcı oldu.benim de bu konuda bilinçlenmemi sağladın.
benim de aklıma damla şekli geliyor.yusyuvarlak çok yapmacık durur gibime geliyor.ayrıca öne doğru hafif sivri meme görüntüsü de daha seksi olur bence.ben de öyle olsun istiyorum zaten.
hastayı yatırıp da ameliyat ediyorlar ya.bana biraz tuhaf geliyor.ideal şeklin nasıl duracağını anlamak için ben ce oturarak yerleştirilmiş olsa şekli daha belirgin olmazmı.çünkü yatınca ister istemez göğüsler yayılıyor ya..bilmiyom yani benim fikrim tabi.
benim de ssk güvebncem var.demek röntgen vs..bundan karşılanacak.acaba ameliyat günü yada bir gün önceden hallediliyor muki?
sen şimdi kasaltı mı yaptıracağın,anlayamadım.

Canım eğer seninde meme bezin yeterli ve hafif sarkıklık varsa damla şaklini önermedi benim doktorum..Meme bezi çok az olan yani çok küçük göğüslülerde damla şeklindeki protezi kullanıyorlarmış bana biraz mantıklı geldi düşünsene göğüs derimiz zaten yumuşamış sarkıklık var birde damla şeklini kullanırsa bu daha da aşağı çeker iri ama sarkık göğüs olur. Bana yuvarlak üstü pütürlü jel silikonu uygun gördü.
Bi de bir meme büyütme ameliyat videosu izlemiştim protesleri denerken ameliyat masasını hafif oturum durumuna getiriyorlar duruşuna bakıyorlar yoksa ideal ölçüyü düz yatarken ayarlayamazlar.

Kas altını da bana uygun görmedi yeterli göğüs bezi olmayanlara genelde uyguluyorlarmış doğallık olsun diye meme bezi yeterli ise kas üsütünden de bu doğallık oluyormuş zaten üstelik daha zor süreçten daha ağrılı geçiyormuş gerek görmedi bana.

Mertcim sen boynun bitim kısmındaki boşluktan itibaren göğüs ucuna kadar olan mesafeyi ölç 20-21 hatta 22 geliyorsa normal göğüs altından protezi taktırabilirsin benim bu ölçümü aldı 23-24 civarı geldi hatırladığım kadarıyla, bu nedenle meme başından protezi koyacak ve ordan da derideki fazlalığı alacakmış.bana aynısını söyledi 20-21 hatta 22 cm olsaydı meme başından olmanıza gerek kalmazdı dedi.

Süt verme olayında hiç sorun olmazmış herhangi bir komplikasyon olmazsa eğer kiiii hiç rastlamamış bu doktor ömür boyu kullanabilirmişiz.hamlileik emzirme vs rahatlıkla olurmuş.

Ben bi de soğukluk olup olmadığını sordum kış aylarında hafif soğuk olduğunu söyleyen hastalarım oldu dedi.
Şimdilik bu kadar öpüyorum hepinizi...

canim ben ne söylesem yalan olur benim arastirdigim kadariyla meme basi his kaybi olma olasiligi daha yüksekmis.benim dr.un dedigi su meme alti olursa doktorlar daha rahat yerlestiriyorlarmis.yani alan daha genis oldugu icin.ama sen bence icindeki sesi dinle,herkeste problem cikacak diye birsey yok.ins.istedigin gibi olur.

Sağol nutellacım, bugün doktorumla görüştüm tedirginliklerimi anlattım meme altından hem hafif toparlama hem protez yerleştirme işlemini yapacakmış ....çok sevindim buna tabi..seninde göğsüne hafif sarkıklık vardı, acaba ölçümlerini alırken kaç çıktı ; yani benim nefes borumun altındaki çukurdan meme başıma kadar ölçtü 22-23 gibi bişi çıktı.seninki kaç idi acaba hani eğer senin ölçünle benimki aynı ise bende de ideal durur düşüncesindeyim bana da yuvarlak protez takacamış.
Kusura bakma çok soru soruyorum ama beni sen ve ivycan çok daha iyi anlarsınız..:uhm:

öpüyorum seni

nutellamm, ağrım kalmadi dikis yerlerim iyilesio ya kasınıo :) onnar war, bide tabiki halaa tam normal bi gous gibi yumusak deiller, ..o b akmdan yumusamalaırnı bekliom :)
ama halimden memnunum :p yarım atlet gibi hafif bi sütyenler gesiom gogsumu gere gere:p dimdik we formundalar :p:dance:

sen naslsn canımcımm :)

iyimim canim artik iyice alistim sislikler de bayagi indi.dahada inecegini biliyorum ama böyle kalsa bile cok memnunum.hatta bugün gidip kendime yeni sütyen de aldim kulanamasamda halimden cok memnunum.iyiki ameliyat olmusum diyorum. iki hafta olmasina ragmen nazar degmesin cok iyiyim az biraz sancim oluyo oda normal.yani iyiki yaptirmisiz dimi arkadasim darisi isteyenlere.yani bana soran olursa kesinlikle tavsiye ediyorum sende tahminim oyle düsünüyorsun dimi bebegim.öptüm kendine iyi bak.

arkadaşlar merhaba, uzun zamandır takip ediyorum yazılarınızı ve artık bende ameliyat olmaya karar verdim. Bana cesaret verdiniz. Benim birtek sorum olacak yaptıran arkadaşlara, silikon maddeyi göğsünüzün içinde hissediyormusunuz arkadaşlar? yani elleyince veya sıkınca elinize geliyor mu?? aklıma takılan tek şey bu kaldı. fisfisfis
ben dort yil oldu bu ameliyati olali, ilk yildan sonra artik varligini unutmaya basladim protezin , sanki kendimden bi parca gibi gelmeye basladi.. ayni ameliyati ayni zamanlarda kuzenimde oldu.. ikimizde cok memnunuz. tek sIkIntImiz yuzustu yatamamak. bazende dokundugumda gogsume biraz sogukluk geliyo. kuzenimde ayni seyi soyluyo.. bilmiyorum yaptiran diger arkadaslar ne der buna.. ama ben usudugum zamanlarda dokundugumda gogsumun buz gibi oldugunu farkediyorum..
Ameliyattan sonra inanilmaz aci cektim, ama benim canim cok tatli galiba, baskasinin caninin acitmayacagi sey beni acaip acitir. Ama bi kac gun aci cektim ve bitti .. simdi bunun guzelligini yasiyorum.. evde hic sutyen kullanmiyorum..gogus dekoltesini hep cok begenmisimdir zaten ve ameliyatimdan beri rahatlikla dekolte giysiler giyebiliyorum( yerine gore tabi. yoksa turkiyede carsida pazarda giyerseniz pek hos olmuyo) kendime guvenim inanilmaz artti.. Iki yildir amerikada yasiyorum burda protez cok yaygin kadinlar birbirlerine seninki kac cc benimki su kadar cc diye anlatiyorlar.. ben daha cocuk dogurmayi dusunmuyorum , dusunen ve bu ameliyati olmak istiyen arkadaslar varsa iyice arastirsin. doktorlara sorarsaniz bi sorun olmaz diyorlar ama yinede tecrubelerden faydalanmak daha iyi olur diye dusunuyorum.......

Arkadaşlar öncelikle hepinizi selamlıyorum. Ben izmirden Hande. Çarşamba günü ben de ameliyat olucam ve o kadar heyecanlıyım ki 3 gündür uyuyamıyorum :eek: bu başlığı belki 10 kere baştan sona okumuşumdur heralde. ama yine de kafama takılan bazı şeyleri sormak istedim. göğüslerim 75i bile doldurmuyor. 90-95 olsunlar istiyorum. yaptıran arkadaşlar bilebilir diye düşünüyorum kaç cc taktırmamı önerirsiniz? doktorum 225 cc iyi olur diyor ama bana az gibi göründü. bir de sutyenin içine yerleştirip baktım küçük gibi geldi gözüme. karar aşamasındayım ve çok zorlanıyorum bana yardım eder misiniz?

Arkadaşlar öncelikle hepinizi selamlıyorum. Ben izmirden Hande. Çarşamba günü ben de ameliyat olucam ve o kadar heyecanlıyım ki 3 gündür uyuyamıyorum :eek: bu başlığı belki 10 kere baştan sona okumuşumdur heralde. ama yine de kafama takılan bazı şeyleri sormak istedim. göğüslerim 75i bile doldurmuyor. 90-95 olsunlar istiyorum. yaptıran arkadaşlar bilebilir diye düşünüyorum kaç cc taktırmamı önerirsiniz? doktorum 225 cc iyi olur diyor ama bana az gibi göründü. bir de sutyenin içine yerleştirip baktım küçük gibi geldi gözüme. karar aşamasındayım ve çok zorlanıyorum bana yardım eder misiniz?

90 - 95 olması senın gouslerinin büyüklügüyle alakalı değil, sen cup olarak büyüceksin..
meseka 75 giyceksin yine maximum 80 ama cup A değil C yada D giyceksin.
senin istediğin gibi büük gous icin 225 cok kücük olur..225 taktırırsan 75 A dan biraz taşar sadece. C CUPU full doldurması icin 300-400 cc taktırman lazım bence.
benim 315 cc damla 80 b full oluyo hatta biras taşıyor..bnm boyum 1.73 we cok iri değil ideal duruyor bence. rahat hissetmek de önemli kendini..

Bir de arkadaşlar kaç cc diye soruyoruz birbirimize ama bunun high profil olanı var, modarate olanı var, saline olanı var... kafam allak bullak olmuştu aldım doktoru karşıma baya bi anlattı bana. doktorumla bugün en son 225cc high profil takılması konusunda karar verdik sayılır. ama nihayet şunu gördüm ve anladım : mesela düz yuvarlak 450cc bir protez (modarete dedikleri türden) high profil 225cc proteze eşit. yani 450cc modarate profil bir protez ile göğüsleriniz ne kadar öne çıkacaksa 225cc high profil bir protezle aynı şekilde öne çıkacak. aynı zamanda daha hafif bir protez takmış olacaksınız. o yüzden seçiminizi yaparken buna mutlaka dikkat edin.
sevgiler saygılar....

kızlar merhaba. daha yeni üye oldum ve bu akşam okudum silikon maceralarını..ben 6.5 aylık hamileyim. hamilelikte göğüslerim büyüdü ve şimden mutlusu yok şu anda.resmen cinsel hayatımız değişti. ama tabii gecici bir durum bu. aslında 80a bedenim.cok küçük olmasada destekli sütyen mahkumu, dantelli sütyen hasretlilerindenim. okuduklarımdan anladığım kadarıyla emzieme sonrası daha beter oluyor. zaten eşim sürekli silikon muhabbeti yapıyordu ve ben hep imkansız gibi görüyordum. yazılanları okuyunca olamayack gibi de gelmiyor. en azından emzirmeden sonra.şu anda eşim,
nişanlıyken göğüslerimin küçük olmasından korktuğu için dokunmadığını bile itiraf etti bana.. bu erkekler hiç psikolojiden anlamıyor. takipciniz olacagım.......

arkadaşlar benim de bugün bandajları açtı doktor. kocamandı şok oldum ama itiraf edeyim hoşuma da gitmedi değil öyle kalsalar iyidi valla ama inecekmiş zamanla, (sağolsun arkadaşlar bilgilendirdi.)
bir de yan taraflarım (göğsümün biraz aşağısı belime doğru) morarmış. sizde de morluklar oldu mu? olduysa ne zaman geçer acaba? Valla eve gelince farkettim çok üzüldüm baya kötü görünüyo moralim bozuldu :KK43:

merhaba bende iki ay sonra yaptırmayı planlıyorum küçük çocuğum var onunla nekadar ilgilenemem onu merak ediyorum kucağıma almam nekadar sürer çevreme söylemicemiz için eşim işinden izin alacak birtek çocuk için endişeliyim şu an nasılsın iyileştinmi

Canım, ilk 10-15 gün çocuğunu kucağına alamazsın, alırsın ama zorlanırsın çünkü göğüs bölgen çok hasasslaşıyor, göğüs kasların ağrıyor,herhangi bir temasda canın yanacaktır.Bende oğlumu yeni yeni kucaklıyor sarıyorum,:1hug: ama bir yere oturarak ve dikkatli olmak şartıyla kucağına alabilirsin tabiiki.a.s.

arkadaşlar narkozla kilonun bi alakası yok yani kilo alma gibi bi olasılık yok tam kansayımı yapılıyo eğer şeker yüksek çıkarsa yapmıyolar ameliyatı bu çok önemli bi nokta ... kan grubunuzu öğreniyolar segmentasyona bakıyolar alerjiniz varmı yokmu ona bakıyolar rutin prosedür narkoz bu verilere göre hazırkanıyo tahlil olmadan ameliyatta olmaz sporcu sütyeni felan gereksiz boşuna masraf zaten çok nadiren sütyen takıyolar genellikle ameliyattan çok sıkı bandajlarla sargılarla çıkıyosunuz ama benden size tavsiye silikonlu sütyen giyin şekli yuvarlak oluyo :))) hani şu süngerli olanlar varya onlardan harika şekil veriyo test edildi onaylandı. ama ameliyattan çıkınca demeyinki benden 3 kilo doku aldılar neden hala aynı kiloyum yada daha fazla kilom var diye.. vücudunuza bi sürü madde enjekte ediyolar narkozla beraber solüsyonlar veriyolar onlar zaman içinde vücuttan atılıyo kitle alınıcada göğüs küçülür bi kilo değişimi olur tabiki sonuçta vücutta eksilme oluyo ama öyle birden bire 5-10 kilo vermeyide hayal etmeyin çok yavaş ilerliyo iyileşme yani bikaç günde morluk iyileşmeyeceği gibi bikaç günde 5-10 kiloda verilmez ben 3 operasyon geçirdim ve şunu öğrendimki 2 kural var kaçamazsınız bu 2 kuralı mecbuuuur uygulayacaksınız 1. beslenme şekli günde 6 öğün az az sıksık yiyeceksiniz. 2.yürüyüş spora gidemiyosanız alın bi koşu bandı evde yürüyün arkadaşlar çok zor değil ikinci elleri çok ucuz araştırmak lazım. yok efendim şeker yeme, ekmek yeme kilo alırsın alakası yok bünyeye bağlı herşey öyle olsa aynı şeyleri yiyen herkes aynı kiloda olurdu benim teyzem bi oturuşta 2 tane ekmek yer kalkar 1 kg baklavayı koy önüne yer kalkar ama kemikleri görünüyo zayıflıktan böyle biçok arkadaşım var.herşeyi yiceksiniz ama abartmadan metabolizma yavaşsa bol bol yağ yapar arada bi tiroidinizin işlevselliğine baktırın serbest t3-t4 oranları bunlar çok önemli ... okadar çok diyetisyene gittimki artık ezberledim bunları .. hem bakın ben bunları size bedava söylüyorum :))))

açıklaman için teşekkürler kleopatra.bu hafta silikon ameliyatı oluyorum .heyecanlıyım.aynı zamanda son hazırlıklarımı yapmam lazım.hastaneye yatış esnasında,ameliyat sonrasında ne gibi eşyalara ,kıyafetlere ihtiyaç duydunuz bayanlar.?
burda bahsederseniz ben de son hazırlıklarıma bunları da eklerim.
ağrı kesiciyi doktor size hap olarak mı yoksa iğne olarak mı verdi mesela?
ameliyata tamamen çıplak olarak mı giriliyor..vs...
benim bir arkadaşım burnundan estetik oldu.ameliyat öncesi 54 kiloydu.ameliyattan sonra ki 2-3 gün sonrasında tartıya çıktığında inanamadı.tartı42 kilo gösteriyordu..
tüm gardolabını değiştirmek zorunda kaldı..yıllarca da kilosunu korudu...

hastanede kaç gün kalıcağına bağlı rahat kıyafetler al yanına mesela kazak felan alma gömlek al pansuman sırasında giyip çıkarmak zorunda kalmazsın altına da bi eşofman yeterli olur havlu ve sabun mutlaka al mesela ben tiksinirim başkasının sabunundan hastane burası belli olmaz bide kaşık bardak felan al ve bol bol da peçete başka bişeye gerek yok unuttuğum olabilir yalnız.ameliyata girmeden önce seni hemşire odasına yada işte müdahale odası gibi biyere alıyolar ojelerini makyajını sildiriyolar kolye,küpe.yüzük vs.. bütün takılarını çıkarıyosun ameliyata girmeden en az 7-8 saat önceden bişey yiyip içmemen gerekiyo bu bi kuraldır yabana atmayın çünkü mesela 1 bardak sudan nolurki demeyin narkozdan çıktığınız zaman bu su ciğerlerinize kaçabilir . herneyse müdahale odasında hazırlıklarınız yapılıyo üzerinizdeki herşeyi çıkarıyosunuz iç çamaşırınızı bazen bırakıyolar yani çıkarttırmıyolar bilmiyorum ama onda takılacağı için ameliyat uzun sürcekse çıkarttırıyolar üzerinize yanlardan bantlı yeşil ameliyat önlüğü giydiriyolar kafanızada puset sonra hemşire gelip rahatlamanız için bazı solüsyonlar yapıyo sonrada sedyeye yatıp hasta bakıcı tarafından ameliyathaneye götürülüyosunuzzzzz.... ve genelde ameliyathaneye varmadanda derin uykunuza dalmış oluyosunuz. ameliyattan hemen sonra genelde zaten seni ameliyathanede ayıltıyolar bi süre tutuyolar her ihtimale karşı serumun takılı oluyo o serumun içerisinde ağrı kesicide var eğer çok ağrın varsa damar yolundan iğneyle ağrı kesici vurabiliyolar ama serum bittiğinde ağrı kesici haplar başlıyo.ya ben doktormu olsaydım acaba sırnaşık şey :roflol: ha bu arada arkadaşım bence senin arkadaşın ameliyat heyecanından kilosunu 54 görmüştür aslında 45 kilodur yemek felan pek yemediyse 3 kilo felan vermiş olabilir ama bu senin dediğin imkansız hiç bir insan 3-4 günde 10 küsür kilo veremez metabolizma bozulur vücut şoka girer tek kelimeyle imkansız !!! bana inanmıyosanız bi doktora sorabilirsiniz :eek:

Bende 24 kasım günü ameliyatımı oldum ve bugün işe başladım. Üzerinden 9 gün geçmiş durumda. Benimkide mertinki gibi dual sistem oldu. 180 cc, pütürlü yüzey, damla silikon. Ancak ağrım çok fazla oldu. Ameliyat sonrası özellikle ilk gün çok zordu, bu kadar çok canım yanacağını tahmin etmemiştim. Burada bir arkadaş yazmıştı, sanki göğsünüzün üzerinde bir kaya parçası varmış gibi kımıldamadan acılar içinde yatıyorsunuz diye, bende aynen o şekilde hissettim. İnanın ilk gün bacaklarımı kıpırdatdığımda bile göğüs kaslarım ağrıyordu. Hele ilk kez ayağa kalkışım tam bir işkenceydi. Derken günden güne acılarım hafifledi. 3.gün bandajlarım açıldı, neyse ki daha yeni olmasına rağmen göğüslerim oldukça doğal ve simetrik duruyordu. Üzerinde tek bir morluk yoktu ama tabiiki çok sertlerdi. (halen sertler) Bandajlar çıktıktan sonrada sporcu südyeni başıma bela oldu, ne giydiysem sıktı. Şu anda halen ağrılarım var ama oldukça azaldı. Yürüdüğüm zaman biraz belim ağrıyor, yoruluyorum. Sırt üstü yatma zorunluluğu can sıkıcı, yinede Allah'a çok şükür diyorum.

mia,benim de aynen gys nin anlattığı gibi oldu.günden güne iyileşiyorum..
yattığım yerden artık zorlanmadan kalkabiliyorum.dikişlerim dün alındı.ben 14 kasımda ameliyat olmuştum.yani 2 haftayı geçti.
artık masaja başladım.biraz acı oluyor.böyle yumurta gibi sanki içinde bişey lop gibi acı veriyor.
ani hareketlerde sağ göğüsüm daha çok acıyor.
masaj yaparken öyle protez falan elime gelmiyor.
yani sıktırıp da dokunduğunuzda sadece et hiisediyorum.başka bir şey değil.
çok sıkı sporcu südyen taktığımdan herhalde ağırlık fazla hissetmiyorum artık.
ilk günlerde oldukça şiş ve ağır geliyorlardı bana.
tek sıkıntım çok rahat edememek.yavaş hareket ediyorum.

Arkadaşlar , bende aranıza katılıyorum inşallah 15 aralıkta. Benim Dr. um Marmara Üniversitesi Hastanesi doktoru Doç. Dr. Özhan Çelebiler. Çok çok memnunum şimdilik, inşallah sonu da iyi olur, kendisi beni inanılmaz cesaretlendirip güven verdi. O yüzden kontrole gittiğim gün ben de ameliyat gününü belirleyip çıktım. Bana göğüs altından kesi yapılacak, 200 - 250 CC dışı pütürlü, yuvarlak , high profile cohesive jel koyacak. Damlayı önermedi çünkü az da olsa meme dokusu varken damlaya gerek yok dedi, çünkü emzirdikten sonra sarkma yapabilirmiş. Benim için en çok sıkıntı yaratan ameliyattan 10 gün önce sigarayı bırakmamı söylemesi. Ameliyat olanlar arasında arkadaşlar bu durumu yaşayan oldu mu? bırakabildiniz mi veya sonucu ne oldu?

inşallah öyle olur gys. Neden herkes sporcu sütyenden şikayetçi??? göğüslerinizi mi acıtıyor yoksa çevresi mi sıkıyor??? benim doktorum bana şu anki ölçülerime uygun sütyen aldırdı sizde de öyle mi oldu, yeni ölçünüze göre alıp birde sıkıntı yaşadıysanız ben yandım demekdir :)

Mert senin dikişlerin göğüs altından mı? masaj nasıl yapılıyor dikişleri acıtmıyormu??

sbilgin sanırım her doktor ameliyat yöntemine göre en uygun silikonu belirliyor çünkü benimkisi de yuvarlak silikon önermedi. Benim silikonu kas zarı içine yerleştirecek. Daha zor ve uzun bir işlem dedi (umarım ağrısı da fazla değildir) ama daha doğal duruyormuş. İnşallah hepimizinki gönlümüze göre olur ve mutlu çıkarız hastaneden canım.

benim protezler dual sistem ile yerleştirildi.
doğal duruyorlar.
hiç silikonmuş görüntüsü vermiyor.dikişlerim alındı.sporcu südyeni olarak da penye dar bir südyen giyiyorum.küçük kız çocukların bikini üstü gibi olanlardan.
südyenden rahatsızlık duymuyorum.
göğüs içinde acı var sadece.
masaj olarak göğüsleri alttan yukarıya doğru avuçlayarak yoğuruyorum.

X