Göğüs Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

merhaba arkadaşlar...ben yeni üye oldum..ilgilendiğim bir konuydu ve yazdıklarınızı okudum...ben de göğüsten yana çok şikayetçiyim..gerçekten göğüslerim yok diyebilirm. o kadar ki küçükler...slikon taktırmayı ben de çok istiorm fakat önümde bir sürü engel var..aile ve para en önemlisi..slikon taktıranların yazdıklarnı okuduğumda (utanarak sölüorm) çok kıskandım. özellikle şu cümle.. " hala giyinip soyunurken sevindirik oluyorum, sütyen almak, mağazada kıyafet denemek ne kadar büyük keyif sende yaşayacaksın canım "......herşei okuyamadım ama sizden utana sıkıla slikon taktırmanın maliyetini ve bunu tek başıma ailem olmadan yapmam mümkün mü die öğrenmek istiorm...gerçekten çok çaresizim güzel şeyler duymaya ihtiyacım var... :çok üzgünüm:

Hoşgeldin deniz el utana sıkıla mesaj attığını dile getirmişin ama silikon yaptırmak bir ironi değil ki.Silikon fiyatları hakkındada bu siteden daha iyi öğrenebileceğin bir yer var mı bilemiyorum ama sanırım 3.500 4500 arası değişiyordur.daha pahalılarda vardır elbetteki.Ailem olmadan taktırmam mümkün mü demişin hangi anlamda söylediğini anlamadım ama sonuçta onlarla yaşıyorsan sanırım onların görmemesi imkansız bir durum olur.Yani parayı temin edebilirsen aile durumuna sen yön verebilirsin.herşey mümkündür; imkansız zaman alır...yerimseniben sevgiler...

merhaba arkadaşlar...ben yeni üye oldum..ilgilendiğim bir konuydu ve yazdıklarınızı okudum...ben de göğüsten yana çok şikayetçiyim..gerçekten göğüslerim yok diyebilirm. o kadar ki küçükler...slikon taktırmayı ben de çok istiorm fakat önümde bir sürü engel var..aile ve para en önemlisi..slikon taktıranların yazdıklarnı okuduğumda (utanarak sölüorm) çok kıskandım. özellikle şu cümle.. " hala giyinip soyunurken sevindirik oluyorum, sütyen almak, mağazada kıyafet denemek ne kadar büyük keyif sende yaşayacaksın canım "......herşei okuyamadım ama sizden utana sıkıla slikon taktırmanın maliyetini ve bunu tek başıma ailem olmadan yapmam mümkün mü die öğrenmek istiorm...gerçekten çok çaresizim güzel şeyler duymaya ihtiyacım var... :çok üzgünüm:
hoşgeldin ailenden habersiz yaptırman mümkün değil ayrıca utanmamnada gerek yokki herkes taptırıyor bende düşünüyürum mesela emilyanoda söylemiş gerçi evet fiyatlar biraz pahalı 3.5 ile 4 lira heyşey dahil bedeli cnmyerimseniben

arkadaşlar, mert in yazdıklarından sonra ben yine karar verdim galiba! ameliyat olmak istiyorum ama önce kendime bir ameliyat arkadaşı bulmam lazım.. istanbul da bu aralar ameliyat olmayı düşünen yada çoktan planlamış olan varmı?

Right güzel karar vermişin tebrik ederim.Ameliyat arkadaşı olarak şu anda ben varım ama ayrı şehirlerdeyiz.Güzel bir sonuç için biraz acıya katlanılır sanırımyerimseniben

ben çok radikal bir karar alıyorum! gerçekten hiçkimseye haber vermeden tek başıma yapıcam bu işi.. o yüzden herşeyi en ince detayına kadar ayarlamam lazım ameliyattan önce.. eğer istanbul da varsa kimse belki ameliyata da beraber gideriz :) emilyano, eğer ankara da olsaydım bende seninle birlikte olurdum ama ben çok pimpirikliyimdir, çok araştırdım teoman doğan veya onur erol.. başkasına yaptıramam herhalde. teoman doğan da dual plan dan dolayı aklıma çok yatıyor!

Right tabiiki ankarada beraber olmak iyi bir fikir olabilirdi.Onur erol dan teoman doğandan bahsetmişin.Bunlar ücret olarak yüksektir diye tahmin ediyorum. senin için gerçekten ciddi bir karar olacak çünkü ameliyat günlerini sürekli iptal ettirmişin.O halde cesaretinden dolayı seni tebrik ederim..

çok teşekkür ederim canım.. aslına bakarsan onur erol dan bir fiyat almadım ama daha önce onep te muayene olmustum! teoman doğan da evet diğer doktorlardan bıraz daha pahalı ama çok güven verici geliyor bana. Ayrıca uyguladığı yöntemi internetten çok araştırdım yabancı sitelerden özellikle gerçekten özellikle amerika da çok kabul görmüş bir yöntem! bu sitede o yöntemle ameliyat olan sadece gys ve mert i tanıyorum. gys nin de doktoru teoman doğan, mert in durumu biraz daha farklı.. dotoru ameliyat esnasında dual plana karar verdiği için o ameliyattan çıktıktan sonra öğrenmiş.. ama şuan çok memnunmuş hiçbir şikayeti yokmuş.

Eğer içine sinecekse ve seni rahatlatacaksa tabiiki o yöntemle yaptır.doktor seçimi gerçekten önemli.ama right araştırman çok güzel ama fazla irdelememeni öneririm.Karar verdikten sonra doktora ve istediklerini belirttikten sonra çokda kafanı kurcalama derim.Hatta sadece ameliyat gününü beklersen daha rahat edersin.Tabiiki tereddütlerimiz oluyor sağlık bu ama psikolojik olarakta az hasarlı çıksak fena olmaz.Ne hissettiğini anlıyorum

Evet aslında çok haklısın..ben o kadar çok araştırıp kafamda kurdum ki bu olayı şimdi azıcık dayanıkılı bir bünyem olsa bir ameliyata girip silikon bile takarım!

Silikonun dönmesi hakında doktorundan tatmin edici bir yanıt alan varmı aranızda? teoman doğan bunun her yöntemde ve her çeşit silikonda hep var olan bir risk olduğunu söyledi.. her ne kadar düşük bir ihtimal oldğunu söylesede kapsül oluşumundan daha fazla bir olasılığı olduğunu belirtti. Çünkü, kapsül oluşumunun silikon yüzeyinin yapısı, silikonun yerleştirildiği yer gibi faktörlerle önüne geçilebildiğini ama silionun dönmesinin böyle teknik bir önlemi olmadığını anlattı.. sizin doktorlarınız neler dedi?

Right merhaba, benim göğsüme damla silikon takıldı ve dönmesi durumunda en çok problem çıkaracak olan silikon tipi de bu bildiğim kadarıyla. Bende ameliyata girmeden önce doktoruma bu konuyla ilgili endişelerimden bahsetmiştim. Dönme riskinin olduğunu fakat burada işin doktorun açacağı cepte bittiğini söyledi yani damla silikona yuvarlak cep açarsan döner dedi. Kendisi bana oval cep açtı. Bu durumda silikon dönecek yer bulamıyor kendine :)). Ama yuvarlak silikonlarda dönmenin bir problem oluşturacağını sanmıyorum.

slm arkadaşlar bende 8 şubat cuma günü Allahın izniyle göğüs ameliyatı olacağım. Doktorum doğal durmasını istediğim ve çok büyük istemediğim için low profil 180-225cc arası cohesive gel bir protez koyacak.İlk muayenede kas altı demişti ama son konuşmamızda çok büyük istemediğim için kas üstüde olur dedi.
Kesi yeri olarak koltuk altı veya göğüs altı uygun olur dedi.Ama tam karar verebilmiş değilim hala.Araştırdığım kadarıyla cohesive gel protezler için en uygun kesi yeri koltuk altı imiş.
Cohesive gel protez kullanan arkadaşlar var mı aramızda? Memnun musunuz? KAs altı koyulan arkadaşlar 3-4 gün içinde ağrılarınız hafifledimi biraz? Kendi işinizi kendiniz yapabilir duruma ne zaman geldiniz? Masa başı çalışan arkadaşlar ne zaman iş başı yaptı.?
Ne çook soru sormuşum yaa yerimseniben

--------------------------------------------------------------------------------

şişliklerim ilk ay hemen inmişti zaten..artık südyen kullanmaya başladım.
göğüslerin alt kıvrımlarına dkununca protezler elime geliyor.yani hissediyorum. bu normal mi acaba?

benim yarısı kasaltı yarısı da kas üstü olmasına rağmen epey ağrı çektim ilk başlarda.ama her gün bu ağrı eşiği azalıyordu.10 gün kalkıp doğrulamadım.kollarımı hiç kullanamadım.bir ay boyunca iş falan yapmadım.yani ev işi olsun ..ağırlık kaldıramadım.kollarıma baskı uygulamadım yani.
bence ilk bir ayı gözden çıkarmak lazım.ağrı hissetmesek bile yüklenmemek gerek.ne de olsa hassas bir dönem.sonuçta kolların bağlantı yeri olan göğüs kasları bir müdahale geçiriyor.

evet yarın benim için büyük gün...
burun ameliyatımı ve göğüs ameliyatımı oluyorum sonunda...
Arkadaşlar sizce 1 hafta içinde göğsümdeki ağrılar hafiflermi? İş başı yapabilirmiyim...? Mouse klavye kullanabilirmiyim sizce?
Çoookkkk heyecanlıyım... Hem korkuyorum hem de sabırsızlanıyorumkafamçokkarıştı

smyrna ameliyatin nasil gecti? umarim iyisindir cok gecmis olsun.. senin izmirdeki dr adi neydi? birazcik anlatsana neler oldu (tabi kendine gelince, suan erken, sanirim agrilar icinde yatiyorsundur).. cok gecmis olsun tekrar..

Smyrna sana geçmiş olsun mesajı göndermeye çalıştım ama başaramadım.Ameliyattan çıktın umarım herşey yolundadır.Çok çok geçmiş olsun.İyi haberlerini bekliyoruz en yakın zamandaa.s.

Arkadaşlar yeni geldim herkese merhaba daha siteyi çözemedim:sm_confused: bende şubat 25 te olucam damla silikon takıcaklar ama bir türlü boyutuna karar veremiyorum gözümde kestiremiyorum yani siz neye göre seçtiniz yardıncı olursanız çooook sevinirimm:dance:

merhabalar ben de yeni geldim,ben de bu yaz taktirmayi düsünüyorum su an arastima icindeyim yazdiklariniz benim icin cok faydali oluyor

X