Göğüs Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Selam emilyano. ben doktor konusunda çok araştırmadım. birkaç doktor ismi buldum internetten. onlar arasında internette biraz dolaştım. naci çelik i tercih ettim internette yazanlardan sonra. hem iyi yorumlar vardı hakkında hem de ameliyat olacağım yer bana mesafe olarak yakındı. ONEP te oldum ben ameliyatı. tek problem ameliyat ücreti idi. çok araştırıp çok doktorla görüşüp kafamı karıştırmak istemedim. baktım ki ameliyat ücretini de zorlayınca toparlayabildim. ne bekliyorum ki artık dedim. çünkü biliyorum ki üstünde çok düşününce vazgeçebilirdim yine.
gerçi hemen karar vermemde doktorla ilk görüşmem de çok etkili oldu. kendisine güven duydum. bu da çok önemli tabi. eğer o güveni hissetmeseydim belki şu an hala ameliyat olmamıştım :)
senin doktorunun kim olduğunu merak ettim. eskiden ameliyat resimlerini slayt olarak gösterirdik demesi de saçma geldi bana. sana göstermesi gereken senin durumuna uygun önceden yaptığı ameliyat sonuçları aslında. yani senin şimdiki göğüs ölçünde birini göstermeli, sana uygulayacağı silikon şekline uygun örnekleri seçmeli.
benim sana tavsiyem sakın yılma. karamsarlığa düşme. ama doktorunu iyi araştır. doktoruna güvendikten sonra ina ki zaten gözün kapalı giriyorsun ameliyata. ben ne ameliyattan önceki günler, ne ameliyata hazırlanırken, ne de ameliyattan sonra hiç endişe duymadım. umarım sen de bu şekilde hissedeceğin bir doktor bulursun. yerimseniben

demeterercim ben gazi tıp.fakültesinde doç.dr osman latifoğluna gittim.Arkadaşımdan duymuştum burdada bir arkadaştan adını duyunca devlet hastanesi olsun diye düşünmüştüm.Çünkü inanılmaz bir tavsiyeyle özelde burun estetiği ameliyatıda olmuştum ve sonucundan çokda memnun kalmamıştım.resim konusuda çok aklımı kurcalayan bir konu oldu.üstelik bu konuyu düşünmek kesinlikle can sıkıntısı çünkü doktorun önemli olduğunu çok çok iyi biliyorum.Sanırım ferruh bingülle görüşebilirim.Burda bir iki arkadaş yaptırmış memnun olduklarını söylüyorlar.Benim planım bu ay olmasıydı ertelemekte istemiyorum.Canım benim sakın yılma demişin elimden gelen gayreti gösteriyorum ama bu durum beni zorluyor.Özellikle çalıştığımdan doktorla görüşmek için vakit ayıramıyor olmak bu işin ertelenmesine sebep olmaktan başka bişeye yaramıyor.doktorla görüşme ayarlamaya çalışıyorum.sonra kararımı vereceğim.En yakın zamanda olması dileğimle.sevgilerimle....

bayanlar ben size bişey sorucam, silikon taktırıldığı zaman mamografi çekilebiliyomu? benim belli bi yaştan itibaren düzenli kontrollere başlamam gerekiyor ve bu çok önemli (gerçi bu kadarcık göğsümü o alete nasıl koyup sıkıştırıcaklar onu da bilmiyorum ama...) silikon o kadar sıkıştırılırsa patlamaz mı? bunu sormak istedim :eek:

Kizlar Benim Merak Ettiğim şey Bende Hiç Düşünmeden Silikon Ameliyati Olurum Ama Gögüs Ucu Isterim Ama Izzz Konusu Beni Düşündüren:KK43:
Yaptiran Arkadaşlarim Izlerini Nasil çok Mu Bağiriyo Dikiş Izleri Offf

ya peki patlama olasılığı ne yani ne gibi durumlarda patlıyo?? ve sıvı silikon jel silikondan daha iyi diyorlar fakat sıvı silikondaha çabuk patlamıyor mu bilien varsa cevap beliyorum arkadaşlar

Pamuk çum, silikon taktırınca da mamografi çektirebilirsin hiçbir mahsuru yok. Sadece çekecek olan kişiye göğsünde silikon olduğunu belirtmen ve bu konuda tecrübeli yerlere yaptırman gerekiyor. Benim göğsümde silikon var ve ben taktırmadan önce doktorum silikonu verdi ben aklına gelebilecek her tür baskıyı uyguladım hatta çamaşır gibi kıvırıp sıktım yine de birşey olmadı. Jel silikon çok çok sağlam bir madde. Hatta şu anda henüz 1 aylık olmasına rağmen sürekli üzerine yatıyorum (doktorum öyle söyledi) hiçbirşey olmuyor. Bu konuda için rahat olsun canım. Tek olabilecek şey Allah korusun kesici bir maddenin göğsüne girip silikonu kesmesi ancak o zaman zarar görür. Duuyguu cum sıvı silikonun jel'den daha iyi olduğunu düşünmüyorum benim doktorum da önermedi zaten. Çünkü zamanla sıvı kaybı olma olasılığı oluyor ve bu silikonun küçülmesine ve hatta bazen dışındaki kılıfın buruşup dışardan iz yapmasına sebep oluyormuş. Benim bir arkadaşımda sıvı silikon var koltuk altından taktırmıştı onda da görüntü çok çok doğal ama göğsü sıktığın zaman ortasında su dolu torba gibi bişey hissediyorsun. Jel silikonlarda öyle bir his olmuyor denedim kendimde :))

ikinize de sevgiler. Başka sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım...

Pamuk çum, silikon taktırınca da mamografi çektirebilirsin hiçbir mahsuru yok. Sadece çekecek olan kişiye göğsünde silikon olduğunu belirtmen ve bu konuda tecrübeli yerlere yaptırman gerekiyor. Benim göğsümde silikon var ve ben taktırmadan önce doktorum silikonu verdi ben aklına gelebilecek her tür baskıyı uyguladım hatta çamaşır gibi kıvırıp sıktım yine de birşey olmadı. Jel silikon çok çok sağlam bir madde. Hatta şu anda henüz 1 aylık olmasına rağmen sürekli üzerine yatıyorum (doktorum öyle söyledi) hiçbirşey olmuyor. Bu konuda için rahat olsun canım. Tek olabilecek şey Allah korusun kesici bir maddenin göğsüne girip silikonu kesmesi ancak o zaman zarar görür. Duuyguu cum sıvı silikonun jel'den daha iyi olduğunu düşünmüyorum benim doktorum da önermedi zaten. Çünkü zamanla sıvı kaybı olma olasılığı oluyor ve bu silikonun küçülmesine ve hatta bazen dışındaki kılıfın buruşup dışardan iz yapmasına sebep oluyormuş. Benim bir arkadaşımda sıvı silikon var koltuk altından taktırmıştı onda da görüntü çok çok doğal ama göğsü sıktığın zaman ortasında su dolu torba gibi bişey hissediyorsun. Jel silikonlarda öyle bir his olmuyor denedim kendimde :))

ikinize de sevgiler. Başka sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım...

canım çok sağol cevabın için ama bişey daha sorucam, bekarsın sen de benim gibi, ilerde çocuk olma durumunda jelin süte bi miktar karışabileceğini okumuştum gazetede, doktoruna bu konuda bişey sordun mu peki?

Sordum canım doktoruma. Benim ameliyatımda silikon kas zarına yerleştirildi. Doktor ameliyat sırasında göğüs dokusunu görmüyor bile yani süt kanallarının yakınından bile geçmiyor, o yüzden için rahat bebek emzirebilirsin dedi. Zaten bu silikon akacak, bulaşacak bişey değil canım bu konuda kesinlikle bir zararı yok. Benim ameliyatım göğüs altından oldu şu anda daha yeni olduğu için dikiş izlerim gözüküyor ama ancak alttan bakarsan normal durduğunda göğüs kıvrımının altında kalıyor. Süt verirken problem çıkarabilecek tek yöntem, göğüs ucundan silikon yöntemidir. Bunda az da olsa süt kanallarının zarar görme riski var. Bunlar zarar görürse süt gelmeyebilirmiş.O yüzden ben göğüs ucu istemedim. En önemlisi doğru doktor, doğru yöntem ve doğru protezi bulmak :))) benimde göğüslerim çok çok küçüktü ve çok kafama takıyordum. Şu anda da anormal bi büyüklük yok zaten kız arkadaşlarımdan görenler kesinlikle doğalından farksız diyor. Ama pamuk çum inan sütyen bile takmıyorum artık göğsümü gere gere dolaşıyorum. Ben cesaret edip ameliyata karar verene kadar 1 sene araştırdım. Naparım ya doğal durmazsa, ya problem çıkarsa diye çok endişe ettim ama şansım yağver gitti gerçekten çok iyi bir doktor buldum ve çok çok mutluyum şu anda. İnşallah sende gönlüne göre bir sonuca ulaşırsın canım...

rica ederim duuyguu inşallah sende istediğin gibi göğüslere kavuşursun :) bence göğüs büyütücü diye kullanılan bisürü saçma sapan ürünlerle vücudumuza zarar verene kadar güvenli ve kesin sonuç veren silikonu tercih etmek en akıllıcası. Ameliyattan önce böyle söyleyenlere kızıyordum "aman ne kolay söylüyorsunuz" diye. Ama şimdi bende kesinlikle katılıyorum bunlara :)))

canım tekrar sağol cevabın için, benim daha var silikon aşamasına daha düşünmedeyim, karar verme para biriktirme cesaret etme doktor araştırma doktor bulma aşamaları var daha :eek: ama cidden sağol çok güzel cevap verdin, ben de yaptırmaya karar verirsem daha önce de dediğim baya minik bi silikon yaptırıcam tek istediğim 75 beden dolgusuz sütyeni doldurabilmek :KK43: o bile yok yani :KK43:

merhaba neyra ben osman latifoğluna ameliyat olmuş birini burda hatırlıyordum araştırırken seni buldum.Kardeşin yaptırmış sanırım.Bende osman latifoğluna yaptırmayı düşünüyorum.Kardeşinin şu anki durumu nasıl?Bu konuda bana bilgi verirsen sevinirim.teşekkürler...

Sevgili gys & mert..siteye yazdigin herseyi en az 10 kere okudum! sizin suanki durumunuzu cok ama cok merak ediyorum. Ben bu siteyi ameliyat tarihimden bir gun once buldum yazilanlari okuduktan sonra doktorumun asistanini arayip ameliyati ertelemek istedigimi soyledim! acaip korkuyorum bildiginiz gibi degil durumum yani..suan nasil sizin durum? ikinizde bir ayi gecti hatta mert'in 2 ay olmak uzere nerdeyse yanlis hatirlamiyosam..

:eek::eek:selam kıslar ben sitenızı tawsiye üzerine buldum ne gusel herkes bseyler hakkında bilgi sahıbı zamanım yettıgınce msjlarınızı okudumm benımde göğüslerim cok küçük ve bu beni acayıp derecede rahatsız edıyor erkek arkadasım bundan hıc şikayetci degil silikonda istemıyor allah war bı kıza da dönüp baktıgını görmedım ama bu benım psikolojımı bozuyo bunu sadece kendım için yapmak istiyorum lutfen bildiklerinizi benle paylaşın silikon en son tercihim olucak zaten o da bi iş sahıbı oldugum zaman ailemden bole bse için para istemeye de utanıyorum ne yapmalıyım senağlama

evet,right kardeşim.benim ameliyatın üzerinden tam 2 ayı geçti.
şu an ki durumum çok doğal.yani göğüs görüntüsü normal gözüküyor.kesinlikle silikon olduğu anlaşılmıyor.
ben zaten büyütmek istememiştim fazla.emzirmekten kaynaklanan deformasyon vardı.
eskiden 75 doldurmuyordum.şimdi 80 beden dolgunca oldular.
şunu da belirtmek isterim;benim ameliyat ihtiyacım tamamen deformasyondan kaynaklanıyor.ben kendimi bildim bileli küçük göğüslüyüm.yani 75 bile doldurmuyordum.fakat o emzirme öncesi yapıları sıkı ve sağlam dı..
benim küçüklük şikayetrim olmadı hiç.ameliyat sonrası yaşadıklarımızı burda paylaşıyoruz .sonuçtan memnunum.iyiki de yaptırdım diyorum
karşıdan bakıldığında silikon oldukları hiç anlaşılmıyor.
sadece iyice yoğurunca içlerindeki madde yani silikon protez hissediliyor...

canım sonucta bıcak altına yatıyorsun ve senin bir yerini kesip icine bir madde koyuyolar.. buna kesin karar verdikten sonra korkma..agrın sızın hepsi insallah gecici seyler.. sende uyuyamadıgın gece keske yaptırmasaydım diyip, oh keyfim yan gel diyip uyuyan birilerine özeniceksin ama gecici bunlar kendni üzme..benim henüz 3. günüm...ağrılarm da var biraz biraz..ama kötürümde değilim yani..misal gittim oy verdim geldim bugün ..zor mu ewet. ama olcak o kdr..önemli olan gercekten kendin icin isteip istemedigin...
ivycan ameliyat olalı bayagı olmuş öncelikle güle güle kullan çok şeyler yazmışın ameliyatın hakkında benim merak ettiğim şuan memnunmusun ve ne zaman aktik hale gelebildin ve ne zaman tam olarak agrıların geçti teşekkür ederim şimdiden:)

bende şuan burun ve dudak ameliyatı oldum en kısa zamanda para birktirdiğimde ki malum göğüs parası daha pahalıymış yani 3.5 lira sanırım biriktirip yaptırmayı düşünüyorum yaptıran arkadaşlar menun olduguna göre bende en kısa zamanda tekrar ameliyat olcam çünkü gerçekten bebk emzirdikten sonra kremlerde işe yaramıyor deformasyona ugruyor göğüsler bakalım darısı başıma en kısa zamanda taktım kafama inş:)

Mert, cok tesekkurler! Benim goguslerim kucuk A cup i bazen dolduruyor bazen doldurmuyor. Bende Haziran ayinda evlenecegim, 2009 yilinda da cocuk dusunuyorum. Seninkiler gibi benimkilerde de suan dik, yani herhangibir deformasyon sozkonusu degil. Ama gercekten kucuklugunden cok rahatsizim ve senelerdir olmayan goguslerimi 85-90 arasi gosteren sutyen takmaktan acaip sikildim! Bundan 3 sene once Onep'ten ameliyat gunu aldim, testlerimi yaptirdim bir gun kala iptal ettirdim. Bu sene yine, Teoman Dogan'dan randevu aldim gys den 15-20 gun sonrada ben ameliyat olacaktim ama yine korkularim agir basti ve iptal ettim! Nisanlim beni inanilmaz destekliyor! Yani ben ne istersem hep yanimda olacagini soyluyor ki bu benim icin en onemli sey..Benim korktugum sey ameliyat degilde, ameliyattan sonra 2. gun baslayan ve soylenildigine gore 3 ay suren surec! Yani cok korkuyorum ya alisamazsam, ya sertligi cok rahatsiz ederse, geceleri uyuyamazsam, dikislerim mikrop kaparsa gibi takintili korkularim var (biraz fazla pimpirikliyim:) ) Isimden dolayi bu sureci yalniz basima gecirmek durumunda kalacagim, sadece ilk bir hafta yada 10 gun yanimda birileri olabilir ama sonrasinda tek kalacagim..Neyse, seni cok fazla mesgul ettim.. Senin ve gys nin bu sureci nasil gecirdiginizi bu yuzden merak ettim. Cunku ikinizde dual planlisiniz, Teoman Bey benim ameliyatimi da ayni yontemle yapacakti.. O yuzden gys'ninde nasil bir durumda oldugunu merak ediyorum. Son olarak, silikonun donme riski! yani neye gore doner bu alet, cunku Teoman Bey bu riskin anatomik yapidaki butun silikonlarda var oldugunu soyledi.. Cok tesekkur ediyorum, bu arada cok tuhaf bir his ama seni ve gys i sanki cok eskiden beri tanidigim birer arkadasimmis gibi hissediyorum.. tuhaf bir bag sagliyor butur iletisim siteleri..coooook uzattim pardon!

endişe etmende haklısın,bilmediğin için..
benim şu an 3 ay geçti ameliyatın üzerinden.fakat denildiği gibi uzun sürmedi acılarım.benim için zaman çok çabuk geçmiş gibi geliyor.ameliyat sonrası çekeceğin ağrılar10-20 gün sürer .ve her geçen gün biraz daha az hissediyorsun ağrıları.göğüslerdeki şişler ve sertlik de tamamen yokoluyor.
benimkiler bir aydan sonra iyice yumuşadılar..relax oldular yani..ne ben anlıyorum ameliyat olduğumu ne bir başkası..
sadece 1 ay rahatsızlık duyacaksın.
kalın kıyafetler altında da insan istediğini giyebildiği için ben kışa girerken yapırdım.
bence de en güzel zaman ilkbahar ve sonbahar zamanıdır.
ne çok sıcak ne çok soğuk olur.
dual plan olduğundan kollarımı tabiiki fazla kullanamadım.ilk 2 ay elimden geldiği kadar kolllarıma yüklenmemeye çalıştım.doktor da bu konularda bilgi veriyor ..zamanın nasıl geçeceğini düşünme...zaman sen ameliyat olsan da olmasa da aynı şekilde geçiyor..
ben bile hala ameliyatı geride bıraktığıma inanamıyorum..

silikon sonrası yeni südyen alırken ki tercihleriniz nasıl oluyor.mesela alttan destekli yada desteksiz süngerli ,yada tamamaen boş südyenleri mi tercih ediyorsunuz.marka ve model seçiminiz nasıl oldu?
ben de alış veriş yapmak istiyorum ,bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var..

Mert selam, ben balenli ve desteksiz süngerli sütyen takıyorum şu anda, dantelli boş sütyen de aldım ama benim göğüs ucu çok belli olduğu için anca evde takabiliyorum onları :)) Zeki Triko'dan aldım birde La Senza'dan onların kalıbı çok güzel tavsiye ederim. Bu arada henüz doktora kontrole gidemedim haftaya erteledim. Sonra sana ayrıntı anlatacağım

X