Göçmenler (Yugoslav,Bulgar,Arnavut...) ?

benim ailem de makedonyadan göç etmiş..ama neredeyse 50 yıl oluyor..herkesle aynı sanırım balkanlardaki Türklerin durumu..osmanlı zamanında konyadan balkanlara ve yine Türkiyeye..

aynen bizlerde oyle :1yes2:
bizim evde hep turkçe konusulur
babam ise arnavut kokenli ama tek kelime dahi anlamam :sm_confused: keske konusaydi da ogrenseydim bir lisan bir insan demek

Eşim Selçuk'lu..Selçukta yaşıyoruz..Ben kendim gelın olarak geldim yanii..

canım ben selçukluyum ama istanbuldayım şuanda 25inde selçukdayım arzum züccaciyeyi bilirsin karşılaşırız belki genelde melikenın yanında olurumgörüşmek dilegiyle

ben Yunanistan göçmeniyim batı trakyalı İskeçe'nin Şahin köyündenim....
var mı acaba başka İskeçeli?

bende göçmenim:)romanyadan gelmiş dedemler atatürk zamanında elazığa yerleşmişler

1989 yılında Türkiye'ye göçeden Bulgaristan Varna ve civarından olan arkadaşlar, ordamısınız. ya da burdamısınız :1hug: :hooray: :dance: :çiçek: :enbuyukkk:

Merhaba,
benim dedemle babaannemde yunanistndan göçmüşler, silivriye yerleşmişler.
biz de nohutlu ekmek ( rufteyno), pita, dilme, petro gibi yemekler vardi. ama biz yeni kusak pek bilmeyiz ama vazgeçemediğimiz bişi var ki düğünlerde peresayna oynamak davul zurna eşliğinde, o kadar severim ki davul ilk nameleri vurmaya başladığında tüylerim diken diken olur :)

Merhaba Arkadaşlar;
Foruma yeni katıldım. Böyle bir başlık olduğunu görünce arnavut hemşerilerim varmı merak ettim :) :teytey: :teytey:

kızlar,merhabalar:1yes2: benimde eşim babadan arnavt anneden yugoslav göçmeni.macirler.eşimin ailesi hep izmitte.biz izmirde yaşıyoruz.bende çok öğrenmek istiyorum yugoslav göçmenlerinin bugünlere taşıdığı adetlerini,yemeklerini hatta o sempatik şivelerini.ama çokkkkk uzaklardayız eşimin ailesinden:çok üzgünüm: :sm_confused: ve benim sevgili eşim hiç macir gibi değil onların aksine,ne sorsam bilmem ki bizimkiler bilir diyor:mymeka: mesala yugoslav macirlerinin meşur bi pilavı varmış.internetten okadar araştırdım bulamadım:eek:klava: bide kızlar mesala sözlükten kelimeleri rahat öğrenebilir miyim?hiç incelemedim ama nette yugoslavca tüürkçe sözlük gördüm bir alışveriş sitesinde?sizce bi faydası olur mu?mesala eşimin teyzesi enişteleri annesi çok yaşlı çok sevimli insanlar ve şiveli konuşuyorlar,ben anlamıyorum:uhm: ve göçmenleri çok sempatik buluyorum:asigim: :çiçek:

aaaaaaaaaa bende varım bende varı kızlarrr bende arnavutum annem babam manastırlı dolayısıyla bende arnavutum ve bundan gurur duyuyorum............. haydeyin kızlar bi payduşka oynalım :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: hepinizi öptüm ALLAHA EMANET OLUN.

X