- 20 Ekim 2013
- 15.836
- 20.862
- 398
öncelikle göçmen değilim ama bu böreği çok seviyorum üniversite zamanından ev arkadaşım olan aynı zamanda en yakın arkadaşım selanik göçmeni ve bu böreği de ondan öğrenmiştim tadı harika oluyor yumuşak ve çok lezzetli gerçekten kolay ve kurtarıcı gelelim tarifine ve malzemelerine
Malzemeler
3 adet günlük taze yufka
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı un
200 gr yağsız beyaz peynir (veya taze çökelek ben bunu kullandım)
YAPILIŞI:
Yoğurt, süt, yağ, un,tuz karbonat ve 1 yumurtayı çukur bir kapta iyice çırpıyoruz
daha sonra tepsimizi yağlıyoruz kare yada dikdörtgen tepsi daha rahat oluyor ama bende yok buda iş görür sonuçta
Yufkaları tezgâha yayıp kaşık kaşık sütlü karışımdan döküyoruz fırçayşa yayıyoruz ve üstüne çökelek serpiyoruz
İki tarafından büzerek toplayıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 3 yufkayı da bu şekilde hazırlayarak tepsiye döşüyoruz
Artan sütlü karışıma 1 yumurta ekleyip çırpıyoruz ve böreğin üzerine sürüyoruz fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
böreğimiz hazır afiyet olsun
veee sunum
Malzemeler
3 adet günlük taze yufka
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı un
200 gr yağsız beyaz peynir (veya taze çökelek ben bunu kullandım)
YAPILIŞI:
Yoğurt, süt, yağ, un,tuz karbonat ve 1 yumurtayı çukur bir kapta iyice çırpıyoruz
daha sonra tepsimizi yağlıyoruz kare yada dikdörtgen tepsi daha rahat oluyor ama bende yok buda iş görür sonuçta
Yufkaları tezgâha yayıp kaşık kaşık sütlü karışımdan döküyoruz fırçayşa yayıyoruz ve üstüne çökelek serpiyoruz
İki tarafından büzerek toplayıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 3 yufkayı da bu şekilde hazırlayarak tepsiye döşüyoruz
Artan sütlü karışıma 1 yumurta ekleyip çırpıyoruz ve böreğin üzerine sürüyoruz fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
böreğimiz hazır afiyet olsun
veee sunum