• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göbek düşmesi ile ilgili yaşanmış bir hikaye

berhunde

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2009
110
4
641
Antalya
SELİNİN GÖBEĞİ DÜŞMÜŞ
SELİN zaten devamlı gidip geldiği patronunun İkiçeşmelik’teki evini biliyordu. Buraya iki kilometre kadar uzakta idi güç, bela eve vardı. Ayakları terlediği için kokuyordu, bir sokak çeşmesinde çıkardığı çoraplarını yıkadı, onları cebine koydu ve kapıyı çaldı. Kapıyı Şerif ağabeyinin karısı Ülkü açtı, sebze filan getirdiğini zannetti. Her zaman böyle sebze meyve getirdi selin ama kapıya gelen Melahat anne selini görünce “ne oldu sana yavrum betin benzin solmuş” dedi. Hasan durumu içlenerek anlattı.
Melahat anne gelini Ülkü’ye dışarı çıkmasını söyledi ve selini sırt üstü yere yatırdı. Eli ile göbeğini usul usul ovmaya başladı. Ve elini göbeğinin başına koyup dinledi ve “selinim senin göbeğin düşmüş. Yavrum iyi olur hiç meraklanma” dedi.selin böyle bir şeyi ilk defa duyuyordu; göbek düşmesi. Hayret diyordu “göbek nereye düşer ki acep, pis bir yere düşmese bari” diye içinden geçirirken Melahat anne gelinine seslendi “Ülküüü”. “Buyur anne bir çömlek getir.göbeğinin üzerini ovmaya devam ediyordu. Gelin çömleği getirdi. Melahat ana selinin belinin altına bir yumuşak yastık koyup gelinin getirdiği çömleğin ağzını selinin göbeğinin üzerine dayadı. Üzerinden bastırarak gezdirmeye başladı. Bir ara bu işi bırakıp eliyle göbeği sıkıca kavradı ve bıraktı. Kulağını göbeğe yaslayıp dinledi ve gülümseyerek “Hadi selinim geçmiş olsun, göbeğin yerine geldi” dedi ve selini bir on on beş dakika kadar daha sırt üstü yatırdıktan sonra yavaşça kaldırdı. “Ağrı var mı bak bakalım” dedi. Hayret ağrı kesilmişti, “yok” dedi “yok ana” deyiverdi sevinerek ve Melahat ananın elini öptü, koşarak gitti.göbek düşmesi çok kötü herkese şifalar dilyorum.

bende göbek kaçması die biliorum
yeni doğmuş bebeklerde göbek düşmesi oluyor

hikayeyle ilgili yorumlarınızı göbek düşüklüğü ile ilgili yaşadığınız yada bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.konu hakkında bilmeyen arkadaşlarda bilgi sahibi olur.

benimde çok sık göbeğim kaçar en ufak ani harekette hemde inanılmaz bir ağrı ishal ve istifrar ettirir..
benimde annem topluyor sırt üstü yatıyorum biraz z.yağ ve soğanın ortadan 2 ye bölünmüş hali önce z.yağla ovalar g.deliğine doğru bir yandanda okur sağolsun yerine geldikten sonra o soğanı g.deliğine yerleştirir ve eski bir tülbentle sarar.
sırt sırta bir yarım saat otururuz. çok zor acil şifalar yaşayanlara

benim küçükken başıma böyle bir olay geldi.
karnım çok ağrıyodu ve yediğim herşeyi çıkarıyodum.
annem hastaneye götürdü beni hastaneye yatırdılar tahliller yapılcak diye ama sürekli ağrı kesici vuruyolardı çünkü karnım inanılmaz ağrıyodu.
tahliller yapıldı ve hiç bir aksilik yoktu bişey bulamadılar taburcu ettiler ama karnım hala çok ağrıyodu ve yediklerimi çıkarıyodum
hastanede ziyaretime gelen bi akrabamız göbeği kaçmış olabilir dedi biri varmış ona götürün dedi göbeğini yerine getirir.
sonra o kadına gittik ve aynı burhundenin anlattığı gibi yaptı karın ağrım geçti ve göbek deliğime şişede sıcak su koymamı söyledi 1 hafta öyle yaptım ve tamamen geçti Allah'ıma bin şükür..

kesinlikle hafife alınmaması gereken bir rahatsızlıktır. en büyük nedeni ani bir şekilde ağır bir şeyi kaldırmaktır.

Belirtileri: iğrenç bir mide ağrısı, yenilen herşeyden sonra kusma, ağır ishal ( ki rahatsızlanan kişiler çoğunlukla ishal olduklarını dşünürler ) ve müthiş halsizliktir.

en basit ve etkili çaresi şu şekildedir:

rahatsız kişi sırt üstü yere yatar. çok sıcak değil, ama soğuk da olmayan bir tas suya, sabun değdirilir ve karın kısmına sürülür. ( bu işlem hem karnı ısıtmak hemde kayganlaştırmak içindir. ) tedaviyi yapacak kişi sağ ve sol el parmakları birbirinin üstüne gelicek şekilde, eliyle kişinin göbeğinin sırası ile sağ - orta - sol kısımlarını sığar. ( kaygan göbeğin üzerine bastırarak aşağı doğru eli sürüme işlemi ) bu işlem yapılırken, hem tedaviyi gören hem de tedaviyi uygulayan kişi, mideden gelen ve aşağı doğru inen sıvının seslerini guluk guluk şeklinde duyacaktır. bu işlem bir süre yapıldıktan sonra, bir bez, göbek deliğinin üzerine örtülür. tedavici kişi baş parmağını bez üzerinden göbek deliğinin içine sokar ve bir yöne çevirir. ( bez, mikrop kapmasını önlemek içindir. ) göbeğin bu işlemden sonra " tık " ettiği görülecektir. kişi 2 dakika daha o şekilde yatar ve ayağa kalkar, eski ağrısız hayatına döner.

tüm bu işlemin tamamı en fazla 10 dakika sürer ve kesinlikle acısızdır. yaratacağı en fazla etki gıdıklanmakır. bu işleme halk arasıda göbek sığamak denir.

evet başıma 2 kez geldi bu durum.ilkokul 2. sınıfa gidiyordum.annemlerin dediği gibi ağır bişey taşıdıysam belki bilmiyorum tek hatırladığım ablamın rahmetli eşi iyileştirmişti.tek hatırladığım belimi uvması ve o tık sesi duyulurken hissettiğim saniyelik hafif bi sancı..hatta şimdi bile ağır bişey kaldırırken annemler kızar belin çıkıcak diye:)) Allahtan daha sonra başıma gelmedi.gelenlere de Allah şifa versin diyeyim.

göbek düşmesi bu konu açılmıştı ama ben sizlere eş çıkığı konusunda bilgilendirmek istiyorum.eş çıkığını duydunuzmu bilmiyorum.BELıRTıLERı:eş çıkığı midede yada göbeğe doğru kalp gibi bir şey atıyorsa,karın ağrısı,ağır kaldırınca,sinirlenince,uzun süre aç kalınca.gibi durumlarda eşin çıkmış derler.ama bazı yerlerde göbek düşmesi ile eş çıkığını karıştırıyorlar göbek düşmesi farklıdır eş çıkığı farklıdır..köylerde köy ebesi yada bu işlerle ilgilenen kadınlar vardır.bende aynı dertten muzdaribim.gitmediğim kimse kalmadı.arkadaşlar gerçekten önemli bir konu sizlere tavsiyem bu işlerden anlayan vardır.göbek düşüklüğüde gebeliğe engel.göbek düşüklüğünü zaten genelde biliniyor.ama ben eş çıkığından bahsetmek istedim.tedavisi:önce sırtını(belini) çiğner,sonra sırtüstü yatar eliyle karnına basar masaj yapar gibi karnını ovalar,eşin girdiğini hissediyorsun orası yanıyor ve sancı yapıyor,eliyle karnına eş çıkığı yerine girinceye kadar ovalamaya devam eder.allah herkese şifa versin.saygılarımla...

arkadaşım bu çok ilginç yaklaşık 2 aydır ben bu durumu yaşıyorum.evli olsam hamile sanırdım kendimi çünkü kalp atışı olayını özellikle yaşıyorum.hatta karın ağrısı ve mide yanması da var bende ve mide hapı kullanmaya başladım.anneme bi sorayım bakim bu neden kaynaklanıyo ya çok ilginç bu nasıl bi çeşittir böyle..bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim çünkü bu yazdıklarının biraz daha fazlasını yaşıyorum.annemler sinirden kaynaklanıyor diyorlar ama bakalım..Sana da Allah şifa versin arkadaşım kısa sürede iyileşirsin inş.

bişey sorucam arkadaşım buarada eş denilen bebeğin bulunduğu şey değil mi? nasıl anlatıcam bilmiyorum da ben bekarım gülmeyin de bende eş olması anormal olmaz mı? hamilelerde yaşanan bi durum olabilir mi acaba???

bebeğin eşi falan değil cnm bebek doğduktan sonra en son gelen parçaya plasenta denir.ama halk arasında eş deniyor.ama eş çıkığı farklı.diğer yorumda bahsetmiştim.eş çıkığı gerçekten ilginç ama zor bir rahatsızlık.eş çıkığı belirtileri:sinirlenince,ağır kaldırnca midede yanma,kadın ağırsı göbeğine bastırınca kalp gibi atyorsa bu gibi durumlarda eş çıkığıdır.allah herkese şifa versin.eğer bu durumu yaşayan arkadaşlar varsa anlayan birisine baktırmalarını tavsiye ederim.

Bunu işi bilmeyen insanlara denetmeyin yazık olur-aç karnınına yapılmalıdır. Hasta yere sırt üstü uzanıp dizlerini kırar. Başka bir kişi ellerini sabunlayıp göbeğini açar hastanın mideden ve göbeğin alt kısmından ellerini göbek deliğine doğru sürter aynı işlem boşluklara da yapılır. Sanki dökülen bir şeyi ortada toplamak gibi düşünün. Ardından göbeğin üzerine bardak vurulur. Bardak çıkarıldıktan sonra bele tülbent bağlanıp düğümü göbek deliği üstüne atılır kişi bir süre daha yan pozisyonda yatmaya devam eder.

2- Sol kol pazusuna tülbent bağlanıp sıkılır yine cenin pozisyonunda yatılır. Tüm gerinme istekleri bertaraf edilmelidir.

3- 2-3 dakikalık süreler boyunca 4-5 kere secdeye kapanır gibi yere kapanıp beklenir.

4- Yüzü koyun yatılıp ayak bilekleri eller ile tutulmaya çalışılır şayet tutulursa bir süre öyle kalınmalıdır.

7.tedavisi için bir yöntem de şudur:

yere yatarsın, koltuğa yakın bir pozisyonda. sonra birisi koltuğa oturup ayak topuğunu göbek deliğinin üstüne koyar ve ayağının ağırlığını bu noktaya bırakır.

kalp atış ritmiyle paralel hoş bir vurma hissi uyandırırdı göbekte. hatta bunu topuğunu koyan kişi de hissederse -örneğin valide- "geliyor bak. geçecek birazdan karın ağrın" falan derdi. tedavi anı çok hoşuma giderdi.

slm.........bende bu dertlerden çok ama çok müzdaribim...............nedense devamlı geliyor başıma bu göbek kayması rahim dönmesi oda benim kendime dikkat etmeyişimdendir sinirlenim hemen ağır işler yaparım sinirim hafiflesin diye hırsım anca geçiyo...........daha sonrada ağrısını sızısını çekiyorum o ayrı ........yalama gibi bişey oldu zaten gittiğim kadında diyor çekiyorum geri kayıyor hemen diye..........mesala şimdide ağrıyor artık kadının yanına gitmek istemiyorum..............ama çok güzel bir konu açmışsın herkesi bilgilendirmek açısından çoo çok güzel olmuş

göbek düşmesi bu konu açılmıştı ama ben sizlere eş çıkığı konusunda bilgilendirmek istiyorum.eş çıkığını duydunuzmu bilmiyorum.BELıRTıLERı:eş çıkığı midede yada göbeğe doğru kalp gibi bir şey atıyorsa,karın ağrısı,ağır kaldırınca,sinirlenince,uzun süre aç kalınca.gibi durumlarda eşin çıkmış derler.ama bazı yerlerde göbek düşmesi ile eş çıkığını karıştırıyorlar göbek düşmesi farklıdır eş çıkığı farklıdır..köylerde köy ebesi yada bu işlerle ilgilenen kadınlar vardır.bende aynı dertten muzdaribim.gitmediğim kimse kalmadı.arkadaşlar gerçekten önemli bir konu sizlere tavsiyem bu işlerden anlayan vardır.göbek düşüklüğüde gebeliğe engel.göbek düşüklüğünü zaten genelde biliniyor.ama ben eş çıkığından bahsetmek istedim.tedavisi:önce sırtını(belini) çiğner,sonra sırtüstü yatar eliyle karnına basar masaj yapar gibi karnını ovalar,eşin girdiğini hissediyorsun orası yanıyor ve sancı yapıyor,eliyle karnına eş çıkığı yerine girinceye kadar ovalamaya devam eder.allah herkese şifa versin.saygılarımla...

Arkadaslarr bu isi manisa merkezde yapan biri varmi bir aydir cok agri cekiyrum dyncak gcum kladi iyi anlayn olmasi gerekiyor kasgimda dusmus bebis istiyorum

Back
X