Glifor, Glukofen vs.... kullanıp hamile kalan var mı?

adyes9

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2012
197
51
Herkese merhaba öncelikle...

Bu ilaçları kullanıp hamile kalan var mı?

Ben bir keresinde ondan mı bilmiyorum ama hamile kalmıştım, sonrasında düşük yaşadım. Vücuttaki FSH değerini düşürüp, beyne giden yumurtlama düşüncesini aktifleştirip gebe kalındığını okudum...

Ayrıca vücuttaki şeker dengesini düzenlediği için ve vücudun normal fonksiyonlarını yerine getirmesini sağladığı için de kolaylıkla hamile kalınabiliyormuş!

Benim polikistik Over im de var. Ve de kiloluyum, ama diyetle 21 kilo verdim, bu ilaçlar da inanılmaz zayıflatıyo, çünkü mide bulandırıyor... Tokluk hissi veriyor...(tabi çoğu kilo mu hergün düzenli yürüyerek verdim.)

Yalnız asıl merak ettiğim bunları kullananlar ve de yararını görenler...lütfen...

Şimdiden herkese teşekkürler ve hayırlı, sağlıklı evlatlar inşaallah...

merhaba canım bende polikist var doktorum banada glukofen verdi 7-8 kg verdim klomen folik asit vermişti ..18 de hastalanmam gerekiyordu hastalanmadım inş hamile kalmışımdır..

merhaba canım bende polikist var doktorum banada glukofen verdi 7-8 kg verdim klomen folik asit vermişti ..18 de hastalanmam gerekiyordu hastalanmadım inş hamile kalmışımdır..

bana da ikisini ne verdi, ancak glifor u kullanmakta zorluk çekiyorum, umarım hamilesindir, muhakkak bildir olur mu?

arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım.
3,5 yıllık evliyim 6 aydır bebek istiyoruz ama olmadı.birde bende regl düzensizliği var.bu ay 2 hafta geçince hamile olduğumu düşündüm ama ne idrar testinde nede kan testinde çıkmadı .doktora gittim.yumurtalık tembelliği olabileceğini söyledi.adet söktürücü (bebek istediğim için)folik asit ve glukofen verdi.birde adetimin 17.gününde başlayıp 7 gün kullanıp bırakmam için progestan verdi.sadece okuduğum kadarı ile progestanı düşük tehlikesi olanlara vermiş.benimde kafam karıştı yardımcı olursanız seviniri.

kızlar size ben umut olayım
2yıl 3 aylık evliyim
ilk yıl bebek düşünmedik
liseden beri pkoluyum hep düzensiz adetler doğum kontrol ilaçları
artık bebek yapalım dedik ben soluğu doktorda aldım tabi o da pko dedi
biraz kendimiz denedik olmadı
sonra 3 kez tek dozluk klomen kullandım yumurtam yeterince büyümedi
bu arada öğretmenim geçen nisan ayında son kez doktora kontrole gittim ve yumurta yoktu yıklıdımm
metformin içerikli ilaçları sordum
artık kullanalım yaz tatilinde tadevıne başlayalım (çatlatma) hazırlık olsun dedi tamam dedim
29 nisanda adet gördüm glukofene başladım bu bu arad zayıftım ama kilo verdim yine de 3.5 -4 kilo
o adetım son oldu
ne kontole gittim ne bir şey meğer yumurtam çatlamış ve ben hamile kalmışım
glukofenı sadece 45 gün kullandı ve ALlahıma binlerce kez şükürler olsun hamile kaldım
şimdi kucağıma alacağım günü iple çekiyorum
pko lu iseniz bu ilacı mutlaka kullanın ama doktor kontolunde
Allah gönlünüze göre versin

canım progestan düzenli adet görmeyi de sağlıyor
ben de kullanmıştım

merhaba cnm yazını okudum banada dr önerdi 3 ay içicem 30 tane içtim adetim biteli 8 gün falan oldu yine adet oluyorum acaba bu haptanmıdır böyle bişey yaşadınmı sık adet olmak gibi bu arada bebeğini kucağına almışsondır sanırım hayırlı evlat olsun inş...

bilemiyorum istersen doktoruna danış ben yaşamadım bu durumu
oğlumu aldım kucağıma sağol darısı size olsun

Slm arkadaşlar 6agşık evliyam ilk günden beri bebek istiyoruZ eşimle fakat hala kısmet olmadı geçen ay doktora gittim bana glıfor verdi biraz kilom var bu ilaca 3 gün sonra başlayacağım kullananlar var mı ve faydasını görenler lütfen cevap verin çok kafam karışık

bende pko luyum glukofeni nasıl içtin adet başlayınca devam ediyormuydun içmeye yoksa ara veriyormuydun yardım edersen sevinirim

Merhaba kızlar evlendikten sonra adet düzensizliği yaşadım 6 ay ve Dr a gittim Dr polistik over olduğumu söyledi evlendikten sonra çok hızlı kilo almaya başlamıştım .. Dr kilo vermem gerektiğini bu şekilde hamile kalamayacağını söyledi ve gulukofen i yazdı kullandığım ilk ay hamile kaldım ve şuan 10 günlük oğluşum var . Rabbim inşallah isteyen herkese nasip eder . Daha önce pko nun olduğunu bilmiyordum .. İnşallah size bir umut olurum ..

selam kızlar banada yardımcı olurmusunuz.uzun zamanolmuş kimse yok.bende de polikistik over var ve 10 kilo kadar fazlam dr umbana yumurtaların var ama gelşmiyo klo vermen lazım dedi.glifor verdi iki gün old başlayalı ishal ve mide bulantısı yapıyo . bu ilaç ile zayıflayıp hamile kalan varmı aranızda. tecrübelerinizi paylaşırmısınız benimle :)

slm canım bende glifor kullanıyorum 1 ay oldu bendede mide bulantısı ve uyku yaptı ve 10 kilo benimde fazlam var
sen onu direk sabah akşam bütün mü kullanıyorsun?? ben ilk 10 gün sabah yarım aldım sonra 10 gün sabah bütün 10 gün sabah bütün akşam yarım ve şimdi artık hep sabah akşam bütün alıyorum.. vücudu alıştırmak gerekiyormuş önce..
hamile kalmaya gelince henüz kalamadım maalesef inşallah en kısa zamanda olur..

kızlar bende pkoluyum 4 aydır glifor kullanıyorum henüz hamilelik yok çok ümitsizim sanki bebeğim hiç olmayacak gibi hissediyorum her gün ağlıyorum bi türlü psikolojimi düzeltemiyorum bu ilacı kullanıp hamile kalan var mı?

Canım ben 10 yıllık evliyim 2.5 sene uğraştık bebek için bu zamana nasipmis. Bende pkoluyum yıllardır glifordan başka hiç birşey kullanmadim, bu sonuçta şeker hapı senin yumurtlamani düzene sokuyor zamanla kalacaksınız inşallah sende ama stres yapma çünkü en büyük etken stresmis. Yumurtlama testiyle takip et pozitif çıkan günlerde esinle birlikte ol . Bide folikasit kullan, benim eşim çinko kullanmıştı o da spermleri canlandırırmis.
İnşallah en yakin zamanda müjdeli haberi alirsin

Kızlar merhaba , geçen ay yumurtama baktırdım 17. gün 12 mm'ydi. Doktor bu ay çatlamaz gelecek ay çatlar dedi. Polikistik overe benziyo ama net bişey söyleyemem dedi. Glifor ya da glukofen kullanmak istiyorum. Sizce hangisini kullanmalıyım. Doktor gerek yok dedi ama kullanıcam. Glifor mu glukofen mi kullanmalıyım ?

Canım ikisi de aynı glugophagene var bir de bunun ucu aynı bana dr glukofen yazdı eczaneye gittim geliyor verdi hepsi aynı dedi eczacı merak etme dedi

Canım ikisi de aynı glugophagene var bir de bunun ucu aynı bana dr glukofen yazdı eczaneye gittim geliyor verdi hepsi aynı dedi eczacı merak etme dedi
Cevabın için çok teşekkür ederim canım. Glukofen kullanıyorum. Fakat adetim 8 gün gecikti. Hamile değilim glukofenden dolayı gecikme yaşıyorum sanırım. Normalde düzenlidir adetlerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…