• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Giyim tarzı çok mu önemli?

İşiniz önemli

Sonuçta bazı yerlerde etek elbise sırıtmaz ama bazı yerlerde olmaz

İş görüşmesine mini etek topuklu ayakkabı ile gelen stajyeri işe almıyorduk bir dönem zira bize iş yapacak rahat hareket etmeyi öncelik olarak görecek eleman lazımdı

Bu arada çoğu da aynı yerden erkeklerle tanışıp evlendi çoluğu çocuğu oldu

İnsan kaynakları sorumlunuz mu bu kararı veriyordu peki?

İnsan kaynakları sorumlunuz mu bu kararı veriyordu peki?

öyle bir sorumlu yok ki

basit bir yer burası

patronun ya da onun iki altındaki kişini kararı

yani o an paşa keyfi nasıl isterse ölçüt de

genel olarak deneyimledik biz bu sonuca ulaştık derlerdi

tek ölçü bu değil hızlı yazınca çirkin bir durum gibi olmuş da plaza çalışanı profili vardır ya kalem etek stiletto ipek gömlek vs o tarz giyinen çalışan tercih edilmezdi

hatta klasik pantolon ceketle işe gidince önemli bir etkinlik mi var vs diye sorulurdu

konu sahibine anlatmak istediğim de etek/elbise gibi kıyafetlerin iş ortamına uyup uymadığı idi

öyle bir sorumlu yok ki

basit bir yer burası

patronun ya da onun iki altındaki kişini kararı

yani o an paşa keyfi nasıl isterse ölçüt de

genel olarak deneyimledik biz bu sonuca ulaştık derlerdi

tek ölçü bu değil hızlı yazınca çirkin bir durum gibi olmuş da plaza çalışanı profili vardır ya kalem etek stiletto ipek gömlek vs o tarz giyinen çalışan tercih edilmezdi

hatta klasik pantolon ceketle işe gidince önemli bir etkinlik mi var vs diye sorulurdu

konu sahibine anlatmak istediğim de etek/elbise gibi kıyafetlerin iş ortamına uyup uymadığı idi

Anladım, teşekkürler...

Profesyonel bir değerlendirme değil ama. İş görüşmesine insanlar belirli standartlarda giderler. O gün giydikleri kıyafetler işlerine uygun olup olmadığını göstermez ama ciddiyetlerini yansıtır. Mesela, bir depo sorumlusunun iş görüşmesine jean-kazak kombiniyle gittiğini hayal edemiyor muyuz? Bu adam zaten görevi gereği rahat kıyafetleri tercih edecektir ama bu demek değildir ki o rahat kıyafetleri de iş görüşmesine taşısın.

Anladım, teşekkürler...

Profesyonel bir değerlendirme değil ama. İş görüşmesine insanlar belirli standartlarda giderler. O gün giydikleri kıyafetler işlerine uygun olup olmadığını göstermez ama ciddiyetlerini yansıtır. Mesela, bir depo sorumlusunun iş görüşmesine jean-kazak kombiniyle gittiğini hayal edemiyor muyuz? Bu adam zaten görevi gereği rahat kıyafetleri tercih edecektir ama bu demek değildir ki o rahat kıyafetleri de iş görüşmesine taşısın.

haklısınız

bir konu vardı burada iş görüşmesine giderken ne giyelim diye herkes klasik kalem etek fönlü saç vs öneriyordu işte

ama biz şehir olarak rahatız galiba

depo sorumlusu da, ara kademe elemanı da, şoför adayı da jean kazak kombini ile gelirdi görüşmeye

yani ne bileyim depo sorumlusu ne giyecek ki görüşmeye giderken damatlık takım elbisesini mi zira adamın muhtemelen başka takım elbisesi yoktur

ya çok klişe cevaplar gelmiş.

dümdüz yazıcam evet.

neden peki? günümüz dünyası böyle çünkü. mankenleri beğeniyor erkekler onda gördüklerini başka kızda görünce kafasında benzeştiriyor.

ama çok güzel bir kız olursun giydiğinin önemi kalmaz. bedenin orantılıdır ne giysen yakışır yüzü güzeldir makyaja gerek kalmaz vs. o başka mevzu. biz faniler için geçerli değil ;)

çok abartma ama tarzın neyse bikaç parça dikkat çekici eşya ile kendini daha iyi hissedebilirsin. sürüyü takip etmek yerine sevdiklerini al giy yakıştır derim ben. zaten o zaman dikkat çekersin her türlü. yoksa birbirinin kopyası kıyafetler bayık geliyor bana.

Ben flört ettiğim çok çok yakışıklı - profesyonel sporcu elemanla spor salonunda tanıştım
Leş gibi terliydim, saçım tepeden bağlıydı, üstümde tayt tişört vardı
Gerisini siz düşünün :KK66:

gayet seksiymişsin daha ne olsun :D

o değil de ben o haldeyken hiç kimseyle göz kontağı bile kuramıyorum bi de spor salonundan tanışma fobim var benim ya sanki ordan düzgün eleman çıkmazmış gibi bi önyargı :cry:

ha ama bence erkekler de salak değil seni kıyafet mi güzelleştiriyor yoksa sen mi güzelsin ona çok bakıyorlar.

en çok güzel hissettiğim dönem aşırı fit olup çok sade giyindiğim dönemdi açıkçası bi kot bi beyaz badi ile güzel hissediyordum ve aldığım tepki de öyleydi açıkçası. yani içindekini güzelleştirmeye çalışmak daha iyi bence. o yüzden alışveriş çılgınlığımı bırakıp spora başladım ben de :P

ben giyim tarzina önem veriyorum ve nedense önyargiliyim. cok sade giyinen insanlar bana hep durgun gerlirler. hafif baygin ruhlu- deli dolu olmuyorlar hayatdan bezmis imaji veriyorlar bana.
tarz giyinen (zara modasi demiyorum) kendine has bir stili olan insan benim ilgimi cekiyor. kadin veya erkek fark etmez. degisik kombinler, renkler ilgimi cekiyor.
bazi kombinlerden bana gina geldi... hepsi copy paste gibi. kot/Tshirt/chucks mesela. uniforma gibi. aynisi skinny jeans/düz kazak/ ve chelsea boots icin gecerli.

Paspal paspal dolaşmıyorsun ki, yerine göre uygun giyiniyorsun. Ben çıkma teklifini pijamayla aldım. Seviyorsa bir insan, eline yüzüne, kılığına kıyafetine bakmaz, kalbine bakar.

Seviyorsa önemsemez ama burda arkadaş onu sormamış anladıgım kadarıyla. Giyimimden dolayımı acaba teklif gelmıyor ya da o sebeptenmi yaklaşmıyor kimse gibi bi soru sormuş. Ben de şahsi fikrim olarak , dışı kötü olan birinin içini merak etmem , uzak kalırım.. Sizin bahsettiginiz konu farklı.. Mesela uzun zamandır sizi begeniyodur görmüştür bi kaç kere, isterseniz çuvalla çıkın adamın karşısına bu onun sevgisini degiştirmez.. Ben görüşmeye devam edecegim adamın ilk önce dışına bakarım, huyunuda zamanla tanıdıkça birlikte bişeyler paylaştıkça öğrenirim.. Dışı güzel içi çirkin olduktan sonra da pek önemi olmuyor içi güzel dışı kötü olunca da . Dedigim gibi herşey kararınca olmalı..

herkes alakası yok demiş de bence var.
örnek tam tersten geliyor ama ben erkekte ilk giyimine ve tarzına bakarım...
Erkekler de bence benim gibi ön tutmasa da kriter yapıyordur diye düşünüyorum ve ayrıca, ilk görüşte bence bilinçaltında giyim etkiliyor.

yav he he ! şimdi nick vermicem burda bir iki kişi ay üzerimde şu bu vardı gayet doğaldım yani şunla flört ettim,yok trende tnştım bilmemne ondanmı hala bekarsanız diğer konularınızda faLcılardan çıkmıyorsunuz !! tanımsak yani ay koptum !

konu sahipesi sen aldırma bunlara, her zaman dişi bakımlı giyinmeye özen göster,, sende istersen gösteriirim, buda doğallık diye gerinenler diğer falcı konularında neden ilişkim olmuyor yok bilmem ne diye sızlanıyorlar tabi olmaz ya ay ahahaha

konu sahipesi sen aldırma bunlara, her zaman dişi bakımlı giyinmeye özen göster,, sende istersen gösteriirim, buda doğallık diye gerinenler diğer falcı konularında neden ilişkim olmuyor yok bilmem ne diye sızlanıyorlar tabi olmaz ya ay ahahaha

Yazış stilini sevmesem de yazının özüne katılıyorum.
bence de giyimine özen gösterdiğini anlayabiliyorum ama erkekler görerek bazı şeyleri beğenirler bizim gibi hissederek değil. Dolayısı ile bence de dişil giyim tarzı dikkatlerini çekiyor.

Back