Gittikçe sinirli bir insan haline geliyorum

Neden sıkıntı çeksin ki, herkesin kardeşi olmak zorunda değil. Çocuğa kardeş olsun diye çocuk yapılmaz, çocuğa böyle bir misyon yüklenmemeli. Eğer hem anne hem baba aynı anda hem madden hem manen hazırsa yapılır çocuk, bir çocuk daha istiyorlarsa yapılır. Ben 2. Çocuğu hem kendimi yeterli görmediğim için, hem de açıkçası kızıma bir kardeş sorumluluğu yüklememek için düşünmüyorum. Ne ilgisini, ne sevgisini ne de bakımını bölmek istemiyorum. Siz kendiniz vakti gelince oturur düşünür eğer gerçekten isterseniz yaparsınız. Tek çocuk olan bi sürü arkadaşım var, hepsi de gayet memnun hallerinden. Belki kardeş isteyen keşke olsaydı diyen de vardır ama karakter meselesi tabii.
Bende ailesiyle samimi olmasindan dolayı diye düşünüyorum. Sonuçta benimde bir abim var ama ben tek çocuk olmayı daha çok isterdim. Belki de hep tek kalmalı çocuğum sonuçta onun yanında ben ve babası olacak :))

Bende ailesiyle samimi olmasindan dolayı diye düşünüyorum. Sonuçta benimde bir abim var ama ben tek çocuk olmayı daha çok isterdim. Belki de hep tek kalmalı çocuğum sonuçta onun yanında ben ve babası olacak :))

Yani benim de bir kardeşim var allah uzun sağlıklı ömür versin, hep yanımda olsun
Ama kardeşimi hiç tanımasaydım hiç kardeşim olmasaydı niye yok demezdim :)

Emzirme konusu standart değil, herkesin farklı hikayesi olur.
Çocuğunuzu tanıyın, ona göre yol çizin.

Ben emzirmeyi kestiğim an gündüz uykusu tamamen bitecek ve gece uykusu da düzelmeyecek diyordum, biliyordum çünkü.
Ümitsizliğe sürüklemek için demiyorum, standart geri dönüşü olmaz bilin diye diyorum.
Emzirmenin bittiği gün gündüz uykusu bitti, gece uykusu bi nebze düzeldi ama 7 ay oldu hâla çoğu gece birkaç defa kalkar.
Haftanın anca yarısı ya kalkmaz ya 1 kez kalkıp kolay dalar.
Ama emzirmediğim için bana bağımlı değil, babası ilgileniyor, bana o kolaylığı var.

Mızmız çocuk hep mızmız oluyor sanki. Bir iki seneye uykusu, yeme içmesi daha düzenli olur. İnanın ilk çocuk öyle diye öbürleri de öyle olmuyor. Tam tersi olan da var.
Şu da var ki anne babanın tecrübesizliği ilk çocuğa denk geldiğinden onlar da mızmız, huzursuz bebek, çocuk, genç, yetişkin oluyorlar :KK43: siz ne kadar rahatsanız bebek de o kadar rahat oluyor. Çok kasmayın, olduğu kadar. En kötü ihtimalle çocuk ilkokul çağına gelince size yapışık olmasını bırakın, yanınızda bile durmak istemeyecek, biraz rahat olun, biraz da babasına devredin işleri, bayağı fark edecektir

Emzirme konusu standart değil, herkesin farklı hikayesi olur.
Çocuğunuzu tanıyın, ona göre yol çizin.

Ben emzirmeyi kestiğim an gündüz uykusu tamamen bitecek ve gece uykusu da düzelmeyecek diyordum, biliyordum çünkü.
Ümitsizliğe sürüklemek için demiyorum, standart geri dönüşü olmaz bilin diye diyorum.
Emzirmenin bittiği gün gündüz uykusu bitti, gece uykusu bi nebze düzeldi ama 7 ay oldu hâla çoğu gece birkaç defa kalkar.
Haftanın anca yarısı ya kalkmaz ya 1 kez kalkıp kolay dalar.
Ama emzirmediğim için bana bağımlı değil, babası ilgileniyor, bana o kolaylığı var.
Aklımda ki emzirme eskiden 1 yaşına kadardi. Çünkü q yaşından sonra anne sutude zaten sadece yüzde 30 kalsiyum karşılıyor. Ama şuan çok erkenmis gibi geliyor 😅 esas sorun emzirmemi ondanda emin değilim emzirmeyi kesince uykusu düzelir mi onu da bilmiyorum. Bildiğim tek şey ara ara benim dinlenmek lazım.

Uyku eğitimi verin çok rahatlarsınız. Gece beslenmeyi kesin. Emzirmeyi bırakmayı beklemeyin geç kalırsınız olmaz. En fazla bir haftada düzene girer. İlk önce gece beslemeyi kesin uyandığında su verin.
Şimdi söylemesi kolay diyebilirsiniz. Biz gece beslenmesini 9 aylıkken kestik 1 hafta canıma okudu ama alıştı uykusu giderek düzene girdi. 13 aylıkken emziği bıraktık epey rahat ettik.
hala uyanır ama beni yormaz yanıma gelir yatağına gideriz birlikte uyuruz.

Mızmız çocuk hep mızmız oluyor sanki. Bir iki seneye uykusu, yeme içmesi daha düzenli olur. İnanın ilk çocuk öyle diye öbürleri de öyle olmuyor. Tam tersi olan da var.
Şu da var ki anne babanın tecrübesizliği ilk çocuğa denk geldiğinden onlar da mızmız, huzursuz bebek, çocuk, genç, yetişkin oluyorlar :KK43: siz ne kadar rahatsanız bebek de o kadar rahat oluyor. Çok kasmayın, olduğu kadar. En kötü ihtimalle çocuk ilkokul çağına gelince size yapışık olmasını bırakın, yanınızda bile durmak istemeyecek, biraz rahat olun, biraz da babasına devredin işleri, bayağı fark edecektir
Akşam babasıyla oyun saati var, yemekten sonra 1 2 saat oynarlar o an rahatım diyebilirim ama eşim beni de özlediği için bir yandan bana anlatır anlatır bir şeyler gösterir 😂 yani sakin zamanım bile yoğun. Bundan şikayetçi değilim ama gece keşke uzana bilsem ve biraz uyuyabilsem.
Benim bir arkadaşım var 3 çocuğu var bana şöyle anlatiyor
İlki sesli moddaydi hep ağlardı ikinci titresimdeydi ara ara ağlardı ucuncu sessiz modda hiç sesini duymuyorum diyor 😅

Yalnız değilsin demeye geldim. Bazen ben de sadece benim çocuğumda var diye düşünüyordum. Ne yazık ki bazı çocuklar böyle...Emzirmekle de alakalı değil bence büyüdükçe göreceksin biraz da fıtrat meselesi. Çocuğum doğduğu andan itibaren herşeye tepkili sanki. Huysuz, inatçı ve istediğini elde edene kadar vazgeçmeyecek kadar hırslı. Ne babası ne de ben böyle insanlar değiliz. Ama çocuğumuzun huyu bu. Törpülemeye çalışıyoruz ama çok yıprandım. Uykusuzluktan, baş dönmeleri yaşadım. Ayakta duracak halim yoktu. Gece 2 saatlik 1 saatlik bölük pörçük uyku ile yaklaşık iki yıl işe geldim. Şuan 7 yaşında uyku vs problemi biteli çok oldu ama ne ben ne de eşim ikinci bir çocuğu kesinlikle düşünemiyoruz. Allah sağlıklı ve uzun ömür versin inşallah. Bol sabır diliyorum...Yaşamayan hiç kimsenin anlayabileceği şeyler değil ne yazık ki...

Artik gece emmeye fiziksel olarak ihtiyaci yok. Uykuya ihtiyaci var ama.
Ilk emzirmeyi kesmelisin. Uyandiginda sadece su ver.

Evet aglayacak isyan edecek. Oda aç oldugundan yada baska birsey degil. Istedigi olmadigi için isyan edecek. Yine uykusuz kalacaksin bir kaç gece ama ondan sonra uyumayi ögrenecek. Meme için uyanmayi birakacak.

Ondan sonraki asamada kendi odasinda yatir ve onu sallamadan. Rutin olustur, mesela önce banyo, sonra kitap, süt ve uyku zamani gibi. Uyku zamaninda sadece yatagina koy ve odadan çik. Cocuk kendi basina uykuya dalmayi ögrenmesi lazim.

Bunlari simdi yapmazsan, ilerde çook daha zor olur. Büyüdügünde daha sert tepki verebilir ve baze seyleri ögretmek daha zor olur.

Uyku eğitimi verin çok rahatlarsınız. Gece beslenmeyi kesin. Emzirmeyi bırakmayı beklemeyin geç kalırsınız olmaz. En fazla bir haftada düzene girer. İlk önce gece beslemeyi kesin uyandığında su verin.
Şimdi söylemesi kolay diyebilirsiniz. Biz gece beslenmesini 9 aylıkken kestik 1 hafta canıma okudu ama alıştı uykusu giderek düzene girdi. 13 aylıkken emziği bıraktık epey rahat ettik.
hala uyanır ama beni yormaz yanıma gelir yatağına gideriz birlikte uyuruz.
Suan kaç aylık?
Ben 10 aylıkken gece emmesini kestim 4 gün zorladı 4 gün hiç uyumadım ama sonraki 1 hafta akşam 9.30 uyurdu sabah 6 da kalkardı emer uyurdu saat 9a kadar ... Sadece 1 hafta sürdü sonra geri başa sardı hiç uyumadı 1 hafta dayandım ama 1 hafta sonra uykusuzluktan artık emsin dedim ve rahat ettik o an için. 11 aylık bittiğinden beri artık ne gecemiz var ne gunduzumuz.

13 aylık bebeğim var.

Gündüz sürekli ağlıyor, oyuncaklarla oynuyarak çok az bir vakit oyalanabiliyor.. Bazen şarkı söylüyoruz bu oyuncaklardan daha kısa zaman oyalanmasina sebep oluyor.. dışarı çıkartıyorum artık havalar biraz daha iyi ama onu bu şekilde oyalmak yine çok kısa sürüyor ancak bir bebek ya da çocuk olursa yanında uzunca oyalanabiliyor. Gündüzleri uyuması sadece en fazla 40dk o da yatağında değil kucağımda. Yatağına yatirirsam en fazla 15-20 dk.

Geceleri asla uyumuyor sürekli kalkıp emmek istiyor emzirmem sorun değil ama emmekten midesi doluyor yatmak istiyor ayağımda sallıyorum tam dalmaya başlayınca yine ağlıyor emmek istiyor... Bu kısır döngü gece beni deli ediyor 1dk gözümü kirpamiyorum hiç uzanamiyorum hep oturuyorum gece..

Şuanda hiç bir hastalığı yok çok şükür ve dişte çıkarmıyor azı dişine kadar çıkarttı diş agrisinda nasıl tepki verdiğini biliyorum.

Bu 1 yaş sendromu değil biliyorum çünkü sadece gündüz diretmeleri yok uyku bozukluğuda var.. uyku eğitimleri işe yaramıyor denedim. Emmeyi kesmedigim takdirme ona uyku eğitimi veremiyecegim. Bunu kesinleştirdik.

Benim esas problemim gittikçe sinirli bir insan haline gelmem. Hiç uyuyamıyorum gecem gunduzum yok. Çocuğa karşı sabrım daha da azaldı hatta eşime karşı da öyle. Ne yapsam işin içinden çıkamıyorum.. bazen sinirden yastıkları sağa sola firlatiyorum. Kendimi sakinleştiremiyorum. Bu çilem hiç bitmeyecek gibi geliyor.

İşin kötü bir yani da eşim iki kardeş arası az yaş istiyor ben ona bunu kaldiramiyacagimi söyledim o da sen hazır olduğun zaman olsun dedi ama ben buna asla hazır olamiyacakmisim gibi hissediyorum ya sanki ömür boyu bu çocuk böyle kalacak hiç uyumuyacak hep ağlayacak gibi geliyor... Bu yüzden tek çocuk olsa ne olur diye düşünüyorum.

Arkadaşlar sizce tek çocuk mantıklı mı?
Bu çocuk ne zaman ağlamaları, mizlanmalari bırakır?
Benim sinirlenmem normal mi?
Bu yavru çocuk için neler yapabilirim, sizce emmeyi kesmem mı daha sağlıklı ikimiz içinde (onun daha uzun uyuması ve ben uyuyabildigim için artık sinirlenmemem gibi) ?
Sütten kessen yine geceleri kalkıp devam sütleri veya mamalar yapman gerekecek bunu biliyorsun değil mi? Bu seni daha çok yorar şimdiden, uykusuzlukla ona ne yedirsem diye birşeyler hazırlamaya çalışmak gece, belki biraz daha büyürse zorlanmazsın ukusu düzene girerse gece kalkmak yormaz seni. Ama şimdi çok erken daha da sinirli bir yapın olur. Bi de süt gelmeye devam ederken yani hâlâ üretiyorken sütten kesersen göğüslerin şişip ağrı yapar 1-2 hafta. Bunlara da hazır olduğunu sanmam. Allah yardımcın olsun ve insan yapabileceği kadar değil bakabileceği kadar çocuk yapmalı.

Akşam babasıyla oyun saati var, yemekten sonra 1 2 saat oynarlar o an rahatım diyebilirim ama eşim beni de özlediği için bir yandan bana anlatır anlatır bir şeyler gösterir 😂 yani sakin zamanım bile yoğun. Bundan şikayetçi değilim ama gece keşke uzana bilsem ve biraz uyuyabilsem.
Benim bir arkadaşım var 3 çocuğu var bana şöyle anlatiyor
İlki sesli moddaydi hep ağlardı ikinci titresimdeydi ara ara ağlardı ucuncu sessiz modda hiç sesini duymuyorum diyor 😅
Zaten hep öyle derler, biri cıngarcı diğeri sessiz oluyor diye :)
Eşinizin sizinle diyalog kurması bile nimet :) ben iletişememekten o kadar sıkılıyorum ki laf çarparak eşimin konuşmasını sağlamaya çalışıyorum, duvar gibi

Yalnız değilsin demeye geldim. Bazen ben de sadece benim çocuğumda var diye düşünüyordum. Ne yazık ki bazı çocuklar böyle...Emzirmekle de alakalı değil bence büyüdükçe göreceksin biraz da fıtrat meselesi. Çocuğum doğduğu andan itibaren herşeye tepkili sanki. Huysuz, inatçı ve istediğini elde edene kadar vazgeçmeyecek kadar hırslı. Ne babası ne de ben böyle insanlar değiliz. Ama çocuğumuzun huyu bu. Törpülemeye çalışıyoruz ama çok yıprandım. Uykusuzluktan, baş dönmeleri yaşadım. Ayakta duracak halim yoktu. Gece 2 saatlik 1 saatlik bölük pörçük uyku ile yaklaşık iki yıl işe geldim. Şuan 7 yaşında uyku vs problemi biteli çok oldu ama ne ben ne de eşim ikinci bir çocuğu kesinlikle düşünemiyoruz. Allah sağlıklı ve uzun ömür versin inşallah. Bol sabır diliyorum...Yaşamayan hiç kimsenin anlayabileceği şeyler değil ne yazık ki...
Nasil rahatlattiniz anlatamam. Peki çocuğunuzun düzeni ne zamn başladı?

Beyaz gürültü dediğiniz kolik müzikleri falan mı?
Genelde benim söylediğim ninni ile uyuyor ya da yorgunsan telefondan acabiliyorum bazen müzik seviyor çünkü
Evet kolik müzikleri de diyorlar. Anne karnındaki seslere benzer sesler.

Suan kaç aylık?
Ben 10 aylıkken gece emmesini kestim 4 gün zorladı 4 gün hiç uyumadım ama sonraki 1 hafta akşam 9.30 uyurdu sabah 6 da kalkardı emer uyurdu saat 9a kadar ... Sadece 1 hafta sürdü sonra geri başa sardı hiç uyumadı 1 hafta dayandım ama 1 hafta sonra uykusuzluktan artık emsin dedim ve rahat ettik o an için. 11 aylık bittiğinden beri artık ne gecemiz var ne gunduzumuz.
Şuan 18 aylık. Dediğim gibi kalkıyor su veriyorum ama yormuyor alıştı. Sadece gece uykusuna geçerken tok olduğundan emin ol ki seni yormasın.

Şuan 18 aylık. Dediğim gibi kalkıyor su veriyorum ama yormuyor alıştı. Sadece gece uykusuna geçerken tok olduğundan emin ol ki seni yormasın.

Ben de sizin aracılığınızla birşey sormak istiyorum konu sahibinin de müsaadesiyle, çalışıyor musunuz? Ya da çalışan anneler gece beslenmesini kesebildiler mi, nasıl yaptılar? Malum gündüz evde yokuz, ben süt sagmiyorum gündüzleri normal besleniyor, bebeğim 18 aylık
Gece beslenmesini kesmeli miyim sizce?

Artik gece emmeye fiziksel olarak ihtiyaci yok. Uykuya ihtiyaci var ama.
Ilk emzirmeyi kesmelisin. Uyandiginda sadece su ver.

Evet aglayacak isyan edecek. Oda aç oldugundan yada baska birsey degil. Istedigi olmadigi için isyan edecek. Yine uykusuz kalacaksin bir kaç gece ama ondan sonra uyumayi ögrenecek. Meme için uyanmayi birakacak.

Ondan sonraki asamada kendi odasinda yatir ve onu sallamadan. Rutin olustur, mesela önce banyo, sonra kitap, süt ve uyku zamani gibi. Uyku zamaninda sadece yatagina koy ve odadan çik. Cocuk kendi basina uykuya dalmayi ögrenmesi lazim.

Bunlari simdi yapmazsan, ilerde çook daha zor olur. Büyüdügünde daha sert tepki verebilir ve baze seyleri ögretmek daha zor olur.
Haklısın. Dediklerinizi tek tek yaomam hayalim aslında. Bence şimdi bir dönüm noktası yapıp bunları yapmaya başlamalıyım.

İşin kötü bir yani da eşim iki kardeş arası az yaş istiyor ben ona bunu kaldiramiyacagimi söyledim o da sen hazır olduğun zaman olsun dedi ama ben buna asla hazır olamiyacakmisim gibi hissediyorum ya sanki ömür boyu bu çocuk böyle kalacak hiç uyumuyacak hep ağlayacak gibi geliyor... Bu yüzden tek çocuk olsa ne olur diye düşünüyorum.

Çocuğunuz hep aglamicak tabi ki ama hep uyumayacak olabilir. Bunu kendimden biliyorum
Çocukken uyku eğitimi verilmeyen ve büyüdüğünde sen uyumazdın bebekken diye bahsedilen çocuklardan biriyim
Ben uyumazdım degil onlar beni uyutamazdı bu kadar basit.
Suanda evliyim ve hamileyim sabahlara kadar oturuyorum . Hos mu? Degil.
Doktor doktor gezdim
Uykunun cocugun kisiligi uzerinde etkisi var bunu unutmayın ve psikolojisi.
Meme konusunda da ben olsam coktan kesmistim. Cekemem.
O cocuga artik onun bir faydasi oldugunu düşünmüyorum o devam ettikce uyku düzensizliği devam edicek
Uyumayan cocuk hırçın olur. Ben oyleyim mesela
Duzenli uyuyan uykusu iyi olan cocuk mutlu olur
Ve lutfen sinirli olmayın
Bunu cocugunuza yapmaya hakkınız yok. Hele yastık falan fırlatmak. Yarin sizin aynanız olcak o cocuk. Bunu elestiri olarak algilamayin lütfen. Tavsiye veya uyari olarak nitelendirin

Ben de sizin aracılığınızla birşey sormak istiyorum konu sahibinin de müsaadesiyle, çalışıyor musunuz? Ya da çalışan anneler gece beslenmesini kesebildiler mi, nasıl yaptılar? Malum gündüz evde yokuz, ben süt sagmiyorum gündüzleri normal besleniyor, bebeğim 18 aylık
Gece beslenmesini kesmeli miyim sizce?
Ben çalışmıyorum. Ama 4 ay emzirebildim 1 yaşa kadar da devam sütü kullandık. Ben tok uyuttum uyandığında su verdim. Dediğim gibi 9 aylıktı daha kolay adapte oldu. 18 aylık biraz büyük oluyor artık siz biraz fazla zorlanabilirsiniz. Ama doktorlar diş sağlığı için gece beslenmeyi önermiyorlar. Bende doktoruna danışıp kestim gece beslenmesi ve devam sütünü.

X