• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gittikçe Kilo Aliyorum

ben hamılelıkte 14 kılo verdım herkesın aksıne
ama cocugum 5 aylıktı bır kılo aldım bır kılo aldım 40 kılo kadar :D
2 sene 104 kılo gezdım
suan 60 kıloyum 172 boya yanı evlendıgımden bıle zayıfım

asırı tatlıya duskun bırıydım daha dogrusu ınsanlar yasamak ıcın yer ama ben yemek ıcın yasardım ıstahlıydım e gazıanteplıyım zaten :D once tatlıyı kestım sekersız cay kahve asla ıcmeyen 1 kupa caya 9 kup seker atan ben sımdı sekersız cayda seker tadı alıyorum sankı :D pırasa bıle sekerlı gelıyor agzıma

seker yedıkce ekmek yedıkce pırınc yedıkce tatlısız yapamazsınız daha fazla acıkırsınız

bu benım konum unsuz sekersız tatlı tarıflerım ve nasıl kılo verdıgım yazıyor dıyetısyene bıle gıtmeden kendım verdım kıloyu ızledıgım yol var

Kendinize bir kanal açın, günlük yeme rutininizi vlog halinde paylaşın; sağlıklı yaşam güncesi gibi tutun orayı. Bu sizi gaza getirebilir, evde kendi halinde oturunca insanın sıkıntıdan yemeye içmeye sarması normal. Sigara kullanmıyor olsaydım sanırım her gün paket paket cipsleri gömçürüyor olurdum.

Metabolizmanızda sorun yoksa, çabuk kilo verirsiniz takmayın; 175 boyum var, 63-66 kilo arası oynarım normalimdir; 65 ile hamile kaldım, sigarayı bıraktım, doğuma kadar 97 (30-32 kilo aldım) kilo oldum. Çocuk çıktı, bana kilolar kaldı.
Kasmadım, çok sıkı diyete girmedim, sadece yediğim saatlere dikkat ettim ve biraz spor yaptım, hemen 70 kiloya düştüm. 69-70 kiloda uzun süre çakılı kaldım, onu da bir sene içinde yayıla yayıla kendiliğinden verdim, şu an 64 kiloyum.

Kilo sorunum yok ama spor yapsam da kalçam daha sıkı olsa tabi daha güzel olur.
Kendimi başka konularda da düzene koymak için bir youtube kanalı açtım, daha paylaşım yapamadım düşünmekten "Kendimi göstersem mi, göstermesem mi, ay bilemoorum" diye. :)) Ama bir başlasam, salt kanalı düzenli tutmak için kendimi de düzene koyar, hayatımı değiştirmeye basamak yaparım biliyorum, insan değişimi gözlemleyebileceği, takip edebileceği ve başkaları ile etkileşimde bulunup gösterebileceği alanı da istiyor.
Siz youtube'da "Sağlıklı yaşam" vlogu fikrini bir düşünün derim.

Kizlar dogumdan sonra verdigim kilolari fazlasiyla geri aldim. Psikolojim cok bozuk. Ha bire de yiyorum. Hele de tatliya hic dayanamiyorum. 63 ile hamile kalmistim su 76 falanim
Selam canım burada diyet gurupları var onlarla birlikte motive şekilde diyet yapabilirsin.. ayrıca yüzme en güzen kardiyo antremanıdır haftada minimum 4 gün 45 dk.-1 saat arası, 3 defa 3 dk dinlenerek (Toplamda 2-3 km civarı) ve serbest stil yüzebilirsen (ilk zamanlar olmayabilir kendine yüklenme zamanla kondisyonun artar) yaklaşık 500-600 kalori yakarsın bilgin olsun.. Ama diyet de yapman şart..

63 kiloda bir insan s beden giymezki eski kilonla yeni kilon arasında çok aşırı fark yok arada ki fark yükselmeden vermeye çalış biraz düzenli beslenmek ve hafif rutin egzersiz işini görür.
gıyebılır 60 kıloyum ustum xs altım s beden :)
her kılo her vucutda aynı degıldır yag kas oranı onemlı sunun gıbı

40373451_2188445078147746_3200609508720115712_n.jpg

S, XS nasıl giyebiliyorsun yav, 64 kiloya 175 boydayım; M giyerim en iyi ihtimalle. Boy kısa geliyor Slerde, düz tişört deniyorum, top croptan hallice oluyor; ende değil de boyda zor ya S beden.
yag oranıyla alakalı :) boydanda degıl oyle olsa boydan kurtarmıyor dıye mankenlerın 40 beden gıyınmesı gerekırdı tamamen yag-kas oranıyla alakalı bende ust xs alt s bedenım 60 kıloya 172 boyumdayım

S, XS nasıl giyebiliyorsun yav, 64 kiloya 175 boydayım; M giyerim en iyi ihtimalle. Boy kısa geliyor Slerde, düz tişört deniyorum, top croptan hallice oluyor; ende değil de boyda zor ya S beden.
Ben de 173 üm canım valla bilemiyorum ki kemik yapım da kalındır benim iriyim yani ama S giyiyorum hatta yemin ederim XS giyiyorum bu aralar :KK22:spora da çok yüklendim bu ara bayağı inceldim yarım beden falan ama kilom hiç değişmedi. Normal pantolon bedenim 36 kot bedenim 26 :KK22: Boy olarak bi sıkıntı yaşamıyorum S bedenlerde, genelde kısa giyiyorum bikaç senedir de moda diye belki ondan..

Ben de 173 üm canım valla bilemiyorum ki kemik yapım da kalındır benim iriyim yani ama S giyiyorum hatta yemin ederim XS giyiyorum bu aralar :KK22:spora da çok yüklendim bu ara bayağı inceldim yarım beden falan ama kilom hiç değişmedi. Normal pantolon bedenim 36 kot bedenim 26 :KK22: Boy olarak bi sıkıntı yaşamıyorum S bedenlerde, genelde kısa giyiyorum bikaç senedir de moda diye belki ondan..
evet malesef bu sene düdük gibi ustler kısa kısa legen kemıgımın orda bıtıyorlar totomda duzgun boy bulamıyorum ya cok uzun ya cok kısa

Benim sansim mi sanssizligim mi bilmiyorum ama midem asiri hassas oldugu icin abur cubur yedigim zaman butun gun mide yanmasi yasiyorum. O yuzden arada bir yiyorum. Saglikli seyler yedigim zaman cok rahatim, e onlar da kilo yapmiyor ve iyi hissettiriyor. Size tavsiyem sekeri kesin. Dayanamiyorum diye birsey yok. Biraz sabrederseniz zamanla azalacaktir isteginiz. Yaz mevsimindeyiz, bir suru cesit meyve var. Kavun karpuz yiyin ne guzel. Bir de mumkun oldugunca gideceginiz yere yuruyerek gidin. Merdiven kullanin. Bunlari aliskanlik haline getirirseniz yavas yavas o kilolar da gidecektir.

evet malesef bu sene düdük gibi ustler kısa kısa legen kemıgımın orda bıtıyorlar totomda duzgun boy bulamıyorum ya cok uzun ya cok kısa
Vallahi ne yalan söyliyim ben seviyorum yüksek bel alt ve kısa t-shirt modasını, sanki proporsiyonumuzu daha iyi gösteriyo gibi :) Tam benim tarzım önceleri de t-shirtleri önden yandan bağlayarak kullanırdım bu modayı tam bana göre yaptılar :halay: Ama aslında var ya basic t-shirtler çoğu yerde internetten falan mı baksan acaba? basic in modası hiç geçmiyoki :KK39:

yag oranıyla alakalı :) boydanda degıl oyle olsa boydan kurtarmıyor dıye mankenlerın 40 beden gıyınmesı gerekırdı tamamen yag-kas oranıyla alakalı bende ust xs alt s bedenım 60 kıloya 172 boyumdayım

Beraber yazayım, iki kere olmasın;

Yukarıda %20 yazıyor kadındaki yağ oranı mesela, benim %16-15 civarı bir şeydi sanırım yalan olmasın, spor hocası da gayet iyisin ortalamaya göre demişti, bu kış fitnessta ölçtüler cihazda, kalça-bacak çalışmak için gittim.
Ene çekiştiriyor da boydan kısalıyor durumu yok ki, omuz genişliği de olmuyor mesela, XS mümkün değil giyemem, omuzlarımda takılır. S olur üzerime ama belim kısacık kalır, üzerimde istediğim gibi durmaz.

Benim anne terzi, arada kafasına üşüşürüm "Bana şundan şunu diksene" diye, beden ölçülerim belli yani kalıba göre; üst bedenim 40, belim 38, alt bedenim 40. Belki vücut yapısındandır bilmiyorum, fabrikasyon bir kot aldığımda, mutlaka beline müdahale gerekir; kalçanın olduğu pantolonun beli bol kalır, belin tam oturacağı pantolona kalçam girmez mesela. Üstümde de öyle, belimin tam geleceği bluz baksam göğüsler biraz çeker, omuz olmaz, omzumun istediğim gibi duracağı bluz ise üzerimde sallanır.

Mankenlerde de 84-62-90 gibi ölçülere bakılıyor ki, kiloya değil. Askı olarak da boy aranıyor o kadar. Onların kemik yapısı ve ölçülerinde olay. Benim kalça 90 olacak da göreceğim, ahaha, lisede gelişme çağımda 90dı belki (Yine en az 95tir) ama 52-53 kilonun üstünde değildim, boy yine aynı 174-5 vardı.

Vallahi ne yalan söyliyim ben seviyorum yüksek bel alt ve kısa t-shirt modasını, sanki proporsiyonumuzu daha iyi gösteriyo gibi :) Tam benim tarzım önceleri de t-shirtleri önden yandan bağlayarak kullanırdım bu modayı tam bana göre yaptılar :halay: Ama aslında var ya basic t-shirtler çoğu yerde internetten falan mı baksan acaba? basic in modası hiç geçmiyoki :KK39:
ben genelde klasık gıyındıgım ıcın olmuyor o bana pek genelde de elbıse gıyıyorum zaten kısın trıko belde kemer elbıseler yazın kolsuz kalem elbıseler veya poplin beyaz elbıseler rahat rahat sandaletle

pıknıge falan ya da bag evıne gıderken tayt ustune tshırt gıyeyım dıyorum bır egılıyorum yere on ıkı parmak bagırsagıma kadar herseyım gorunuyor :D e 3 bucuk yasında cocugum var parkta kudurucaz dısarda kosusturcaz bı turlu ıcıme sınen ustler bulamadım uzunlar cok salaş vucuduma oturanlar legen kemıgımde
bende tunık alıp terzıye gıdıp ıstedıgım boy kestırıyorum artık napayım :D

Kizlar dogumdan sonra verdigim kilolari fazlasiyla geri aldim. Psikolojim cok bozuk. Ha bire de yiyorum. Hele de tatliya hic dayanamiyorum. 63 ile hamile kalmistim su 76 falanim
Emziriyosanız diyetisyen kontrolünde olmanız gerekiyo. Burdaki rekor bendedir herhalde 74 hamile kaldım 103 doğuma gittim 🙈 boyum 173 şimdi 74 oldum 10 ay oluyo doğum yapalı. 65lere düşmek istiyorum. Mümkünse akşam yemeğini erken yiyin 8lere kadar beklemeyin. Günde 3 fincan yeşil çay içiyorum. Tatlımıda yiyorum kahve yanına 2-3 parça bitter çikolata. Ekmek 1-2 dilim o da kahvaltıda. Haftada 2-3 akşamda yürüyüşe çıkıyoruz eşimle. Birden yediklerinizi kesemezsiniz. Yavaş yavaş azaltacaksınız. Zaten vermeye başlayınca kaçamak yapmakta istemiceksiniz.

Beraber yazayım, iki kere olmasın;

Yukarıda %20 yazıyor kadındaki yağ oranı mesela, benim %16-15 civarı bir şeydi sanırım yalan olmasın, spor hocası da gayet iyisin ortalamaya göre demişti, bu kış fitnessta ölçtüler cihazda, kalça-bacak çalışmak için gittim.
Ene çekiştiriyor da boydan kısalıyor durumu yok ki, omuz genişliği de olmuyor mesela, XS mümkün değil giyemem, omuzlarımda takılır. S olur üzerime ama belim kısacık kalır, üzerimde istediğim gibi durmaz.

Benim anne terzi, arada kafasına üşüşürüm "Bana şundan şunu diksene" diye, beden ölçülerim belli yani kalıba göre; üst bedenim 40, belim 38, alt bedenim 40. Belki vücut yapısındandır bilmiyorum, fabrikasyon bir kot aldığımda, mutlaka beline müdahale gerekir; kalçanın olduğu pantolonun beli bol kalır, belin tam oturacağı pantolona kalçam girmez mesela. Üstümde de öyle, belimin tam geleceği bluz baksam göğüsler biraz çeker, omuz olmaz, omzumun istediğim gibi duracağı bluz ise üzerimde sallanır.

Mankenlerde de 84-62-90 gibi ölçülere bakılıyor ki, kiloya değil. Askı olarak da boy aranıyor o kadar. Onların kemik yapısı ve ölçülerinde olay. Benim kalça 90 olacak da göreceğim, ahaha, lisede gelişme çağımda 90dı belki (Yine en az 95tir) ama 52-53 kilonun üstünde değildim, boy yine aynı 174-5 vardı.
kesınlıkle vucut yapısından o benım kum saatı modelı oyuzden cogu zaman denemeden alırım s beden gordum mu alırım tam olur salas modelde xs alırım denemem bıle boy ıstedıgım gıbıyse beden kesın olur cunku

yok mankenlerde sunu anlatmak ıstedım onlarda bızım gıbı magazaya gıdıp urun alıyor 180 cm cıvarılar ama 36 bedene gırıyorlar boy uzun oldugu ıcın kılo kurtarır meselesı de degıl yanı

abımın eskı eşı 190 cm dı 70 kg ıdı ama 40 beden gıyerdı baksanız 36 beden gıbı duruyor ama ıncecık yalnız 40 beden gıyerdı tamamen vucut seklıyle yapısıyla alakalı

Su icerim zaten. Irademe de bi sahip cikabilsem ahh su an bile canim deli gibi hindistan cevizli kini atistirmalik cekiyor

O canınızın çektiği şeyi unutun, evde ev yapımı reçel bulundurun, tatlı krizi geldiğinde iki tatlı kaşığı atın ağzınıza bastırır hemen, dahası ekmeksiz yiyeceğiniz için içiniz bayılır üçüncü kaşığı alamazsınız bile, kaliteli bir balınız varsa bunu balla da yapabilirsiniz, paketli gıdalardan iyidir. Yiyebilirseniz keçi boynuzu yiyin asla canınız tatlı istemiyor onu yiyince, üstelik bir tanesi sadece 40 kalori ve inanılmaz faydalı bir bitki

Back