Beraber yazayım, iki kere olmasın;
Yukarıda %20 yazıyor kadındaki yağ oranı mesela, benim %16-15 civarı bir şeydi sanırım yalan olmasın, spor hocası da gayet iyisin ortalamaya göre demişti, bu kış fitnessta ölçtüler cihazda, kalça-bacak çalışmak için gittim.
Ene çekiştiriyor da boydan kısalıyor durumu yok ki, omuz genişliği de olmuyor mesela, XS mümkün değil giyemem, omuzlarımda takılır. S olur üzerime ama belim kısacık kalır, üzerimde istediğim gibi durmaz.
Benim anne terzi, arada kafasına üşüşürüm "Bana şundan şunu diksene" diye, beden ölçülerim belli yani kalıba göre; üst bedenim 40, belim 38, alt bedenim 40. Belki vücut yapısındandır bilmiyorum, fabrikasyon bir kot aldığımda, mutlaka beline müdahale gerekir; kalçanın olduğu pantolonun beli bol kalır, belin tam oturacağı pantolona kalçam girmez mesela. Üstümde de öyle, belimin tam geleceği bluz baksam göğüsler biraz çeker, omuz olmaz, omzumun istediğim gibi duracağı bluz ise üzerimde sallanır.
Mankenlerde de 84-62-90 gibi ölçülere bakılıyor ki, kiloya değil. Askı olarak da boy aranıyor o kadar. Onların kemik yapısı ve ölçülerinde olay. Benim kalça 90 olacak da göreceğim, ahaha, lisede gelişme çağımda 90dı belki (Yine en az 95tir) ama 52-53 kilonun üstünde değildim, boy yine aynı 174-5 vardı.