Hirsutizm ve özgüvensizlik

Satılan lazer cihazı yani lpl cihazı sizde etkili olmayabilir. Hormonsal problemleriniz var ve işe yaramayabilir. Hamileyim ve gelinimiz ek başlıkla kullanmak istemişti, ben kullanamadığım sürede. Pcostu gitmişken kendi Doktoruma sordum lpl cihazlarını gelininizde çok az etki eder yada işe yaramayabilir. Ben hastalarıma iğneliyi öneryorum sadece demişti.
LH 11.5, dhea 242, prolaktin 17.90, testesteron 0.27 referans değerinde gözüküyor hepsi. Hormonlarıma hep normal dediler. Doktorlar sende polikistik over sendromu yok polikistik over var diyorlar yani yumurtalıkta kist var ama kilon yok diyorlar. Anlamadım bu tüylenme falan yumurtalıklardaki kistler mi salgılıyor. Bir de insülin ve homa ır yüksek e nabızda da gözüküyor yani ama ısrarla normal diyorlar anlayamıyorum. Özel hastanedeki doktorum hafif yükseklik var demişti devletteki doktorlar da her şey normal diyor kanda. Devlette gittiğim bir doktor da bir ay adet olmazsın bir ay olursun öyle devam edersin ilaca gerek yok demişti bana. Çok tuhaflar.

sende kist var o hastalar çok kilolu oluyor falan dedi.
Sürekli bunu yazıyorsunuz ama zayıf ve pko lu çok fazla tanıdığım var. Bence siz bir doktora daha muayene olun.
Tüylenme varsa zaten büyük ihtimal polikistik over sendromu.
Ayrıca hormonlar düzene girmediği sürece epilasyon yaptırmayın.

Sürekli bunu yazıyorsunuz ama zayıf ve pko lu çok fazla tanıdığım var. Bence siz bir doktora daha muayene olun.
Tüylenme varsa zaten büyük ihtimal polikistik over sendromu.
Ayrıca hormonlar düzene girmediği sürece epilasyon yaptırmayın.
İşte yazmamın nedeni hepsi farklı şeyler dedi, kafam karıştı. Sendrom farklı oluyormuş sanırım. Kist olunca sadece polikistik over diyorlar. Hormonlar bozuk olunca sendrom diyorlar anlamadım bende tam. Hormonlarım normal çıktı bu arada sonuçlar çıktı. Sadece kist var. Tüylenme neyden kaynaklı bilmiyorum 🤷‍♀️

Hormonlar normal ama yumurtalıklarda kist var 9 yaşından beri böyle. İlaç kullanmıştım daha beter yaptı o kadar bozdu ki moralimi. Dediğiniz gibi geçer mi bilmiyorum
Hangi sehirdesiniz izmirdeyseniz yüz icin lazer onerecegim kesinlikle arttirmiyor cok faydasini gorursunuz

Ben sana anlık bir çözüm önermek isterim. Tüy alma yöntemi olarak ne kullanıyorsun bilmiyorum ama her duşta rahatsız olduğun tüy çıkan bölgeleri jiletle alabilirsin. Kendini kılsız görünce daha iyi hissedersin diye düşündüm.

Hormonların düzene girdiği zaman da lazer yaptırırsın, eğer kıl kökü siyahsa çok güzel sonuç alınıyor. Benim de karnımda ve göğsümde hatta belimde bile çıkıyor ama öyle simsiyah yoğun bir şekilde değil. Ben genelde kuaförde aldırırım bir ay boyunca o pürüzsüz görüntü beni mutlu eder. Tüy olayı çok can sıkıcı, seni anlayabiliyorum. Umarım hormonların düzene girer de lazere bir an önce başlayabilirsin.

Tüylerin ince olduğu yerlerde tüy sarartıcı kremden faydalananlar da var ama o da bir ay kalıcı diye biliyorum.

Yok iğneli değil lazer epilasyon cihazları
Ben o cihazdan aldım. Eşim de kendim de kullandık. Ben daha önce lazere gitmiştim (10 sene önce) ama hamileliklerden sonra tekrar tüyler çıkmaya başlamıştı. Daha bir kere kullandık. İki ayı geçiyor. Yeni yeni çıkıyor. Normal lazer cihazları gibi ömürlük tüyleri bitirmiyor fakat çıkmasını bayağı geciktiriyor.
Sizin durumunuz hormonal olduğu için aynı etkiyi eder mi bilmiyorum. Ucuz bir şey de değil. Keşke deneme şansı olsa.

Ben sana anlık bir çözüm önermek isterim. Tüy alma yöntemi olarak ne kullanıyorsun bilmiyorum ama her duşta rahatsız olduğun tüy çıkan bölgeleri jiletle alabilirsin. Kendini kılsız görünce daha iyi hissedersin diye düşündüm.

Hormonların düzene girdiği zaman da lazer yaptırırsın, eğer kıl kökü siyahsa çok güzel sonuç alınıyor. Benim de karnımda ve göğsümde hatta belimde bile çıkıyor ama öyle simsiyah yoğun bir şekilde değil. Ben genelde kuaförde aldırırım bir ay boyunca o pürüzsüz görüntü beni mutlu eder. Tüy olayı çok can sıkıcı, seni anlayabiliyorum. Umarım hormonların düzene girer de lazere bir an önce başlayabilirsin.

Tüylerin ince olduğu yerlerde tüy sarartıcı kremden faydalananlar da var ama o da bir ay kalıcı diye biliyorum.
Hormonlarım normal çikiyor. Yani çözüm olarak doktorlar birşey yapmıyor o yüzden. Allah'tan dışarıdan belli olmuyor yüzümdekiler aşırı belirgin değil ona şükrediyorum. Ağda kullanıyorum önceden jiletle alıyordum bıraktım. Özel bölgeleri de kendim evde ağda vurdum komple. Karnıma bile ağda yapıyorum. Önceden geç çıkartıyordu ama ilaçtan sonra hızlı çıkmaya başladı yine. Biraz param olursa lazere gideceğim direkt

Philips lumea diyorsanız ben almıştım bundan 5/6 yıl önce. Doğru düzgün kullanmadan bozuldu mu yoksa atışı mı bitti anlamadım, çöp oldu. Verdiğiniz paraya değmez bence.
IPL diye marka varmiş uyguna genelde hep onun ürünleri çıktı onu düşündüm o yüzden

Polikistik over olmadığınızı tam olarak nerden anladı? Gerekli muayeneyi tahlilleri yapmıştır herhalde. Kilo tek başına bir parametre değil çünkü

Hormonlarım normal çikiyor. Yani çözüm olarak doktorlar birşey yapmıyor o yüzden. Allah'tan dışarıdan belli olmuyor yüzümdekiler aşırı belirgin değil ona şükrediyorum. Ağda kullanıyorum önceden jiletle alıyordum bıraktım. Özel bölgeleri de kendim evde ağda vurdum komple. Karnıma bile ağda yapıyorum. Önceden geç çıkartıyordu ama ilaçtan sonra hızlı çıkmaya başladı yine. Biraz param olursa lazere gideceğim direkt
Lazer için dermatoloğa git. Ben sahte lazer cihazı mağduruyum, kalın tüylerim iyice kalınlaştı ve bildiğin saç kılı gibi uzuyor. Önce tek bir bölgen için git, seansların bitince azalma ve kaybolma oluyorsa o zaman diğer bölgelerinde de o merkeze gidersin.

Polikistik over olmadığınızı tam olarak nerden anladı? Gerekli muayeneyi tahlilleri yapmıştır herhalde. Kilo tek başına bir parametre değil çünkü
Şey dedi bir doktorum sizde polikistik over sendromu yok, polikistik over var dedi. Gerekçesi de hormonların normal çıkması. Ama adet düzensizliği ve tüylenme şikayeti ile gitmiştim. Hormonlar normal çıkınca sendrom yok diyorlar sanırım. Bu doktor da sende kilo yok iyisin falan dedi. Tüylenme için de sakallı kadın görmeyi bekliyorlar sanırım😄 bu ikisi devlet doktoruydu. Özeldeki bir kadın doktorum vardı çok tatlı biriydi, ilgilendi. Vajinal ultrasonda küçük küçük kistler var dedi. Kan tahlillerine bir de ben bakayım dedi. Hafif yükseklik var dedi muhtemelen insülin direncini de vardır dedi progestan ve insülin direnci için takviye yazmıştı bana. Onun sayesinde adetim düzeldi. Bir de bilginiz var mı bilmiyorum ama aç karınla insülin 16.8, Homa ır 3.9 çıktı. Doktora dedim hocam bu değerler yüksek gösteriyor bakar mısınız diye, hayır normal dedi devletteki. Siz anlıyor musunuz acaba

X