• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gittiğim her yerde benimle dalga geçiyorlar :(

Değilim cildim çok kuru. Ama makyajsız halimi bazı kizların makyajsız halinden daha güzel buluyorum. Hatta geçen sene instagrama makyajsız resmimi atmıştım ve sevdiğik çocuk da o fotoğrafı beğenmisti :)
Cildin kuru olsun ne farkeder. Güzel cilt illaki yağlı cilt demek değil ki. Eğer öz vücut bakımını yapıyorsan senden güzeli yoktur:)

Sessiz kaldıkça daha çok yaparlar. Seninle kim dalga geçiyorsa sen de onunla dalga geç. Kim olursa olsun mutlaka bir kusuru vardır.
Ortaokulda bana da takık biri vardı. Tipime kiloma vücudumda kilomun dağılışına gözlük kullanmama ara ara hepsine laf ediyordu. Bana özel değildi başkalarına da yapıyordu. Ben tabi başta üzülüyodum bir de herkesin ortasında yaptığı için.Sonra fark ettim ki ben bişey demedikçe hiçbir şey değişmiyor. Sonra ben de ona laf etmeye başladım. Sivilcelerine laf ettim, direkt olmasa da mesela boyu kısaydı bir erkeğe göre onun olduğu yerde kısa boylu erkeklere laf ettim. Çirkin bulunan bir oyuncu vardı bir gün durup dururken ya sen ona çok benziyorsun benzettiler mi hiç dedim(tabi o ünlünün çirkin bulunduğunu ima eden bişey demeden). Sonra fark ettim ki o benden daha çok takıyor. Sivilce kremi kullanmaya başlamıştı mesela ben laf ettikten sonra. Ve o ünlüye benzettikten sonra başka bi gün ya seni birine daha benzettm dedim asla söyletmedi moralimi bozuyosun dedi. Israr ettim yine söyleme diyip durdu ne kadar kafayı taktıysa. Ve devam eden yıllarda da fiziksel özelliğime laf edene ben de ettim ve ben de onlara laf edicem korkusuyla edemediler bir daha. Bir ara çirkef bir izlenim çizmiştim ama en azından kafam rahattı
Ne fiziksel görüntü ne de başka bir şey konusunda kimseyi böyle aşağılamayı yada eleştirmeyi doğru bulmuyorum ama özellikle ergenlik döneminde olan kişilere bulabildiğim tek çözüm buydu. Bende işe yarıyordu yanlış yönlendirmiyorumdur inşallah ama :D

Öyle boş konuşanları dikkate bile alma.Seni seven ,sana değer veren arkadaşların da vardır elbet.Enerjini,vaktini kendin için ve değer verdiklerin için harca
Böyle hadsizleri de önemseme hatta soğuk desinler yine önemseme

Ben 18 yasinda kizimi dogurmustum. Simdi 22 yasindayim 3 evladim var. Ama kimse bana teyze demiyor, diyemiyor. Normalde cok naif oldugumu soylerler. Ama bu kendimi ezdirecegim anlamina gelmez. Bence sizde kendinizi ezdirmeyin. Soyle dusunun; onlardan ne eksiginiz var ki? Varsa bile kime ne ? Kimseyi umursamayin bence, gozluk takan tek insan degilsiniz.

öncelikle zoruna gittiğini belli etmemelisin. Gözlüğünle dalga geçen olursa; Evet gözümde sıkıntı var bu yüzden gözlük takıyorum ama çok şükür insanların kusurlarıyla dalga geçecek kadar aklımda, ahlakımda sıkıntı yok diyebilirsin. Ya da Evet gözlük takıyorum ama insanların kusurlarıyla alay edecek kadar bazı konularda kör değilim gibi karşılıklar verebilirsin. Güzel olmamak diye bir şey yok. Herkes kendine göre güzeldir, güzellik algısı kişiden kişiye değişir. Bir kuaföre gidersin, iki makyaj yaparsın, biraz kıyafetlerinde değişiklik yaparsın bak nasıl havan değişir.
Sevdiğim bir kitaptan alıntı;
Kim olduğunu asla unutma çünkü diğer insanlar bunu unutmayacak. Kimliğini bir zırh gibi üzerinde taşı; böylelikle kimse bunu sana zarar vermek için kullanamayacak.

Merhaba. Ben 18 yaşındayım. Ve sorunlu bir ergenlik geçiriyorim. Psikolojim çok bozuk. Defalarca kez psikoloğa gittim ama bir türlü düzelemiyorum. Insanlardan nefret ediyorum çünkü etrafımdaki kimse beni anlamıyor. Bazen yanlışlıkla saçma sapan hareketler yapıyorum. Istemeden oluyor. Ortamımı değiştirsem bile dalga geçiyorlar benimle. Aynaya bakıp öz eleştiri yapıyorum bazen ama benimle dalga geçen insanlar öyle degil.
Yaşıtlarımdan nefret ediyorum. Yeni nesil gerçekten çok sorunlu.
Geçen hafta doktor bana gözlük verdi. Dün bir sınıfın önünden geçerken benimle teyze diye dalga geçtiler. Zaten güzel de değilim.
Sizce benimle dalga geçen insanlardan nasıl kurtulabilirim?
kendine güven ve kendinle barışık ol

Ben bir psikiyatriste gitmeni öneririm.Sacma davranislar yapiyorum istemeden demissin ya.Acaba dürtüsel davranislar olabilirmi.Düşünmedenmi hareket edersin çocuksumudur davranislarin konusmalarin.Eger oyleyse ilac verir sana.Özguven eksikligin var.Bunun içinde dış gorunusunde biraz degisiklik yap.Begenmedigin yerlerinle ilgili.Maddi durumun musaitse birinden zevkli buldugun birinden akil al giyim tarzini degistir.Birde insanlarla yakinlik kurmaya calismak yerine soguk ol mesafeli ol az konus.

Merhaba. Ben 18 yaşındayım. Ve sorunlu bir ergenlik geçiriyorim. Psikolojim çok bozuk. Defalarca kez psikoloğa gittim ama bir türlü düzelemiyorum. Insanlardan nefret ediyorum çünkü etrafımdaki kimse beni anlamıyor. Bazen yanlışlıkla saçma sapan hareketler yapıyorum. Istemeden oluyor. Ortamımı değiştirsem bile dalga geçiyorlar benimle. Aynaya bakıp öz eleştiri yapıyorum bazen ama benimle dalga geçen insanlar öyle degil.
Geçen hafta doktor bana gözlük verdi. Dün bir sınıfın önünden geçerken benimle teyze diye dalga geçtiler. Zaten güzel de değilim.
Gerçekten yeni nesil çok acımasız.ailelerindenmidir arkadaş ortamindanmidir anlamıyorum çok kötüler karşısındaki uzulurmu diye hiç düşünmezler.sende onları takma hiç boş boş konuşsunlar ama altta da kalma cevabını ver sustur onları sakin ezdirme kendini.

Kimseden nefret etmiceksin. Ben bana kötülük yapanlar dan dahi nefret etmiyorum çünkü bu bir tek bana zarar verir. Kendine güven rahat konuş.İnsanlar bir şey demezse umursama ayy çok komiksin falan da

Canım yaaa çok üzüldüm, ama sen kendini nasıl görüyorsun mesele o...
Bu günler o kadar hızlı geçiyorki, böyle kendini millete ispatlamak için harcama.
Ne derseler desinler kendini geliştir çok oku, öyle guzel eserler varki.
Hayatını heba etme iki tane kıl kuyruk için ( tabirimi mazur gör lütfen)

Yıllar sonra peşinde gezerler emin ol kadını da erkeği de.Onlar boş kafalı ve yüzeysel oldukları için bu yılları boş boş geçirecekler büyük ihtimalle.sen hayatına odaklan derslerine sıkı çalış geleceğini planla.20li yaşlarda terine döner bu durum.

Kıyamam senin yaşındayken ben de kendimi çirkin hissederdim lanet olası hormonların böyle hissettiriyor sana gerçekten böyle olduğun için değil eski fotoğraflarıma bakınca diyorum ki sadece bana yakışanı bilmiyormuşum aslında şuan kendimi çok güzel hissediyorum ama biliyor musun o günler geçmişte kaldı. Hatta herhangi birisi herhangi bi yerimi eleştirdiğinde “ ayy bu bendeki güzelliği göremiyor” diyorum öyle bi özgüven yani :) derslerine odaklan bunlar hep geçecek:)

takma onlari ergen onlar;)

Back