• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gitmek istemiyorum ama...

AGENT

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2012
1
0
36
İstanbul
kızlar nerden nasıl başlasam da derdimi anlatsam bilemiyorum.
4 yıllık evliyim ve 9 aylık bir bebişim var.bebişime dönüşmeli annem ve kayınvalide bakacaktı.başka şehirlerde oturuyoruz ve anca bayramda seyranda birlikte oluyoruz. benle alakalı hi. bi problem yaşanmadı ki yaşansa eşim bana söylerdi.neyse ilk ay, ben eşimin annesi baksın istedim.onbeş gün oldu bakmaya başlayalı. ama ben ne desem kadın tersini söylüyordu. "yok şimdi çocuk bakmaya ne varmış, yok onların zamanında bez yokmuş, yok oymuş yok bu"ben öyle cevap veren biri de değilim. ama bu durumu eşimle paylaştım."ben ne desem annen zıddını söylüyor" dedim. ben ne zaman odaya girsem ana oğul konuştukları konuyu değiştiriyorlar ben çıkınca da kaldıkları yerden devam ediyorlardı.eşime bunu fark ettiğimi söyledim. bana" babamın borcu var senin yanında ayıp olur diye konuşmuyor annem "dedi. kaldı ki babasının ne kadar borrcu oldugunu evlenmeden önce biliyorum ve düğünde tüm takılanları iğneden ipliğe kadar aldıklarında borçlarından bihaber değildim. kardeşinin kız mevzusu var onu da konuşuyorlarmış .eşim bana ne konuştuklarını anlatıyordu. benim de gerçekten ağrıma gidiyor.yani ne olabilir ki benden saklanıyor veya benim yanımda konuşulmuyor kaldı ki "el " miyim hala sorusunu soruyordum eşime...
neyse o sabah işe gitmeden sırf meraktan bi ses kaydecisi koydum.ve işe gittim. öğleye kadar çalışıyorum süt iznim var 12 gibi evde oluyorum.
aman Rabbim eve geldim kaydı dinlemeye başladım.ne salakmışım ben...tse li salak...
kızıyla telefonda benim hakkımda neler neler konuşuyor. bana o... manasına gelen bi laf söylüyor.sebep de eşimin bana bebeğime bakma konusunda yardımcı olması.benim eşimden bez istemem ıslak mendil istemem. kaldı ki kızlar geceleri hiç uyumayan bir bebişim vardı.ilk 6 ay işe mi gittim nereye gittim hiçbirşeyin farkında değildim. minibüste otobüste uyuyorum. bebek mütemadiyen ağlıyo ve geceleri hiç uyumuyo gündüz ben işteyken uyuyor. yani benim psikolojimi düşünün.
hadi benim hakkımda onları söylüyor ondan geçtim bi de bebeğe o kadar bağrıyor ki. yazık o gün gazı vardı ağlıyor benim yavrum kadın da " sus sus yere çarparım ,tokadı yersin "demeleri de cabası..
şok oldum beynimden aşağıya kaynar sular döküldü.eşime mesaj çektim "ben çalışmayacağım bebeğe bakacağım annen bana bunları demiş "diye.
eve geldiginde olanları anlattım.inanmadı.ses kaydını dinlettim. bana ne dedi beğenirsiniz "annemin ağzı bozuk"
"istemiyorum dedim anneni .sonra annesine "bebeğe benim annemin bakacağını söyledi ve annesini memlekete gönderdi. yolda demiş "küfür etmişsin agente "diye. kadın da inkar etmiş. neymiş kzının kayınvalidesine küfür etmiş.

ufff 5 ay oldu yazınca sinirlerim depreşti şimdi.
3 gün odamdan çıkmadın ağladım ."ben o lafları hak edecek ne yaptım diye eşime defalarca sordum...
neysi şimdi 23 nisan tatili geliyor ve memlekete gitmek istiyor.3 gün kalacakmış. ama ben gitmek istemiyorum. ne yapacağımı bilmiyorum.

canım ama eşin de senin yanında olmuş seni korumuş annesinide koruyabilirdi sen saygısızlık yapmayarak en iyisini yapmışsın kendi oğlu bile annesinin ağzının bozuk olduğunu biliyoras boşveeeer annen bakar işte çocuğa
sen eşinle ve bebeğinle mutluluğuna bak gerisini kapının arkasında bırak

ay yuh yani çok iki yüzlüymüş kayınvalideniz. eşiniz tek gitse olmaz mı? bebek biraz rahatsız ondan gelemediler falan dese?

bir babaannenin bunları yapmasına çok şaşırdım..
bakıcı dehşeti gibi..:53:

evine göndermek iyi olmuş..

herşeye ragmen eşinin bu konuda destekçin olması hoşuma gitti düşünsene ya illada annem bakacak diye tuttursaydı
illada gitmek zorunda kalırsan git derim ben en azından eşin için

eşiniz sizin yanınızda olmuş illa annemde bakacak diye diretmemiş eğer bu 3 günlük tatilde gitmediniz diye size tavır almayacaksa gitmeyin
yok eğer ben senin yanında oldum seni korudum sen hala olayı uzatıyorsun diye aranız bozulacaksa gidin
yani eşinin tutumuna bağla olarak hareket et bence.

Gitme bence....Neyse ki eşin sana destek bunun için şükretmelisin...Konuyu okurken dedim kesin eşi de annesinin yanında falan ama öyle çıkmadı ya sevindim....Baştan tavır koymak gerekir ağırdan sat kendini bana sorarsan ki eşin de hemen bişeyleri alttan alacağını düşünmesin....

Gitmek istemiyorsan,eşine,hala kırgın olduğunu söyleyebilirsin.
Ama bence,kayınvaliden davranışının bedelini ödemiş,evine gönderilmiş.
Tamamen bağları koparmak niyetinde değilsen,eşinin hatırı için git bence.Gidince fazla başbaşa kalmamaya dikkat edip,mesafeli davranabilirsin.

Şu söylenenlerde pek birşey göremedim.Genellikle anneanneler-babaanneler böyle şeyler söylüyorlar:

ama ben ne desem kadın tersini söylüyordu. "yok şimdi çocuk bakmaya ne varmış, yok onların zamanında bez yokmuş, yok oymuş yok bu"ben öyle cevap veren biri de değilim

Bir de dinleyici yerleştirmen yanlış olmuş.Gizli dinleyen,istemediğini duyar derler.Herkes herkesi dinlese,kimbilir neler çıkar.Çoğu anlık sinirle söylenmiş sözler olabilir.

İnsanların hakkımızda ne düşündüğünü bilmemek her zaman iyidir.. Çünkü ağzı olan konuşur.. Ses kayıt yapmanı yadırgamadım çünkü aşırı tahrik edilmişsin demek ki.. sürekli konu değişmesi, yanında konuşulmaması falan.. Öğrendin de ne oldu? Bak sinirlenen yıpranan sen oldun.. He iyi mi oldu.. Evet iyi oldu en azından kulaklarında duydun, eşine duyurttun.. Gitmek içinden gelmiyorsa asla gitme.. O terbiyesizliği yapmasaydı... Eşin nasıl olsa yanında.. boşver sıkma canını..

cok guzel yapmıssın ne bıcım kadın yanı okurken hırslandım sınır oldum benımde bebegım var bı an ben napardım dedım sen yıne sabırlıymıssın arkadasım benımkıde cok konusur hakkımda bılıorum duydumda cocuk konusu ınsanı cıldırtır aferın cok akıllı kadınsın cıkmıs ne oldugu ortaya esınde yanında ne guzel bılıorum gıdınce cok mutsuz olacaksın o sana sen ona batacaksın ben olsam gıtmezdım gıdemezdım esıne ızah et benım annem yapsaydı sen kapısını acarmıydın de cokta gıtmek zorunda kalırsan hıc konusma karısma bıseye zaten o nasıl bakacak yuzune oda bı muamma

ay allahım ne ınsanlar var yavarya bız kadınlar zehır hafıye gıbıyız ses kaydı falan koymus super ya bende benım hakkımda konustuklarından supelenıyom bende yukarı koysammı ne:1: canım gıtmek ıstemıyosan gıtme sonuna kadar haklısın esının empatı kurmasını ıste

Oncelikle olayi bir ajan titizligiyle cozdugun icin seni tebrik ederim :)

Bu kadin oz babaanne. Torunlar ne kadar kiymetli olur normalde.

Sok oldum bebek icin soylediklerine. Sana davranisindan zaten bahsetmeye gerek yok tam bir fiyasko.

Senin yerinde olsam asla gitmem oraya. Esinin anlayisla karsilayacagina eminim canim

sen ses kaydı koymasaydın ve kaynana olacak kadın ya gerçekten çocuğa şiddet uygulasaydı.

değil onun yanına gitmek, yüzüne bakılmaz.

gitmek zorunda değilsin ama eşin üzülecekse ona göre bir karar verebilirsin.

İyi yapmışsın sese kaydediciyi oyarak.
Normalde asla tasvip etmem böyle bişeyi.
Ama ağır tahrik var.

Ben olsam gider eşime büyüklüğümü gösterirdim.
Orda da gayet soğuk durur, paşa gibi evime dönerdim.
Ne kadar kalıcaksınız memlekette?

eee bence sen hatalısın.kayınvalıde ne derse haklıdır.sen gelinsin otur oturduğun yerde.o cok sevdıgın koca nıda o yetıstırdı hanımmmmmm....sen ondan ıyımı bılıcen..cocugun ılerde esrar eroın kullanırsa hyada gay gıbı ortada dolasırsa senın bu mıy mıy lıgından..ne demısler coluk cocukla muhatab olursan ya topunu alır kacar yada kıcına parmak atar..bastan sert yapıcan öyle bu ısler..kaynana işi bılıyormus..gıt elini öp otur da bişiler öğren..

tek kelimeyle AHLAKSIZ KADIN babanne değil o canım çatlak kafadan kontak şahsen ben gitmezdim bende kaynımın düğününe gitmemeye karar verdim eşim ister gider ister gitmez paşa gönlü bilir ben gidipte canımı sıkamam şahsen :19: sende gitme bir bahane bul insanlar sustukça karşısında kini salak yerine koyuyor bu herkes için geçerli kim olursa olsun:52:

bencede tavrını koy gitme derim.çünkü aksi takdirde kaynanayla aynı şeyi yapmış olursun arkadan başka konuşup yüzüne başka davranmış olursun kii buda kendine olan saygısını kaybettirir insana..

eşiniz sizin yanınızda olmuş illa annemde bakacak diye diretmemiş eğer bu 3 günlük tatilde gitmediniz diye size tavır almayacaksa gitmeyin
yok eğer ben senin yanında oldum seni korudum sen hala olayı uzatıyorsun diye aranız bozulacaksa gidin
yani eşinin tutumuna bağla olarak hareket et bence.

canım yaşadıklarınıza üzüldüm , bazı şeyler hiç unutulumuyor hele ki insanın evladına yapılanlar asla unutulmaz anlıyorum ama svdsvd arkadaşın dediği çok mantıklı eğer eşin yanında olacaksa gitme, ama eğer konu uzayp da daha da canın sıkılacaksa sık dişini 3 gün idare etmeye çalış canım....

kızlar nerden nasıl başlasam da derdimi anlatsam bilemiyorum.
4 yıllık evliyim ve 9 aylık bir bebişim var.bebişime dönüşmeli annem ve kayınvalide bakacaktı.başka şehirlerde oturuyoruz ve anca bayramda seyranda birlikte oluyoruz. benle alakalı hi. bi problem yaşanmadı ki yaşansa eşim bana söylerdi.neyse ilk ay, ben eşimin annesi baksın istedim.onbeş gün oldu bakmaya başlayalı. ama ben ne desem kadın tersini söylüyordu. "yok şimdi çocuk bakmaya ne varmış, yok onların zamanında bez yokmuş, yok oymuş yok bu"ben öyle cevap veren biri de değilim. ama bu durumu eşimle paylaştım."ben ne desem annen zıddını söylüyor" dedim. ben ne zaman odaya girsem ana oğul konuştukları konuyu değiştiriyorlar ben çıkınca da kaldıkları yerden devam ediyorlardı.eşime bunu fark ettiğimi söyledim. bana" babamın borcu var senin yanında ayıp olur diye konuşmuyor annem "dedi. kaldı ki babasının ne kadar borrcu oldugunu evlenmeden önce biliyorum ve düğünde tüm takılanları iğneden ipliğe kadar aldıklarında borçlarından bihaber değildim. kardeşinin kız mevzusu var onu da konuşuyorlarmış .eşim bana ne konuştuklarını anlatıyordu. benim de gerçekten ağrıma gidiyor.yani ne olabilir ki benden saklanıyor veya benim yanımda konuşulmuyor kaldı ki "el " miyim hala sorusunu soruyordum eşime...
neyse o sabah işe gitmeden sırf meraktan bi ses kaydecisi koydum.ve işe gittim. öğleye kadar çalışıyorum süt iznim var 12 gibi evde oluyorum.
aman Rabbim eve geldim kaydı dinlemeye başladım.ne salakmışım ben...tse li salak...
kızıyla telefonda benim hakkımda neler neler konuşuyor. bana o... manasına gelen bi laf söylüyor.sebep de eşimin bana bebeğime bakma konusunda yardımcı olması.benim eşimden bez istemem ıslak mendil istemem. kaldı ki kızlar geceleri hiç uyumayan bir bebişim vardı.ilk 6 ay işe mi gittim nereye gittim hiçbirşeyin farkında değildim. minibüste otobüste uyuyorum. bebek mütemadiyen ağlıyo ve geceleri hiç uyumuyo gündüz ben işteyken uyuyor. yani benim psikolojimi düşünün.
hadi benim hakkımda onları söylüyor ondan geçtim bi de bebeğe o kadar bağrıyor ki. yazık o gün gazı vardı ağlıyor benim yavrum kadın da " sus sus yere çarparım ,tokadı yersin "demeleri de cabası..
şok oldum beynimden aşağıya kaynar sular döküldü.eşime mesaj çektim "ben çalışmayacağım bebeğe bakacağım annen bana bunları demiş "diye.
eve geldiginde olanları anlattım.inanmadı.ses kaydını dinlettim. bana ne dedi beğenirsiniz "annemin ağzı bozuk"
"istemiyorum dedim anneni .sonra annesine "bebeğe benim annemin bakacağını söyledi ve annesini memlekete gönderdi. yolda demiş "küfür etmişsin agente "diye. kadın da inkar etmiş. neymiş kzının kayınvalidesine küfür etmiş.

ufff 5 ay oldu yazınca sinirlerim depreşti şimdi.
3 gün odamdan çıkmadın ağladım ."ben o lafları hak edecek ne yaptım diye eşime defalarca sordum...
neysi şimdi 23 nisan tatili geliyor ve memlekete gitmek istiyor.3 gün kalacakmış. ama ben gitmek istemiyorum. ne yapacağımı bilmiyorum.

eve ses kaydedici mi koydunuz?
bu yaptığınızı eşiniz onayladımı?

bu olaya çok benzeyen bir olay biliyorum.
bir aile dostumuzun kayınvalidesi ev telefonuna ses kaydedicisi koymuştu,ve kadıncağız da kayınvalidesinin dedikodusunu yapmış annesine
ne mi oldu?
kocası hemen boşadı ,ve biz bu olaya çok sinirlenmiştik,
herkes kayınvalidenin ne kadar kötü niyetli olduğunu konuştu aylarca.

bana göre sizin de o kayınvalideden bir farkınız yok kusura bakmayın ama...

Back