Gitmek bilmeyen misafir

size göre kolay tabi dışarıdan bakılınca evet bi kişi nolcak..
Burdan anlatılması hiç hoş karşılanmayacak başka şeylerde var bana kalan ve dengemi alt üst eden..ama zahmetinde değilim inanın ..
Kuduğum cümleyi tam anlamıyla hak etti.. Yani bir misafir misafir gittiği evde neden kapısını kilitler?? yani eğer olsa kapıya
do not disturb falan asıcaktı.. anlatabliyormuyum??

belki psilolojik sorunları vardır kuzeninizin o yüzden çok uyuyor kendini odaya kapatıyordur konuşmak istemiyor insan böyle zamanlarda

gitti mi misafirin canım ne oldu:26:
ne rahat insanlar var yaa ben kuzenimin evinde bu kadar uzun süre kalamam.hadi kız küçük umrunda değil ailesi niye çağırmıyor ki kızlarını
bir daha sakın davet etme canım

belliki sevgilisinden ayrılmış bunalıma girmiş :)
bu yaşlarda bende böyle olurdum ama tam aksine misafirliğe gitmezdim
annem zorla götürse sıkılr eve gelirdim heleki kalmak imkansız o psikolojisyle rahat edemezdm
belki evde anne babasından sıkılmıştı sende kafasını dinlemiş :)
neyse hadi gözün aydın bidaha sakın davet etme

İlk yazdıklarınızı okuyunca size hak verdim,gerçekten sorumsuz davranması,son dakika gelişmeleriyle sizi zor durumda bırakması hiç hoş değil.Evet,çektiğiniz zahmeti 5 yıldızlı otel hizmeti olarak da tanımlamış olabilirsiniz ama kapı kilitleme olayını neden yadırgadınız anlayamadım.İnsanın misafir olarak gittiği bir evde kapısını kilitlemesi gayet doğal bir olay.Sonuçta genel olarak evhamlı,tedirgin bir hali,bilmediğiniz korkuları olabilir.Bunlar olmasa da huyu böyle olabilir.Akraba da olsanız misafirliğe gittiği bir ev ve evde bir erkek var.Aklına olmadık şeyler geliyor olabilir ki bu da çok doğal.Kendi evinde eşiyle yaşayıp,çoluğu çocuğu,misafiri vs olmadığı halde odasının kapısını kilitleyen birini tanıyorum.Bence misafirinizin yaptığı çok daha normal yani

Tabiki herkesin düşüncesi farklı saygı duyuyorum..
Ben dersimi aldım bundan sonra prensip edindim gittiğim yerde 5 günden fazla kalmıycam, evime gelen misafiride aynı şekilde 5 günden fazla kabul etmiyeceğim..

Kapı kilitleme olayı beni çok rahatsız ediyor.. hani gece yatarken falan kilitlerse anlarım dediğiniz gibi bir çekincesi olabilir ama güpegündüz evde sadece ben varım birde 2 yaşında oğlum neden kilitleniyor kapı. Ayrıca eşimden bu kadr çok çekinen biri 20 gün kalmaz diye düşünüyorum.. O odadan almam gereken birşey olduğunda bekliyorum keyfi bitsinde çıksın diye.. Çok saçma ve anormal bir davranış.. Bana göre tabii
Tabi bundan sonra kapıların üzerindeki anahtarları kaldıracağım hangi odanın ne zaman ne şekilde kilitleneceğine benim evimde bir tek ben karar veririm..

gözün aydın demeliyim...

gerçekten yaşamayan bilemiyor...

bize de 2 sene evvel eşimin kuzeni gelmişti...

nedense 15 gün bende kalmıştı ...

gece 4 lere kadar oturur, sabah 2 lere kadar uyurdu...

tüm düzenim alt üst olmuştu ...

ve işin ilginç tarafı ben davet etmemiştim kayınvalideme gelmişti, görümcem davet etmişti...

ama onlardan çok nedense bende kaldı ...

ve benim biri 6 aylık iki çocuğum vardı...

birde eşimin eve gelmesini istemezdi...

gelince rahatsız olurdu...

birşey de diyemedik ...

yani canım yaşadıklarını çok iyi anlıyorummm...

hani ben misafiri aşırı derecede çok severim ama

böylesi insanı kahrediyor...

İşte benimde söylemek istediğim bu..
Duygularıma tercuman olmuşsunuz gerçekten..
Ben en çok düzenimin bozulmasından ve gideceği zamanın belli olmayışından rahatsız oldum yoksa onun bu davranışlarının çoğu belki tolare edilebilir davranışlardı ama bu süreç uzadıkça belki görmezden gelebileceğim şeyler bile çok batmaya başladı..
Hani bende zamanında gidip akrabalarımızda falan kadım belki onlarda benden rahatsız olmuşlardır.. Sonuçta insanız ama bu durumda ailenin rahatlığıda insanı çıldırtıyor..
En güzeli misafirlik tadınnda bırakılsın..

Kapı kilitleme olayını konuşun. Neden rahatsızlık duyup da kapısını kilitliyormuş bir sorun. Bunun size kendinizi kötü hissettirdiğini.
Soğuk davranın.
Belki gitmesine vesile olur

konu sahibi arkadaşım benim aklıma birşey geldi bu kız uyuşturucu madde yada hap falan kullanıyor olmasın yaa çünkü hep uyuyor demişsin sonra 2-3 saat tuvalette duruyor odasının kapısını kilitliyor falan yazmışsın bunlar hep bir belirti gibi geldi

Ben size çok hak veriyorum, vardır böyle tipler, ama yaşı biraz küçükmüş bu yaşta pek düşünemiyorlar..

Ben size çok hak veriyorum, vardır böyle tipler, ama yaşı biraz küçükmüş bu yaşta pek düşünemiyorlar..

tek bişey söyleyeceğim konuyla ilgili. misafirle balık aynıdır. 3 günden sonra kokar:)))

iyi sabretmişsiniz gerçekten, tekrar çağırmayı düşünmeyin bence.
ben yatılı gelen misafirin 2-3. günden sonra misafirlikten çıktığını düşünüyorum.
o kadar uzun süre kalacak, kendi işini bile göremeyecek, ayağına hizmet bekleyecek, ekmek elden su gölden haftalarca yaşayacak. özel hayata sabote resmen.
ne kimsenin evinde kalmayı severim ne de evime yatılı misafir isterim o kadar uzun süre.

Ben bunda şaşıracak sinirlenecek bir şey görmüyorum yaş 15 yani ergen yetişkin değil bu yaşta kendi yataklarını dahi toplamıyorlar ellerinde cep tel. Konu sahibi sanada geçmiş olsun!

bu kızı siz çağırmıssınız sonucta,
ev sahibi olarak beklenti içinde olmanız cok abes..
birde arkasından böyle konusmanız cok çirkin
sizin yerinizde olsam onu eğlendirmek ve keyiflendirmek için elimden geleni yapardım..sonuctta misafir 20 günde cok uzun bir süre değil
bana göre kız cok sıkılmıs sessiz sakin yapıda herhaldeki ailesine falanda bişey diyememiş. bütün gün yatıp uyumus

Son düzenleme:

Siz bunları yazarken ciddimisiniz..ne demek yani evine misafir olarak çagırması böyle yapmasına nedenmidir...walla kuzum bu düşünceleri hiç anlamıyorum..

Yok canım öyle bir durum olduğunu sanmıyorum. Yaşadığı yer ve çevre çok küçük öyle bir durum hemen fark edilir duyulur. Ama psikolojik bir sorunu olduğu kesin.. Abisine söyledim zaten bu konuşmama ve sürekli odaya kendini kapatma durumu falan hiç iyi değil psikolojisi sen bir konuş kardeşnle toparlasın kendini falan dedim daha ne diyimm..

Ev sahibi olarak benim kendisinden hiiiiiiççç bir beklentim olmadı arkadaşım.. Bunu konunun başında zaten yazmıştım. Ben şimdiye kadar her işimi kendim yaptım yine yaparım gocunmamda.. Ama bu durumda kendimi çok kötü hissettim bunu ancak yaşayan anlar..
Ayrıca ben neden onu eğlendirmek ve keyiflendirmek için çaba göstereyim sonuçta kendi imkanımız doğrultusunda elimizden geleni yaptık. Memnun edemediysek üzgünüm yani elimizden gelen bu kadardı.. Ayrıca demek 20 gün size göre uzun bir süre değil o halde siz gittiğiniz yerde 1 ay falan mı kalıyorsunuz? hani bir işi gücü olur kalır anlarım, sıkılan insan gider zorla tutmadım ve kaç kere karşıma alıp konuştum kitap verdim okusun sıkılmasın diye.. Sürekli dışarı çıkmayacağımızıda anlattım..
Benim dünya görüşümde misafirlik 3 gündür.. 20 gün kalınca o postu sermek oluyor..

Son düzenleme:
Merhaba,
Öncelikle yazının başını okuduğum da kız depresyonda hissi yarattı bende.
abi-kardeş anlaşması gerçekten zordur kız evde ki huzursuzluktan dolayı yanınızda kalmak istiyor olabilir.
Kıza 20 aylık bebeğinize bakmakta zorlandığınızı filan anlatsanız hal ve durumdan anlayıp gitmesi gerekir ama daha olgunlaşmadıysa bunu anlayacağını sanmıyorum.
Siz ona evde iş yaptırın bence bu hoşuna gitmicektir ve eve dönmek isteyebilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…