Gitmek bilmeyen misafir

canım öyle bir tiplik abidesi bize de geldi düşün karı koca iki çocuk artı benim yaşıtım bekar bir kız kuzen..biz zaten 5 kişiyiz bir de onlar etti mi sana 10 kişi...

sabahtan akşama kadar çalış bi de gel onlara hizmet et inanır mısınız sofradan bie bardak kaldırmadılar yediler içtiler oturdular kaç akşam bu böyle devam etti..ayrıca kız bana ve kız kardeşime tripliydi sebebini bilmiyorum

çay koyucam "ben kulplu bardaktan içmek istiyorum" der,yemek koyucam "az olucak bak!" der

neyse bunları gezdirelim dedik bana ne desin "sen niye cam kenarına oturdum ben oturcam" Allahım ve o benim babamın arabası...daha neler neler..50 yaşındaki annem hizmet etti ve kıymetli k..çlarını kaldırıp da hiç bir şeye ellerini sürmediler..hayatımda da ilk defa gördüm böyle bişey..ben zaten oursun bulaşık yıkasın demiyorum ama 2 masa kuruluyo ve sen bi şey dahi kaldırıp götürmüyosun..tek temennim uzun bi süre görmemek....

yemeği niye dert ettinki.otursun kuru ekmek yesin...yemek istemiyosa da önceden haber verseydi..o kıza sen hiç bişi yapamazsın...bir an önce çekip giderse anca öyle rahatlarsın..bi daha da kimseyi çağırmazsın...

o kız da baya rahatmış....neyse az kaldı heralde sık dişini

okurken bunaldım ne tip insanlar var ya haber ver canım gitmiştir inş.

canım en iyisi birazda sen onu bunalt,bütün gün birşeyler iste,konuş anlat,çocuğa baktır,dışarı çıkar bayılana kadar yürüt dışarda ( bu arada dikkat et sende bayılma )
yani canını sık biraz,yoksa öyle gel keyfim gel,niye gitsin ki kız,sabah erken uyandırmayıda ihmal etme,ve gün içinde uyumasına izi verme

Bende merak ettim gitti mi gitmedi mi,icim sikildi okurken,bu kadar dusuncesizlik olmaz diyecegim ama kiz 15 yasindaymis.bu yastakiler pek rahat oluyor artik... Akillari herseye eriyor ama yardime dusunmeye gelince eksik oluyorlar...Ben olsam kesin belli ederdim,alir karsima konusurdum....
Insallah gitmistirde sizde rahatlamissinizdir....:68:

Kimse icin miniginizi uzzmeyin olur mu,deymez... :34:

Eee durum nedir gitti mi?:) ya$iyla da alakali aslinda bu davranislari...
ergenlik caginda, neyi nasil yapmasi gerektigini simdiki kizlar cok iyi bimiyorlar...
e islerine de gelmiyor degil hani bazi seylere fransiz kalmak... ben evimden bir gun
ayri kalmayi bile tercih edemiyorum sahsen... neyse umarim gitmistir el cevap bekliyoruz koro halinde bir ohh cekmek için:)

Abboooooow zor iş çok ilginç bir kişilik

bende pek merak ettim doğrusu abisi de gelecekti belki alıp gitmiştir...:4::4:

O nasıl bir uyku öyle yaa!
Ne yorgunluk, bisey sürekli uyku! Hic sevmem miskin insanları.
Daral geldi valla yasıda daha 15! Gören de, birsey sanıcak.
Rahatlıgıda o bicimmis..
Allah yardımcın olsun bacım..

Son düzenleme:
Evet kızlar öncelikle hepinize çok ama çok çok teşekkür ediyorum.. O kadar çok tutmuştum kendimi denek k buraya konu açmakta bir hikmet varmış..
Önce size güzel haberi vereyim dün akşam abisi ile beraber gitti çok şükür.. bu akşamda memlekete dönüyorlar.. Ama bu bana büyük bir ders oldu bir daha asla ve asla eve yatılı misafir çağırmayacağım bu birincisi.. İkincisi evdeki misafir odasını hemen bozucam. eşyaları falan satıcam orayı oğluma oda yaparım..Evde misafir için özel oda çok gereksizmiş. Gelen yerleşlik hayata geçiyor otel gibi ohh valla.. benimsiyorlar odayı.. Yok bundan sonra gelen salonda kanepede yatsın.. en azından uzun süre kalmaz kimse..

ne garıp kız ya ,ınsan soylemez mı ..abısı gelıyorsa gıder belkı ..

ailesi nerede, onlarda mı cagırmıyorlar hıc çç

Canım tam 20 gün boyunca ailesinin hiç umurunda olmadı.. kendisi tel de onuşuyordu muhtemelen ama beni kimse arayıpta naptınız ne ettiniz diye falan sormadı yani.. Ben olsam bi ararım ev sahibini bir sıkıntı varmı çok kaldı sorun oluyormmu sizin için flan diye.. Hiiiççç.. Zaten o kadar rahatlarmış ki kız arkadaşında flan 1 hafta yatılı misafir olarak kalıyormuş.. Düşünün o derece yani..

kurtuldunmu die yaz cnm çok merak ettim
ve kıza koptum yaa
çok enterasan :D

madem yatıp uyuyacaktın bütün gün bütün gece nie geldin istanbula git evine yat uyu
ama evde annesi uyutmaz iş yaptırır temizlik yaptırır yemek yaptırır
sizde dinlenmek istemiş belliki
nasılsa hizmetçi var önüe koyuo önümden alıo oohh

benimde 3 yaş büyük abim geldi geçen ay bize çok severim gelsin kalsın ama
10 gün kaldı 10 gün boyunca hazır yemek istedi evde yemek yapıorum yemio ısrarla isteyince eşimde mecburen gidip alıo
ve yemin ederim 10 günde 400 tl
kebap pizza burgerking diğer fastfoodlara para harcandı
en son memlekete gittiğimde anneme söyledim bu kadr hazır istemesin dedim
annem dedi o nie almıo cebinde parası var o kadar para biriktrdi istanbula gelmek için :)

sonra eşime sordum o ödemeyi teklif ediomuydu die
ödeme yaparken biraz karıştırıodum cüzdanı zman geçiriodum çıkarmayınca bende ödüodum dedi :)
en son geçen hafta yine geldi 3 gün kaldı bu kez kesinlikle hazır yemek yok dedim 3 gün boyunca ev yemeği yaptım :)

bende 3-4 gün önce konuştum dedimki sen burda çok sıkıldın istersen gönderelim seni dedim.. Sürekli uyuyorsun bunalıma girdin sen galbe dedim. Yok dedi " sıkılmadım" allahım yaa iyicce çıldırdım..
Dün akşam abisinin yanında da söyledim. Çok sıkıldı burda dedim, konuşmuyor sürekli kendini odaya kapatıp uyuyor dedim. (hatta bazen odanın kapısını kilitliyordu) Bunalıma gircek bu gidişle dedim hani o bir yana evde küs gibi o bir köşede ben bir
köşede benimde psikolojim bozuldu falan dedim..
İlk geldiği günlerde buda yemek yemiyordu.. ama bu ne ev yemeği ne dışarda işene gelen kızmını yiyor işine gelmeyeni yemiyordu.. Mesela bir gün tavuk yaptım pilav falan çok saçma ama normalde insanlar tavuk yer pilavı bırakır bu tam tersi pilavı yiyor tavuğu bırakıyor.. Burgerking e gittik patatesleri yedi hamburgeri bıraktı.. Madem yemiyceksin niye menü alıyorsun patates al sadece.. kaç gün yemekği çöpe döktüm yemiyor diye.. Sonra annemle konuşurken onun bir kankisi var diyet yapıyordu bu da diyet falan yapıyor olmasın dedi.. Düşündüm dyet yapıyo olsa neden yani plav patates yesin ki.. Ama bir gün eşimde sofrada dedi sen neden yemiyorsun kilo almaktan mı korkuyorsun diye.. Bende onun üzerine dedim kankin diyet yapıyormuş eğer dende öyle birşey yapıyorsan çok hatalı yapıyorsun böyle diyet olmaz hemde bu yaşta falan baya konuştum... O günden sonra bir iştahı açıldı.. yarım ekmeği yiyip kalkıyordu masadan...

canım en iyisi birazda sen onu bunalt,bütün gün birşeyler iste,konuş anlat,çocuğa baktır,dışarı çıkar bayılana kadar yürüt dışarda ( bu arada dikkat et sende bayılma )
yani canını sık biraz,yoksa öyle gel keyfim gel,niye gitsin ki kız,sabah erken uyandırmayıda ihmal etme,ve gün içinde uyumasına izi verme

Yok canım nerde bunaltıyorsun.. o beni bunaltıyordu bende karar verdim bulaşık flaan yıkatıyım dedim ama yok.. Odadan çıkmıyordu ki.. günde 24 saat varda 18 saati falan zaten uyuyor yada odaya kilitliyor kendini.. kalan zamanın 2-3 saati tuvalette kalanıda yemek yerken geçiyor zaten..
İki kere yardım rica ettim birinde dedim makarna suyu koy ben bakkala gidip geliyorum.. su ısıtıcısına suyu koymuş kaynatmış yaptığı o kadar..yiner gitmiş odaya kapamış kendini. Geldim tencereye aldım suyu ben haşladım yine makarnayı..
Birinde de işte salata yap dedim domatesleri doğrarken bayılası geldi.. Onda da bıraktı gidip yattı uyudu..
Ama mesela abisi geliceği zaman evi falan makineliyordu ne düşünüyorsa artık.. Çocuğu zaten emanet edebileceğim yapıda değil güvenemezsin yani..oynayın hadi ablası dediğimde de gel camdan bakalım diyo.. Benim çocuğum zaten camdan tek başına bakabiliyor sana gerek bile yok...

okurken darlandım ya bu nasıl misafir, nerede yaşıo kuzeniniz? yani anlayamadım ordada mı böle acaba ay çok sıkıcı

15 yaşında bir çocuk bu sonuçta.Ondan hizmet beklemek abes olur.Sıkılmış olbilirsiniz,ama zaten hep uyuyormuş size pek bir zavalı yok.

okurken darlandım ya bu nasıl misafir, nerede yaşıo kuzeniniz? yani anlayamadım ordada mı böle acaba ay çok sıkıcı

Yok canım kendi ailesinin yanında böyle değil dün abisini yanında şakır şakır konuştu. O gelmeden evi süpürdü, akşam çayları falan o getirdi.. Maaşllah her işi ben söylemeden yaptı denebilir..

15 yaşında bir çocuk bu sonuçta.Ondan hizmet beklemek abes olur.Sıkılmış olbilirsiniz,ama zaten hep uyuyormuş size pek bir zavalı yok.

Siz başka bir açıdan bakmaya çalışmışsınız anlıyorum.. Zaten 20 gün boyunca hiç bir hizmet beklemedim aksine 5 yıldızlı otel konforunda hizmet ettim.. ki 5 yıldızlı otellerde bile sınırsız hizmetin bir limiti vardır ayrca misafirlerin ne zaman gidecekleri bellidir. Sıkılmış olmakla kalmadım bunalıma girdim ki en değerli varlığım olan oğlumdan çıkardım hırsımı..
Uyumk istiyorsa uyusun ama gidip evinde uyusun.. O var diye tüm programlarımı iptal ettim doğru düzgün kimseylede görüşemedim... Bu durumda kim zavallı oluyor..

Misafirin uzun süre kalması hoş değil,sormadan bişey söylememe durumları fln da ilginç ama 5 yıldızlı otel hizmeti verdim vs cümleleri hiç hoş değil.O olmasa da sonuçta yemek hazırlıosunuz,temizlik yapıosunuz ekstradan 1 kişinin ne kdr zahmeti olabilir ki bu açıdan.Bu konuda size hak veremeyeceğim:49:

Yok canım kendi ailesinin yanında böyle değil dün abisini yanında şakır şakır konuştu. O gelmeden evi süpürdü, akşam çayları falan o getirdi.. Maaşllah her işi ben söylemeden yaptı denebilir..

Ne garip insanlar var şu dünyada ya, boz odayı hemen aman aman bir daha gelir falan :)

Back