• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gidesim var ama gidecek yerim yok

Juvaderm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2016
2.589
2.346
83
32
Kızlar öncelikle herkese merhabalar.Lütfen eleştirmeyin kaldırabilecek durumda değilim inanın en azından bugün böyleyim.İki bebeğim var biri 1.5 yaşında diğeri ise korunduğum(emzirme döneminde kullanılan haplarla)halde dünyaya geldi o ise 5 aylık.Çocuklarımı çok ama çok seviyorum her gün varlıklarına şükrediyorum.Eşimin ikinci evliliğiyim(hayatımın en büyük hatası diyebilirim)Eşimin bana karşı çok hatası en başta aldatma belki temas olmadı ama sosyal medyada falan çok hatasını yakaladım.Affettim aslında affetmek zorunda kaldım çaresizdim hoş şimdide pek farkım yok.Ailemle görüşmüyoruz zaten hiçbir zaman aile gibi değildik(hakaret,şiddet,sorumsuzlukları ve hep huzursuzluk)Yani anlayacağınız ailemdende eşimdende çok çektim(anlatmadığım daha birçok olay).Şimdilerde aldatılmadığıma eminim ama bende herşey bitti en başta saygı daha sonra sevgi.Hergün yaptıkları aklıma geliyor üzülüyorum ve bitmek bilmeyen bir öfkeyle doluyorum.Ev işi,yemek,çocuklar...derken birde bu yaşadıklarım tuz biber oluyor her an patlamaya hazır bir bomba gibi oluyorum.Geçmiş olaylardan hariç;hiçbir yere çıkmıyoruz hoş zaten çıksakda 1.5 yaşındaki bebeğim aşırı huysuz ve hiperaktif burnumdan geliyor,hep ailesiyle vakit geçirmek istiyor 5 senedir bir tatile gitmedik sadece bir kere seferihisara 4 günlük cümbür cemaat çoluk çombalak götürdü hesabıda o ödedi ailesi kardeşleri için ölüyor resmen bunların yanı sıra çok tutucu mu desem cimri mi desem bir peçeteyi ziyan etsem laf ediyor.Sürekli eleştiriyor ama sürekli ev işlerine çok karışıyor yapmaya değil akıl veriyor evdeki herşeyde söz sahibi.1.5 yaşındaki bebeğimle aşırı haşır neşir ve onun herşeyiyle ilgileniyor ama çok yanlış yetiştiriyor zaten en büyük çatışmamız bu yüzden.Sürekli olan bir huzursuzluğumuzdan bahsetmek istiyorum en ufak bir tartışma olur hemen ben yemek yemiyorum ben çay içmiyorum eskiden yapma böyle hadi gel derdim şimdilerde ise tamm yeme içme diyorum özellikle akşamları o gidiyor yatıyor bende iş varsa işi yapıyorum yoksa bende salonda yatıyorum çocuğu geldiği zaman(ilk eşinden olan)hiç böyle bişey yapmıyor kavga etsekde geliyor özür diliyor çay yapıyor gel çay içelim sofraya küsülmez diyor ben anlamıyorum zannediyor sırf o evdeysen huzursuz olmasın diye yapıyor bir haftadır aynı sofraya oturmadık yemek yapmadım sadece bebeğime yapıyorum kahvaltıda yapmıyoruz çayda içmiyoruz bir barışık bir küs yaşıyoruz ve ben inanılmaz çok sıkıldım bundan.İyi huyu yokmu derseniz var çocuklara mükemmel bir baba herşeyleriyle ilgileniyor onları hiçbirşeyden mahrum bırakmıyor büyük bebeğimin bütün bakımı onda ailesine karşı beni hiç ezdirmez hiç kimseye laf söyletmez saygısınıda yitirmiyor ama bende bunların önemi kalmadı artık ne bileyim çok yoruldum sürekli eleştirilmekten bir küs bir barışık yaşamaktan geçmişin aklıma gelmesinden ailesiyle hop oturup hop kalkmaktan daha bir sürü şey.Bazen sinir krizi geçiriyorum ağlamaktan helak oluyorum ailem arkamda olsaydı yada gidecek bir yerim olsaydı bir dk durmazdım.Çocuklarda önemli erken tabi bütün herşeylerimiz bütün düzenimiz bu evde nasıl başka hayat kurulurki para yok iş yok iki çocuk of Allahım of.Bana ev tutacağını ve bir miktar para vereceğini söylüyor bazen onada şart koşuyor büyük çocuk bende kalacak sen bakamazsın yapamazsın diyor.İnanın bunalımdayım bazen yaşamak istemiyorum sonra kendimi sakinleştirir çocuklarım geliyor aklıma ve yaşamalısın onlara bunu yapmaya hakkın yok diyorum para biriktir falan diyeceksiniz benim burdan gitmem için en az 10 bine ihtiyacım var(eşyalar kira)oda artık 5 seneye kadar anca birikirse.eşyalı ev tutsam mahkeme sonuçlanana kadar kira ne olacak çocukların masrafları ne olacak.Beni gerçekten anlayıp akıl verebilecek insanlara ihtiyacım var lütfen.

evlilik terapisi filan alsanız, şu durumda boşanmak mantıklı bi çözüm değil zaten iki küçük çocukla seçenek bile değil sanırım.
İnan’ın faydası olmaz bende bitmiş herşey bakın mesela bugün ne kahvaltı be bişey tek kelime etmedik birbirimize nasıl davranacağımı şaşırdım dengemle oynuyor yarın bir iki saat hiçbirşey yok gibi konuşuruz sonra yine küs !!!

Çocuklarınız çok küçük. Gitseniz mahkemenin bağladığı nafaka yetmez, çalışayım deseniz, bakıcı yada kreş masrafı şle birlikte, kira, giderler, 5bin+ maaşınız olmazsa geçinmeniz hayal olur.

Aile terapisti düşünebilirsiniz. İlişkinizi düzene koymanız açısından faydası olabilir.
En azından bir küs bir barışık durumunuz biter.

Kendinize vakit ayıramıyor olmanız da büyük problem. Bunun için imkanları zorlasanız. Ev işleri için haftada bir iki gün yardımcı birini bulsanız? Arada fazladan para verir akşamları da çocukları bırakır siz vakit geçirirsiniz vs...

İnan’ın faydası olmaz bende bitmiş herşey bakın mesela bugün ne kahvaltı be bişey tek kelime etmedik birbirimize nasıl davranacağımı şaşırdım dengemle oynuyor yarın bir iki saat hiçbirşey yok gibi konuşuruz sonra yine küs !!!

neden küslük oluyor tam olarak?

Faydası şöyle olur, size doğru iletişim kurmayı öğretir.
Kavga anında ve sonrasında birbirinize nasıl davranacağınızı, nasıl adım atacağınızı öğrenirsiniz.

Paragraf yaparsanız okuyucu için çok daha akıcı olur. Sürekli nerede kaldığımı karıştırıyorum okurken.

Maddi olarak çocuklarınıza ortam sağlayamıyorsanız arkadaşların dediği gibi evlilik terapisi en iyi yol gibi. Ya da aynı evde olacaksınız ve o yokmuş gibi davranmaya çalışacaksınız. Bebeğinizle dışarı çıkın aktiviteler yapın, çevre kazanın. Kafanız başka yerlerde olsun, sürekli evliliğinizi düşünmeyin böyle.

Çocuklarınız çok küçük. Gitseniz mahkemenin bağladığı nafaka yetmez, çalışayım deseniz, bakıcı yada kreş masrafı şle birlikte, kira, giderler, 5bin+ maaşınız olmazsa geçinmeniz hayal olur.

Aile terapisti düşünebilirsiniz. İlişkinizi düzene koymanız açısından faydası olabilir.
En azından bir küs bir barışık durumunuz biter.

Kendinize vakit ayıramıyor olmanız da büyük problem. Bunun için imkanları zorlasanız. Ev işleri için haftada bir iki gün yardımcı birini bulsanız? Arada fazladan para verir akşamları da çocukları bırakır siz vakit geçirirsiniz vs...
Çok haklısınız kendimi çok ihmal ediyorum ama yok inanın hiç vaktim yok büyük çocuğum aşırı hareketli zaten uğraş yap yedir uyut derken akşam oluyor ev işleri için bayan alıyordum ama artık bu krizde onlarda haklı olarak yüksek fiyat istiyor e bizde bütçemize göre hareket etmeliyiz yani oda olmuyor

tükenmişlik sendromu çocuklar huzursuz aile sevgi bitmiş. Kafa dinleyecek bir alan yok. Sorunları halletmeden üzerine yeni sorunlar ekleniyor. Bence bir yerden düzeltmeye başlamışsınız. ne mezunusunuz iş bulamaz mısınız?

Maddiyat yoksa boşanmak şu an için iyi çözüm değil .
Evde o yokmuş gibi yaşamaya devam ederek biraz daha çocukların büyümesini bekleyin . Daha sonra işe giremez misiniz ?
Tabiki çalışmayı çok isterim çocuklarım için ne iş olsa yaparım ama dediğiniz gibi ilerde.O evde yokmuş gibi yapıyorum ama sadece bir günlük sonra 1-2 saat barışık sonra yine bir sebepten dolayı küslük oluyor dengem şaştı

yanı cok zor durum
barı soyle yapın hanı yuz goz olmadan laf dalasına gırmeden yasamaya calısın
evlılık terapıstı cıft karsılıklı ısteklıyse ıse yarar tek taraflı evlılık yurumez sızde evlılık gercek anlamıyla bıtmıs bundan sonra ev arkadaslıgı yapacaksınız ...
zamana bırakın cocuklarınıza odaklanın kendınıze mesgale bulun dusunmemeye mevzunun ustune gıtmemeye calısın
hakkınızda hayırlısı olsun

Faydası şöyle olur, size doğru iletişim kurmayı öğretir.
Kavga anında ve sonrasında birbirinize nasıl davranacağınızı, nasıl adım atacağınızı öğrenirsiniz.
Denemekte fayda var ama biten saygıya ve sevgiyede faydası olur mu acaba:KK43:

Genellikle ev işleri yada çocuklardan yada masrafdan israfdan tahammülümüz yok birbirimize
oturup sakince konuşmayı denediniz mi? hep kavga şeklinde olursa birbirinizi anlayamazsınız ki.
bak benim derdim şu şu, şundan rahatsızım, böyle yapsak daha iyi olur vs gibi.

tükenmişlik sendromu çocuklar huzursuz aile sevgi bitmiş. Kafa dinleyecek bir alan yok. Sorunları halletmeden üzerine yeni sorunlar ekleniyor. Bence bir yerden düzeltmeye başlamışsınız. ne mezunusunuz iş bulamaz mısınız?
Lise mezunuyum geçen çalışayım üniversite sınavlarına gireyim dedim video izliyordum çocuklar uyandı bir yandan biri diğer yandan biri akşamları ise zaten 10 da uyuyorlar bende iş güç derken bitap düşüyorum en azından şimdilik ünv fikri iyi bir fikir değil sanırım

Çok haklısınız kendimi çok ihmal ediyorum ama yok inanın hiç vaktim yok büyük çocuğum aşırı hareketli zaten uğraş yap yedir uyut derken akşam oluyor ev işleri için bayan alıyordum ama artık bu krizde onlarda haklı olarak yüksek fiyat istiyor e bizde bütçemize göre hareket etmeliyiz yani oda olmuyor

Ailenizden yada eşinizin ailesinden yardım alsanız?
Mesela büyüğü bir kaç saatliğine dışarı çıkarsalar yada evlerine bıraksanız oyuncakları ile, büyük anne/dede, torun zaman geçirseler?
Siz De bu sırada küçükle ve eşinizle daha sakin vakit geçirseniz?

Denemekte fayda var ama biten saygıya ve sevgiyede faydası olur mu acaba:KK43:

Bazen saygı ve sevgi biter gibi gelir ama aslında vakit yoktur yada iletişim yoktur. Doğru ortam sağlanınca kendiliğinden çözülür.

oturup sakince konuşmayı denediniz mi? hep kavga şeklinde olursa birbirinizi anlayamazsınız ki.
bak benim derdim şu şu, şundan rahatsızım, böyle yapsak daha iyi olur vs gibi.
Biryerlere çıkmaya ihtiyacım olduğunu kafa dinlemek istediğimi söyledim işi varmış sadece hafta sonları müsaitmiş ondada evde vakit geçiriyor zaten hadi kalk şuraya gidelim vs yok şuanki en büyük sorun benim kendime vakit ayıramamam dışarda evi düşünmeden(çocukları yemeği vs..)gezip sonunda bir yere oturup kahve içmek çok büyük bir lüks benim için

Ailenizden yada eşinizin ailesinden yardım alsanız?
Mesela büyüğü bir kaç saatliğine dışarı çıkarsalar yada evlerine bıraksanız oyuncakları ile, büyük anne/dede, torun zaman geçirseler?
Siz De bu sırada küçükle ve eşinizle daha sakin vakit geçirseniz?

Bazen saygı ve sevgi biter gibi gelir ama aslında vakit yoktur yada iletişim yoktur. Doğru ortam sağlanınca kendiliğinden çözülür.
Eşimin annesi biraz tuhaf psikolojik sorunları var 20 yıldır adımını atmamış dışarı haliyle eve bizi kabulde etmiyor ha deyince birde küçüğe kp bin adını koyduk diye bizlede konuşmuyor(kp.yle aynı evde yaşıyorlar ama nefret ediyor eşinden)
Kardeşlerine bıraksak omlarında çoluk çocuğu var yani herkes kendi halinde eşim büyük cocuğa o kadar düşkünki ben Doğuma giderken bile kimsenin yanına bırakmadı bizle hastanede helak oldu.Adam görgüsüz gibi davranıyor hiçbiryere bırakmıyor dışarda gezmeye çıksak bırakıyor elini o nereye girerse hangi sokağa saparsa arkasından gidiyoruz 1.5 yaşındaki bebeğin bizden çok söz hakkı var bu ilişkide.

Biryerlere çıkmaya ihtiyacım olduğunu kafa dinlemek istediğimi söyledim işi varmış sadece hafta sonları müsaitmiş ondada evde vakit geçiriyor zaten hadi kalk şuraya gidelim vs yok şuanki en büyük sorun benim kendime vakit ayıramamam dışarda evi düşünmeden(çocukları yemeği vs..)gezip sonunda bir yere oturup kahve içmek çok büyük bir lüks benim için

hafta sonu çocukları bırakıp çıksanız, bakmaz mı? ya da birini alın birini bırakın.

Back