Gıcık olmakta haksız mıyım? fikirleriniz benim için çok önemli!

Bence haklısın;
bu konu abi ile kardeş arasına girmek değil,
sizin bir amacınız var ve sen bu amaç için kendi isteklerini bile ertelerken,
eşinin istemeyi seven kız kardeşine aldıklarına tabi ki takılırsın.
Ayrıca bir erkek babası hayatta ve maddi durumu iyi iken,
önceliğini eşi ve eşinin ihtiyaçlarına vermeli.

Bence haklısın;
bu konu abi ile kardeş arasına girmek değil,
sizin bir amacınız var ve sen bu amaç için kendi isteklerini bile ertelerken,
eşinin istemeyi seven kız kardeşine aldıklarına tabi ki takılırsın.
Ayrıca bir erkek babası hayatta ve maddi durumu iyi iken,
önceliğini eşi ve eşinin ihtiyaçlarına vermeli.

sinirlenmekde tepkınız de kesınlıkle haklısınız .
haksız bulanları da durumun normal oldugunu savunanlara da
oldukca sasırdıgımı belırtmek ısterım .
tamam uafak tefek hedıyeler alınır oda su durum da alınır ;
ya gonlunden koptugun bırseyı alıp hedıye ederek yada ;
hep beraber avm de gezerken ufak tefek bırsey begenılır alınır .
ancak ; tel acıp da "abı surada su elbıseyı gordum bana alsana"demesı
gercekten hem cok ayıp hem de cok dusucesızlıklık .
abısı artık evlı barklı ayrı bır yuvası olan ,kendınce gecınmeye calısan
ufakda olsa borcları harcları olan bır adam .ustelık burada kı es yanı yenge
sırf kendılerıne ev alabılmek ıcın kendı masraflarından gıyımınden kusamından
kısacak ,ama gorumcenın ısteklerı de yerıne getırılecek .cok sınır bozucu bır durum gercekten .
herkesın kendıne gore gecım sıkıntısı borcu harcı vardır ,bır unv ogrencısı bunu akıl edebılmelı .
yetısken bır bırey ustelık cocuk da degıl .
ıkı uc parca alacagınız kıyafetle batmazssınız dıyenler de olmus .ama o ıkı uc parca dıye bahsedılen
seylerı kısmadıgında da hıc bırsey sahıbı olamasınız .yerı gelıyor o ıkı uc parca kıyafetı
coluk cocugundan esırgeyen aıleler var .hayatı anlık yasayanlar ıcın ıcın ,o ıkı uc parca kıyafet sorun olmaz ama ,
ılerısını dusunenler ıcın sorundur . .bu gorumce her begendıgını boyle aldırıyor ıse
durum cıdden vahim.esınız hem evıne hem kardesıne ıyı yetısıyor valla .

Son düzenleme:
özel birgününde dogum günü vss.. hedye alınabilir ama herzaman bişeyler istemeleri cok sacma.
benim eşim evlenmeden önce iki kardeşinede laptop ,fotograf mak. herşeylerini almıştı.suanda kontör bile yuklemez cunkü anası babası var ve kendi bir ev gecindiriyor.insanlarında biraz saygılı olması gerekiyor...

Kesinlikle haklısın.

O duyguyu çok farklı şekilde yaşadık ben ve kardeşlerim.

Babamın benle yaşıt bir kız kardeşi var. Yani halamız. Hala demezdik tabi adıyla hitap ederdik ki ablamdan da 3 yaş küçük.

Babam asker oldugundan farklı şehirlerde yaşardık. Her tatilde, bayramda vs gittiğmizde aynısını yapardı babama. En büyük çocuk da babam. Abi şunu begendim abi şu çok güzelmiş vs. Ve en çok içimize koyan da babam bize almazdı ona alırdı Çocuk aklıyla böyle düşünürdük. Şimdi düşünüyorum halbu ki bize de alırdı, ama bu duyguya kapılmamıza sebep olan şey o an bunu bizim yanımızda yapması ve o an babamın sadece ona almasıydı.

Annem yıllarca bu yüzden babamla tartıştı durdu ama ne oldu babam yine de bildiğini okudu. Bizlerse çocuk aklıyla babamın bize yaşattıgı duygusal çöküntüyü Belki babam farkında bile degildi ama etkilenirdik Hala daha içimdedir

Son düzenleme:
sonuna kadar haklısın ama alışveriş ilişkileri bu sekilde gelişmişsse degiştirmek biraz zor olabilir

Kesinlikle haklısın. Herkes haddini bilecek. Eşin de durumunu bile bile veriyorsa hala suçun büyüğü onun. Baba sağ, abi borçlu ve çok da gerekli olmayan istekler var. Ben olsam çok fena gıcık olurdum. Aynı şeyi kendi kardeşim yapmaya çalışsa eşimin de gıcık olmaya hakkı var.

sonuna kadar katılıyorum.
empati yeteneğimiz hiç kalmamış.
ben kardeşim erkek olduğu halde üniversite döneminde sıksık para gönderirdim.
abla tatile gidicem dediğinde paran yoksa yarısını vereyim ablam derdim.
üniversiteye giden çocuk sorumluluğunu bilsin ,çalışsın diye hiç düşünmedim.
bende sonuçta param olmadığında teklif dahi etmem,ama varsa veririm.
eşimde bugüne kadar ailesinden çok kişiye yardım etmiştir.
ne ben ona karışırım,ne o bana böyle konularda.

kadınlar kulübünde niyeyse hep derdini anlatan kadın haklı,
dediğiniz gibi konu ''''eşim kızkardeşime para göndermeme kızıyor olsaydı'''
burda o eşe söylenmeyen kalmazdı.

İnsanın kardeşine maddi destekte bulunması hediyeler almasında bir sakınca görmüyorum. Ancak dayatmaların olması hiç hoş değil gönlünden geçer gönderirsin. Ayrıca maddi olanakların kısıtlıysa eşinden ve çocuklarından kısarak göndermeye hakkı yok kimsenin. Kadının da erkeğinde kardeşlerine göndermesini doğru bulmam. Öncelik eşinin ve çocuklarının olmalı. Bu durumu kadında yaşatamaz ailesine erkek de. Ama imkanların iyidir ailenin her türlü ihtiyacı karşılanıyordur o zaman yardım etmek kimse açısından sorun oluşturmaz. İmkanı olanlar ve düşünceli olan insanlar zaten sadece kardeşlerine değil çevresindeki maddi durumu iyi olmayan çocuklara ailelere de yardımda bulunuyor.

iste ben de buna karsiyim...
kizin babasinin durumu konu sahibi ve kocasindan cok daha iyiymis...
rahat biraksin bu cifti babasinin durumu iyiyse ondan istesin ya da parasini idareli harcasin...
ben ablamdan enistemden bir sey istemeye cekinirdim hep, simdiki genclik yuzsuz belki de...
yeni evli adamlar bir ton taksidi var odemesi var, konu sahibi kendi harcamalarimdan kisiyorum kendime bir sey almiyorum diyor...
herkes hala siz haksizsiniz durumunuz varsa esiniz yardim edebilir karisamazsiniz diyor, konu sahibinin yazdiklarini dogru duzgun okuyan yok bile kiz kayinpederimin durumu iyi bizimki kotu diyor...hala haksizsin deniyor

tarıelansarcım durum evlenınce anneyı babayı kardesı yok saymak atmak degıl.
maddi imkanı olmayınca elbette yardımcı olunur .ama burada kı kızkardesın durumu yanı babasının durumu
konu sahıbının esınden cok daha ıyı .gorumcenın durumu olmadıgından degıl tamamen sımarıklıktan ıstıyor .
babasından ısteyemıyebılır o yuzden abısınden ıstıyordur dıyorsun da ,ben de burayı anlayamıyorum .
babasından ısteyemeyıp de nasıl evlı barklı olan abısınden ıstıyor kı .
yanı yengem sorun eder mı etmez mı dıye hıc mı cekınmıyor .hadı varsayalım kı yengesı kavgacı bır tıp .
esı kardesıne para verdı dıye belkı de tartısacaklar ,hıc yokdan yere araları bozulacak huzursuzluk olacak belkı de .
yanı bunları dusunebılmelı yetıskın bır bırey .
sahsen ben ablamdan borc para ısterken cok cekınırım .ablam ve enıstem lafnı yapacak ınsanlar degıl ama ,cekınırım .
abısının durumu olmasa zaten para vermez demıssın de tatlım ,oyle olmuyor ıste .
abıler olmasa da yaratıyor cunku kıramıyor gururuna da yedıremıyor .
kendımden ornek vereyım; abımden ne zaman para ıstesem hep verır "bu arada evlı degıl" .
hıc yok demez.kıramaz cunku .bigun yıne hıc sormadan etmeden cocuktan para ıstedım o da kırmadı verdı .
sonra annem de geldı bana kızdı ,"abın de zaten o kadar para vardı sen ne dıye alıyorsun o cocuktan gel bızden ıste"dedı .
ben de "ne bılıyım olmadıgını ben ıstedım o da yok demedı verdı "dedım .abım de tum parasını bana verdıgı ıcın ,ıkına sıkına annemden yol parası ıstemıs .yanı burada ben cahıllık yapıyorum ,var mı yok mu dıye sormadan para ver demem terbıyesızlıktı .
yanı tatlım kısacası abıler kardeslerını kıramıyorlar yok dıyemıyorlar.

Son düzenleme:

Abinden harçlık almana rağmen, olayı kişiselleştirmeden objektif bakabiliyorsun. İnce düşünceli oluşundan ötürü seni tebrik ederim. "Bir kadın kocasının kardeşine para vermesine nasıl kızar" olaya direkt bu açıdan bakıp yargılamak çok kolay.

benzer bir durum bizdede var..eşimin erkek kardeşi her ay eşimden kontör istiyor..ve kayınpederim durumları çok iyi..evi ve 3 tane maaş giriyor evlerine ama kaynım yinede abisinden ister bir ihtiyacı olduğnda kontörünü eşimden ister her ay bana da saçma geliyo babası varken neden abisinden istiyor sanırım babasından para istemeye çekiniyor..birde eşim geçen kardeşime kontor yüklermisin dedi.benim işim var dedi.bende yükledim ne yapayım şimdi birşey desem eşimle papaz olucam biliyorum.

Şu mantığı da anlayamıyorum.
Bir çok arkadaş "Erkek kadının kardeşine para göndermesine izin vermese onu tutardınız, ama şimdi tam tersi neden yine kadın haklı oluyor" tarzı şeyler yazmış, ve bunu adaletsizlikle bağdaştırmış.

Merak ettiğim şu ki bir erkeğin bakmakla sorumlu olduğu kadının üzerine başına bir şey almazken, kardeşine her ay 200 lira lüks harcaması için masraf yapması mı adalet oluyor? Üstelik kızın babasının durumu iyi, aç değil açıkta değil.

Konu sahibi ne yapsın peki? O da gitsin babasından, abisinden mi istesin o zaman? Kocanın kocalığı nerede kaldı?

Ayrıca burada her zaman gelinler tutulmuyor, yeri geliyor kocasının ailesiyle ilgili haksız bir konu açtığında gelinler de sonuna kadar eleştiriliyor.

Kadınlar kulübünde her zaman kadınlar haklıdır diye bir şey yok, evet bazıları çektikleri sıkıntılardan dolayı gözü kapalı hemcinslerine hak verebiliyorlar, tıpkı diğer bazılarının , ileride kaynana-görümce olacaklarını hesaba katarak, erkekler ya da erkek aileleri haksız görüldüğünde rahatsız olup gözü kapalı savunmaya geçmeleri gibi.

Son düzenleme:
Eğer, kayınpederinizin durumu iyi ise, eşinizin kardeşinin hareketi pek doğru değil açıkcası..Siz yeni evlisiniz ve kendi durumunuzu kısıtlıyorsunuz, eşinizle bu durumu güzel bir dil ile konuşmalısınız, kendinizi ifade etmelisiniz.Eşinizin kardeşinin neden böyle davrandıgını anlayamadım, düşünceli olması gerektiğini düşünüyorum.Eşinizle düşüncelerinizi açık bir dil ile kırıcı olmadan konuşun, karşı tarafı asla suçlayıcı konuşmayın! Bu bir problem değil, konuşularak her şeyin çözüme ulaşacağına inanıyorum, gönlünüzü ferah tutun.

Ben sana hak veriyorum, yerinde olsam ben de kizardim. Bazi gorumceler sirf "abim hala benim abim, evlenmesi birsey degistirmez, gelin hanim da bunu boyle bilsin" tezini kanitlamak icin boyle davranabiliyor. aglamak sizlamakla halledilmez, kurnaz olmak lazim. senin cevrende bekar bir kardesin, yakin bir kuzenin filan yok mu? Soyle sirdas biri? anlas onunla, her benzer olayin pesinden sen de misilleme yap, ona gondermissin gibi, ya da onun bir ihtiyacini gideriyormussun gibi, parayi da yok et, bir tarafa koy, bilmesin, gormesin. Danisikli dovus olsun. Bir, iki, ne oluyoruz dediginde benim de akrabam, kardesim var dersin.. Canina tak ettiginde oturur anlasirsiniz bir daha kimse akrabasina digerinin onayi olmadan gelisi guzel para harcamayacak diye, olur biter..

istediği para sizin cebinizi sarsıyorsa, kayınpederinizin durumu da iyiyse haklısınız. fakat siz çalışmıyorsanız, bu durumu tartışmaya döktüğünüzde ' sana ne para benim' lafını duymanız çok olası. doğru değil tabii ama eşiniz sinir olursa böyle bi tepki verebilir.

siz de çalışıyomuşsunuz ve maaşınızı ortak harcıyormuşsunuz yeni okudum. bence haklısınız...

siz de çalışıyomuşsunuz ve maaşınızı ortak harcıyormuşsunuz yeni okudum. bence haklısınız...

Çalışmasa bile yine haklılık payı olur, evlilikte senin paran benim param olmaz, eve giren para ortaktır. Erkek ikide bir sana ne sen mi kazanıyorsun diye dayılanacaksa o evlilikte huzur ne gezer.

Son düzenleme:
Çalışmasa bile yine haklılık payı olur, evlilikte senin paran benim param olmaz, eve giren para ortaktır. Erkek ikide bir sana ne sen mi kazanıyorsun diye dayılanacaksa o evlilikte huzur ne gezer.

öyle tabii, ama sinir anında kocasından böyle bişey duyabilir. bu düşüncenin doğru olmadığını düşündüğümü belirtmiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…