Gıcık olmakta haksız mıyım? fikirleriniz benim için çok önemli!

mer_ali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
143
2
46
Antalya
Eşimin şehir dışında üniversite okuyan kız kardeşinin eşimi arayarak "abi param yok" demesine, her geldiğinde mutlaka "abi falanca mağazada şunu beğendim, alır mısın?" demesine, ailenin de buna hiçbir şey dememesine -ki ben abimden bir şey istesem benim ailem çok kızar, asla izin vermez- gıcık oluyorum. Yeni evli olduğumuzu, bu meselenin ilk olarak evliliğimizin ilk haftasında gündeme geldiğini, kayınpederimin maddi olarak istese hepimizi cebinden çıkarabileceğini de belirtmek istiyorum. Ben aman para biriktirelim, ev alalım diye giyim kuşamımdan kısarken bu kızın açıkça istemesinden rahatsız oluyorum. Ben hediyeleşmeyi severim ama ağzıyla isteyenden nefret ederim. Haksız mıyım kızlar, çok mu abartıyorum?

Valla ihtiyacı varsa, babasının maddi durumu kötüyse mevburen abisinden isteyebilir, ama sizin anlattıgınıza göre görümceniz şımarıklıgından istiyor, ben olsam bende sizin gibi sinirlenirdim..

bence maddi durum iyiyse bunda bir sakınca göremiyorum, ama borçlar varken ve bu biliniyorken para istenince bende çok sinir oluyorum, kendimden kısıp borç ödemeye çalışırken birilerinin istemesi beni deli ediyo.. seni çok iyi anlıyorum benim eşimin aileside öyle çünkü, resmen istiyolar ve onlarında durumu iyi olmasa tamam ama kendi lüskleri için para istiyolar, hemde bizim borcumuz olduğunu bal gibi biliyolar ve ben kendimden kısarken eşim onlara vermiş bi kaç kez, ben tepkimi gösterdim yeter artık ben kısarken onlara veremezsin dedim şu anda vermiyo artık..

haklısın...
babası olmasa eyvallah....
ama babası varken abisinden istemesi şımarıklık...

bence haksızsınız,abi kardeşin arasına girmeyin.sonuçta istediği Prada değil ya,altı üstü giyecek 1-2 parça...

bence haksızsınız... sonucta abi kardes onlar... keske benim de abim olsaydı da ondan ben de isteyebilseydim. abiden istemek baskadır onun aldığı daha tatlı gelir ya da bir kardesin... istedikleri milyarlar tutmuyordur herhalde ! bu yuzden ne eviniz için biriktirdiğiniz paraya büyük bir yıkım olur, ne de abi kardesin arasına girmenizde bir anlam olur. bence cok abartıyorsunuz. tabi bu benim fikrim !

alllaaaah sana görümcenin kralıı çatmışta daha yenı idrak ediyorsun sanırımmm..yandın canım yandınn...şimdiden sustur daha fazla ileri gitmesine izin verme derim...

eger abartiyorsa kizarim sinirlenirim ki sizin dediginize göre cok istiyormus abisinden.... bence ya esinizle konusun yada hic karisma.

umursadıgınızı farkettıgı için yapıyor olabılır ilişkiniz görümcenizle nasıl bilmiyorum ama
tınmayın varsın yapsın ne kadar sürcekki o istiyosa sızde isteyın eşiniz bıkıp nokta koyucaktır

valla bence haklısın canım evlenince insanın evi barkıayrı oluyo insan bekarken yaptıklarını yapamıyo aman su borcu öderim almıyim bu elbiseyi aman faturayı öderim almiyim bu ayakkabıyı .. kardeşi istiyosa abiside vermemezlik yapamaz tabi önemli olan kardeşinin istememesi ve özellikle annesinin babasının müdahale etmesi abim suanda bana alsa elli kere reddederim

bence haksızsınız,abi kardeşin arasına girmeyin.sonuçta istediği Prada değil ya,altı üstü giyecek 1-2 parça...

sadece kıyafet istemiyor ki, para da istiyor. daha 10 gün önce para gönderdi eşim. şimdi de kıyafet istiyor. ben sıkarken onun bu rahatlığı hoşuma gitmiyor. Eğer babasının durumu olmasaydı ben kendim derdim alalım diye ama durumu kötü de değil.

benim de abim var, o da evli ve kredi borcu ödüyorlar. bekarken bana çok harçlık verdi, çok kıyafet aldı ama nişanlandığı günden itibaren abimden tek kuruş almadım ben.

karı koca olduykan sonra abi kardeşten ziyade abiyenge - kardeş ilişkisi vardır bence sonucta eşinin kardeşi seninde kardeşin olur.. benimde abim cok alır bana ama cok üzülürüm aman almasın parasını tutsun kendisi karısıyla kirada oturuyo biran önce ev alsınlar diye .. ttabi istedikleri milyarlar tutmaz ama damlaya damlaya da göl olur

Eşin arada abi olarak uyarabilir.
Harcamalarına dikkat et,sen öğrencisin,harçlığını dikkatli kullan gibi...
Eşin sorun etmiyorsa fazla üsteleme bence.

ne kadar bi paradan söz ediyoruz mesela?
yani ben de üniversite okurken ablam bana (evli iken) harçlık gönderirdi,mesela şimdinin tutarıyla 50-100 tl inan öyle tatlı gelirdi ki o para..ne bilim bi t-shirt alırdık ablam,eniştem,bayılırdım.o yüzdan bana tavrınız doğru gelmedi.
tabii ilişkileri nasıl tam bilemem abi-kardeş,kardeş çok mu sorumsuz,kullanıyo mu abiyi ama,ben böyle düşünüyorum ,yaşadım çünkü..

boşverin abisi tabikide verecek. alıversin bakalım. geniş olun biraz herşeyi dert etmeyin. ne varki bunda

yorumları genel olarak değerlendirirsem; abi kardeşin arasına girmek gibi bi niyetim yok. benim abimin de bende çok emeği, hakkı var ama nişanlanana kadardı o. eşim bekarken çok ihtiyacını karşılamış, eyvallah. ama artık evli, hem de yeni evli, borcu var. evet eşim bişey demiyor, çünkü parasız kalmıyor. sonuçta benim de maaşım var, işte ben o maaşı kendim için harcayamıyorum. eşime veriyorum bi kısmını, borcunu kapatıyor. kalırsa da altın alıyorum. maaşı alalı 10 gün oldu, tek kuruş param kalmadı. eşimin de öyle. fakat bugün alışverişe gittiler, kredi kartından alacak, aybaşında biz ödeyeceğiz.

olur mu canım öyle şey,insan evlenince nie değişsin kii..hele ki kardeşiyle durumu..abiyenge kardeş olur mu..kardeşlerin yeri ayrı eşin yeri ayrı,asygı duymak alzım,aynı zamanda saygı beklemek lazım..
zaten bizdeki bu evlenince herşey ortak olur mantığını anlamıyorum hiç..evleniyosun sadece tüm hayatınız ona teslim etmiyosun, ve tüm hayatına ortak olmuyosun. ne kadar da olsa kişissellik diye bişi var.. kardeşimle ilişkimi bile paylaşırsam olur mu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…