evinde mutlu mesut yasarken gidip su kadini soyim denildigine inaniyormusunuz gercekten ??
istisnalar tabiki olabilir ama bunlari yapanlarin cogu yokluktan,gecim sikintisindan yapiyor,emin olun...
Ben koyde dogdum buyudum...Bu ulkenın yer yerınde çalıştım..Kapıma gelen kısıye oglumun kıyafetlerını verıyorum..
Pencereden bakıyorum kadın yarısını cope atıyor..
Ben ıkı maaşla akrabalarımızın kuculen kıyafetlerını alıp ogluma gıydırıyorum..Begenmemezlık yapmıyorum...
Unıversıtelı işsizlerde keske bolum secerken cok dıkkatlı secse....
Ben öğrencılerıme öğremenlık cok zor atanıyor...Artık yazmayın dıyorum
Öğrencılerım ama uc ay tatılı var kolay meslek hocam dıyorlar yazıyorlar...
İşin kolayına kaçmamak gerek..Unıversıte mezunu olduk dıye ılla memur olmayı beklersek.
O zaman sınavdan 95 almayı goze almalıyız.....
Yada kucuk bır maaşlada olsun işe başlamalıyız..Ben her yerde eleman aranıyor ılanı goruyorum..
İş begenmemezlık var
elbette öyle, burada su dedikleri sap ile saman ayrimi isin icine giriyor. Her tembel insani, yada her gercek fakiri genelleyemeyiz..
burada hükümetlere is düser, sistem olusturu ve olusturdugu sistemi denetler.. Ben sen o kac kisiyi sayabiliriz yada ornekleyebiliriz. Okulda sinav parasi olmayana para topluyorsunuz, gelen dilenci calismak istemiyor.. bunlar bizim gözlemlediklerimiz. Sistem olsaydi bu muhasebeye gerek kalmadan sap ile saman ayrilabilirdi...
Soralım turizmci arkadaşlara Türkiye'ye gelen turistler
bunlardan hangi statüsü Türkiye'ye tatile geliyor ve 5 yıldızlı ultra lüks otellerde kalıyor ?
ben biliyorum bakalım gelen cevap ne olacak ?
benim yaşadığım yerde bu tür suçlardan yakalananların hiçbiri yoksul değildi.bi tane geçim sıkıntısı olana rastlamadık. kötü arkadaşlıklar madde bağımlılığı vs. bunları düzeltmek için ellerinden geleni yapıyorlar adamlar, kendileri: abi ben yine yapacağım biliyorum diyo. hadi gelin bunların ne olduğunu siz söyleyin
Büyük bir kısmı da aile birlik ve beraberliğini koruyamamaktan oluyor pegasus07.
Aşırı otorite nedeniyle aile ortamından uzaklaşarak gayri meşru yollara saplanan gençler biliyorum.
İlk anda aklıma gelen otorite oldu lakin pek çok nedenleri vardır elbette.
emin olun tüm bunlardan haberdarız. açlıktan ölen duymadım ama. nedeniyse evet geçim sıkıntısı çekenler olabilir ama biz millet olarak yardım ediyoruz. çevremize duyarsız kalmıyoruz. bu nedenle açlıktan ölüm biraz uzak geldi açıkçası. ayrıca tabi desteklediğimden değil keşke insanlar o duruma düşmese ama çocuğuna bakamayacak durumda olunca yurtlara teslim ediyor insanlar. çocuklar aileleriyle irtibatı koparmadığı gibi en azından evde daha kötü koşullara maruz kalmaktansa bu yola başvuranlar var. tabi içler acısı bir durum.Geçmiş sayfalarda konusu geçmiş mi bilmiyorum,
Ama Türkiye'de açlık çeken yok diyen arkadaşların Tüik 2013 haziran verilerine bir gözatmalarını öneririm.
4 kişilik aile için açlık sınırı: 1.022, yoksulluk sınırı: 3.328 TL
Asgari ücretin ne kadar olduğundan haberiniz var mı?
Türkiye'de milyonlarca insan açlıkla mücadele ediyor.
Binlerce aile bakamadıkları için çocuklarını sokaklara atmak, hastaneye, karakola terketmek zorunda kalıyor.
Özellikle kırsal kesimde ve büyük şehirlerin varoşlarında kuru ekmekle büyütülmeye çalışılan, yetersiz beslenme nedeniyle çeşitli hastalıklara yakalanıp hayatına kaybeden binlerce bebek ve çocuk var.
Yaşadığınız ülkeye bu kadar yabancı olmayın...
Geçmiş sayfalarda konusu geçmiş mi bilmiyorum,
Ama Türkiye'de açlık çeken yok diyen arkadaşların Tüik 2013 haziran verilerine bir gözatmalarını öneririm.
Binlerce aile bakamadıkları için çocuklarını sokaklara atmak, hastaneye, karakola terketmek zorunda kalıyor.
Özellikle kırsal kesimde ve büyük şehirlerin varoşlarında kuru ekmekle büyütülmeye çalışılan, yetersiz beslenme nedeniyle çeşitli hastalıklara yakalanıp hayatına kaybeden binlerce bebek ve çocuk var.
dürüst insan politika yapmazki. çünkü mutlaka çakallar düşürürler onu.. iyi olan bile madem birinin cebi dolacak neden benimki olmasın diye niyeti bozuyor..
olur mu ya olur mu çevremde dediğim yakalanan suçlulardan bahsediyorum. geçim sıkıntısı çekenlere herkes yardım ediyo onu diyorum.burada açlıktaan ölmekten bahsedildi onu diyorum ayrıca böyle bi hesaplama yaptım mı ben. ne hakla beni duyarsız diye suçlarsınız açlıktan çalıp çırpıyorlar denildi bende burada çalıp çırpanların hiç biri açlıktan yapmıyor dedim. konuyu nasıl çarpıtıp beni suçlarsınız. bakın ben bilmediğim konuda asla yorum yapmam ve yapmadım da ama bişeyi biliyorsam söylerim. kullanmadığım ifadelerle beni suçlayamazsınızhaklisin cevren de gecim sikintisi yoksa, acip da arastirma yapmazsan bilemezsin...Sen de haklisin.. Zenin cevrede neden gecim sikintisi olsun ki...etin kilosu 30 lira, asgari ücretli evine et götürebilir, sizin hesabinizla...ben matematik mezunuyum ama bu hesabi yapamyiorum..
ülke geneline yoksul olarak baktigim yok,ayni sekilde ülke genelinin tokluktan simariyor gibi göstermeninde geregi yok..siz ülkeye genel olarak yoksul diye bakıyorsanız bilemem, fakir olmakla açlıktan ölmek arasında fark olduğunu düşünüyorum, Türkiyenin hep olumsuz yönlerini yazmışsınız, dört dörtlük gördüğünüz ülke olarak hangisinde yaşamak isterdiniz
olur mu ya olur mu çevremde dediğim yakalanan suçlulardan bahsediyorum. geçim sıkıntısı çekenlere herkes yardım ediyo onu diyorum.burada açlıktaan ölmekten bahsedildi onu diyorum
ülke geneline yoksul olarak baktigim yok,ayni sekilde ülke genelinin tokluktan simariyor gibi göstermeninde geregi yok..
onca yabanci insan bile benim ülkemde yasamak isterken,benim baska ülkede yasamak gibi bir gayretimde yok,yanliz su sartlardami...Hayir...
emin olun tüm bunlardan haberdarız. açlıktan ölen duymadım ama. nedeniyse evet geçim sıkıntısı çekenler olabilir ama biz millet olarak yardım ediyoruz. çevremize duyarsız kalmıyoruz. bu nedenle açlıktan ölüm biraz uzak geldi açıkçası. ayrıca tabi desteklediğimden değil keşke insanlar o duruma düşmese ama çocuğuna bakamayacak durumda olunca yurtlara teslim ediyor insanlar. çocuklar aileleriyle irtibatı koparmadığı gibi en azından evde daha kötü koşullara maruz kalmaktansa bu yola başvuranlar var. tabi içler acısı bir durum.
bunların arasında dışardan göç aldığımız ülke vatandaşlarının da yer aldığını düşünüyorum, içinde yaşadığımız ülkeye yabancılaşmak bu mudur bir cümlem mi yabancı olduğumu gösteriyor, sözler başka davranışlar başka.. burda böyle herkes ahkam keser ama uygulamada kim ne yapıyor faydalı olmak adına bunu bilemeyiz, ülkede her şey süt liman değil ama bu kadar da yerilmesine tahammül edemiyorum
"Rabbim sasirtmasin" annem hep bunu söylerdi. Bana da aliskanlik yapmis. Cok sükür gecim sikintim yok hic olmadi. Akrabalarimda da görmedim ama gözlerimi kapatip ülke genelini görmezden gelemem. Okuyorum, gözlemliyorum.. Yardim ettigim insan verdigim kiyafetleri seciyorsa buna kizamam ki.. O insan fakir diye secme sansi yada zevki olmamali mi... Nedir ettigimiz yardimlari kendi isteklerimize göre kabul buyurmalarini beklersek neden yardim diyoruz bunun adina...
haklisin, bütün kurulan engelleri asmamiz lazim...Kolayliklar degil, zorluklari yenelim diye ömür feda edelim. Neden bütün bu engelleri asmanin ince ve kesin olmayan gelecegini hesaplayacagimiza..Ülkem sartlarinin daha iyi olmasini istemeyelim??? Neden koyulan kurallari zorluklari benimseyip, hersey insanlar icin sözünü unutalim ki... Haklisin üniversite seciminde cok ama cok dikkat etmeliyiz, issiz kalmamak icin bölüm secmeliyiz. Okuyup kültürlenmek meslek sahibi olmak icin degil. Hakkinizdaki görüslerim tamamen degisti, bir egitimci olarak keske düzene uymak yerine insanca yasama düzeni icin ugrassaydiniz...
​bunu yapanların çoğu bunu açlıktan veya geçim sıkıntısından yapmıyor.
siz ülkeye genel olarak yoksul diye bakıyorsanız bilemem, fakir olmakla açlıktan ölmek arasında fark olduğunu düşünüyorum, Türkiyenin hep olumsuz yönlerini yazmışsınız, dört dörtlük gördüğünüz ülke olarak hangisinde yaşamak isterdiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?