Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
evinde mutlu mesut yasarken gidip su kadini soyim denildigine inaniyormusunuz gercekten ??

istisnalar tabiki olabilir ama bunlari yapanlarin cogu yokluktan,gecim sikintisindan yapiyor,emin olun...

Büyük bir kısmı da aile birlik ve beraberliğini koruyamamaktan oluyor pegasus07.
Aşırı otorite nedeniyle aile ortamından uzaklaşarak gayri meşru yollara saplanan gençler biliyorum.
İlk anda aklıma gelen otorite oldu lakin pek çok nedenleri vardır elbette.

Geçmiş sayfalarda konusu geçmiş mi bilmiyorum,
Ama Türkiye'de açlık çeken yok diyen arkadaşların Tüik 2013 haziran verilerine bir gözatmalarını öneririm.

4 kişilik aile için açlık sınırı: 1.022, yoksulluk sınırı: 3.328 TL

Asgari ücretin ne kadar olduğundan haberiniz var mı?
Türkiye'de milyonlarca insan açlıkla mücadele ediyor.
Binlerce aile bakamadıkları için çocuklarını sokaklara atmak, hastaneye, karakola terketmek zorunda kalıyor.
Özellikle kırsal kesimde ve büyük şehirlerin varoşlarında kuru ekmekle büyütülmeye çalışılan, yetersiz beslenme nedeniyle çeşitli hastalıklara yakalanıp hayatına kaybeden binlerce bebek ve çocuk var.
Yaşadığınız ülkeye bu kadar yabancı olmayın...

haklisin, bütün kurulan engelleri asmamiz lazim...Kolayliklar degil, zorluklari yenelim diye ömür feda edelim. Neden bütün bu engelleri asmanin ince ve kesin olmayan gelecegini hesaplayacagimiza..Ülkem sartlarinin daha iyi olmasini istemeyelim??? Neden koyulan kurallari zorluklari benimseyip, hersey insanlar icin sözünü unutalim ki... Haklisin üniversite seciminde cok ama cok dikkat etmeliyiz, issiz kalmamak icin bölüm secmeliyiz. Okuyup kültürlenmek meslek sahibi olmak icin degil. Hakkinizdaki görüslerim tamamen degisti, bir egitimci olarak keske düzene uymak yerine insanca yasama düzeni icin ugrassaydiniz...

Ortak noktada bulaşmak ne guzel..Bende aynen dedıklerınıze katılıyorum...

Osmanlının yıkılışıda sıstemler degıldır..İnsan unsuru bozulmaya başlayınca...Ruşvet ıhtışam adam kayırma işin içine gırınce devlet yıkılmaya başladı.......

Osmanlı 'nın devlet yonetımının bazı orneklemelerını Abd kendı uygulamıştır...İyi tarih bilenler dedıgımı anlar...

Devlet engellıler ıcın para yardımı cıkarıyor...Gercekten engellıler faydalanamıyor..Ama doktor tanıdıgı olan torpili olan siyası kişileri tanıyanlar faydalanıyor....

Sistemde sorun yok denetlemede var...Denetleyecek adam akıllı ınsanlar yok...

Korkmadan iş yapacak ...Denetleyecek..Kımseye acımayacak...Siyası baskılardan yılmayacak kişiler lazım bu ulkeye...

Soralım turizmci arkadaşlara Türkiye'ye gelen turistler

bunlardan hangi statüsü Türkiye'ye tatile geliyor ve 5 yıldızlı ultra lüks otellerde kalıyor ?

ben biliyorum bakalım gelen cevap ne olacak ?

2002 yılına kadar Turizm sektörü içindeydim Antalya'da.

Verilerim biraz zaman aşıma uğramış olabilir ama çok değiştiğini de sanmıyorum .

Tüm görev aldığım işletmeler yukarıdaki sorunun standartında olup , tüm yabancı turistler 4-5-6 kategorisinin içinde yer alırdı.

Özel kulüplerin (isim vermeyeyim ) seminer grup konaklamaları hariç .

Ha bu turistler ülkeye ne getiriyordu derseniz ; herşey dahil konaklamanın içinde otelden denize .... Kale içinde aylak aylak dolaşıp , hediyelik eşya almaya bile elleri gitmezdi. Bu döviz bırakan paralı turistler neredeydi ben hiç görmedim .

Not:Bilgilendirme mesajın geldiğinde olay mahalinde değildim , isabet olmuş .

haklisin cevren de gecim sikintisi yoksa, acip da arastirma yapmazsan bilemezsin...Sen de haklisin.. Zenin cevrede neden gecim sikintisi olsun ki...etin kilosu 30 lira, asgari ücretli evine et götürebilir, sizin hesabinizla...ben matematik mezunuyum ama bu hesabi yapamyiorum..

arkadas acliktan ölmedi,fazla tokluktan simaran var deyince ben yoksulluk örnegini verdim.
buda bir sebeptir.yurtlarda büyüyenler var,evden kacanlar var,bir cok örnek verebiliriz..
yanliz temele baktinmi yine fakir toplumdan cikiyor geneli...(bunu yazarken her yoksul soygun yapsin demiyorum,yanlis anlasilmasin)

emin olun tüm bunlardan haberdarız. açlıktan ölen duymadım ama. nedeniyse evet geçim sıkıntısı çekenler olabilir ama biz millet olarak yardım ediyoruz. çevremize duyarsız kalmıyoruz. bu nedenle açlıktan ölüm biraz uzak geldi açıkçası. ayrıca tabi desteklediğimden değil keşke insanlar o duruma düşmese ama çocuğuna bakamayacak durumda olunca yurtlara teslim ediyor insanlar. çocuklar aileleriyle irtibatı koparmadığı gibi en azından evde daha kötü koşullara maruz kalmaktansa bu yola başvuranlar var. tabi içler acısı bir durum.

bunların arasında dışardan göç aldığımız ülke vatandaşlarının da yer aldığını düşünüyorum, içinde yaşadığımız ülkeye yabancılaşmak bu mudur bir cümlem mi yabancı olduğumu gösteriyor, sözler başka davranışlar başka.. burda böyle herkes ahkam keser ama uygulamada kim ne yapıyor faydalı olmak adına bunu bilemeyiz, ülkede her şey süt liman değil ama bu kadar da yerilmesine tahammül edemiyorum

dürüst insan politika yapmazki. çünkü mutlaka çakallar düşürürler onu.. iyi olan bile madem birinin cebi dolacak neden benimki olmasın diye niyeti bozuyor..

"Rabbim sasirtmasin" annem hep bunu söylerdi. Bana da aliskanlik yapmis. Cok sükür gecim sikintim yok hic olmadi. Akrabalarimda da görmedim ama gözlerimi kapatip ülke genelini görmezden gelemem. Okuyorum, gözlemliyorum.. Yardim ettigim insan verdigim kiyafetleri seciyorsa buna kizamam ki.. O insan fakir diye secme sansi yada zevki olmamali mi... Nedir ettigimiz yardimlari kendi isteklerimize göre kabul buyurmalarini beklersek neden yardim diyoruz bunun adina...

olur mu ya olur mu çevremde dediğim yakalanan suçlulardan bahsediyorum. geçim sıkıntısı çekenlere herkes yardım ediyo onu diyorum.burada açlıktaan ölmekten bahsedildi onu diyorum ayrıca böyle bi hesaplama yaptım mı ben. ne hakla beni duyarsız diye suçlarsınız açlıktan çalıp çırpıyorlar denildi bende burada çalıp çırpanların hiç biri açlıktan yapmıyor dedim. konuyu nasıl çarpıtıp beni suçlarsınız. bakın ben bilmediğim konuda asla yorum yapmam ve yapmadım da ama bişeyi biliyorsam söylerim. kullanmadığım ifadelerle beni suçlayamazsınız

Son düzenleme:
ülke geneline yoksul olarak baktigim yok,ayni sekilde ülke genelinin tokluktan simariyor gibi göstermeninde geregi yok..

onca yabanci insan bile benim ülkemde yasamak isterken,benim baska ülkede yasamak gibi bir gayretimde yok,yanliz su sartlardami...Hayir...

Yaşadığımız ülkeye bu kadar yabancı olmayalım elbette ama yaşadığımız ülkeyi yerden yere vurma gayretinde de olmayalım .

Türkiye'yi 3. dünya ülkesi gibi gösterme çabasına hiç bir zaman anlam veremedim .Bir insan bu yakıştırmayı neden yapar ki ?

Siyasi mi acaba bunun cevabı diye düşünürm hep.

Türkiye sosyal bir devlettir aynı zamanda gelişmektedir .Gelişimini tamamlamış her ülke gibi geride kaldığı , geriden takip ettiği alanlar mevcuttur.

Ama sosyal devlet olma gereğini mümkün mertebe yerine getirmeye çalışarak , yoksulluk sınırındaki bireylere gereken yardımı temin edebilme gücündedir.

Hangi şartlarda nerelere başvurmak gerektiğini öğrenmek zaman alacak biraz ama devlet bu insanlara sırt dönmüş değildir.

Biraz daha ülke için olumlu senaryolar kurabilirsek , sanki herşey daha iyiye gidebilir , pollanyacılık oynamadan pek tabii.

Yazım sorunuz neznindedir , size değildir yani

Bu konuda forumda bir konu açmıştım , Türkiye kaçıncı dünya ülkesi diye , zamanında. Pek itibar görmedi.

Ülkenin ilerleyen cephelerini görmek zor olmasa gerek , böyle bu işler , geriden ve yavaş yavaş .Bir kere geç kalmışız ne yapalım ?

olur mu ya olur mu çevremde dediğim yakalanan suçlulardan bahsediyorum. geçim sıkıntısı çekenlere herkes yardım ediyo onu diyorum.burada açlıktaan ölmekten bahsedildi onu diyorum

Yakalanan suclular ayri bi konu... Yasar Kemal romanlarinda neden yaptiklari yaziyor...kilosu 30 tl olan et, gidadir. Insanlar aclar, aclik sinirindalar. Ben tokum sen toksun.. Ben de diyorum ki sistem gelsin, düzen gelsin, kimse calip cirpmasin, cocuklar sokaklara atilmasin... Biz böyle yardim edelim insanlara, sartlar degissin, standartlar yükselsin...

bu sorum size değildi ama cevaplamışsınız saygılarımla.

açlık sınırının 1000 tl nin üzerinde olduğu bir ülkede asgari ücret 773 tl iken daha ne kadar trajik olabilir ki durum?
evet türk toplumu yardımseverdir ama bazı bölgelerimizde kimsenin bir diğerine verecek bir lokma ekmeği yok bilmem farkında mısınız?
ayrıca çalışan bir insan neden yardıma muhtaç olsun ki? adam sabahtan akşama kadar eşek gibi çalışacak, karşılığında aldığı para ailesinin karnını doyurmaya bile yetmeyecek, komşusundan bir tas çorba bekleyecek? bu mudur adalet?
ne yazık ki tok açın halinden anlamıyor...

hayata ne oluyor diye baktığımda geçim sıkıntımız vardı. babam pazar günleri akşam yerdeki meyveleri toplar annem iyice temizler önümüze koyardı. şu anda çok şükür hepsini geride bıraktık ve hepimizin eli ekmek tutuyor. ama ben o günlerimide unutmadım. hele annem hafta içi işte çalışırdı fabrikada haftasonu ofis temizliğine giderdi annemi gördüğümü nadir hatırlarım ben yatınca gelirdi sabah gene olmazdı. çok ağladım okula giderken beni neden annem okula götürmüyor 1 kere bile diye..
üniversiteye ilk başladığımda ilk işim tegv e başlamak olsu 2.5 yıl devam ettim. şu anda da yardımcı olduğum bir aile var. tabiiki yaptığım yardımları seçme hakkı var.. kızmıyorumda isterse yardımımı kabul etmeme hakkıda var. benim yardım ettiğim aileden bahsetmiyorum ama birçoğunun dilenmek yerine çalışma hakkıda var ama haklarını hem tembellikten yana kullanıyorlar, hem de belki başkasının bayılarak giyeceklerini çöpe atıyorlar. bu da bir çelişki.
beğenmiyorsa sende al senden daha kötüsüne ver öyle değilmi.. bende komşuların eskileriyle büyüdüm. ama giymeyeceklerimizi de yetim başka bir aileye veriyordu annem.. çöpe birşey atmak ne demek hiç bilmedim ben.. ki annem hala bilmez!! küflü ekmekleri bile köpeklere kuşlara verir ama asla çöpe atmaz.

Alıntı bu yuzden yapmıyorum...Sızden yaptım ama yazdıklarımdan hemen fıkır değiştirdiniz...

Benim bu yıl tayınım Tuncelı den eşımın yanına cıkmadı...Bakanlık bana sosyalbılgıler öğretmenı ol yada memur ol dedı..
Bır çok arkadaşım kabul ettı..Ama ben sısteme ayak uydurmak yerıne ucretsız ızın aldım...Bakanlıgı mahkemeye verdım...

Ocakta bakanlık benı aradı tayınım cıktı...
Sırf sevdıgım meslegı yapayım dıye....Ben sısemlerı kendım kabul etmıyorum kı ogrencılerıme kabul ettıreyım...

Ama

Benım yazdıklarım sız hem memur olmak ısteyeceksınız...Hem paraya ıhtıyacınız var..

Ben tarıh öğretmenlıgı okumak ıstıyorum dıyorsanız tabı desteklerım ama ulkenın değişmeyen şartları var...

O zaman sayımı zaten az kpss 90 alacaksınız..Hayatın başka kurullarıda var gerceklerıde...

Hem unıversıte mezunları işsiz dıyeceksınız hemde çalışmayacaksınız...

Sınav kalkarsa bu ulkeden hep torpıller ışe gırer...Sınavda az da olsa adalet var...

...Ben burdakı kişiler hakkında asla ıkı uc yazılarını okuyarak fıkır uretmem...

İnsan bır derya onu tanımak yaşamını hayatını tecrubelerını hepsını bılmeden yorum yapmak fıkır uretmek bana gore değil...

Yıllardır kk dayım o yuzden sahsı olarak ne kımseyı tanırım ne ınsanlar benı cok tanır...

Ben yazıları kım yazdı dıye bakmıyorum...İçerigine bakıyorum...

Benımle zıt goruş bıle olsa goruşune katılıyorsam begenıyorum....

Amerikada aclik siniri 1670 dolar. Asgari maas 1200 dolar. 50 milyon insan aclik sinirinin altinda.
Gelismis ulkeler dahi bu dengeyikuramamisken Turkiye den beklemek biraz haksizlik olmuyor mu?

​bunu yapanların çoğu bunu açlıktan veya geçim sıkıntısından yapmıyor.

Evet haklısınız, hırsızı masum göstermek olmaz, çoğu hazır para tatlı geldiğinden yapıyor ama arada gerçekten ihtiyaç sahibi olanlarda var, bu ülkede hamile bir kadın nefsi çekti diye bir kilo portakal çalmak zorunda kaldı ve yıllarca hapis yattı, baklava çalan çocukları da unutmamak lazım, onlarda tokluktan çatlamıyordu, enfes bir yemek sonrası tatlıyı bedavaya getirme derdinde değillerdi, şimdiki iktidar zamanı olan olaylar değil bu vak'alar ama ülkede süre gelen bir yoksulluk ve işsizlik gerçeği var.

Burun kıvırıp her işi beğenmeyenler müstesna, bu ülkede hamallık yapan, inşaatlarda hiçbir güvenlik önlemi olmaksızın üç kuruş para kazanıp memlekete göndermek için oldukça sağlıksız koşullarda çalışanlar var, sokaktaki insan, tarladaki çiftçi mutsuz, patates fiyatları bir anda fırladı, sebebi üretim yetersizliği, ben her hafta köy pazarında üretici köylüyle ve hal'den sebze meyve getiren pazarcıyla konuşan biriyim, gerçek onların anlattıklarında.

Ben ülkemi seviyorum, ülkem insanını da, ülkemden vazgeçmem benim ve burada yazan herkesin tek bir dileği var, ülkemiz kalkınsın, halk daha iyi şartlarda yaşasın, eğitim sistemimiz külliyen hatalı, üniversiteden mezun olup atanamayan, açıkta kalan iş bulamayan gençler mutsuz. Gelecekle ilgili hayaller kuramıyorlar çünkü geleceklerinden endişeliler, üreten bilim adamları beyin göçü sonucu yurtdışına gitti, sebep burada yeterli imkan tanınmaması, bilir misiniz hayalet uçak üretecek kadar muhteşem bir zekaya sahip bir bilim adamı vardı burada, patent vermediler, imkan sunmadılar adama, kendi hayalet uçağımızı üretme şansımızı teptik.

Bunlar şimdinin sorunları değil biriken sorunlar silsilesi, üretmek yerine tüketmemizi salık verdiler, çoğu şey ithal, bulun bana yerli koyun, yeraltı madenlerimi ben çıkaramıyorum neden?
Bor bizden çıkıyor, avrupada işlenip fahiş fiyatlarla bana satılıyor, ben niye işleyemiyorum?

Burada yazılanları tek bir iktidara yüklemedim hiçbir zaman benim hayıflanmam hepsine...

Dün biz burada kişi başı milli geliri irdeledik, Gabon denilen bir ülkeden bile daha az gelir olduğunu öğrenince bir of çektim, dış borç demişti Kazen, 1 trilyonu bulmuş, imf borcumuzu ödemişiz gözümüz aydın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…