• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu gençler olunca bende lise öğretmenı olarak yazayım...

Öğrencılerıme hadı ders işlemeyelım güncel konulardan konuşalım Ab vs vs dedıgımde ıkı kelımeden öte bırşey yok

Ama konu dızıler markalar futbol olunca ooooyy herkes konusuyor....

Kendılerını marka telefonlarla gıyımlerıyle ifade etmek ıstıyorlar...

Keşek oda olsa bıraz okusalar...

Bu son olaylar gençlerımızın ülkemıze sahıp cıktıgını dusundurdu ama..

Ben yıllardır 23 Nısanda ne ılan edıldı kutluyoruz dıyorum gençlere..Çocuk bayramıya dıyorlar..

Benım Facemde tum öğrencılerım var.Onların yaşamlarını daha ıyı gormek ıcın..

Son olaylarda o kadar resım paylaşmışlar coğuda yalan haber cıktı...Resımdekı yazıları okumadılar..Aceleyle hemen paylaştılar...

Buna uzuluyorum..Ülke gündemınden gerı kalmadıkları ıcın ayrıca mutluyum o ayrı..

Neyı nıcın yaptıklarının keşke farkında olsalar....

...Bizler okumuyoruz araştırmıyoruz işin kolayına kaçıyoruz...Bızlerde tuketmeyı sevıyoruz kı gençlerımızde öyle...

Konu gençler olunca bende lise öğretmenı olarak yazayım...

Öğrencılerıme hadı ders işlemeyelım güncel konulardan konuşalım Ab vs vs dedıgımde ıkı kelımeden öte bırşey yok

Ama konu dızıler markalar futbol olunca ooooyy herkes konusuyor....

Kendılerını marka telefonlarla gıyımlerıyle ifade etmek ıstıyorlar...

Keşek oda olsa bıraz okusalar...

Bu son olaylar gençlerımızın ülkemıze sahıp cıktıgını dusundurdu ama..

Ben yıllardır 23 Nısanda ne ılan edıldı kutluyoruz dıyorum gençlere..Çocuk bayramıya dıyorlar..

Benım Facemde tum öğrencılerım var.Onların yaşamlarını daha ıyı gormek ıcın..

Son olaylarda o kadar resım paylaşmışlar coğuda yalan haber cıktı...Resımdekı yazıları okumadılar..Aceleyle hemen paylaştılar...

Buna uzuluyorum..Ülke gündemınden gerı kalmadıkları ıcın ayrıca mutluyum o ayrı..

Neyı nıcın yaptıklarının keşke farkında olsalar....

...Bizler okumuyoruz araştırmıyoruz işin kolayına kaçıyoruz...Bızlerde tuketmeyı sevıyoruz kı gençlerımızde öyle...

Peki cözüm??? Bir cözümü var mi yoksa böyle gelmis böyle gider mi? Egitimciler olarak sizler daha farkli bakabilrisiniz bu konulara.. Yani benim kendi düsüncem..

Turizm konusunda otorite sahibisiyseniz bunlari demenizi ve dogruluunu kabul ederim.. Yani bu isin arastirmacisi yada senelerini Turizm isini vermis olmalisiniz. Yakindan gözlemlediginizi farz ederek konusuyorum...

Dünya salaş tatil yerleri hakkında otoriteyim. Bu da yerli turizmci sayesinde oldu, hepsi sağ olsun sayelerinde dünyayı gezme fırsatım oluyor. Yabancı ülkelerin vasat tatilcisine 1 € ile hizmet verirken bana 2 € olunca yönümü dışarı çevirdim. Şimdi her ikisini mukayese ediyorum. Bu fırsatı da verdiler hepsine çok teşekkür ederim. 5 kıtada neredeyse gitmediğim ülke kalmadı, sürekli bir sorgu ve mukayese halindeyim. Bende elimden geldiğince KALİTE taşımaya çalışıyorum ne kadar kalitesiz olsam da. Gerçi bunu nasıl ölçüyoruz bilmiyorum ama bir ölçüsü vardır elbet.

Bu arada benim tatil anlayışım deniz kum güneş değildir bunu da dip not olarak eklemek isterim ...

Bu da 31 Temmuz 23 Ağustos rotam

547533_10151570165367089_546340174_n.jpg

Dünya salaş tatil yerleri hakkında otoriteyim. Bu da yerli turizmci sayesinde oldu, hepsi sağ olsun sayelerinde dünyayı gezme fırsatım oluyor. Yabancı ülkelerin vasat tatilcisine 1 € ile hizmet verirken bana 2 € olunca yönümü dışarı çevirdim. Şimdi her ikisini mukayese ediyorum. Bu fırsatı da verdiler hepsine çok teşekkür ederim. 5 kıtada neredeyse gitmediğim ülke kalmadı, sürekli bir sorgu ve mukayese halindeyim. Bende elimden geldiğince KALİTE taşımaya çalışıyorum ne kadar kalitesiz olsam da. Gerçi bunu nasıl ölçüyoruz bilmiyorum ama bir ölçüsü vardır elbet.

Bu arada benim tatil anlayışım deniz kum güneş değildir bunu da dip not olarak eklemek isterim ...

Kalite sözünün nerden geldigini aciklayiim bir parca.. Ruslar Tatil icin Türkiye yi secmeye basladiklarindan beri ( demir perde vs bitti) Alisveris, konaklama, eglence anlayisi cok degisti. Ianilmaz gürültülü, inanilmaz pazarlikci ve tartismali bit turizm olmaya basladi. Alamnlar ise her zamanki sakin sessiz ve mülayim hallerinde devam ettiler. Yani kalite denmesinin nedeni bu...

Ben de tatilimi deniz- kum esliginde yapmam. Gözlemlerim gittigim ülkeleri. Dubai ve Ürdün simdiye kadar alisik olmadigim iki ülke oldu. Bir daha da gitmem...

Ben tarihçi olarak Almanya 'yı severim...

Birinci Dünya Savaşını ıkı trene benzetirsek..

Lokomotifleri İngiltere ve Almanya 'dır.Osmanlı Almanya nın arkasında vagondur...

O Almanya savaştan sonra yıkık cıkmasına ragmen tekrar dırıldı...Ikıncı dunya savaşını cıkardı..

Ama arkadakı vagon Osmanlı parçalandı ...

O Almanya guçlendı ve Türkiye' den yıllarca işci gitti..

Biz ulkemızde halkın tabırıyle Alamancı zengınler dıye bır sınıf cıktı..

Avrupalı devletlerın cok takdır ettıgım polıtıkaları var..

Bızım ulkemızde bundan yıllarca once engellı vatandaşlarımız zıncırlenıp odalara kapanıyordu..

Şimdi engellı maaşını almak ıcın akrabalar yarışıyor kendı arasında...

Bızde Avrupa'nın bır çok ıyı taraflarını örnek alıyoruz uygulamay çalışıyoruz ama iş denetlemeye gelınce sorun oluyor..

Mıllet saglam ogluna rapor almak ıcın kırk takla atıyor.Sıyası akrabalarını tanıdık doktorlarını araya sokuyor..

Maalesef o yuzden gercek engellıler magdru oluyor..

Ulkemızde herkes sınavlardan rahatsız ama sınavlar ortadan kalkınca tanıdık öğretmenler not ortalamaları yuksek olanlar torpilliler on plana cıkıyor......

...Bız kendımıze has bır ülkeyız....

Soralım turizmci arkadaşlara Türkiye'ye gelen turistler

1. En üst (A Sosyo-Ekonomik Statü): Sosyal elit tabaka, soylu aileler, serveti en az 2-3 nesilden gelenler, büyük sanayiciler, üst düzey yöneticiler ve ünlü serbest meslek sahiplerinden (doktor, avukat)

2. Üstün altı (B Sosyo-Ekonomik Statü): Yeni zengin olan bu grup, özel sektör yöneticileri, gazeteci, yazar, kamu üst düzey yöneticileri ve orta-büyük esnaftan oluşmaktadır.

3. Ortanın üstü (C1 Sosyo-Ekonomik Statü): Profesyonel meslek sahipleri ve yöneticilerinden oluşan bu grup C2 ile beraber ülke genelinin büyük bir bölümünü oluştururlar.

4. Ortanın altı (C2 Sosyo-Ekonomik Statü): Beyaz yakalı çalışanlar (memurlar ve işçiler) ve küçük iş sahiplerinden (esnaf) oluşmaktadır

5. Altın üstü (D Sosyo-Ekonomik Statü): Mavi yakalı çalışanlar, kalifiye ve yarı kalifiye işçilerden oluşmaktadır.

6. Altın altı (E Sosyo-Ekonomik Statü): Kalifiye olmayan işçiler, vücutları ile çalışanlar (tarım işçileri, hamallar vb.), küçük esnaflar ve işsizlerden oluşmaktadır. Gelir ve eğitim seviyesi en düşük olan gruptur.

bunlardan hangi statüsü Türkiye'ye tatile geliyor ve 5 yıldızlı ultra lüks otellerde kalıyor ?

ben biliyorum bakalım gelen cevap ne olacak ?

Türkiye gelişmekte olan bir ülke Almanya gelişmiş ülkeler arasında yine de çok yol kat ettik bir çok ülkeye bakarak refah içinde yaşıyoruz açlıktan ölen yok fazla tokluktan şımaran ortalığı karıştıranlar var, bizim tarihimiz daha güçlü Almanlar (Hitler) yahudi diye yahudiliği seçen uygur türklerini yakmadı mı dost bir ülke değil asla!

bunlardan hangi statüsü Türkiye'ye tatile geliyor ve 5 yıldızlı ultra lüks otellerde kalıyor ?

iyide yani güneydeki 5 yildiz denilen otellere gittiniz mi? 3000 kisi ile tatil yapmayi ben 2003 yilinda biraktim. Yemek kuyruklarindan gectim yenecek tek lokma yemek yok.. Sadece deniz ve kum icinde gitmem öyle tatile...Bunu bence Turizm anlayisina yüklemeniz lazim..

yoksa dünyanin en ünlü zenginleri tekneleri ile kiyilarimizi kullaniyorlar pek de güzell...Otel de konaklamiyorlar ayri. :)

kısa özet yapıp gideyim ben....
benim derdim ülkemle, vatanımla... eleştirmek başka bir şey yerin dibine sokmak başka bir şey !
bunlara dokunmayan yılan bin yıl yaşasın....

saygılar, hürmetler

Mune bana müsaade seni gördüm uzadım ... Boyum kısa ya arada böyle görün sen ben uzayayım : )))

Türkiye gelişmekte olan bir ülke Almanya gelişmiş ülkeler arasında yine de çok yol kat ettik bir çok ülkeye bakarak refah içinde yaşıyoruz açlıktan ölen yok fazla tokluktan şımaran ortalığı karıştıranlar var, bizim tarihimiz daha güçlü Almanlar (Hitler) yahudi diye yahudiliği seçen uygur türklerini yakmadı mı dost bir ülke değil asla!

Türkiye de hala acliktan ölen cok insan var. Yeniden arastir lütfen...Yakma yakilma olaylarina girmiyorum, simdi suclulari tüm insanliga mal edemezsin. O zaman sivas katliamini tüm Türklere mal edersin. olmaz öyle..

arkadaşlar bu gezi parkıyla ilgili tüm projeler 6 haziranda mahkeme tarafından iptal edilmiş olduğu halde neden biz bu haberi bugünlerde aldık?

Yargı kararı medya kanalıyla güncel olarak açıklanmıştı canım.
reading-newspaper.gif

:77: Yoksa sen başka birşeyden mi söz etmiştin? :17: Öyleyse özür dilerim. :16:

Gezi parkı ile ilgili şok mahkeme kararı 31-05-2013
İstanbul 6. İdari Mahkemesi, Taksim Topçu Kışlası projesine Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu tarafından verilen onaya karşı açıklan davada, yürütmeyi durdurma kararı aldı.
Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilmesini engellemek için 4 gündür eylem yapan göstericilere bu gün de müdahale edilmişti. Park alanını da kapsayan kamu alanına yapılacak AVM ile ilgili, Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin başvurusunda karar belli oldu.
27 Şubat 2012 tarihinde yapılan başvuru ile 139 sayılı Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararının iptali ve yürütmenin durdurulmasını istenmişti. 6. İdari Mahkemesi açılan davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. Oy çokluğulu ile kabul edilen karara göre, Gezi Parkı’nda herhangi bir inşa faaliyeti, asıl karar verilene kadar olamayacak. alıntı

Gezi Parkı için son karar açıklandı 14 Haziran 2013
Hüseyin Çelik; Günlerdir ülkeyi meşgul eden Gezi parkı krizi hayırlı sona erdi. Yargı kararı sona erinceye kadar Gezi Parkına dokunulmayacak. Yargı Topçu Kışlası'na hayırda ısrar ederse Gezi Parkı kurtulacak, karar hükümet lehine çıkarsa plebisit yani bölgesel düzeyde halk oylaması yapılacak, çıkan karara göre hareket edilecek. alıntı

1. En üst (A Sosyo-Ekonomik Statü): Sosyal elit tabaka, soylu aileler, serveti en az 2-3 nesilden gelenler, büyük sanayiciler, üst düzey yöneticiler ve ünlü serbest meslek sahiplerinden (doktor, avukat)

2. Üstün altı (B Sosyo-Ekonomik Statü): Yeni zengin olan bu grup, özel sektör yöneticileri, gazeteci, yazar, kamu üst düzey yöneticileri ve orta-büyük esnaftan oluşmaktadır.

3. Ortanın üstü (C1 Sosyo-Ekonomik Statü): Profesyonel meslek sahipleri ve yöneticilerinden oluşan bu grup C2 ile beraber ülke genelinin büyük bir bölümünü oluştururlar.

4. Ortanın altı (C2 Sosyo-Ekonomik Statü): Beyaz yakalı çalışanlar (memurlar ve işçiler) ve küçük iş sahiplerinden (esnaf) oluşmaktadır

5. Altın üstü (D Sosyo-Ekonomik Statü): Mavi yakalı çalışanlar, kalifiye ve yarı kalifiye işçilerden oluşmaktadır.

6. Altın altı (E Sosyo-Ekonomik Statü): Kalifiye olmayan işçiler, vücutları ile çalışanlar (tarım işçileri, hamallar vb.), küçük esnaflar ve işsizlerden oluşmaktadır. Gelir ve eğitim seviyesi en düşük olan gruptur.

Turizmci değilim ama bulunduğum yer itibariyle gözlemlerimi yazabilirim, 4,5 ve 6. statüdekiler geliyor buraya,Türkiye'ye yerleşenlerde bu kategorideki insanlar, iş icabı geçici olarak TR'de yaşamak zorunda olanlar müstesna, üst düzey yöneticilerde geliyor fakat onlar turistik gezi için değil x şirketle çalışmak amaçlı gelirler.
Bunun dışında Avrupalı olupta gelir düzeyi düşük insanlar tatil yapar burada çünkü onlara paket tatil imkanı sunulur, yerli turistten daha avantajlı tatil yapma fırsatı bulduklarından soluğu Türkiye'de alırlar, zaten çoğu belli yaş grubu insanlar.

Zengin kesim Türkiye'ye gelmez onlar Bali, Maldivler gibi adalarda alır soluğu:)))

Yargı kararı medya kanalıyla güncel olarak açıklanmıştı canım.
reading-newspaper.gif

:77: Yoksa sen başka birşeyden mi söz etmiştin? :17: Öyleyse özür dilerim. :16:

Gezi parkı ile ilgili şok mahkeme kararı 31-05-2013
İstanbul 6. İdari Mahkemesi, Taksim Topçu Kışlası projesine Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu tarafından verilen onaya karşı açıklan davada, yürütmeyi durdurma kararı aldı.
Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilmesini engellemek için 4 gündür eylem yapan göstericilere bu gün de müdahale edilmişti. Park alanını da kapsayan kamu alanına yapılacak AVM ile ilgili, Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin başvurusunda karar belli oldu.
27 Şubat 2012 tarihinde yapılan başvuru ile 139 sayılı Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararının iptali ve yürütmenin durdurulmasını istenmişti. 6. İdari Mahkemesi açılan davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. Oy çokluğulu ile kabul edilen karara göre, Gezi Parkı’nda herhangi bir inşa faaliyeti, asıl karar verilene kadar olamayacak. alıntı

Gezi Parkı için son karar açıklandı 14 Haziran 2013
Hüseyin Çelik; Günlerdir ülkeyi meşgul eden Gezi parkı krizi hayırlı sona erdi. Yargı kararı sona erinceye kadar Gezi Parkına dokunulmayacak. Yargı Topçu Kışlası'na hayırda ısrar ederse Gezi Parkı kurtulacak, karar hükümet lehine çıkarsa plebisit yani bölgesel düzeyde halk oylaması yapılacak, çıkan karara göre hareket edilecek. alıntı

Kulitta senin bahsettiğin karar "yürütmeyi durdurma kararı" yani:mahkeme sonuçlanana kadar Gezi Parkı'na kimsenin dokunamayacağına dair bir karar.
Mahkemenin asıl kararı açıklandı ya canım, ondan bahsediyoruz.

Peki cözüm??? Bir cözümü var mi yoksa böyle gelmis böyle gider mi? Egitimciler olarak sizler daha farkli bakabilrisiniz bu konulara.. Yani benim kendi düsüncem..

Maalesef okullarımızda bılgısayardan hıc anlamayan acıp kapatmayı bılmeyen öğretmenler var....

Ben yıllardır net alamındeyım...Öğrencılerımıde netten takıp ederım..

Onlara sureklı odev verıyorum..Bılgısayardan sunu hazırlatıyorum..Araştırma odevı verıyorum...Kıtap okutamıyorsamda e kıtaplardan araştırmalarını saglıyorum..

Tarıh forum sıtelerınde yonetıcılık yaptıgım ıcın arşıvımde tum sanal alemdekı sunular vardır..

Öğrencı kendımı hazırladı başka sıteden mı aldı bılırım...

Bılgısayarı guzel işlerde kullansın bulundugu ili tanıtım sunuları hazırlatıyorum..Vs vs.

Bu yıl Degerler Eğitimi vardı..Öğrencılerımızle Cocuk yuvasını zıyarete gıttık..Hastaneyı zıyarete gıttık..Vs. vs..

Bunları yaptıgım ıcın 80 kısılık öğretmen kadromuzdan' Hocam sız yenı atamamısınız nıye bu kadar uğraşıyorsunuz'..Ben dıye tepkıler aldım..
Tarıh kulubü kurarak belırlı gun ve haftalarda okul panolarını duzenlıyoruz..Gorev oldugu ıcın degıl..Yapmayı sevdıgım ıcın yapıyorum..

Daha once yazmıştım.

Hayallerım hedeflerım cok buyuktur ama..Bır öğrencıye bıle gelecek adına güzel birşeyler öğretsem.Bilinçlendırsem..Bu bana yetıyor.

Eşim hukukçu oldugu ıcın sureklı genççlerı sanal alemın kotu tarafları konusunda uyarırım..Resımlerı paylaşıp başına bır suru olay gelen öğrencım oldu...

Gençlerde sureklı değişkenlik ıcınde onların hızına yetişmek ıcın çabalıyorum emeklıyorum..

Bizler ıkı kucuk cocukla ve eşimin işlerının yogunlugundan tatıle gıdemıyoruz..

Derler ya yedıgınız içtiğiniz sizin olsun ama tecrubelerınızı gorduklerınızı en onemlısı resımlerı paylaşırsanız bızde mutlu oluruz..

bu haber sadece burada var. bundan başka aradım ama bi türlü bulamadım. tabi ayrıntısı da lazım gerçekten var mı ne şartlar altında oldu? biz millet olarak birçok farklı ülkeye yardım yapıyoruz. gündem de olmasa da sürekli devam ediyor. kendi insanımızı aç bırakacak değiliz ya. bence daha fazlası lazım iyi analiz edebilmek için

zaten insamiz duyarli olmasa ölen cok olur ve haberler de aramak zorunda bile kalmayuz... Komsunun verdigi yemek ile doyan aileller var.. Mahallede her gün bir ev bakiyor devirdaimli...Ya kimse kimse ye yardim etmese...

Bizler ıkı kucuk cocukla ve eşimin işlerının yogunlugundan tatıle gıdemıyoruz..

Derler ya yedıgınız içtiğiniz sizin olsun ama tecrubelerınızı gorduklerınızı en onemlısı resımlerı paylaşırsanız bızde mutlu oluruz..

Fotoğraf çekmeyi sever, zaten kesin yine güzel kareler yakalamak için ekipmanıyla gider, tarih belli oldu, 31 Temmuz- 23 Ağustos arası benden çekeceği var üyelerin, ben tarihten kendi payıma düşen mesajı aldım:9:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back