• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Türkiye sosyal bir devlet mi:53:

Bence de yaşadığımız ülkeye bu kadar yabancı olmayalım.

Sosyal devlet, en basit tanımıyla adalet, eğitim, sağlık konularında vatandaşlarına eşit haklar tanıyan modeldir.
Temelini fırsat eşitliği oluşturur.

Nedir fırsat eşitliği? Kaba tabirle parası olmayanın olanla aynı standartlarda muamele görmesi, aynı haklardan faydalanmasıdır.

18 ağustos depreminden kurtulan çocukların, çadırlarda soğuktan ve yangından öldüğü bir ülke burası.
Burası parası olmadığı için burs almaya çalışan, burs alamadığı için okuyamayan çocuklarla dolu bir ülke.

Sosyal güvencesi olmayan, parası da olmadığı için ölüme terkedilen insanların gırla gittiği bir ülkedeyiz.
Bu ülkede hala kanser hastaları ilaçlarını alamıyor.

Ceza evlerindeki ölümcül hastaların ölüme terkedildiği bir ülkedeyiz.

Sosyal devlet olmanın yegane gereği halkına sahip çıkmaktır.
Halkının sorunlarını omuzlarından alıp, onları rahat ettirmektir.
Beyaz eşya ve gıda takviyesiyle olunmuyor yani sosyal devlet.

Bu ülkede eğitim yok, adalet yok, sağlık yok.
Ama sosyal devletiz.
Yeni anayasayla tacir devlet olarak değiştirelim kimliğimizi de, ne olduğumuzu bilelim bari.

O yok , bu yok , şu yok :53: ( bende pörtleteyim gözlerimi etkili olur belki )

Ne var peki Türkiye ' de ?

Ülkeme yabancı değilim hamdolsun .

Sosyal devlet projelerini mevcut hükümet gerçekleştirdiği için , sanırım gündemi takip etmekten uzağa düşüyorsunuz .

Redhack yazmıyor mu bunları :60:

Ben Türkiye Cumhuriyetini hiçbir hükümetin karalama kampanyası için ayaklar altına almam .

Fırsat eşitliği ve bireylerin muadil haklardan aynı şekilde yararlanması yani hepimiz kardeşiz edebiyatı , sosyalizm başka bir olgudur ; sosyal devlet başka bir olgu .

Sosyal devlet ile vatandaşın ekonomik ve sosyal hayatına denge getirilmez , vatandaşın bu eksiklikleri giderilmeye çalışılır.

Türkiye de bu yok diyorsanız , konuşmaya da gerek yok .

Eksikler , geride kalmışlıklar , geriden takipler maalesef geç kalmış politikaların bugünkü faturasıdır .

buna ben de çok şahit oldum ihtiyacı olmayan insanlar bunlardan faydalanıyor. denetlemede büyük sıkıntılarımız var her alanda. inanın bi yardım yapacaksak kendimiz elden vermeyi tercih ediyoruz. çünkü güvenemiyoruz ki artık. Van depremin de insanlara gidecek yardımların nereden çıktığını hepimiz biliyoruz.
Elbette herkes şartların iyileştirilmesini istiyor. ben hiç mükemmel bir sistemimiz var demedim çünkü yok. ama sağolsun arkadaşlar öyle söylemişim gibi beni suçladılar neyse.
düzelmesi gereken çok şey var ama iyisiyle kötüsüyle doğruları konuşalım. ben bizzat doğruluğuna şahit olduğum şeyleri bunlar da yapılıyor diye söyledim. olmayanları da söylerim. ama topyekün iyi veya kötü diyemeyiz.

İnanın şu topik açıldığından bu yana deyim yerindeyse gırtlağım paralandı, ister iktidarı desteklesin ister eylemi desteklesin herkese ama herkese aynı şeyi anlatmaya çalıştım, tümüyle iyi veya tümüyle kötü demek yanlış, iyileri de dile getirelim takdir edelim, kötüleri de konuşalım ama nedense bildiğini okumaya devam edenler oldu, oluyor, iktidar denildiğinde bir kısım herşey muhteşem derken bir kısım herşey berbat dedi, gerçeklerden ziyade, görmek istediklerini yazdılar.
Malesef defalarca eleştirdim de hepsini, o kadar savunmaya odaklandılar ki objektif olamadılar, olamıyorlar.

Yineliyorum burada olumlu veya olumsuz şeyleri paylaşıyoruz ama geniş bakmak lazım, şimdi ben tüm suçu x partiye yüklersem haksızlık olur, yıllardır olanları dile getirmeye çalıştım çalışıyorum, bunlar bugünün sorunları değil, hatalar hataları doğurdu düzeltilebilir mi düzeltilir, temennim geç olmadan düzeltilmesi.

Konu parti bazlı ele alındığında kavga çıkıyor, oysa bugün x, yarın y partisi, sorunlar hep aynı.

Sosyal devlet projelerini mevcut hükümet gerçekleştirdiği için , sanırım gündemi takip etmekten uzağa düşüyorsunuz .

Ben Türkiye Cumhuriyetini hiçbir hükümetin karalama kampanyası için ayaklar altına almam .

Fırsat eşitliği ve bireylerin muadil haklardan aynı şekilde yararlanması yani hepimiz kardeşiz edebiyatı , sosyalizm başka bir olgudur ; sosyal devlet başka bir olgu .

Sosyal devlet ile vatandaşın ekonomik ve sosyal hayatına denge getirilmez , vatandaşın bu eksiklikleri giderilmeye çalışılır.

Eksikler , geride kalmışlıklar , geriden takipler maalesef geç kalmış politikaların bugünkü faturasıdır .

burada bir hükümet degil hükümetlerin yanlislari gösteriliyor... akp tek basina hepsini yaoti denmiyor...Yani bence yanlisi yanlis bir sekilde savunmaktansa neden düzeltmek icin el ele verilmiyor ki....Bu vatan bizim degil mi, cocuklarimiz yegenlerimiz yok mu...Gelecegimiz ortak degil mi ki....

gezi parki bir iki agac kesilmesin diye baslamis olabilir, fakat dallanmasinin nedeni bir bas kaldiristir. Gitmiyor demektir. Avrupa abd vs ülklerden verilen örnekler önemlidir. Iyi seyleri örnek almak gelismek, ilerlelem ve yasam standartini yükseltmek hedef olmalidir....Kötü seylerden ders cikarmak da ayni...

ve son olarak avrupayi bir nick kullanmak kesinlikle dedelerinin secmek istedigi nicktir.. :)))Rosalinda asla özenti icermez...

pes nasılda saptırıyorsunuz,o ballandıra ballandıra anlattığın avrupaya özenerek sen standartlarını yükseltmeye devam et:51:

Tam olark sosyal devlet değiliz bu dogrudur..Ama olma yolunda ılerlemelerımız var..

Bana dokunmayan bin yıl yaşasın anlayışından bır vazgeçsek..Belkı bır çok şeyde duzelecek...

Ust komşumuz karısını mı dovuyor..Banane karı koca arasına gırılmez yerıne hemen ara polisi belkı bır can kurtarsın..

Ust komşun tatılde ve ses bır tıkırtı mı duydun bır bak belkı hırsız dır...

Bırbırımızden bır haber yaşıyoruz....

Kaymakamlıkların komur yardımı var şimdide ramazan yardımı..

Hak etmeyen bırının aldıgını mı gordun..Git şikayet et.....Birşey olmasada bır daha dagıtırken bıraz daha dıkkatlı olurlar..

Biz şikayet edıyoruz bırşey olmuyor demek yerıne ne kadar ısarı olursak o kadar daha dıkkatlı olurlar..

Komşun kaçak elektırık mı yakıyor hemen ara....Bızım vergılerımızden gıdıyor o para...

..Bu ülke hepımızın gelecegımız adına herşeyı devletten beklemek yerıne bızlerde yardımcı olursak ...

Herşeyı duzeltemeyız ama beklı bır çok konuda bırcok ınsana yardımcı oluruz..

burada bir hükümet degil hükümetlerin yanlislari gösteriliyor... akp tek basina hepsini yaoti denmiyor...Yani bence yanlisi yanlis bir sekilde savunmaktansa neden düzeltmek icin el ele verilmiyor ki....Bu vatan bizim degil mi, cocuklarimiz yegenlerimiz yok mu...Gelecegimiz ortak degil mi ki....

Aynen katılıyorum miamore .:42:

Daha benzer bir mesajı bir kaç gün önce yazdım .

Gelecekten korkmaya gerek yok , bizler aklı selim haraket eder ve aynı şekilde evlatlar yetiştirirsek , tedirgin olmak niye ?

Ama benim yazdığım ve senin son olarak alıntı yaptığın mesaj adrese teslimdi , genel bir eleştiri değildi yani .:34:

Burda bazı yorumlar kişilerin yorumlarını alt etmek tarzında, yaşadığımız ülkenin daha iyiye gitmesi adına fikir alış verişinde bulunmak şeklinde olsa daha iyi olmaz mıydı..

yaşadığımız ülkenin gelişmesi için avrupaya bakıcakmışız onların iyilerini görüp kendimizi geliştirecekmişiz canım

Son düzenleme:

Sosyal devlet ile sosyalizmi kıyaslayan mı oldu?
Tüm vatandaşların sosyal haklardan faydalanması ile, hepimiz kardeşiz edebiyatının ilgisi ne?

Gündemi yakından takip ediyorum, hükümetin gerçekleştirdiği projeler sosyal devlet değil ancak tüccar devlet projesi olabilir.
Bunu sadece mevcut hükümet için söymek haksızlık olabilir.
Türkiye yakın tarihinde sosyal devlet olma gereğini hiç bir dönem gerçekleştirememiştir.

Redhacke her şeyi yazıyor, blog sitelerindeki belgelere bilare göz gezdirin:31:

Bir beni sevdiğini yazmadı, o da olur yakında hayırlısıyla:ssz:

miamore sen mapıs damlarında bebeğini doğuracan nur topu gibi, sonra bebek herşeyden uzak(hareketsiz yaşam) tatlımı tatlı ama göbüş büyümüş kilo vermeye çalışan bir bebekle çıkarsın artık:1::1::1:Eki Görüntüle 749559

ayy öyle deme nolurr,,, ben hic kilolu bebekleri sevmemmm:((( citi piti olsun :)))

hem doguma var daha o zaman coktan cikarim:)))

o zaman secme hakkimiz var.. Mahalle muhtarlarinda listeler var. O listelerden deneme yapabilirsiniz. Annem de ayni seyi her zaman söyler, ama ben kizamiyorum... Her insan bir olmuyor iste, eger yaptigin yardimin iyi yere gittigine inanmiyorsan baskasini sec.. Malesef secilecek o kadar cok kisi var ki....

mesela eskiden kurban bayramlarinda et almaya gücü yetemeyecek kimselere bölüstürüdük. Simdi ise kimse kurban kesemiyor... Hangi birine bölüstürelim...

ben şu anda çok güvenilir bir aile buldum. babaları 1 yıl önce vafet etti. 4 çocuk 4üde okuyor anne çalışmıyor küçük çocuklar var evleri kira. vicdanım rahat.

İnanın şu topik açıldığından bu yana deyim yerindeyse gırtlağım paralandı, ister iktidarı desteklesin ister eylemi desteklesin herkese ama herkese aynı şeyi anlatmaya çalıştım, tümüyle iyi veya tümüyle kötü demek yanlış, iyileri de dile getirelim takdir edelim, kötüleri de konuşalım ama nedense bildiğini okumaya devam edenler oldu, oluyor, iktidar denildiğinde bir kısım herşey muhteşem derken bir kısım herşey berbat dedi, gerçeklerden ziyade, görmek istediklerini yazdılar.
Malesef defalarca eleştirdim de hepsini, o kadar savunmaya odaklandılar ki objektif olamadılar, olamıyorlar.

Yineliyorum burada olumlu veya olumsuz şeyleri paylaşıyoruz ama geniş bakmak lazım, şimdi ben tüm suçu x partiye yüklersem haksızlık olur, yıllardır olanları dile getirmeye çalıştım çalışıyorum, bunlar bugünün sorunları değil, hatalar hataları doğurdu düzeltilebilir mi düzeltilir, temennim geç olmadan düzeltilmesi.

Konu parti bazlı ele alındığında kavga çıkıyor, oysa bugün x, yarın y partisi, sorunlar hep aynı.
maalesef dediğiniz gibi bişey söyleyecekken kırk kere düşünür olduk. hemen toparlayıp bi kılıfa sokuşturulur olduk ne yazık ki. Bu şekilde bişeyleri çözmekten çok birbirimizden ayrışıyoruz.ben burada olumlu bulduğum tüm yorumları beğendim kişisine bakmadan. kötü tepkiler alsamda inş ben böyle yapmayacağım da. herkesi buna davet ediyorum arkadaşlar. ben burada sahip olduğum bir görüş doğru bir şekilde çürütüldüğünde görüşümden vazgeçtiğim. doğrudur dediğim çok oldu.keşke herkes biraz daha geniş baksa.

Tam olark sosyal devlet değiliz bu dogrudur..Ama olma yolunda ılerlemelerımız var..

Bana dokunmayan bin yıl yaşasın anlayışından bır vazgeçsek..Belkı bır çok şeyde duzelecek...

Ust komşumuz karısını mı dovuyor..Banane karı koca arasına gırılmez yerıne hemen ara polisi belkı bır can kurtarsın..

Ust komşun tatılde ve ses bır tıkırtı mı duydun bır bak belkı hırsız dır...

Bırbırımızden bır haber yaşıyoruz....

Kaymakamlıkların komur yardımı var şimdide ramazan yardımı..

Hak etmeyen bırının aldıgını mı gordun..Git şikayet et.....Birşey olmasada bır daha dagıtırken bıraz daha dıkkatlı olurlar..

Biz şikayet edıyoruz bırşey olmuyor demek yerıne ne kadar ısarı olursak o kadar daha dıkkatlı olurlar..

Komşun kaçak elektırık mı yakıyor hemen ara....Bızım vergılerımızden gıdıyor o para...

..Bu ülke hepımızın gelecegımız adına herşeyı devletten beklemek yerıne bızlerde yardımcı olursak ...

Herşeyı duzeltemeyız ama beklı bır çok konuda bırcok ınsana yardımcı oluruz..

Şikayet etmez olur muyuz ediyoruz da, da'sı var, karı koca kavga etti, daha doğrusu eski eş eski karısının evini bastı, çocukların velayeti annedeydi, babada haftasonları ya da istediği zaman görebiliyordu çocuklarını, amma adam eski karısının yeniden evleneceğini duyunca eşinin annesiyle yaşadığı evi bastı, eski eşini, eski kayınvalidesini dövdü, baldızının 3 yaşındaki çocuğunu önünden çekilsin diye fırlattı, polis geldi aile içi sorun konuşup anlaşın dedi:ssz:
Hee adam 2 çocuğunu bağırta bağırta aldı, hala velayet annede ama çocuklar babada.

Mevcut hükümetin gerçekleştirdiği, sosyal devlet projelerine bir iki örnek verebilirmisiniz? Rica etsek!
Ayrıca kimse Türkiye Cumhuriyetini eleştirip, karalama kampanyası yapmıyor, böyle bişey kimsenin haddine düşmez zaten. BUrda sadece, Türkiye Cumhuriyetini yönetmeye çalışan hükümetler eleştiriliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back