davul olayi öyledir hep:))) Vergi her devletin gecim kaynagidir. Olay verdigin vergi sana yol-su-okul olarak dönüyor mu ona bakacaksin. Benzin 1.50 euro. Etin kilosu 4 euro. bunlar hayatsal örnekler..Vergi veriyorsun ama karsiligini da aliyorsun.
Burada yasana Türkler eskiden bedavadan yasiyorlardi. Biz 1968 de geldik. Simdi eskisi gibi bedava hayat yok, calismak zorundasin. Halam yilin 3 ayi calisir sadece ve iki cocuk büyüttü ve her sene tatil yapti alti hafta. Araba aldi kizlarina, 2010 model 4000 euro....Simdi artik bedava hayat yok ve Türkler kan agliyorlar sorma burada:)))
Okulun hademesinin Samsunda 4 tane dairesi var. Ve bu kadin sadece 4 gün calisiyor...
evet sana is bulur, temizlik isidir olabilir. Elinde temizlik malzemeleri olan bir araba, ellerinde eldicen, bin cesit temizlik malzemesi..Asgari ucret alanlara maas kesintisi uygulanmaz ama tek kisi calisiyorsa.
Diger tum vergileri oderler. Onlardan muaf tutulmazlar.
Turkiye de maas kesintileri uygulaniyor mu? Sadece devletten bahsetmiyorum ozelde dahil bu isin icine.
Almaya nin bu vergi sistemi biktirip yabancilarin gitmesini saglamak icin yapiliyor. Eger iki kisi calisirsa kesintileriniz olacak ve gecim sikintisi yasayacaksiniz bu yuzden calismamayi tercih edersiniz. Bu sefer devlet ne derse onu yapmak mecburiyetindesiniz. Istediginiz zaman seyehate gidemezsiniz gelirinizden keserler.
Gel dediginde gelmek git dediginde gitmek zorundasiniz. Size is bulurlar genelde temizlik isidir enaz 3-6 ay arasi calismak zorundasiniz. Kendiniz baska bir ise girerseniz yine cebinizden kesilecek. Bulduklari 3 ise gitmezseniz yardiminizdan duserler. Haybeen kimse kimseye para vermiyor.
Evde oturup sadece para harcayanlar belkide bilmezler bu yontemleri.
Gezi Parkı nöbeti için kurulan çadırları polis zoruyla kaldıran AKP hükümeti Gezi Parkına iftar çadırı kurmaya hazırlanıyor.
AKPnin polis şiddetiyle halka kapattığı Gezi Parkı iftar çadırıyla açılacak.
Mahkeme kararına rağmen keyfi bir şekilde halka kapatılan Taksim Gezi Parkı Ramazan ayıyla birlikte açılacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Gezi Parkı'nda iftar hazırlıklarına başladığı öğrenildi.
Gerçek Gündem'in edindiği bilgiye göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi parka büyük bir iftar çadırı kuracak ve iftar yemeği verecek. Böylece Ramazan ayının başlangıcı olan 9 Temmuz Salı günü Gezi Parkı halka açılmış olacak.
Size birsey soyleyeyim mi o okulun hademesi eger yakalanirsa hapis cezasi yer.
Bana anlatmayin almanyadaki turkleri. Mal varligi olanlarin hangi yollardan oldugunuda iyi biliyorum.
Dogru kimse kan aglamiyor ama calisanin hakkini yiyerek o yerlere geliyor.
Neden 3 ay cunki devletten yardim aliyor devlet hersene is buluyor 3 ay caliyor cikiyor tekrar yardim aliyor. Kim maasim kesilsin isterki degil mi?
Turkiyede etin pahali olmasi uretim azligindan kaynaklaniyor. Devlet ciddi hibeler verirken bir cok insan masabasi hayali kuruyor.
Hersey devletten beklenmemeli degil mi?
Bu arada 1.5 euro yaklasik 4 liraya tekabul ediyor fark nerede?
nasil hesap yaptin öyle??? sen 1000 euro kazaniyor olsan 1,5 euro ya benzin alirsin..
Türkiye de 1000 tl maasa alsan 5 liraya benzin aliyorsun
nasil hesap yaptin sen öyle...Olur mu hic.. Neyse dalginligina geldi sanirim...
Hic bir mesajimda Turkiye mukemmel dedim mi?
Burda bilgilerimizi paylasiyoruz uslubumuza dikkat edelim.
Turkiyede 1000 lira alan isci artik bulmak zor cevremde lise mezunu bir cok insan en az 1500 tl maas aliyor.
Bir tanigim almanyada sekreter olarak calisiyor 650 aliyor. Buradada 1500 tl aliyor. Fazla bir fark yokmus sanirim degil mi?
Turkiye de standartlar yokmu saniyorsunuz? Kasaplara ozel eldiven sarti var hangi kasap kullaniyor?
Birazda kisi kendinden sorumludur. Yasadigim yerde bisiklet yollari var ve yarisinin neredeyse cikisi kapanmis arac cekmisler. Halbuki yeni yerlesim yeri bir cok acik kapali otopark var. Adam iki adim fazla yurumek icin useniyor. Almanya nin disiplinini seviyorum. Tabi hersyin fazlasi zarar.
Ayrica Ben maas degil benzin farkindan bahsettim malesef petrolun fiyatini maaslar degil veren ulkeler belirliyor.
yazmayacağım yazmayacağım yazmayacağım....
1000'e kadar say Kazen yazma tut kendini
yazmayacağım yazmayacağım yazmayacağım....
1000'e kadar say Kazen yazma tut kendini
Sevgili Aysegul89
Yok yok içimden gelmiyor kendi doğrularımı yazarsam hemen beni bir partinin kisvesine sokuyor insanlar. Kimin görüşüne karşı bir yazı yazarsanız hemen eeee belliydi bu KKP'li deniyor. Bu siyaset ne iğrenç bir olguymuş arkadaş bayılıyoruz hemen ötekileştirmeye.
yok yok yazmayacağım, sonra birilerine cevap hakkı doğar kızarım zaten burada demokrasi yok basarım banı ne gerek var. Bırakın insanlar nefretinde boğulsun.
herseyin fazlasi gercekten zarar. Uslüp olaya dikkat cekmek icin. Öyle bir hesap yapamazsiniz...Matematiksel olarak imkansiz yani..
Hersey devletin elindedir..Nedir Almanlar cok iyi insanlar ondan mi bu düzen, tertip..O zaman Türkler cok kötü onsan bu düzensizlik.. Böyle bir genelleme yapilamaz. Devlet ayarlar yasalar cikarir ve herkes buna uyum saglar. Ben 1500 tl maas alan sekreter tanimiyorum... Asgari ücret alan cok kisi taniyorum ama. Haftada 6 gün calisip günde 10 ila 12 saat. Etin kilosundan dolayi et alamanyan insalrda taniyorum..
Cok zengin insanlar da taniyorum, etin kilosunun fiyatini bilmez. Ama en cok etin kilosunun fiyatini bilen cok calisan ama calistiklarinin karsiligini alamayan, buna ragmen vergi veren ama devletten bunun karsiligini alamayan insanlar taniyorum....
benzin ile maas orantisi cok acik güzel bir örnekti. Maasi tespit eden halk mi? Halk az maasla sürünmek mi istiyor. ben anlayamadim simdi ne diyorsunuz??Benzini devlet maasi halk mi belirliyor. ???
Çobanın bile bulacağı muamma fasulye, gören görmemiş gibi yapar başı belaya girer diye
İyisi mi gir kızının koynuna, koklaya koklaya uyu sen
Türkiye'de maalesef emek çok ucuz esas para etmesi gereken emeğe değerini veremiyoruz. Yoksa yemişim avrupa ülkelerini hepsi sefalet içinde. İşsizlik almış başını gitmiş, benim burada 230.000 € verdiğim arabaya adamlar orada 70.000 € veriyor ve bu fiyata da offfff çekiyorlar. Çünkü orada para kolay kazanılmıyor(bizde kolay kazanılıyor demedim !). Bir kaynak bulamaz ise avrupa birliği çok ciddi bir kriz ile karşı karşıya kalacak. Bekleyelim görelim ama ciddi olarak kötüye gidiyorlar görünen köy kılavuz istemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?