Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Size birsey soyleyeyim mi o okulun hademesi eger yakalanirsa hapis cezasi yer.
Bana anlatmayin almanyadaki turkleri. Mal varligi olanlarin hangi yollardan oldugunuda iyi biliyorum.
Dogru kimse kan aglamiyor ama calisanin hakkini yiyerek o yerlere geliyor.
Neden 3 ay cunki devletten yardim aliyor devlet hersene is buluyor 3 ay caliyor cikiyor tekrar yardim aliyor. Kim maasim kesilsin isterki degil mi?
Turkiyede etin pahali olmasi uretim azligindan kaynaklaniyor. Devlet ciddi hibeler verirken bir cok insan masabasi hayali kuruyor.
Hersey devletten beklenmemeli degil mi?
Bu arada 1.5 euro yaklasik 4 liraya tekabul ediyor fark nerede?

evet sana is bulur, temizlik isidir olabilir. Elinde temizlik malzemeleri olan bir araba, ellerinde eldicen, bin cesit temizlik malzemesi..

ama Türkiye de temizlik isi bulursan tirnaklarin sökülür ilk ayin sonunda...

Istediginiz zaman seyehata gidemezsiniz diyorsun, Türkiye kac aile tatil yapabiliyor acaba??? Ayica kendini issiz ve aciz göstermissien elbette devlet sana seyahat yasagi koyar...

Kimse yan gelip yatarka para kazanmaz, kazananlarida bilmme. Benim cevremde herkes calisiyor ve bende calisiyordum ama bekardim. Calisan herkes karsiligini aliyor. Sekiz saatten fazla calisirsam überstundemi mis gibi alirdim. Hasta olursam bir yerim agrirsa en iyi fiziktedaviyi uygularlardi. Senede 6 hafta iznim, dini bayram tatillerim, Pazar günü tatillerim olurdu. Eger ciddi bir rahatsizligim var ise doktorum rapor yazar ve mis gibi maasimi alarak evde dinlenirdim.

yani para kazanmak istiyorsan calisacaksin. calisip vergi vereceksin, verdigin vergiler sana hizmet olarak geri dönecek....

Sanirim Samsun mitingiyidi, basbakan demidsti ya; benim halkim da gezi parkina girebilecek diye.. Biz onun halki degiliz demek ki...

nasil hesap yaptin öyle??? sen 1000 euro kazaniyor olsan 1,5 euro ya benzin alirsin..

Türkiye de 1000 tl maasa alsan 5 liraya benzin aliyorsun

nasil hesap yaptin sen öyle...Olur mu hic.. Neyse dalginligina geldi sanirim...

etin kilosu 30 tl Türkiyede. 1000 tl maas alan irinden düs aylik ihtiyacini

almanya da 1000 euro kazanan birinde 4 euro yu düs..

Son düzenleme:
nasil hesap yaptin öyle??? sen 1000 euro kazaniyor olsan 1,5 euro ya benzin alirsin..

Türkiye de 1000 tl maasa alsan 5 liraya benzin aliyorsun

nasil hesap yaptin sen öyle...Olur mu hic.. Neyse dalginligina geldi sanirim...

Hic bir mesajimda Turkiye mukemmel dedim mi?
Burda bilgilerimizi paylasiyoruz uslubumuza dikkat edelim.
Turkiyede 1000 lira alan isci artik bulmak zor cevremde lise mezunu bir cok insan en az 1500 tl maas aliyor.
Bir tanigim almanyada sekreter olarak calisiyor 650€ aliyor. Buradada 1500 tl aliyor. Fazla bir fark yokmus sanirim degil mi?
Turkiye de standartlar yokmu saniyorsunuz? Kasaplara ozel eldiven sarti var hangi kasap kullaniyor?
Birazda kisi kendinden sorumludur. Yasadigim yerde bisiklet yollari var ve yarisinin neredeyse cikisi kapanmis arac cekmisler. Halbuki yeni yerlesim yeri bir cok acik kapali otopark var. Adam iki adim fazla yurumek icin useniyor. Almanya nin disiplinini seviyorum. Tabi hersyin fazlasi zarar.
Ayrica Ben maas degil benzin farkindan bahsettim malesef petrolun fiyatini maaslar degil veren ulkeler belirliyor.

herseyin fazlasi gercekten zarar. Uslüp olaya dikkat cekmek icin. Öyle bir hesap yapamazsiniz...Matematiksel olarak imkansiz yani..

Hersey devletin elindedir..Nedir Almanlar cok iyi insanlar ondan mi bu düzen, tertip..O zaman Türkler cok kötü onsan bu düzensizlik.. Böyle bir genelleme yapilamaz. Devlet ayarlar yasalar cikarir ve herkes buna uyum saglar. Ben 1500 tl maas alan sekreter tanimiyorum... Asgari ücret alan cok kisi taniyorum ama. Haftada 6 gün calisip günde 10 ila 12 saat. Etin kilosundan dolayi et alamanyan insalrda taniyorum..

Cok zengin insanlar da taniyorum, etin kilosunun fiyatini bilmez. Ama en cok etin kilosunun fiyatini bilen cok calisan ama calistiklarinin karsiligini alamayan, buna ragmen vergi veren ama devletten bunun karsiligini alamayan insanlar taniyorum....

benzin ile maas orantisi cok acik güzel bir örnekti. Maasi tespit eden halk mi? Halk az maasla sürünmek mi istiyor. ben anlayamadim simdi ne diyorsunuz??Benzini devlet maasi halk mi belirliyor. ???

yazmayacağım yazmayacağım yazmayacağım....

1000'e kadar say Kazen yazma tut kendini

yazmayacağım yazmayacağım yazmayacağım....

1000'e kadar say Kazen yazma tut kendini

Ben 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 e kadar sayiyorum. Ondan hala tutuyorum kendimi.:)

Sevgili Aysegul89
Yok yok içimden gelmiyor kendi doğrularımı yazarsam hemen beni bir partinin kisvesine sokuyor insanlar. Kimin görüşüne karşı bir yazı yazarsanız hemen eeee belliydi bu KKP'li deniyor. Bu siyaset ne iğrenç bir olguymuş arkadaş bayılıyoruz hemen ötekileştirmeye.

yok yok yazmayacağım, sonra birilerine cevap hakkı doğar kızarım zaten burada demokrasi yok basarım banı ne gerek var. Bırakın insanlar nefretinde boğulsun.

Böyle düşününce haklısın valla sizin işiniz de zor... Siyaset böyle malesef bir de takım tutarmış gibi parti tutarsak işin içinden çıkılmıyor söyleneni ölçüp tartmak yerine ötekileştirmek, yaftalamak daha kolayımıza geliyor galiba sevgili Kazen...

Son düzenleme:

Turkiye deki ozel calisma saatleri insan haklarina aykiridir.
Bakin ben bir tarafi mukemmel diger tarafi ezmiyorum. Tabi icerige gore isler yorumlar.
Siz kirmiziyi pembe gostermeye calisiyorsunuz. Bende isin ic yuzunu anlatiyorum.
Asgari ucret alan biri dun aldigim 24 liralik eti almakta zorlanir. Hatta alamaz. Ama iki kisi calisirsa alabilir.
Devlet halk ne alaka?
Benzinin varil fiyatini satan belirler getiren ulke vergisini koyar, dagitanda karini koyar. Kisacasi maasa gore degil veren ulkeye gore belirleniyor fiyat:))

Bu arada şu zavallı Almanya hakkında bir kaç kelam yazayım konumuzla alakası yok ama iyice batağa giden Almanya hakkındaki görüşlerimi yazayım.

Son günlerde patlama yapan Dolar ve Euro nasıl Türkiye'de psikolojik olarak kötü etkiler yaratıyorsa Almanya'da enflasyon aynı etkiyi yaratıyor. Her ülkenin ekonomik olarak farklı psikolojik baskı parametreleri vardır. Yukarıda da yazdım Türkiye için dövizin uçması, Almanya için enflasyon. Zira bunlarla ülkelerin yaşadığı çok acı tecrübeler vardır. Şu anda Türkiye'de döviz aldı başını gitti fakat geçmişten olan kötü tecrübelerin psikolojik baskısını sanırım hala atlatamadık ki ciddi bir rahatsızlık duyuyoruz bundan. Almanya'nın da en büyük belası enflasyon fakat onların ki psikolojik değil gerçek bir bela. Angela Merkel'in sağa sola saldırması, Yunanistan'ı modern sömürge olarak satın almaları Alman ekonomisinin yeniden sömürge yoluna gittiğinin göstergesidir. Geçmişte ki gibi sömürge değil modern sömürge olarak yollarına devam ediyorlar. Almanya eski Almanya değil hayat pahalı kenef bile 1 euro yuh ya. karpuzu dilimle alıyorum, su ise servet

Türkiye'de işsizlik var deniyor gidip bir de Almanya'ya bakmak lazım. Türkiye de işsizlik tabi ki var ama özümüz tembel bizim iş beğeniyoruz biz bu eski zihniyeti yıkamadık daha. Salla başı al maaşı istiyoruz. Adam gibi çalışmak zor geliyor. Herkes üniversite mezunu olmak zorundaymış gibi binlere üniversite bitirttik ama bunun alt yapısını kuramadık. Teknik adam artık yetişmiyor. Çok matahmış gibi her ile üniversite kurduk, kurduk ta "abi iş çokta takır takır mezun veriyoruz." İş var ama yapacak adam yok, ruhumuz tembel arkadaş, iş seçiyoruz. Evde boya yaptırılacak usta bulamıyoruz. Çok matahmış gibi herkesi sevmediği mesleğe yönlendirip üniversite bitirttik. İşini seven yok mu ? var onlarda zaten işini en iyi şekilde yapıp istedikleri işi yapıyorlar ya iş bulamayanlar. Binlerce öğretmen mezun ettik madem kadro yoktu bu gençlerin suçu neydi ?

Türkiye'de maalesef emek çok ucuz esas para etmesi gereken emeğe değerini veremiyoruz. Yoksa yemişim avrupa ülkelerini hepsi sefalet içinde. İşsizlik almış başını gitmiş, benim burada 230.000 € verdiğim arabaya adamlar orada 70.000 € veriyor ve bu fiyata da offfff çekiyorlar. Çünkü orada para kolay kazanılmıyor(bizde kolay kazanılıyor demedim !). Bir kaynak bulamaz ise avrupa birliği çok ciddi bir kriz ile karşı karşıya kalacak. Bekleyelim görelim ama ciddi olarak kötüye gidiyorlar görünen köy kılavuz istemez.

Bizde mübarek bir tüketim toplumu olduk çıktık. Ne yeni bir atılım var ne yeni bir sanayi batakları satmaktansa gidip en iyi kazananları da sattık. O şartlarda bende alırdım arkadaş bana neden satmadın Tüpraş'ı Telekomu ?

konudan konuya atladım başı sonu farklı ama yazdım işte...

AK Partili belediyeden tuhaf yasak
Pendik'te belediyenin aldığı kararla özellikle bekârların tercihi olan 1+1 daireler artık yapılmayacak. CHP: Karar yaşam tarzına müdahale

1+1 dairelerin “ailelere hitap etmediği ve komşuluğu körelttiğini” savunan Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, 70 metreden küçük dairelere yasak getirdi.

Düzenlemenin kabul edilemez olduğunu söyleyen CHP , hukuki girişimde bulunmaya hazırlanıyor. Cumhuriyet gazetesinden Aykut Küçükkaya’nın haberine göre, AKP’li Pendik Belediyesi, dün ilçe meclisinde AKP’li üyelerin oylarıyla ilginç bir yasağa imza attı.

Yenişehir ve Çamlık mahallelerinde plan değişikliğine giden belediye yönetimi, 70 metrekareden küçük dairelere yasak getirdi. İmar komisyonunda gündeme gelen “10.07.2012 T.T’li 1/1000 Ölçekli Yenişehir ve Çamlık Mahallerinin Bir Kısmına Ait Plana Plan Notu Eklenmesine İlişkin Plan Değişikliği Teklifi” dün şu haliyle kabul edildi: “1.23. planda belirlenen emsal değeri ile arsa büyüklüğünün çarpımı sonucunda bulunan emsal alanı 70’e bölünmek suretiyle maksimum bağımsız bölüm sayısı bulunur. Bulunan değerin tamsayı olan kısmı dikkate alınır.”

KARARLA NE OLUYOR?

Örneğin toplu konut alanında 10 bin m2 arsanız var. Bu bölgelerde genelde emsal 1.2’dir. 10.000 x 1.2= 12.000 m2 inşaat alanı çıkar. Bu 12 bin m2 inşaat alanını 70’e böldüğünüzde 171.42 çıkar. Bu sonuçla 10 bin m2 arsaya en fazla 171 daire yapabilirsiniz. Buna göre de 70 metrekare altında kimse 1+1 daire yapamaz duruma getiriliyor. SİNYALİNİ VERMİŞTİ Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, dün getirilen yasağın sinyalini Mayıs 2013’te “ailelere hitap etmediği, komşuluğu körelttiği”ni belirterek inşaat ruhsatı isteyen müteahhitlerden artık 1+1 daire yapmamaları yönünde tavsiyede bulunarak vermişti. Şahin, bu dairelerin yaşam biçimimizi şekillendirdiğini savunmuştu.

CHP HUKUKİ GİRİŞMİLERE BAŞLAYACAK

CHP’li Pendik Belediye Meclis üyesi Tarık Balyalı, bu düzenlemenin teknik bir ihtiyaçtan değil, Pendik Belediye Başkanı’nın kişisel isteğinden kaynaklandığını söyledi. Balyalı, AKP’nin yaşam tarzına bu müdahalesinin kabul edilemez olduğunu belirterek CHP olarak plan notunun iptali için hukuki girişimlere başlayacaklarını bildirdi.

arkadaşlar bu gezi parkıyla ilgili tüm projeler 6 haziranda mahkeme tarafından iptal edilmiş olduğu halde neden biz bu haberi bugünlerde aldık?

2008 yilindan beri baslayan ekonomik kriz Avrupa'ya buyuk olcude etki etmis olup sonuclarini daha cok simdilerde gosteriyor. Saglik sektorunde ve egitimde degisimler ve kisitlamalar, universite mezunlarinin issiz kalmasi, yaslilarin isten cikarilip yerine genclerin alinmasi, issizlik yardimlarinin degismesi ve kisitlanmasi, sirketler ici torpil vs vs... Hic bir yer gorundugu gibi mukemmel degil yani.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…