• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sayın Kazen yazdıklarınızın bır kısmına aynen ımza atıyorum...

Lutfen yazın..Farklı yaşamlar farklı hayatların farklı bakış açılarının yazılarından çok şey öğrenıyoruz..

Ben kendı adıma acaba ne yazdınız nıye merakla beklıyorum

Bence 1000 kadar yazmayın 1 deyın başlayın yazmaya...

Sızın her görüşe adaletlı olduktan sonra tabıykı kendı görüşünüzü yazmanız gerekır..

Önemlı olan her görüşteki insana site kuralları cercevesınde adaletli olmanız...

Bende oğluma bakıcı zor buldum..Temızlikçi kadından randevu alıyorum...10 gun sonraya verıyor.

Arabalardan sokaklarda gezılmıyor..

Çalıştıgım okulda öğrencılerın ellerındekı telfonları görunce şok oluyorum...

Okul adına 10 tl ısterken vermeyen paramız yok dıyen kişilerin telefonları son model..

Unıversıte mezunları 1 bın tl işi begenmıyor ben bu yuzden mı okudum

Artık devır değişti herkes unıversite mezunu..Mıllet ıkıncı unıversıtesını okuyor yuksek lısans yapıyor..

Bızler kısa yoldan az çalışarak çok para sonra mevkı makam derdındeyız...

Özel sekterde çalışrıken gecesını gunduzune katanlar kpss devlet memuru olunca bır ıkı yıl sonra sısteme ayak uyduruyorlar...

Bende mesleğimin ılk yıllarında özelleştirmeye çok karşı olanlardanım hala karşıyım ama yumuşadı fıkırlerım

Evıme net baglatmak ıcın verdıgım gunlerce mucadelelerden sonra keske ozel sektor olsaydı çok dedım...

Salla başını al maaşını, devletin malı deniz yemeyen ........ vs vs..

Bu cumlelerle cok kullanır ulkemızde...

Denetleme olay yok maalesef ulkemızde..Adam kayırma,akrabalık ilişkiler cok fazla..Bu yuzden de kurumlar zarar edıyor..

Keske devle kurumlarıda cok guzel çalışşa..Ülkemızde herkes sevdıği işi yapsa çok para kazanma derdınde olmasa..

İnsanlar akrabalık, sıyası görüş için degıl gercekten çalışkanlıgı ve hak ettıgı ıcın bır göreve gelse...

Devlet kurumlarımız hıc özelleştirilmese...

Hukumetler gelıp gecıcı ama devlet bakı..

Bu ulke hepımızın gemı batarsa hepımız batarız.Bunun farkında olmamız gerek

son paragrafi ne kadar güzel yazmissin...Keske öyle olsa ve herkes kimseye muhtac olmadan basi dik yasabilse...

valla ne güzel özetlemissin. Ilk okul cocuklarinda bile telefon var. burada öyle bisey olsa kinarlar insani...
Benim esim Alman, ve aldigi terbiye ve insanlik duygusuna asigim ben. Siralarini beklerler bir kuyruk var ise, kimse kimsenin arkasindan is cevirmek icin ugrasmaz. cingenlik yapmaya kalkan olursa kinarlar hemen bakislariyla. Otobüse binecek olsan günlük yada aylik bile alirsin ve kontrolsüz binersin otobüse. Kimse kimsenin ekmeginde gözü yoktur. Kimse kimsenin hakkini yemez. Yolda icecek sisesi bulursan alip cöpe atarsin, gidip depozitosunu almak icin evine götürmezsin. Cünkü bana ait degil o mantigi vardir. Yere cöp atilmasin diye cocuklarini cok güzel ögretirler, cünkü herseye herkese saygilari vardir...
benim eşimde Türk sıra beklerken bi teyze araya kaynamaya çalışsa bile yine de gülerek ona sırasını verir sıra çok uzun olsa bile. böyle olanları bile kınamaz.aylık yada günlük biletle otobüse binerken kontrol edilmedim hiç. yolda önünde bi pis peçete bile görse hemen alır çöpe atar kırık ufacık cam şişelerini çocuklar düşer bişey olur aman diye alır atar bunu yapanlarıda kınamaz bile bunu yaparken. çöpleri de cebimizde çantamızda taşırız ta ki çöp kutusu bulana kadar.çocukraımıza etrafımızdakilere de böyle öğretiriz. herkese herşeye saygımız vardır.
yolda para falan mı bulduk sahibini bulamazsak gidip ihtiyacı olanı bulur ona veririz mesela. sürekli ihtiyacı olan evleri tespit etmişlerdir arkadaşlarıyla. oraya ev eşyası alır her yaz ve kış kıyafet götürülür ve hemen her ay erzak alınır.inanın öyle ahım şahım gelirimiz de yok eşim çalışıyo ben öğrenciyim ama Allah veriyo çok şükür.
bunlar sadece Almanya da ve ya Almanlar da yok biz de daha güzelleri de var.
yanlış anlamayın tepki vermiyorum ne güzel öyle değerlerinin olması daha iyi olsunlar inş. naçizane bende paylaşmak istedim yazınızı görünce.

Son düzenleme:
neden ülkeleri yaris ati gibi yaristirma isine girdik ki.. Gereksiz, sacma.. Neden iyilerden iyi örnek, kötülerden de sakinma islemine agirlik vermiyoruz. Tartisma yerine wayyy be adamlarin sistemi iyimis, keske bizde uygulayabilsek demiyoruz.. yada aman bee onlarda insanlik yok, biz aile baglarimizi koparmayalim, sikica sarilallim demiyoruz..

Ama hayir bizim icin hep bir kötü olucak, öbjektif yaklasim olursa sakinlik olur. Bir tartisma bir muhalefet olmaz....Herseyin bir iyi bir kötü yönü vardir, kalylikla kimse kestirip atamaz bu sonsuz kötü diye...bence tekrar düsnünün...

velhasılı kelam olay yere çöp atma değil bunu tetikleyen baş faktör "tüketim toplumu" olmamızdır. %130 ÖTV geldi gene bakıyorsun herkeste son model araba. Yahu biri karar versin battık mı ? batıyormuyuz ? Madem kötüyüz bu tüketim niye ? Buna tepki veren yok.

Amerika'da cent seviyesinde zam geldi hafta sonu benzin almama kararı uygulandı ülkede hafta sonu benzin satamadılar. Zamlar geri çekildi. O kınadığımız sömürge Amerika'da. Halk ile yönetimi karıştırmamak gerekir

cep telefonu çılgınlığı, marlboro (böylemi yazılıyordu bilmiyorum) veya marka sigara çılgınlığı, kıçımızda lewi's don

tüketimi eleştirenler bir cep telefonlarınızın markasını yazsanıza şuraya ?

devam tüketmeye devam ...

çok ilginç basına düşünce öğrenmişler. benim çok fazla bilgim yok tabi böyle hukuki durumlarla ilgili ama ben kendi duruşmalarımı takip edip en azından hangi gün kararın verildiğini biliyordum. gerekçeli kararı beklemek belki uzun zaman alabilir tamam ama en azından takip ediyor olsalardı herkese duyurup bu konu da şu gün mahkeme kararını vermiştir. sakin bir şekilde bekleyip kararın ne olduğunu öğrenelim denilebilirdi. an azından bu konuyla ilgili kararın verilmiş olduğu bildirilemez miydi?
hala kafamda soru işaretleri var.

Hukukçu olmadığım için mahkemelerin işleyiş biçimini bilemiyorum.
Mahkeme gerekçeli karar yazıldıktan sonra haber verdiği için bu gecikme.
Basın nerden öğrendi derseniz, Gezi parkı ile ilgili 2 ayrı dava var.
1. si TMMOB un açtığı dava; 1. İdare mahkemesinde görüşülmüş.
2. si Taksim dayanışma vakfının açtığı dava;6. İdare mahkemesinde görülüyor.
Taksim dayanışma Vakfı'nın açtığı dava nın yürütmeyi durdurma kararınaa Kültür Bakanlığı itiraz edince , 1. İdare mahkemesi nin sonuçlanan fakat gerekçeli kararının açıklanmadığı diğer davayı gerekçe göstererek red cevabı veriyor.
Böylelikle 1. İdare mahkemesinin kararı ortaya çıkıyor .
Ama dediğim gibi bu konuya bir hukukçu daha kesin cevap verebilir.

Ben çalıştıgım okullarda siyası görüşten veya yaşam tarzından dolayı bırbırını eleştıren öğretmenlere hep şu soruyu sorarım...

Siz özel bır dersane açtınız bu okuldan kımlerın çalışmasını istersin ....

O zaman kişi şöyle dıyor..Şu öğretmen benım le zıt dusuncede ama işini iyi yapar dersıne vaktınde gırer...Onu alırım

İşin işine para gırınce siyası görüşler bir yana bırakılır...

Ben bu ülkenın bır çok bölgesinde öğretmenlım yaptım çok şeyler öğrendım..Önyargılarım yıkıldı.....

İşinize iyi yaptığınızda adaletlı olduğunuzda hiçbir sorun yaşamıyorsunuz..Görüşünüz yaşam tarzınız ne olrsa olsun..
Bıraz zaman alıyor tabı..

bu arada hani şu tüketici, yere çöp atan görgüsüz, marka özentili nesili eleştiriyoruz ya onları kınamayın, onlar ağaç kavuğundan çıkmadı onları biz yetiştirdik. Suçu onlarda aramayın bir aynaya bakın, bakayım...

benim eşimde Türk sıra beklerken bi teyze araya kaynamaya çalışsa bile yine de gülerek ona sırasını verir sıra çok uzun olsa bile. böyle olanları bile kınamaz.aylık yada günlük biletle otobüse binerken kontrol edilmedim hiç. yolda önünde bi pis peçete bile görse hemen alır çöpe atar kırık ufacık cam şişelerini çocuklar düşer bişey olur aman diye alır atar bunu yapanlarıda kınamaz bile bunu yaparken. çöpleri de cebimizde çantamızda taşırız ta ki çöp kutusu bulana kadar.çocukraımıza etrafımızdakilere de böyle öğretiriz. herkese herşeye saygımız vardır.
yolda para falan mı bulduk sahibini bulamazsak gidip ihtiyacı olanı bulur ona veririz mesela. sürekli ihtiyacı olan evleri tespit etmişlerdir arkadaşlarıyla. oraya ev eşyası alır her yaz ve kış kıyafet götürülür ve hemen her ay erzak alınır.inanın öyle ahım şahım gelirimiz de yok eşim çalışıyo ben öğrenciyim ama Allah veriyo çok şükür.
bunlar sadece Almanya da ve ya Almanlar da yok biz de daha güzelleri de var.
yanlış anlamayın tepki vermiyorum ne güzel öyle değerlerinin olması daha iyi olsunlar inş. naçizane bende paylaşmak istedim yazınızı görünce.

Türkiye deyken bende hic bir cöpü atmazdim yola. atanlarida agir kinardim, vazgecsinler yaptiklarinin kötü ve utandirici bisey oldugunu bilsinler diye.. Keske sizin duyarliliginizdaki cogunluk genel olsa... Yoksa Türkiye de bir kac agac icin cikan patiridiyi duymayan kalmadi...Keske patiridi genele yayilsaydi....

Biraz tembel olduğumuz ortada japonyada çocukları fabrikalara götürüp ne nasıl yapılıyor tekniğini öğretiyorlar, ellerinde işlerini görecek takoz telefonlar var, ama biz illa son çıkardıklarını almalıyız, bizi de çocuklarımız da onların çakma bir takım teknoloji ürünleriyle zaman öldürmekte beyinlerimizi öldürmekteyiz :(

Son düzenleme:
vay arkadaş harbi takıldım kaldım.... Almanya'dan Türkiye'me kültür turları.
Kültür taşırlarken acaba uygun şartlarda mı getiriyorlar ? CE belgesi filan var mı ki ? Hayır neden soruyorum 31 Temmuz'da Pekin-Moskova arasını geçeceğim(ATV + Tren ile) bende götüreyim oralara. Gördüğüm fotoğraflar pek iç açıcı değil.

Allah Alman turistleri başımızdan eksik etmesin, ne olur ne olmaz kültür çıkmazı yaşamamız an meselesi.

tamam yaaaaaaaa "kültür turizmi" deniyor ben anlamıyordum buymuş "kültür turları" taşınan gelenin getirdiği ve bıraktığı duygusal(€) bir şeymiş...

Bu arada Starbucks eylemi ne alemde ? Dün oturacak yer bulamadım !

Hayır ürünlerine tükürüp öyle içecektim bu da bir nevi eylem. (buzlu chai tea latte bayılıyorum)

işte en sevdiğim söz ;

"Türk gibi başla Alman gibi bitir" ki kültürlü olasın !

çok bel altı vurdum farkındayım, herkese iyi sohbetler.....

bu arada hani şu tüketici, yere çöp atan görgüsüz, marka özentili nesili eleştiriyoruz ya onları kınamayın, onlar ağaç kavuğundan çıkmadı onları biz yetiştirdik. Suçu onlarda aramayın bir aynaya bakın, bakayım...

Okullarda kıyafet serbest bırakıldığı zaman da çocuklar arasında yarışa sebeb olacağı sebebi ile çok eleştiri almışdı.Onlarıda bz yetiştirdik değilmi:)Biz marka düşkünü olmazsak onlarda olmaz.

Evet evet o kadar gelişmiş bir ülke ki 2011'de Töhrengen'de cayır cayır insan yaktılar nasıl ki Sivas'ta masum insanları yaktıkları gibi.

Kazen Almanyadan bahsediyoruz dimi
kocaman bir ülkeden elbette kötü yanları da olucak kötü tarihleride
töhrengen de olay olması beni ilgilendirmez ki
benim sivasımda onları ilgilendirmesin zaten

ben Almanyada yasamıyorum miamore orada yasıyor
miamore hatta bir Almanla evli
ve bende her an Almanlarla muhatabım
biz olayları gördüğümüz acıdan anlatıyoruz
sen gördüğün acıdan
tekrar söylüyorum Antalya ekonomisi turizme dayalıdır
ve burda turizm de Almanlara baglıdır
istediğin Antalyalı turizmci ile konus herkes sana aynı seyleri söyleyecektir

Almanları seviyor sayıyor olmam Türkiye mi sevmiyor saymıyor olmamı gerektirmez

?ben nerde kacirdim kültür turlarini? okuyoum bulamiyorum..Benim yazimda yok! Ayrica ne kültürü ne turu?

yok yok kaçırmadınız "kalite getiriyormuş ya almanlar" kalite diyince onu kültüre bağladım ;) Getirdiği kaliteyi merak ettim aklıma kültür, toplum kuralları, görgü vs geldi bu sebeple

laf ebeliği yani veya nereden bakmak istediğinize bağlı...

sen gördüğün acıdan

Olmaz sadece Türkiye yi övebilirsin. Bakis acini daralmali ve baska ülkeleri her zaman kötülemelisin. Örnek vereyim, Almanlarin neo nazi yandaslari var. Ve gercekten cok tehlikeli kisiler. Türkleri yakaladiklarinda dövüyorlar, yada yakiyorlar. Bu da demek ki tüm almanlar cok kötü...:) ya da Türkiye de din adi altinda domuz bagiyla baglanip canli canli gömülenler vardi.. O zaman bütün Türkler kötü öyle mi??? yaww iyi seyleri örnek alalim ilerleyelim, cocuklarimiza güzel gelecek hazirlayalim. Kötülerden ders cikaralim ayni hatalara düsmeyelimm.. Olay budur!!!

yok yok kaçırmadınız "kalite getiriyormuş ya almanlar" kalite diyince onu kültüre bağladım ;) Getirdiği kaliteyi merak ettim aklıma kültür, toplum kuralları, görgü vs geldi bu sebeple

laf ebeliği yani veya nereden bakmak istediğinize bağlı...

Turizm konusunda otorite sahibisiyseniz bunlari demenizi ve dogruluunu kabul ederim.. Yani bu isin arastirmacisi yada senelerini Turizm isini vermis olmalisiniz. Yakindan gözlemlediginizi farz ederek konusuyorum...

sen gördüğün acıdan

ben Alman'ları sevmiyorum demedim ki ? Hatta farkındaysan ülke isimlerini hep büyük harfle yazdım, eklemeleri yukarıdan virgülle ayırdım sevmesem bunu yapmam. Lakin ülkemizi bu kadar kötüleyip te Alman'ları bu kadar yere göğe sığdıramamayı anlayamadım.

3-4 yıl önceki turizm krizini hatırlarsınız imdadınıza yerle turist yetişmişti. Yerli turist turizmcinin istetme lastiği değildir.

ona verdiğin 10 € olan ürünü bana 20 €'ya verme ! Benim mesajım budur. Yerli turisti küstüyorsunuz farkında değilsiniz en ufak olayda yabancı turist kaçarken sizin can simidiniz biziz.

Çekirge bir sıçrar iki sıçrar

ben Alman'ları sevmiyorum demedim ki ? Hatta farkındaysan ülke isimlerini hep büyük harfle yazdım, eklemeleri yukarıdan virgülle ayırdım sevmesem bunu yapmam. Lakin ülkemizi bu kadar kötüleyip te Alman'ları bu kadar yere göğe sığdıramamayı anlayamadım.

3-4 yıl önceki turizm krizini hatırlarsınız imdadınıza yerle turist yetişmişti. Yerli turist turizmcinin istetme lastiği değildir.

ona verdiğin 10 € olan ürünü bana 20 €'ya verme ! Benim mesajım budur. Yerli turisti küstüyorsunuz farkında değilsiniz en ufak olayda yabancı turist kaçarken sizin can simidiniz biziz.

Çekirge bir sıçrar iki sıçrar

o kadar keskin ayrim yapilmamali yerli yabanci diye. Bu bir profosyonel meslek, bir gecim kolu....Ama Yabanci turist ile yerli turist fiyatlarindaki ayrimciligin sonuna kadar arkasindayim... Böyle sacma böyle aptalca ve böyle ayrimcilik olmaz...Buradan 300 euroya ucak dahil 7 gün hersey dahil tatil var. Ama Türkiye den gitmek istersen binlerce lira.. Bu sacmaligin daniskasidir...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back