Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sayın Kazen yazdıklarınızın bır kısmına aynen ımza atıyorum...
Lutfen yazın..Farklı yaşamlar farklı hayatların farklı bakış açılarının yazılarından çok şey öğrenıyoruz..
Ben kendı adıma acaba ne yazdınız nıye merakla beklıyorum
Bence 1000 kadar yazmayın 1 deyın başlayın yazmaya...
Sızın her görüşe adaletlı olduktan sonra tabıykı kendı görüşünüzü yazmanız gerekır..
Önemlı olan her görüşteki insana site kuralları cercevesınde adaletli olmanız...
Bende oğluma bakıcı zor buldum..Temızlikçi kadından randevu alıyorum...10 gun sonraya verıyor.
Arabalardan sokaklarda gezılmıyor..
Çalıştıgım okulda öğrencılerın ellerındekı telfonları görunce şok oluyorum...
Okul adına 10 tl ısterken vermeyen paramız yok dıyen kişilerin telefonları son model..
Unıversıte mezunları 1 bın tl işi begenmıyor ben bu yuzden mı okudum
Artık devır değişti herkes unıversite mezunu..Mıllet ıkıncı unıversıtesını okuyor yuksek lısans yapıyor..
Bızler kısa yoldan az çalışarak çok para sonra mevkı makam derdındeyız...
Özel sekterde çalışrıken gecesını gunduzune katanlar kpss devlet memuru olunca bır ıkı yıl sonra sısteme ayak uyduruyorlar...
Bende mesleğimin ılk yıllarında özelleştirmeye çok karşı olanlardanım hala karşıyım ama yumuşadı fıkırlerım
Evıme net baglatmak ıcın verdıgım gunlerce mucadelelerden sonra keske ozel sektor olsaydı çok dedım...
Salla başını al maaşını, devletin malı deniz yemeyen ........ vs vs..
Bu cumlelerle cok kullanır ulkemızde...
Denetleme olay yok maalesef ulkemızde..Adam kayırma,akrabalık ilişkiler cok fazla..Bu yuzden de kurumlar zarar edıyor..
Keske devle kurumlarıda cok guzel çalışşa..Ülkemızde herkes sevdıği işi yapsa çok para kazanma derdınde olmasa..
İnsanlar akrabalık, sıyası görüş için degıl gercekten çalışkanlıgı ve hak ettıgı ıcın bır göreve gelse...
Devlet kurumlarımız hıc özelleştirilmese...
Hukumetler gelıp gecıcı ama devlet bakı..
Bu ulke hepımızın gemı batarsa hepımız batarız.Bunun farkında olmamız gerek
benim eşimde Türk sıra beklerken bi teyze araya kaynamaya çalışsa bile yine de gülerek ona sırasını verir sıra çok uzun olsa bile. böyle olanları bile kınamaz.aylık yada günlük biletle otobüse binerken kontrol edilmedim hiç. yolda önünde bi pis peçete bile görse hemen alır çöpe atar kırık ufacık cam şişelerini çocuklar düşer bişey olur aman diye alır atar bunu yapanlarıda kınamaz bile bunu yaparken. çöpleri de cebimizde çantamızda taşırız ta ki çöp kutusu bulana kadar.çocukraımıza etrafımızdakilere de böyle öğretiriz. herkese herşeye saygımız vardır.valla ne güzel özetlemissin. Ilk okul cocuklarinda bile telefon var. burada öyle bisey olsa kinarlar insani...
Benim esim Alman, ve aldigi terbiye ve insanlik duygusuna asigim ben. Siralarini beklerler bir kuyruk var ise, kimse kimsenin arkasindan is cevirmek icin ugrasmaz. cingenlik yapmaya kalkan olursa kinarlar hemen bakislariyla. Otobüse binecek olsan günlük yada aylik bile alirsin ve kontrolsüz binersin otobüse. Kimse kimsenin ekmeginde gözü yoktur. Kimse kimsenin hakkini yemez. Yolda icecek sisesi bulursan alip cöpe atarsin, gidip depozitosunu almak icin evine götürmezsin. Cünkü bana ait degil o mantigi vardir. Yere cöp atilmasin diye cocuklarini cok güzel ögretirler, cünkü herseye herkese saygilari vardir...
çok ilginç basına düşünce öğrenmişler. benim çok fazla bilgim yok tabi böyle hukuki durumlarla ilgili ama ben kendi duruşmalarımı takip edip en azından hangi gün kararın verildiğini biliyordum. gerekçeli kararı beklemek belki uzun zaman alabilir tamam ama en azından takip ediyor olsalardı herkese duyurup bu konu da şu gün mahkeme kararını vermiştir. sakin bir şekilde bekleyip kararın ne olduğunu öğrenelim denilebilirdi. an azından bu konuyla ilgili kararın verilmiş olduğu bildirilemez miydi?
hala kafamda soru işaretleri var.
benim eşimde Türk sıra beklerken bi teyze araya kaynamaya çalışsa bile yine de gülerek ona sırasını verir sıra çok uzun olsa bile. böyle olanları bile kınamaz.aylık yada günlük biletle otobüse binerken kontrol edilmedim hiç. yolda önünde bi pis peçete bile görse hemen alır çöpe atar kırık ufacık cam şişelerini çocuklar düşer bişey olur aman diye alır atar bunu yapanlarıda kınamaz bile bunu yaparken. çöpleri de cebimizde çantamızda taşırız ta ki çöp kutusu bulana kadar.çocukraımıza etrafımızdakilere de böyle öğretiriz. herkese herşeye saygımız vardır.
yolda para falan mı bulduk sahibini bulamazsak gidip ihtiyacı olanı bulur ona veririz mesela. sürekli ihtiyacı olan evleri tespit etmişlerdir arkadaşlarıyla. oraya ev eşyası alır her yaz ve kış kıyafet götürülür ve hemen her ay erzak alınır.inanın öyle ahım şahım gelirimiz de yok eşim çalışıyo ben öğrenciyim ama Allah veriyo çok şükür.
bunlar sadece Almanya da ve ya Almanlar da yok biz de daha güzelleri de var.
yanlış anlamayın tepki vermiyorum ne güzel öyle değerlerinin olması daha iyi olsunlar inş. naçizane bende paylaşmak istedim yazınızı görünce.
bu arada hani şu tüketici, yere çöp atan görgüsüz, marka özentili nesili eleştiriyoruz ya onları kınamayın, onlar ağaç kavuğundan çıkmadı onları biz yetiştirdik. Suçu onlarda aramayın bir aynaya bakın, bakayım...
Evet evet o kadar gelişmiş bir ülke ki 2011'de Töhrengen'de cayır cayır insan yaktılar nasıl ki Sivas'ta masum insanları yaktıkları gibi.
?ben nerde kacirdim kültür turlarini? okuyoum bulamiyorum..Benim yazimda yok! Ayrica ne kültürü ne turu?
Kazen Almanyadan bahsediyoruz dimi
kocaman bir ülkeden elbette kötü yanları da olucak kötü tarihleride
töhrengen de olay olması beni ilgilendirmez ki
benim sivasımda onları ilgilendirmesin zaten
ben Almanyada yasamıyorum miamore orada yasıyor
miamore hatta bir Almanla evli
ve bende her an Almanlarla muhatabım
biz olayları gördüğümüz acıdan anlatıyoruz
sen gördüğün acıdan
tekrar söylüyorum Antalya ekonomisi turizme dayalıdır
ve burda turizm de Almanlara baglıdır
istediğin Antalyalı turizmci ile konus herkes sana aynı seyleri söyleyecektir
Almanları seviyor sayıyor olmam Türkiye mi sevmiyor saymıyor olmamı gerektirmez
yok yok kaçırmadınız "kalite getiriyormuş ya almanlar" kalite diyince onu kültüre bağladım Getirdiği kaliteyi merak ettim aklıma kültür, toplum kuralları, görgü vs geldi bu sebeple
laf ebeliği yani veya nereden bakmak istediğinize bağlı...
Kazen Almanyadan bahsediyoruz dimi
kocaman bir ülkeden elbette kötü yanları da olucak kötü tarihleride
töhrengen de olay olması beni ilgilendirmez ki
benim sivasımda onları ilgilendirmesin zaten
ben Almanyada yasamıyorum miamore orada yasıyor
miamore hatta bir Almanla evli
ve bende her an Almanlarla muhatabım
biz olayları gördüğümüz acıdan anlatıyoruz
sen gördüğün acıdan
tekrar söylüyorum Antalya ekonomisi turizme dayalıdır
ve burda turizm de Almanlara baglıdır
istediğin Antalyalı turizmci ile konus herkes sana aynı seyleri söyleyecektir
Almanları seviyor sayıyor olmam Türkiye mi sevmiyor saymıyor olmamı gerektirmez
ben Alman'ları sevmiyorum demedim ki ? Hatta farkındaysan ülke isimlerini hep büyük harfle yazdım, eklemeleri yukarıdan virgülle ayırdım sevmesem bunu yapmam. Lakin ülkemizi bu kadar kötüleyip te Alman'ları bu kadar yere göğe sığdıramamayı anlayamadım.
3-4 yıl önceki turizm krizini hatırlarsınız imdadınıza yerle turist yetişmişti. Yerli turist turizmcinin istetme lastiği değildir.
ona verdiğin 10 olan ürünü bana 20 'ya verme ! Benim mesajım budur. Yerli turisti küstüyorsunuz farkında değilsiniz en ufak olayda yabancı turist kaçarken sizin can simidiniz biziz.
Çekirge bir sıçrar iki sıçrar