Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
arkadaşlar bu gezi parkıyla ilgili tüm projeler 6 haziranda mahkeme tarafından iptal edilmiş olduğu halde neden biz bu haberi bugünlerde aldık?

çok güzel soru .... hatta bayıldım benim komplo teorim devreye giriyor... Jelesec tatildeyken bak bu mesaja : )

Müge anlı bulurdu o da yaz tatiline girdi

Ekonomi olarak tek tek ülkelere bakarsak ben iyiyim diyen kimse yok gibi. ( Danimarka, Isvec,Norvec ve Belcika haric) Almanlar hergün isyan ediyorlar gazetelerde, Yuanistan tüm paramizi yedi diye..Ama ertesi gün milv´yonlarca euro gidiyor yine yardima..

Ben isin politikasinda, siyasetinde degilim. Gördügüm gözümün, Cebimdeki paranin hesabini bilirim. Alisverise gidiyorum burada etin kilosu 4 euro. koca tavuk 2 euro. Zeytinyagi aliyorum iki litrelik 4 euro. ( markaya göre degisiyor fiyatlar daha ucuzlari da var.) Icecek bir tek su pahali ama burada cesme suyu icilebiliryor rahatlikla..Benzin 1.5 euro. Ve bu fiyatlar uzun zamandir cok büyük degisime ugramiyor. Yaklasik 20 yildir Alamnya batti batiyor deniliyor....

Hamile kalmadan önce haftada 34 saat calisiyordum. 500 euro aliyordum. Arkadasim bir markette kasiyer saatine 11 euro aliyor. günde sekiz saat calisiyor. Abim ic dekarasyon yapiyor saatine 55 euro aliyor. Bir tanidik temizlik isi yapiyor saatine 9 euro aliyor. Gelin doktor ambulans da calisiyor saatine 35 euro aliyor..

Ben Türkiye de okudum ve calistim uzun zaman. Borsa da yatorim uzmaniydim, asgari ücret+pirim. Düsünün Türkiye borsa istikrarini... Ailem ile yasamasaydim gecinemezdim.

Keske benim vatanimda insanina sahip ciksa, insanina deger verse, hersey insanlar icin dese...Türkiye deki potansiyel hic bir avrupa ülkesinde yok, ama Türkiye yide ileri adim attiracak devlet yok...Atatürkten bu yana ilerleme degil toparlanamdik bile...

Burada ki Türkler. Türkiye de hersey süper saniyorlar, cünkü senede iki hafta gidiyorlar ve herkesin herseyi var. Burada anlatiyorlar bilmeden. Herkes te cep telefonu son modelll, kredi karti ile her aksam disarda yemek yiyorlar...Kiyafetleri dolaplar almiyr... AZ önce arkadasim dedi ki; " Türkiye 1000 tl alan isci kalmadi en az 1500 tl kazaniyorlar" Valla ben 1000 tl alabilen isci görmedim, asgari ücret yada daha alti caliyiyorlar...Cünkü emek para etmiyor...

Ben mükemmel görmedim bu yasima kadar zaten...Annem 1970 lerde hersey mükemeldi der hep. Cünkü az calisip cok kazaniyorlardi. Hic bir seye para ödemiyorlar cocuk bezlerine kadar devlet veriyordu. Kazandigimiz tüm parayi Türkiye de yatirim icin kullaniyorduk der.. Yani simdi cok calismak ve vergi odemek zorundasin. Cünkü o vergiler sana yol.su-elektirik olarak dönüyor...

yine en güçlü hep güçlü ABD oluyo, iki kere dünya savaşı ekonomik krizler vs vs, ekonomik olarak batmayacak tek ülkedir belki de zaten batarsa sıraya diğer güçlü ülkelerde etkilenir batmaya başlar..

yanlışsam düzeltin zaten mimarlar odası başvurmuş ve 6 haziranda karar onlara bildirilmiş. yani onlar biliyormuş ve...

emeklilik yaşını dayamışız 65'e 35 yaşında işten çıkartılan (çıkan demiyorum bakın) biri inanın eski pozisyonunda, eski maaşı ile iş bulamıyor. Özel sektörde bir mütahitleşme almış başını gidiyor. Emek 3. dünya ülkelerine göre çok pahalı ama gelişmiş dünya ülkelerine göre çok ucuz. Bu ucuzluktan dolayı teknik eleman yerine bir üniversite furyası aldı başını gidiyor.

Belki biliyorsunuzdur ben Üniversitedeyim aynı zamanda çocuklara soruyorum neden bu bölümü (Bilgisayar Mühendisliği) seçtiniz ? Cevap puanım yüksekti ! Böyle bir düşünce yapısı olmamalı. Neyi seviyorsan onu oku ama mezun olduğunda da sana iş hazır olsun.

Çoban Kazen

arkadaşlar bu gezi parkıyla ilgili tüm projeler 6 haziranda mahkeme tarafından iptal edilmiş olduğu halde neden biz bu haberi bugünlerde aldık?

Bir haber de böyle yazıyordu canım ama yine de tatmin edici değil tabi!!
Çünkü geçmiş dönemlerde mahkeme kararları sürekli plan değişiklikleri ile bertaraf ediliyordu. Mahkemeye yakın çevreler bunun nedenini, idare mahkemelerinde duşuma yapılmadığından mahkeme heyetinin gerekçeli kararı yazmasının 20 günden fazla bir zaman almasına bağlıyorlar.

İstanbul 1. İdare Mahkemesi Kararının 6 Haziran‘dan Bu Yana Bilindiği Ancak Kamuoyundan Gizlendiği İle İlgili Yazılı ve Görsel Basında Yer Alan Bir Kısım Haber ve Yorumlar İle İlgili Basın Bilgilendirmesi

Bir kısım yazılı ve görsel medyada, köşe yazarları ve televizyon programcılarının, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi tarafından 2012 senesinde açılan ve İstanbul 1. İdare Mahkemesinde görülen Taksim Yayalaştırma Projesi ile ilgili 1/1000 ve 1/5000 ölçekli planların iptali davasında, Mahkemece 6 Haziran 2013 tarihinde karar verildiği, bu kararın kamuoyuna açıklanmadığı yönünde yorumlar yapıldığı görülmektedir.

Bu durum gerçeği yansıtmamaktadır. Anılan davada Mahkemece teknik bilgisine başvurulan bilirkişilerle 08.02.2013 tarihinde keşif yapılmış ve bilirkişilerce rapor tanzim edilerek dosyaya sunulmuştur. Bu rapor taraflara tebliğ edilmiş ve itirazları olup olmadığının Mahkemeye bildirilmesi istenilmiştir. Davacı Odalarca bilirkişi raporu olumlanmış ve bir itirazın olmadığı Mahkemeye bildirilmiştir. Davalı idarelerce rapora soyut gerekçelerle itiraz edilmiş ve yeni bir rapor alınması istenilmiştir.

Mahkemece itirazlar ile ilgili değerlendirme yapıldığı sırada yani 27 Mayıs tarihinde iş makineleri Gezi Parkı‘na usulsüzce girmiş, ertesi günden başlayarak bu usulsüzlüğe karşı Gezi Parkı‘na sahip çıkanlara polis tarafından şiddet uygulanmıştır. Yine aynı tarihlerde İstanbul 6 İdare Mahkemesinde Topçu Kışlasının inşasına onay veren Koruma Yüksek Kurulu kararına karşı açılan bir başka davada davalı Kültür ve Turizm Bakanlığının savunması alınmadan yürütmeyi durdurma kararı verildiği konusunda basında haberlere yer verilmiştir.

İstanbul 1 İdare Mahkemesinde görülen plan davasında, Mahkemeye sunulan bilirkişi raporu doğrultusunda derhal iptal kararı verilmesinin toplumsal adalet ve barış ortamının tesis edilmesi için önemli olduğuna vurgu yapılarak davacı odalarca Mahkemeye defalarca dilekçe verilmiş ve kararın bir an önce verilmesi istenilmiştir.

Verilen dilekçeler üzerine Mahkemece 6 Haziran‘da bir görüşme yapılmış, ancak bu görüşme sonucunda ne karar verildiği taraflara açıklanmamıştır. Akabinde 03.06.2013 tarihinde İstanbul 6 İdare Mahkemesinde Topçu Kışlasının inşasına onay veren Koruma Yüksek Kurulu kararına karşı açılan ve davalı Bakanlığın savunması alınmadan yürütmenin durdurulması kararı verilen diğer davada, Kültür ve Turizm Bakanlığının yürütmeyi durdurma kararına karşı itirazı reddedilmiş ve ret gerekçesinde İstanbul 1. İdare Mahkemesinde görülen Taksim Yayalaştırma Projesi ile ilgili 1/1000 ve 1/5000 ölçekli planların iptali davasında verilen davadaki karara atıf yapılmıştır. Bu haberin basına düşmesi ile İstanbul 1. İdare Mahkemesince karar verildiği anlaşılmış ve gerekçeli karara ulaşmak için derhal Mahkemeye gidilmiştir. Mahkemece gerekçeli kararın gün içinde imzadan çıkarak ulusal yargı ağı projesinde yayınlanacağı ve taraflara tebliğe çıkarılacağı belirtilmiştir. Açıklandığı şekilde öğle saatlerine doğru karar yayınlanmış ve UYAP‘tan iptal kararı gerekçelerine ulaşılmış ve aynı gün saat 19.00‘da davacı odalar tarafından basın açıklaması için kamuoyuna çağrı yapılmıştır.

Usul hukuku gereği Mahkemelerin, önlerine gelen uyuşmazlıklar ile ilgili karar verdikten yaklaşık 1 ay içinde kararın gerekçelerini yazdıkları görülmekte ve bu kararın gerekçesinin altına kararın verildiği tarihi not düştükleri tüm hukukçularca bilinen bir gerçektir. Dolayısıyla Mahkemenin 6 Haziran‘da karar verdiği ve bu kararın gerekçesinin bilinmesine rağmen kamuoyuna açıklanmadığı, bugün bazı yazılı basın organlarında haber içeriğinde de verildiği üzere davalı Belediye ve Bakanlığın temyiz için 2 gün süresi kaldığı gibi açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır Karar, gerekçesinin öğrenildiği gün basın açıklaması ile kamuoyuna duyurulmuştur.

Bu aşamadan sonra karar davacı Odalarla davalı idarelere ayrı ayrı tebliğ edilecek ve tebliğden itibaren 30 gün içinde Danıştay‘a temyiz için başvurulabilecektir.

Mahkeme kararları gerekçeleri ile bir bütün olup, karar gerekçesi yazılıp mahkeme üyeleri tarafından imzalanmadan açıklanamayacağı bilinmesine rağmen yapılan bu haberlerdeki açıklamalar kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Söz konusu haberlerde bu süreçte herkesi üzen ölüm ve yaralanmaların sorumluları bilinmekte ve ortada iken, sağduyu ve sorumluluk duygusuyla hareket eden biz meslek kuruluşlarını bu haberlerle sorumlu gösterme gayreti kasti ve kötü niyetlidir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi

Almanlarda ki akıl disiplin azim ve çalışkanlık biz de yokta ondan canım
Sidede işyerlerimiz var ve turizmden ekmek yiyoruz
Almanlar takdir edilesi bir millet bence ve burda yasayan herkesin fikri de o Almanlar dünyanın en üstün ırkı
burda otelciler Alman gelsin ister,magaza sahipleri Alman ister küçük esnaf Alman ister herkes Alman turistin yolunu gözler
sadece Almanların zenginliğinden değil, Alman kalite getirir gittiği yere

Gecen kardeşime doğum günü hediyesi telefon alıcam, ya bekle ıphone 6 cıkıcak diyenler oldu
biz böyle komiğiz malesef daha gelmeyen ıphone 6nın ıphone5s in yolunu gözler plan program yaparız ona
ayda 750tl alanında cebinde ıphone olur ayda 50000kazanında cebinde ıphone olur
bizde telefon markası şandır şereftir
kötü telefonla gezmek utanılası bir durumdur
hepimiz birer bilişim android uzmanı olduğumuz için prestijimizi böyle koruruz

burda işyerinde 350tl ve ssksız işçi calıstıran vicdansızları da cok bilirim
ama turizmi tenzih ederim burda maaslar son derece dolgundur

Ben Ingiltere icin konusuyorum. Eskiden is ilanlarinda en iyi universitelerden birinden mezun olma kosulu yoktu, simdi en iyi 10 universiteden mezun olma kosulu var. Arti yeni mezun olmus genclerde bile 1-2 sene is tecrubesi araniyor.

Genclerin isi simdi daha zor. Hem bilinen iyi bir universite de okumak zorundalar, hem mezuniyet sonrasi is acisindan zorlanmayacaklari bir alan bulmak zorundalar, hem de ayni zamanda is deneyimi kazanmak zorundalar. Butun bunlari yaptiktan sonra bile sozlu ve yazili mulakati gecmek zorundasin. Gecemezsen otur sifir.

Zaten cok yuksek bir miktar maas almiyorsan kesilen vergilerle birlikte ancak karnini doyuracak ve arabanin sigortasini odeyecek kadar para kaliyor. Ev almak hayal gibi birsey. Ancak moorgate ile birlikte stabil faiz veren bir bankayla anlasirsan , ve maas kosullarin ve dis ekonomik kosullar degisipte faizler tavan yapmazsa odeyebilirsin.

Sanirim bahsettigin teknik okullar acisindan burasi cok sansli. Onlisans turu bitirdigin kurs sonrasi tekniker olabildigin bir suru college var. Ogrenciler daha cok istedikleri bolumu okuyorlar lakin onlarinda is bulma imkani cok kisitli artik.

Emege gelince daha Polonya'dan , Bulgaristan'dan, Romanya'dan ucuz iscilik saglanip arada bu iscilerin calistigi kuruluslar baya bir para kiriyor.

Gorunen adalet ve gorunmeyen adalet. Sozde Avrupa haklari, yasanir bir yer mi iste orasi tartisilir. ?

Son düzenleme:
Yineliyorum Almanya'yı çok kötü günler bekliyor !

İşsizlik maaşı almak eskisi kadar kolay değil mutlaka bir iş bulunuyor size 1.500 € civarı maaşı 3 ay alıyorsunuz 3 ay içinde size bir iş buluyorlar. Buldukları işte maaş ise tam bir muamma ama işsizlik maaşına geri dönemeyeceğiniz için ya kabul ediyorsunuz ya da iş bulmak için çabalayacaksınız. Elinizde meslek yoksa zaten durumunuz içler acısı. Geçti eski Almanya günleri. Almanya ekonomisi çok iyide ondan mı Mercedes vb firmalar tüm yan sanayini veya ana üretimini Çin'e taşıdı ?

Yukarıdakileri bilerek yazıyorum zira arkadaş ülkemi kötülemek için elinden geleni yap ama başka ülkelere laf söyletme !

Yok ya bu mu vatan sevgisi ? Vatanını sevmek başka bir şey devleti sevmek başka bir şey hükümeti sevmemek başka bir şey... İdealler üzerine bu ülkeyi yıpratmamak lazım.

Bu davranışı da çocukluğumda ki bir anıma benzetirim "arkadaşımın babası kendi oğlu dışında diğer çocuklara süper davranıyor kendi oğlunu sürekli bir azarlama durumu" bana da hep tuhaf gelirdi. Yahu onun babası esas ona yakın olması lazım. Lakin seviyoruz başkalarına böyle pof pofa...

valla ne güzel özetlemissin. Ilk okul cocuklarinda bile telefon var. burada öyle bisey olsa kinarlar insani...
Benim esim Alman, ve aldigi terbiye ve insanlik duygusuna asigim ben. Siralarini beklerler bir kuyruk var ise, kimse kimsenin arkasindan is cevirmek icin ugrasmaz. cingenlik yapmaya kalkan olursa kinarlar hemen bakislariyla. Otobüse binecek olsan günlük yada aylik bile alirsin ve kontrolsüz binersin otobüse. Kimse kimsenin ekmeginde gözü yoktur. Kimse kimsenin hakkini yemez. Yolda icecek sisesi bulursan alip cöpe atarsin, gidip depozitosunu almak icin evine götürmezsin. Cünkü bana ait degil o mantigi vardir. Yere cöp atilmasin diye cocuklarini cok güzel ögretirler, cünkü herseye herkese saygilari vardir...

çok ilginç basına düşünce öğrenmişler. benim çok fazla bilgim yok tabi böyle hukuki durumlarla ilgili ama ben kendi duruşmalarımı takip edip en azından hangi gün kararın verildiğini biliyordum. gerekçeli kararı beklemek belki uzun zaman alabilir tamam ama en azından takip ediyor olsalardı herkese duyurup bu konu da şu gün mahkeme kararını vermiştir. sakin bir şekilde bekleyip kararın ne olduğunu öğrenelim denilebilirdi. an azından bu konuyla ilgili kararın verilmiş olduğu bildirilemez miydi?
hala kafamda soru işaretleri var.

Vay anasına Almanya'nın alt tabakası Türkiye'ye kültür taşıyor....

Asla sınıflandırma yapmıyorum ama Almanya'nın iyi gelire sahip kitlesi Türkler de dahil asla Türkiye'ye gelmiyor.

Siz yerli turisti küstürün bize 400 €'ya oda satın onlara 100 € devam edin doğru yoldasınız. Lakin bir gün bu söylediklerimi içiniz acıyarak hatırlamazsınız umarım.

Hitler Facts

kimse ülkesini kötülemiyor, neden kötülesin...Hükümetler belirler ülkenin gidis hattini, hükümetleride halk...

Benim insanim her insandan daha cefakardir, benim insanim bana kalsa dünyanin en yiyi yönetimini , imkanlarini hak eder. Mongol oldugu icin annesi tarafindan ahira baglanan o cocugu kimler unuttu?? O cocuk hak etmiyor mu normal bir yasami, insanca bir yasami??? Buarad engelli bir kimsen varsa, kontrole gelnir eve, bakabiliyor musun diye...Her ay tedaviye kontrole götürmen lazim...Yani cani ailelere papuc birakmiyorlar...Bunu kendiliginden icine dogarak yapmiyor kurumlar, hükümetin belirledigi bir kural!!!

bu sadece insaniyetten kisacik bir örnek...Cefakar halkim hak etmiyor mu???

ama diger taraftan Almanlar da aile sevgisi yada yakinlik araamyin. Ayni mahalledeki annesini aylarca görmeyebilir, yada annesi vefat ederse bir iki gün icinde hic bir sey olmamis gibi yasamaya devam edebilir...buda ayri bir konu

Son düzenleme:

Sayın Kazen yazdıklarınızın bır kısmına aynen ımza atıyorum...

Lutfen yazın..Farklı yaşamlar farklı hayatların farklı bakış açılarının yazılarından çok şey öğrenıyoruz..

Ben kendı adıma acaba ne yazdınız nıye merakla beklıyorum

Bence 1000 kadar yazmayın 1 deyın başlayın yazmaya...

Sızın her görüşe adaletlı olduktan sonra tabıykı kendı görüşünüzü yazmanız gerekır..

Önemlı olan her görüşteki insana site kuralları cercevesınde adaletli olmanız...

Bende oğluma bakıcı zor buldum..Temızlikçi kadından randevu alıyorum...10 gun sonraya verıyor.

Arabalardan sokaklarda gezılmıyor..

Çalıştıgım okulda öğrencılerın ellerındekı telfonları görunce şok oluyorum...

Okul adına 10 tl ısterken vermeyen paramız yok dıyen kişilerin telefonları son model..

Unıversıte mezunları 1 bın tl işi begenmıyor ben bu yuzden mı okudum

Artık devır değişti herkes unıversite mezunu..Mıllet ıkıncı unıversıtesını okuyor yuksek lısans yapıyor..

Bızler kısa yoldan az çalışarak çok para sonra mevkı makam derdındeyız...

Özel sekterde çalışrıken gecesını gunduzune katanlar kpss devlet memuru olunca bır ıkı yıl sonra sısteme ayak uyduruyorlar...

Bende mesleğimin ılk yıllarında özelleştirmeye çok karşı olanlardanım hala karşıyım ama yumuşadı fıkırlerım

Evıme net baglatmak ıcın verdıgım gunlerce mucadelelerden sonra keske ozel sektor olsaydı çok dedım...

Salla başını al maaşını, devletin malı deniz yemeyen ........ vs vs..

Bu cumlelerle cok kullanır ulkemızde...

Denetleme olay yok maalesef ulkemızde..Adam kayırma,akrabalık ilişkiler cok fazla..Bu yuzden de kurumlar zarar edıyor..

Keske devle kurumlarıda cok guzel çalışşa..Ülkemızde herkes sevdıği işi yapsa çok para kazanma derdınde olmasa..

İnsanlar akrabalık, sıyası görüş için degıl gercekten çalışkanlıgı ve hak ettıgı ıcın bır göreve gelse...

Devlet kurumlarımız hıc özelleştirilmese...

Hukumetler gelıp gecıcı ama devlet bakı..

Bu ulke hepımızın gemı batarsa hepımız batarız.Bunun farkında olmamız gerek

Evet evet o kadar gelişmiş bir ülke ki 2011'de Töhrengen'de cayır cayır insan yaktılar nasıl ki Sivas'ta masum insanları yaktıkları gibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…