Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Turist kadın ne bilsin her yeri Almanya gibi sanıyor, bizim bir enişte var, yılın 6 ayı Türkiye'ye gelir, çok genç yaşta Almanya'ya gittiği için oranın yaşam tarzını kanun ve uygulamalarını benimsemiş, burada olanlara şaşırıyor, ne zaman gelse sahilde çöpleri görünce söylenir, alır düdüğünü fırt fırt çalar, sanar ki o düdük çalıp kızdı diye çöp atanlar kendine gelip çöpleri toplayacak
Sürekli polisi arıyormuş çöp atanlara ceza yazsınlar diye, gülsem mi ağlasam mı
Enişte dedik burası Almanya değil ama yok olmaz diyor kabullenemiyor, bizde evcil hayvanını gezdirirken ağaç dibine tuvaletini yapınca ohh paşa oğlum tuvaletini yaptı diye keyiflenir evi pisletmediği için seviniriz oysa Avrupa'da köpeğinin tuvaletini temizlemek zorundasın, birşey değil gelen turistlere de kötü örnek oluyoruz, burada ev alıp yerleşen yabancılar var, korkarım onlarda umursamaz olacak yakında

Bizim ülkemiz de neler yapılıyor engelliler için bir bakalım...
Şafak Pavey ; meclis kürsüsünde, engellilerin sorunlarını anlattı. - YouTube
Hayranım bu kadına:)

Son düzenleme:

Beylikduzunde evcil hayvanlar icin diski cop kutusu var. Herkes hayvanini diski torbasi ile gezdiriyor.
Almanlar sokak temizliginden once bireysel temizligine onem verse keske. Yegenim bin defa bitlendi, bireysel temizligine hic onem vermiyorlar ve kokuyorlar.
Rusyadada cevre duzenlemesi iyidir ama hastaneler les gibi.

Cocuk parasi sanirim 150 euro aylik. Eger eslerden biri calismiyorsa krea parsinin yarisini devlet ödüyor. Dogum icin 500 euro veriyor, cocuk odasi alamiyorsan 1000 euro mobilya yardimi yapiyor.
Calismiyorsan son aldigin maasi devlet 6 ay veriyor. Eskiden iki yildi. Bu arada sana is buluyor, yine cocuklarina bakiyor. Eger rahatsizsan malülen emekli oluyorsun.
Dul isen devlet her tür sana bakiyor. Benim amcamin kizi 20 yildir dul, calismadan her sene 6 hafta iki cocuguyla birlikte bes yildizli tatil yapar Türkiyede.
Simdilik bu kadar yazayim:))

ay burda 100tl süt parası veriliyo doğum için dalga geçer gibi
herkese günaydın bu arada:))

tabiii engelleiler tam gereken önemi aliyorlar burada. Özel okullari bakim evleri var. Disariya ciktiginda insalarin mongol cocuklarindan utanmadan, cocuklarina gereken sevgi ve sefkati gösterdiklerini görebilirsin. Hic ayrim yapmadan giydirirler, lokantalarda yemek yediriler, parklarda hava almasi icin disari cikaririlar..Okul sonunda calisma yetisi belesi varsa isi hemen hazir..Insana verilen deger yüzünden hep bizden on adim ilerdeler...Verilen degerin hakkin veren calisanlari vardir, kahve molalarini uzatmazlar, konusmak sohbet etmek icin islerini aksatmazlar. Ve tüm bunlari görev bilinci ile yaparlar.Mecburiyetten degil, yani baslarinda eli sopali birileri beklemiyor..

en cok hosuma gidenlerden birisi, cocugun kreste oyun ile gecirmiyor gününü, inanilmaz bir entellektüel alt yapi olusturmaya calisiyorlar. Okula basladiginda ise o birikime katkida bulunabilmek icin elleinden geleni yapiyorlar. Sosyal aktiviteleri o kadar cok cesitli ki, kendinden memnun bir insan yetismesinde önemli bir rol uyguluyor..

ahhh ahhh sorma, ben 2003 de geldim almanya ya uni icin.. ama kalmadim bana göre degilll dedim döndüm. ama iste kismetten öte bisi olmaz, evlendim kaldim. Sigara izmaritini sokaga attigimda esim arkamdan geri döner ve kinayan gözler ile bana bakar ve izmariti yeni actigi kagit mendille alir ve cebine koyar. Bir cöp bulunca atmk icin...Kendimi igrenc hissederim:)))

köyden sehre giderken bazi virajlar cok keskin, ve 30 ile sürülmesi lazim. Ben Allah ne verdiyse dönerim, esim hemen 30 a düser levha bitti yazincaya kadar da öyle gider:))

Lokantalarda garson lara bahsis vermek tam bir dayanisma örnegi..

Miamore, birde evde ikinci calisanin maasindaki kesintileri yazabilirmisin?
O yardimlar hangi vergilerle odeniyor mesela?

Miamore, birde evde ikinci calisanin maasindaki kesintileri yazabilirmisin?
O yardimlar hangi vergilerle odeniyor mesela?

Ben calismiyorum su an. Kesintileri tam bilmiyorum ama vergi veren her insan bunun karsiligini aliyor. Yani verilen veriglerin agirligi bile göze görünmemeli, cünkü verdigin vergiler sana geri dönüyor.. Mesela güneydekiler cok dertlidir bu konuda. Abimin kayinpederi rahmetli, bana izin versinler bütün senelik izinlerimi Bewrlin duvarini geri örmek icin kullanirim derdi:)))

Calisanlara pek yardim yok malesef. Ayni zamanda ikinci calisanin maasinin buyuk bir bolumu vergiye gider.
Almanya tamamen vergi hirsizi bir devletidir. Calisanin maasindan somurup calismayan yiyiyor.
Evinizde her televizyon basina vergi verdiginizi biliyormusunuz mesela?
Bir cafe isleteceksiniz ve caldiginiz muzik icin vergi vermelisiniz.
Biraz arastirirsaniz nasil bir vergi rejimi oldugunu gordugunuzde sasiracaksiniz.
Ablam 21 senedir almanyada yasiyor. Malesef uzaktan davulun sesi herkese hos geliyor.

2012 gelir vergisi oranları:
Almanya Yıllık Kazanç
8004 Euro ya kadar %0
8005 Euro’dan 52.881 Euro’ya kadar %14
52.881 Euro’dan 250.730 Euro’ya kadar %42
52.881 Euro’dan 250.730 Euro’ya kadar %45
Mükelleflerin medeni durumundan kaynaklanan farklılıklar dikkate alınarak bekar mükellefler için 8.004 Euro ve evli mükellefler için 16.008 Euro’luk gelir % 0 oranıyla vergi dışı bırakılmıştır.

Türkiye de gelir vergisi oranları
10.000 TL’ye kadar %15
25.000 TL’nin 10.000 TL’si için 1.500 TL, fazlası % 20
58.000 TL’nin 25.000 TL’si için 4.500 TL (ücret gelirlerinde 88.000 TL’nin %27
25.000 TL’si için 4.500 TL), fazlası
58.000 TL’den fazlasının 58.000 TL’si için 13.410 TL (ücret gelirlerinde
88.000 TL’den fazlasının 88.000 TL’si için 21.510 TL), fazlası %35

Son düzenleme:

Aysegul bu oranlara sadece guluyorum. Ben yasadigimi verdigim vergileri iyi biliyorum.
Ayrica almanlar ile alman vatandasi olsa dahi yabancilarin vergi oranlarinin arasinda ciddi farkliliklar var. Bunuda bir arastiralim isterseniz.

Son düzenleme:
Aysegul bu oranlara sadece guluyorum. Ben yasadigimi verdigim vergileri iyi biliyorum.
Ayrica almanlar ile alman vatandasi olsada yabancilarin vergi oranlarinda arasinda ciddi farkliliklar var. Bunuda bir arastiralim isterseniz.

Vergi sistemimizde geçen oranlar bunlardır kendim uydurmadım yani ek kesintiler olabilir yada asgari geçim indirimi uygulanıyor bizde ama Almanya'nın vergi sistemi bize göre daha adildir en azından belli gelirin altındaki kişiler vergiden muaf tutulmaktadırlar. Yabancıların da tam mükellef yada yarı mükellef olmalarına göre vergi oranları değişir.

Son düzenleme:

davul olayi öyledir hep:))) Vergi her devletin gecim kaynagidir. Olay verdigin vergi sana yol-su-okul olarak dönüyor mu ona bakacaksin. Benzin 1.50 euro. Etin kilosu 4 euro. bunlar hayatsal örnekler..Vergi veriyorsun ama karsiligini da aliyorsun.

Burada yasana Türkler eskiden bedavadan yasiyorlardi. Biz 1968 de geldik. Simdi eskisi gibi bedava hayat yok, calismak zorundasin. Halam yilin 3 ayi calisir sadece ve iki cocuk büyüttü ve her sene tatil yapti alti hafta. Araba aldi kizlarina, 2010 model 4000 euro....Simdi artik bedava hayat yok ve Türkler kan agliyorlar sorma burada:)))

Okulun hademesinin Samsunda 4 tane dairesi var. Ve bu kadin sadece 4 gün calisiyor...

evet bende onu anlatmaya calisiyorumm. Burada calisma yok , vergi yok hergün vur patlasin cal oynasin demiyorum. Ama düsünsene Türkiye yi. Ödedigimiz vergilerin karsiligi nerde. Her sene bisey cikaririlar, ehliyet degistirme gibi, okul harclari gibi. aklima hepsi gelmiyor simdi. Benzin e ödenen servet ile ev alinirdi...

Asgari ucret alanlara maas kesintisi uygulanmaz ama tek kisi calisiyorsa.
Diger tum vergileri oderler. Onlardan muaf tutulmazlar.
Turkiye de maas kesintileri uygulaniyor mu? Sadece devletten bahsetmiyorum ozelde dahil bu isin icine.
Almaya nin bu vergi sistemi biktirip yabancilarin gitmesini saglamak icin yapiliyor. Eger iki kisi calisirsa kesintileriniz olacak ve gecim sikintisi yasayacaksiniz bu yuzden calismamayi tercih edersiniz. Bu sefer devlet ne derse onu yapmak mecburiyetindesiniz. Istediginiz zaman seyehate gidemezsiniz gelirinizden keserler.
Gel dediginde gelmek git dediginde gitmek zorundasiniz. Size is bulurlar genelde temizlik isidir enaz 3-6 ay arasi calismak zorundasiniz. Kendiniz baska bir ise girerseniz yine cebinizden kesilecek. Bulduklari 3 ise gitmezseniz yardiminizdan duserler. Haybeen kimse kimseye para vermiyor.
Evde oturup sadece para harcayanlar belkide bilmezler bu yontemleri.

Gezi Parkı nöbeti için kurulan çadırları polis zoruyla kaldıran AKP hükümeti Gezi Parkı’na iftar çadırı kurmaya hazırlanıyor.

AKP’nin polis şiddetiyle halka kapattığı Gezi Parkı iftar çadırıyla açılacak.

Mahkeme kararına rağmen keyfi bir şekilde halka kapatılan Taksim Gezi Parkı Ramazan ayıyla birlikte açılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Gezi Parkı'nda iftar hazırlıklarına başladığı öğrenildi.

Gerçek Gündem'in edindiği bilgiye göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi parka büyük bir iftar çadırı kuracak ve iftar yemeği verecek. Böylece Ramazan ayının başlangıcı olan 9 Temmuz Salı günü Gezi Parkı halka açılmış olacak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…