Evet canım belki de asıl amaç bizim gibi "ne oluyor orada?ne yapıyorsunuz siz?" diye sorgulayanları kaçırmaktı.Kaçmak yok yola devamVatanı terketmek yok
En doğru kararı vermişsin rozcum
Ben de izliyorum sıkça yabancı programları.Özellikle sağlık,kadınlar,çocuklar ve hayvanlarla ilgili uygulamaları gördükçe çok şaşırıyordum ilk başlarda.Sonra alıştım tuhaflığın onlarda değil bizde olduğunu anladım.bu arada ne geldi aklıma.Bizim eskiden ördeğimiz vardı bi tane yazlıkta besliyorduk.Denize filan da götürürdük o da yüzerdi bizimle.Bi gün yine denizdeyken yine Alman turist bi kadın gördü bizi öyle ördekle.Başladı çemkirmeye işkence ediyorsunuz bu hayvana tuzlu suya sokarak zarar veriyorsunuz filan diye Biz şaşırdık kaldık tabi na böyle
Bizim Alman bir tanıdığımızın torunu vardı zihinsel engelli.En son 15-16 yaşlarında görmüştüm çocuğu çat pat okuma yazma biliyordu.Uysal sakin bir çocuktu ama kendi işini kendi göremiyordu tabi 5-6 yaşlarında çocuk gibiydi zekası.Özel eğitim görüyordu şimdi 25 yaşında ve yaklaşık 5-6 yıldır çalışıyor bir yerlerde.Bizde sapasağlam üniversite mezunu insanlar işsizlikten kırılırken orada o çocuğu hayata kazandırmak için her imkanı sağlıyorlar.İnsan yerine konmadığımı hissediyorum bunları gördükçe
Turist kadın ne bilsin her yeri Almanya gibi sanıyor, bizim bir enişte var, yılın 6 ayı Türkiye'ye gelir, çok genç yaşta Almanya'ya gittiği için oranın yaşam tarzını kanun ve uygulamalarını benimsemiş, burada olanlara şaşırıyor, ne zaman gelse sahilde çöpleri görünce söylenir, alır düdüğünü fırt fırt çalar, sanar ki o düdük çalıp kızdı diye çöp atanlar kendine gelip çöpleri toplayacak
Sürekli polisi arıyormuş çöp atanlara ceza yazsınlar diye, gülsem mi ağlasam mı
Enişte dedik burası Almanya değil ama yok olmaz diyor kabullenemiyor, bizde evcil hayvanını gezdirirken ağaç dibine tuvaletini yapınca ohh paşa oğlum tuvaletini yaptı diye keyiflenir evi pisletmediği için seviniriz oysa Avrupa'da köpeğinin tuvaletini temizlemek zorundasın, birşey değil gelen turistlere de kötü örnek oluyoruz, burada ev alıp yerleşen yabancılar var, korkarım onlarda umursamaz olacak yakında
Yok yok senin bu gece bana kastın var, illa pencereden atlamamı istiyorsun, teşvik ediyorsun resmen
Sizde çocuk parası var, birde çalışmıyorsan maaş bağlanıyor, bizde de var işsizlik maaşı ama Almanya'daki uygulama daha farklı, Alman hükümeti işsizsen sana iş başvurusu yapacağın yerler buluyormuş, tam detaylar aklımda kalmadı, eşimin hala oğlu anlatıyordu, orada insana verilen değer gerçekten takdirlik, dul bir kadınsan ve çalışmıyorsan devlet maaş veriyor ev kiran ödeniyormuş, dur atlamaya gidiyorum
ay burda 100tl süt parası veriliyo doğum için dalga geçer gibiCocuk parasi sanirim 150 euro aylik. Eger eslerden biri calismiyorsa krea parsinin yarisini devlet ödüyor. Dogum icin 500 euro veriyor, cocuk odasi alamiyorsan 1000 euro mobilya yardimi yapiyor.
Calismiyorsan son aldigin maasi devlet 6 ay veriyor. Eskiden iki yildi. Bu arada sana is buluyor, yine cocuklarina bakiyor. Eger rahatsizsan malülen emekli oluyorsun.
Dul isen devlet her tür sana bakiyor. Benim amcamin kizi 20 yildir dul, calismadan her sene 6 hafta iki cocuguyla birlikte bes yildizli tatil yapar Türkiyede.
Simdilik bu kadar yazayim:))
Bizim Alman bir tanıdığımızın torunu vardı zihinsel engelli.En son 15-16 yaşlarında görmüştüm çocuğu çat pat okuma yazma biliyordu.Uysal sakin bir çocuktu ama kendi işini kendi göremiyordu tabi 5-6 yaşlarında çocuk gibiydi zekası.Özel eğitim görüyordu şimdi 25 yaşında ve yaklaşık 5-6 yıldır çalışıyor bir yerlerde.Bizde sapasağlam üniversite mezunu insanlar işsizlikten kırılırken orada o çocuğu hayata kazandırmak için her imkanı sağlıyorlar.İnsan yerine konmadığımı hissediyorum bunları gördükçe
Turist kadın ne bilsin her yeri Almanya gibi sanıyor, bizim bir enişte var, yılın 6 ayı Türkiye'ye gelir, çok genç yaşta Almanya'ya gittiği için oranın yaşam tarzını kanun ve uygulamalarını benimsemiş, burada olanlara şaşırıyor, ne zaman gelse sahilde çöpleri görünce söylenir, alır düdüğünü fırt fırt çalar, sanar ki o düdük çalıp kızdı diye çöp atanlar kendine gelip çöpleri toplayacak
Sürekli polisi arıyormuş çöp atanlara ceza yazsınlar diye, gülsem mi ağlasam mı
Enişte dedik burası Almanya değil ama yok olmaz diyor kabullenemiyor, bizde evcil hayvanını gezdirirken ağaç dibine tuvaletini yapınca ohh paşa oğlum tuvaletini yaptı diye keyiflenir evi pisletmediği için seviniriz oysa Avrupa'da köpeğinin tuvaletini temizlemek zorundasın, birşey değil gelen turistlere de kötü örnek oluyoruz, burada ev alıp yerleşen yabancılar var, korkarım onlarda umursamaz olacak yakında
Bizim ülkemiz de neler yapılıyor engelliler için bir bakalım...
Şafak Pavey ; meclis kürsüsünde, engellilerin sorunlarını anlattı. - YouTube
Hayranım bu kadına:)
ay burda 100tl süt parası veriliyo doğum için dalga geçer gibi
herkese günaydın bu arada:))
Cocuk parasi sanirim 150 euro aylik. Eger eslerden biri calismiyorsa krea parsinin yarisini devlet ödüyor. Dogum icin 500 euro veriyor, cocuk odasi alamiyorsan 1000 euro mobilya yardimi yapiyor.
Calismiyorsan son aldigin maasi devlet 6 ay veriyor. Eskiden iki yildi. Bu arada sana is buluyor, yine cocuklarina bakiyor. Eger rahatsizsan malülen emekli oluyorsun.
Dul isen devlet her tür sana bakiyor. Benim amcamin kizi 20 yildir dul, calismadan her sene 6 hafta iki cocuguyla birlikte bes yildizli tatil yapar Türkiyede.
Simdilik bu kadar yazayim:))
Miamore, birde evde ikinci calisanin maasindaki kesintileri yazabilirmisin?
O yardimlar hangi vergilerle odeniyor mesela?
Ben calismiyorum su an. Kesintileri tam bilmiyorum ama vergi veren her insan bunun karsiligini aliyor. Yani verilen veriglerin agirligi bile göze görünmemeli, cünkü verdigin vergiler sana geri dönüyor.. Mesela güneydekiler cok dertlidir bu konuda. Abimin kayinpederi rahmetli, bana izin versinler bütün senelik izinlerimi Bewrlin duvarini geri örmek icin kullanirim derdi:)))
2012 gelir vergisi oranları:
Almanya Yıllık Kazanç
8004 Euro ya kadar %0
8005 Euro’dan 52.881 Euro’ya kadar %14
52.881 Euro’dan 250.730 Euro’ya kadar %42
52.881 Euro’dan 250.730 Euro’ya kadar %45
Türkiye de gelir vergisi oranları
10.000 TL’ye kadar %15
25.000 TL’nin 10.000 TL’si için 1.500 TL, fazlası % 20
58.000 TL’nin 25.000 TL’si için 4.500 TL (ücret gelirlerinde 88.000 TL’nin %27
25.000 TL’si için 4.500 TL), fazlası
58.000 TL’den fazlasının 58.000 TL’si için 13.410 TL (ücret gelirlerinde
88.000 TL’den fazlasının 88.000 TL’si için 21.510 TL), fazlası %35
Aysegul bu oranlara sadece guluyorum. Ben yasadigimi verdigim vergileri iyi biliyorum.
Ayrica almanlar ile alman vatandasi olsada yabancilarin vergi oranlarinda arasinda ciddi farkliliklar var. Bunuda bir arastiralim isterseniz.
Calisanlara pek yardim yok malesef. Ayni zamanda ikinci calisanin maasinin buyuk bir bolumu vergiye gider.
Almanya tamamen vergi hirsizi bir devletidir. Calisanin maasindan somurup calismayan yiyiyor.
Evinizde her televizyon basina vergi verdiginizi biliyormusunuz mesela?
Bir cafe isleteceksiniz ve caldiginiz muzik icin vergi vermelisiniz.
Biraz arastirirsaniz nasil bir vergi rejimi oldugunu gordugunuzde sasiracaksiniz.
Ablam 21 senedir almanyada yasiyor. Malesef uzaktan davulun sesi herkese hos geliyor.
Vergi sistemimizde geçen oranlar bunlardır kendim uydurmadım yani ek kesintiler olabilir yada asgari geçim indirimi uygulanıyor bizde ama Almanya'nın vergi sistemi bize göre daha adildir en azından belli gelirin altındaki kişiler vergiden muaf tutulmaktadırlar. Yabancıların da tam mükellef yada yarı mükellef olmalarına göre vergi oranları değişir.
Vergi sistemimizde geçen oranlar bunlardır kendim uydurmadım yani ek kesintiler olabilir yada asgari geçim indirimi uygulanıyor bizde ama Almanya'nın vergi sistemi bize göre daha adildir en azından belli gelirin altındaki kişiler vergiden muaf tutulmaktadırlar. Yabancıların da tam mükellef yada yarı mükellef olmalarına göre vergi oranları değişir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?