Yazdıklarına harfiyen katılıyorum. Benim başıma çok geldi, kadın geldi kocasının hesabını bana sordu resmen, yoldan geçen bir vatandaşım yani hıncını benden çıkardı. Ama benim umrumda mı hayır. O onun terbiyesizliği. Bakış açısı. Şimdi bana böyle davranıldı diye ben kendimi ezik hissedip, bütün kapalı bayanlara nefretle mi bakayım? Nedir bu konunun başından beri ben kapalıyım bana zamanında böyle davranıldı, oh olsun tavrı? Giyim herkesin kendi tercihi. Kimse kimseyi zorla kapatmıyor (kendi ailelerindeki baskı haricinde). Ya da açmıyor. Ben kalkıp kapalı bir bayana açıl demedim, diyeni de görmedim açıkçası. Bana laf attı, yok kötü kötü baktı, yok yer vermedi diye içimde kin ve nefret büyütemem açıkcası toplumun geneline. Geçen adamın biri o kolların cehennemde yanacak dedi. Kaç kere seyahat ettin öteki tarafa kardeş dedim yürüdüm gittim bu kadar basit
ahahahah yaa ben cok gülüyorum bu söylemlere.. kollarin yanacak cehennemde, yok cengellere takilacaksin... AYYYyy gercekten bi herkes sadece kendi ile ilgilensin.. Sanane elalemin nerede nasil yanacagindan...Insanlar artik sadece baskalarindan nemalandiklarinda rahatliyorlar. Baskalarinin günahkar ollduklarina innamak memnun ediyor, kendilerine cennetten yer acildi saniyorlar herhalde..Herkes bi kendi ile ilgilensin artik bence....Bu hayatta bilinmicek tek sey,öldükten sonra kimin nereye gidecegidir bence...
ahahahah yaa ben cok gülüyorum bu söylemlere.. kollarin yanacak cehennemde, yok cengellere takilacaksin... AYYYyy gercekten bi herkes sadece kendi ile ilgilensin.. Sanane elalemin nerede nasil yanacagindan...Insanlar artik sadece baskalarindan nemalandiklarinda rahatliyorlar. Baskalarinin günahkar ollduklarina innamak memnun ediyor, kendilerine cennetten yer acildi saniyorlar herhalde..Herkes bi kendi ile ilgilensin artik bence....Bu hayatta bilinmicek tek sey,öldükten sonra kimin nereye gidecegidir bence...
Aynrn cnm kimin ne olacagi hic belli olmaaz ben kapaliyim ama garanti olan neki hayatta
Hem dinimiZde tesvik vardir insanlari yadirgamak hosgorusuz davranmak dinimize uygun degildir
Cok haklisin canim herkez kendine bakmalo kendi eksigini duzeltme yoluna gitmeli
ne güzel iste, ilk okulundan memnun kalmamisssin ve ikinci hakkini istedigin okul icin kullanmissin.. Yani ihl arkadaslar da aglayacklarina cok calissinlar istedikleri bölüme yerlesinler. Ben de ilk okulum ekonometri idi ( adi cok havalai gelmisti) ama baktim olucak gibi degil ceko okudum. Yani demek istedigim isteyen istedigi bölümü okur, kimseye el atindan bedava vermiyorlar...( su Hacettepe olayi yani bakan kizi olayi haric). Meslek liseliler ile ihl liler ayni sartlara katlanmak zorundalar...Imam olmak istemiyorsa sartlarini zorlayacak doktor olucak... Zorlamak istemiyorsa kendi secimidir...
Bende gülüyorum çokKüçükken de yani küçükken dediğim ortaokulda falanım. Köye gitmiştik. Orada yine yaşlı bir amca bu kelimeyi kullandı. Anneme anlattım tabii bende. Annem tipini tarif et dedi. Ettim. Annem tanıdı adamı ve çok sinirlendi o kendine baksın, komşusunun 5 ineğini canlı canlı ahırda yakarken cehennem korkusu neredeymiş dedi Adam komşusundan intikam almak için hayvanlarını diri diri yakıyor, kalkmış bana böyle diyor
İHL li arkadaşlar merak etmeyin sokaklara dökülüp ağlamadılar şükür,
emin olun çoğu malesef kendi haklarının mesleklerini yapamasalar bile iyi yerdeler şükür.
İHL li arkadaşlar neden bir başka lisede okuyan kişiden daha çok çalışmak zorunda,
dini eğitimde aldı diye mi :)
Hangi lisede okursa okusun herkes kendi tercih ettiği okulda okuyabilmeli bence.
O kadar özgürlüğü savunuyorsunuz madem, insanların seçme özgürlüğünü niye kısıtlıyorsunuz.
Pekala liseye kadar dini eğitim yoğunlukta olan bir okulda okumayı tercih edip,
sonrasında gönlümde yatan mesleği okuyabilirim, sorun ne anlayamadım, buna neden engel olunur anlamadım.
Sırf dini yoğunluklu eğitim aldı diye puanı kırılan kişiler kendini niye daha fazla zorlayacak Allah aşkına, bir zahmet diğerleri zorlasın
kendini de meydanı İHL lilere bırakmasınlar, böylece İHL mezunları doktor, mühendis olamamış olur !
Kimseye el altından bedava vermiyorlarsa, o zaman insanların haklarını versinler bir zahmet.
Bu kişilerin hakları yenirken, puanları kırılırken, onların yerine geçip okuyanlara, bedava el altından veriliyor o zaman !
İHL li arkadaşlar merak etmeyin sokaklara dökülüp ağlamadılar şükür,
emin olun çoğu malesef kendi haklarının mesleklerini yapamasalar bile iyi yerdeler şükür.
İHL li arkadaşlar neden bir başka lisede okuyan kişiden daha çok çalışmak zorunda,
dini eğitimde aldı diye mi :)
Hangi lisede okursa okusun herkes kendi tercih ettiği okulda okuyabilmeli bence.
O kadar özgürlüğü savunuyorsunuz madem, insanların seçme özgürlüğünü niye kısıtlıyorsunuz.
Pekala liseye kadar dini eğitim yoğunlukta olan bir okulda okumayı tercih edip,
sonrasında gönlümde yatan mesleği okuyabilirim, sorun ne anlayamadım, buna neden engel olunur anlamadım.
Sırf dini yoğunluklu eğitim aldı diye puanı kırılan kişiler kendini niye daha fazla zorlayacak Allah aşkına, bir zahmet diğerleri zorlasın
kendini de meydanı İHL lilere bırakmasınlar, böylece İHL mezunları doktor, mühendis olamamış olur !
Kimseye el altından bedava vermiyorlarsa, o zaman insanların haklarını versinler bir zahmet.
Bu kişilerin hakları yenirken, puanları kırılırken, onların yerine geçip okuyanlara, bedava el altından veriliyor o zaman !
ben 37 yasindayim ve surada anlatilan kapali arkadaslarin cektigi eziyeti neden se hic görmedim... Karsi komsumuz akp millet vekili, 3 kizi var ve yedi kusak kapalilar. Yaklasik 5 senedir de komsuyuz ve bu bes sene icinde gitmedigimiz yer kalmadi, dahada hic görmedim ki bir ayrimcilikla karsilassinlar... Sayelerinde hic görmedigim kadar degisik kapali insanlarla tanistim, degisik ortamlarda karsilastik ama nedense ne sohbetlerinde ne de kendi gözlemledigim zamanlarda bu anlatilan dislamayi hic görmedim...
Ben inanmiyorum kapali kimsleri halkimiz dislasin, kücümsesin...Milyonda bir bisiler oluyor ve bunu herkes herkese mal ediyor.. Bence ayrimci düsünmeyi birakirsaniz, kimsenin sizi dislamadigini fark edersiniz. Hersey düsüncede bitiyor...
Şu İmam Hatip meselesi hakkında yazılanları bir okuyan olsa senelerdir bu ülkede İmam Hatiplilerin üniversitelerin Tıp,Hukuk veya Mühendislik fakültesine girmeleri yasaktı zannedecek.
Bu kadar duygu sömürüsü yapılan katsayı farkı ortaöğretim başarı puanının 0,15 yerine 0,12 ile çarpılması durumu.
Bu hesaplamalarla yapılan planlamada EN FAZLA 3 soruya denk geliyor. Yani kimsenin meslek sahibi olması engellenmiş falan değil.Odtü nün mühendisliğini bu 3 soru yüzünden kaçıran bir İmam Hatipli İTÜ yü muhakkak kazanmıştır merak etmeyin.
Yok yıllardır meslek sahibi olmaları engelleniyormuş, doktor olamamışlar,bırakın Allah aşkına.
Neden 3 soru fazla yapsınlar diye soranlar olacaktır muhakkak.;
Geçen sene sınava LYS sınavına 20 gün kala bir uygulama getirildi.Bu konuyu da konuşsak keşke burda.
Ortaöğretim başarı puanları eskiden okulların başarı ortalamalarına göre verilirken, şimdi hangi okulu bitirirseniz bitirin sadece ortalamalarınız geçerli.
Yani fen lisesinde öğretmenlerin zor not verdiği bir okulda okul birincisinin notu 4,2 diyelim düz lisede öğretmenlerin tüm çocuklara bol keseden not verdiği bir okulda ortalama bir çocuğun not ortalaması 4,8 ise. O zavallı Fen lisesi birincisi bu çocuğu geçmek için 1-2 soru fazla yapacak.
Madem hak özgürlük diyorsunuz, neden bu uygulamayı kimse eleştirmiyor.
Şuanda iyi okullarda okuyan bazı başarılı çocuklarda 2-3 soru eksikle başlıyor sınava, onları neden mağdur edebiyatı yaparken görmüyoruz?
İHL lilerin mağduriyeti bitirildi, bu konuyu birebir yaşamış insanlar olarak neden yeni getirilen bu uygulamaya önce siz karşı çıkmıyorsunuz?
Vay canına, ne çekmiş imam hatip mezunları yahu:26:
Bu söylediklerinizi diğer meslek liseleri için de söylüyorsunuz değil mi?
Hani bu işkence sadece imam hatip mezunlarına edilmedi.
Ayrıca meslek liselerinden puan kırılmasındaki sebebi biliyor musunuz?
Madem bir meslek edinmek istedin ve bunu tercih ettin, eğitimini bu meslek üzerine al ve mesleğini icra et diyor size devlet.
Ha eğitimini aldığın halde vazgeçtin bu meslekten ve başka bir alan seçmek istiyorsun, o zaman kusura bakma, bunca zaman yapmayacağın bir alanda yer işgal ettin, ben de senin puanını kırarım diyor.
Sistemin doğruluğu yanlışlığı tartışılır. Ama durum bu.
TÜM MESLEK LİSELERİ için geçerli bir durum bu, tekrarlamakta fayda var.
Başbakanınız "imam hatipliler bu ülkenin göz bebeği olacaktır" dediğinde ne düşündünüz?
Eşitlikten bahsederken, bu söyleme karşı çıkıp, imam hatipli olmayanların hakkını savundunuz mu?
İmam hatiplilerin dışlanmasıyla, şu an ayrıcalıklı hale getirilmesi ve tüm sınav sorularının ihl ve ilahiyat bölümlerine servis edilmesi arasındaki fark nedir? İmam hatipli ya da ilahiyat mezunu olmadığı için yıllardır atanamayan insanların hakları ne olacak?
Başbakanınızın imam hatiplileri kayırdığını, onlara ayrıcalık tanıdığını göz ardı ederek bunları konuşmak anlamsızdır.
Meseleye bu noktaları göz ardı ederek bakmaksa niyetiniz, o zaman imam hatiplilerin farklı alanlara yerleştirilmelerini eleştirenlere söz söylemeye hakkınız olmaz.
Ailem beni imamhatip orta ogretjmine gondermek istemisti ben istememistim.
Oyle pismanim ki. Din bilgisinin yani sira tam 4 ana 1 secmeli yabanci dil egitimi goruyorlardi.
Fransiza ingilizce farsca arapca. Bununyaninda bir cok dillerden biri secmeli.
Ilk kuruldugu zamanlarda amac imam ve hatip yetistirmek iken sonraki insan hayatini kisitlayici yasalardan kurtulus olarak normal bir egitim yuvasina donusturuldu.
Bu arada kat sayi 0.12 degil 0.7 ile carpiliyordu benim zamanimda. Anadolu meslek cikisliyim. Sirf imam hatipleri engellemek adina boyle bir sacmalikran bizde yanmistik.
Ayrica niye duygu somuru olsun ki?
Ben hem anadolu hemde mesleki egitim veren bir okulda okudum. Esit agirlik dersleri gordum. 300 uzeri olmasi gereken puanim 280 geldi ve onlisans okumak zorunda kaldim.
Hic bir mesleki egitimi olmayan benim yerime sadece 4 senede ogrendigiyle ogretmenlik yapiyor. 2. Senesinde yaptigi staji ben ondan seneler oncesinde zaten yapmisim.
Arkadasim oda senin gorusun ben yasadigimi paylastim kim nereye cekerse cekti ama sozlerimde ve yasadiklarimda samimidim.inanmak istemeyenide inandirmak zorunda degilim.
Biraz ufak atalim isterseniz.
Ilahiyat fatultesi mezunu bir cok arkadasim atanmadi siz hangi kayirmadan bahsediyorsunuz?
Bizzat abimin esi imamhatip lisesi cikisli uludag universitesi mezunu laborant tir ve atanamamistir.
Ailem beni imamhatip orta ogretjmine gondermek istemisti ben istememistim.
Oyle pismanim ki. Din bilgisinin yani sira tam 4 ana 1 secmeli yabanci dil egitimi goruyorlardi.
Fransiza ingilizce farsca arapca. Bununyaninda bir cok dillerden biri secmeli.
Ilk kuruldugu zamanlarda amac imam ve hatip yetistirmek iken sonraki insan hayatini kisitlayici yasalardan kurtulus olarak normal bir egitim yuvasina donusturuldu.
Bu arada kat sayi 0.12 degil 0.7 ile carpiliyordu benim zamanimda. Anadolu meslek cikisliyim. Sirf imam hatipleri engellemek adina boyle bir sacmalikran bizde yanmistik.
Ayrica niye duygu somuru olsun ki?
Ben hem anadolu hemde mesleki egitim veren bir okulda okudum. Esit agirlik dersleri gordum. 300 uzeri olmasi gereken puanim 280 geldi ve onlisans okumak zorunda kaldim.
Hic bir mesleki egitimi olmayan benim yerime sadece 4 senede ogrendigiyle ogretmenlik yapiyor. 2. Senesinde yaptigi staji ben ondan seneler oncesinde zaten yapmisim.
Anadolu lisesinde okumak yerine, Anadolu meslek lisesini tercih sebebini merak ettim canım. Acizane...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?