İHL li arkadaşlar merak etmeyin sokaklara dökülüp ağlamadılar şükür,
emin olun çoğu malesef kendi haklarının mesleklerini yapamasalar bile iyi yerdeler şükür.
İHL li arkadaşlar neden bir başka lisede okuyan kişiden daha çok çalışmak zorunda,
dini eğitimde aldı diye mi :)
Hangi lisede okursa okusun herkes kendi tercih ettiği okulda okuyabilmeli bence.
O kadar özgürlüğü savunuyorsunuz madem, insanların seçme özgürlüğünü niye kısıtlıyorsunuz.
Pekala liseye kadar dini eğitim yoğunlukta olan bir okulda okumayı tercih edip,
sonrasında gönlümde yatan mesleği okuyabilirim, sorun ne anlayamadım, buna neden engel olunur anlamadım.
Sırf dini yoğunluklu eğitim aldı diye puanı kırılan kişiler kendini niye daha fazla zorlayacak Allah aşkına, bir zahmet diğerleri zorlasın
kendini de meydanı İHL lilere bırakmasınlar, böylece İHL mezunları doktor, mühendis olamamış olur !
Kimseye el altından bedava vermiyorlarsa, o zaman insanların haklarını versinler bir zahmet.
Bu kişilerin hakları yenirken, puanları kırılırken, onların yerine geçip okuyanlara, bedava el altından veriliyor o zaman !
Vay canına, ne çekmiş imam hatip mezunları yahu:26:
Bu söylediklerinizi diğer meslek liseleri için de söylüyorsunuz değil mi?
Hani bu işkence sadece imam hatip mezunlarına edilmedi.
Ayrıca meslek liselerinden puan kırılmasındaki sebebi biliyor musunuz?
Madem bir meslek edinmek istedin ve bunu tercih ettin, eğitimini bu meslek üzerine al ve mesleğini icra et diyor size devlet.
Ha eğitimini aldığın halde vazgeçtin bu meslekten ve başka bir alan seçmek istiyorsun, o zaman kusura bakma, bunca zaman yapmayacağın bir alanda yer işgal ettin, ben de senin puanını kırarım diyor.
Sistemin doğruluğu yanlışlığı tartışılır. Ama durum bu.
TÜM MESLEK LİSELERİ için geçerli bir durum bu, tekrarlamakta fayda var.
Başbakanınız "imam hatipliler bu ülkenin göz bebeği olacaktır" dediğinde ne düşündünüz?
Eşitlikten bahsederken, bu söyleme karşı çıkıp, imam hatipli olmayanların hakkını savundunuz mu?
İmam hatiplilerin dışlanmasıyla, şu an ayrıcalıklı hale getirilmesi ve tüm sınav sorularının ihl ve ilahiyat bölümlerine servis edilmesi arasındaki fark nedir? İmam hatipli ya da ilahiyat mezunu olmadığı için yıllardır atanamayan insanların hakları ne olacak?
Başbakanınızın imam hatiplileri kayırdığını, onlara ayrıcalık tanıdığını göz ardı ederek bunları konuşmak anlamsızdır.
Meseleye bu noktaları göz ardı ederek bakmaksa niyetiniz, o zaman imam hatiplilerin farklı alanlara yerleştirilmelerini eleştirenlere söz söylemeye hakkınız olmaz.