Bunu bende merak ediyorum, hemde çok.
Konu dönüp dolaşıp mutlaka başörtüsü meselesine,kapalıların ne kadar ezildiğine??haklarının yendiğine geliyor.
Konuyu başından beri az çok takip ettiğine göre farkındasındır bu konuların neden açıldığının sanırım
Olması gereken budur ama bizdeki eğitim sisteminin hataları yüzünden saçma bi hal almıştır.Torna tesviyeden mezun olmuş bir yakınınım hukuk okumak istese ve bunda başarılı olsa sen okuyamazsın demem elbette ama ben enayi miyim de ufacık yaşımda anadolu lisesine girmek için kendimi yırttım derim.Ya da madem hukuk okuyacaktın neden torna tesviyeyi seçip başka bir gencin bu mesleği öğrenme şansını gasp ettin derim.
Aziz Nesin halkın %50 si aptaldır dediğine göre,aptal dilinden mi konuşmuş oluyor?Tam net anlayamadım
İlk cümleye cevaben:Ona hiç şüphem yok zatenCıks , diğer % 50 nin anlayacağı dilden konuşmuştur belkide
Diğer konu çok uzayacak anlaşıldı , işin özü İHL mezunları gitsin imam , vaiz ...olsun sadece demenizden çıktı onu unutmayalım da .
Ben düz lise mezunuyum .
Önlisans eğitimimi Turizm /Otelcilik üzerinde tamamladım .
Lisansımı Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler .....
Ancak 2. üniversite de aslında ne okumak istediğime vakıf oldum .Yüksek lisansımıda siyaset bilimi üzerine yapacağım.
Yani demem odur ki , eğitim sistemimizdeki meslek şekillendirme eksikleri başka bir şeydir , İHL mezunları mühendis,doktor,siyasetçi olmasın , imam olsun demek başka bir şeydir.
Ne kadar güzel işte ...
7 den 70 e herkesi kapsayan , doğaüstü hassa nokta üzerinde eğitim almış , sonrasında da mesleki eğitimini ve öğretimini tamamlamış kişilerden kime ne zarar gelir ki ?
Kapalı kadın , açık kadın ne yahu ?
Neden bunlar konuşulur hala bunu irdelemek lazım aslında.
Biri bir diğeri için ''ben kapalı kardeşlerimizinde hakkına saygılıyım '' diğeri bir öteki için '' ben başı açığa da karışmam '' neden der ki ?
Sanki karışabilirmiş , sanki hak vermeye bilirmiş , saygı duymama hakkı varmış gibi ; neden sürekli bu dillerdedir .
Halkın dilinden bahsediyorum ben.Kimse bana siyasetten örnek vermesin .Politik oyunları çok iyi bilirim , onlarla işim olmaz.
Biz bu oyuna karşılıklı neden düşeriz onu çözemiyorum .
Ben kendi adıma hep kavram kargaşalarından yana savunmaya geçiyorum .
Şükür bir yanmışlığım yok bugüne dek , varsa da herkese dönem dönem olduğu kadardır .
Ama bir çok kişinin eleştiriken kendisinin de yaptığını farketmediği noktalar her vakit beni rahatsız ediyor.
Evet farkındayım parkon , o zaman bizim hakkımız yenmişti şimdi sizin meselesinden açılıyor genelde .
Ben bundan bahsetmiyorum ama , konu oraya gelebilir , oradan yayılabilir , derinleşebilir , darabilir ....
Ben diyorum ki neden sürekli dillerde '' başı açık kadına ben karışmam , içki içen kendisine içer , bana ne '' ya da tam tersi '' başörtülü kardeşim , ben senin örtüne saygılıyım '' vs .. deniliyor ki...
Kimsenin bunlara hak vermeme , saygı göstermeme hakkı yokken bir lütufmuş gibi bunun içine düşmemiz beni rahatsız ediyor.
Şimdi hemen şöyle bir cevap gelecek , ausencia sen onu dilinden düşürmeyen Başbakana söyle diye . Bende bu sebeble ben siyaseti bilirim , bana oradan gelmeyin dedim .O siyasetçi , işine ne gelirse onu kullanacak , iyi niyetle yapacak , art niyetle yapacak ...Bunun yaftasını ben yapıştıramam .
Ama bizler bilmeliyiz artık yahu , 21. yy . dayız falan diye değil , ezelden ebede bilmeliyiz ki , insanoğlu bir diğerine tercihlerinden dolayı kötü davranamaz , dışlayamaz , 2. sınıf muamelesi yapamaz , en fazla o samimiyeti varsa uyarı da bulunur ya da görüşmemeyi tercih eder.
Bir diğerimize bir şeyci diye bakılmasından çok rahatsızım ben .Sizler değil misiniz ?
gerçekten çok şaşırdım bu sözünüze. yazdığıma bakıyorum düşmanca bişey var mı ... bulamıyorum nedeni belki kesinlikle düşmanlık duymadığımdan olabilir.siz bunu nasıl anladınız hayret.yani şu yazdığınızın benim yazdıklarımla uzaktan yakından alakası yok bi daha okuyun bence.
yani açıklayacağım ama öyle şeyler söylemişsiniz gerçekten hiç alaksı yok şaşırdım yani hani aziz bey demiş ya imam hatipliler avukat yargıç mühendis olacak ve bunu tehlike olarak görüyor ve arkadaşlar da bunu destekliyor. onun için yazdım.açık kapalı meselesi de değil derdim buna istinaden yazdım.
Bu imamhatip ti kapaliydi islamdi bu ne dusmanlik arkadasim ben anlamis degilim.hadi herkes bir ornek veriyor bende vereym.
Kizima 9 aylik hamileyim ve biryerden donuyrum.annemde yanimda bi sebepten dolayi basimi ortmustum o gun salla kapali degilim acigim.o an kapalilara yuzde yuzzz hak verdim bi ezikleyerek bakmalar bi havalar cevremdekilerde
Allah inandirsin 9 aylik hamile kadina minubuse bindim sariyere gelene kadar bir allahin kulu yer vermedii
ozaman dedimki yaziklar olsun yaa uaziklar olsun
bu neyin dusmanligi yahudiye museviye hristyana bisey yok turkiye islam karsiti olsu herkes
anlamiyrumm
kesin bende sorun varrr :|||[[
Allah inandirsin 9 aylik hamile kadina minubuse bindim sariyere gelene kadar bir allahin kulu yer vermedii
:|||[[
Bu imamhatip ti kapaliydi islamdi bu ne dusmanlik arkadasim ben anlamis degilim.hadi herkes bir ornek veriyor bende vereym.
Kizima 9 aylik hamileyim ve biryerden donuyrum.annemde yanimda bi sebepten dolayi basimi ortmustum o gun salla kapali degilim acigim.o an kapalilara yuzde yuzzz hak verdim bi ezikleyerek bakmalar bi havalar cevremdekilerde
bu neyin dusmanligi yahudiye museviye hristyana bisey yok turkiye islam karsiti olsu herkes
anlamiyrumm
anlamiyrumm
Cıks , diğer % 50 nin anlayacağı dilden konuşmuştur belkide
Diğer konu çok uzayacak anlaşıldı , işin özü İHL mezunları gitsin imam , vaiz ...olsun sadece demenizden çıktı onu unutmayalım da .
Ben düz lise mezunuyum .
Önlisans eğitimimi Turizm /Otelcilik üzerinde tamamladım .
Lisansımı Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler .....
Ancak 2. üniversite de aslında ne okumak istediğime vakıf oldum .Yüksek lisansımıda siyaset bilimi üzerine yapacağım.
Yani demem odur ki , eğitim sistemimizdeki meslek şekillendirme eksikleri başka bir şeydir , İHL mezunları mühendis,doktor,siyasetçi olmasın , imam olsun demek başka bir şeydir.
Taksim Dayanışması: Karar, haklılığımızı kanıtladı
Taksim Yayalaştırma Projesi'nin mahkeme kararıyla iptal edilmesinin ardından basın açıklaması yapan Taksim Dayanışması "Başlattığımız hukuk mücadelesi sonucunda alınan bu karar, dayanışmaya destek veren tüm yurttaşların mücadelesinin haklılığını kanıtlamıştır" dedi.
Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesinin mahkeme kararıyla iptal edilmesinin ardından, bugün saat 19.00da basın açıklaması yapan Taksim Dayanışması, kararın gezi direnişinin haklılığını ortaya koyduğunu söyledi. Kazanımlarımızın takipçisi ve güvencesi olmaya devam edeceğiz dedi.
İstanbul 1. İdare Mahkemesinin, 6 Haziran 2013 tarihli kararıyla Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi değişikliklerinin şehircilik ilkeleriyle planlama tekniklerine uygun olmadığı gerekçesiyle iptal edildi. Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneğinin açtığı dava sonucu Gezi Parkına Topçu Kışlasının yeniden inşası ile ilgili İstanbul 6. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararına Kültür ve Turizm Bakanlığının itirazı dün reddedilmişti.
Başak Özer'in söz konusu davayı açan Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve Peyzaj Mimarları Odası adına okuduğu basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
İstanbul 1. İdare Mahkemesinin 6 Haziranda aldığı karar ile imar planı iptal edilmiş, gerekçeli karar bize bugün tebliğ edilmiştir.
Mahkeme tarafından değişikliklerinin şehircilik ilkeleriyle planlama tekniklerine uygun olmadığı, kamu yararı gözetmediği sonucuna varılmıştır.
Başlattığımız hukuk mücadelesi sonucunda alınan bu karar, dayanışmaya destek veren tüm yurttaşların mücadelesinin haklılığını kanıtlamıştır.
Kazanımlarımızın takipçisi ve güvencesi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna bir kere daha duyuruyoruz. Taksim hepimizin.
Mune'nin çok güzel bir noktaya değindiğini düşünüyorum. İnsanlar kendi hassas oldukları konular hakkında, toplumdan gereksiz hassasiyet bekliyorlar. Başörtülü biri toplu taşımada kendisine yer verilmediğini kapalı olmasına bağlarken, yer vermeyen insanın "bu kişi başörtülü, yer veriyim de üzerine alınmasın" diye düşünmesi beklenemez..
İnsan normal gördüğü bir şeyi, neden anormalleştirmeye çalışır hiç bir zaman anlamadım. Türban, mini etek, dekolte, kara çarşaf.. Bunların hepsi kişinin kişisel tercihi ve kişiye normal geliyorsa, kendini öyle iyi hissediyorsa "ben mini etekliyim bana baktılar, küfür ettiler" veya "ben türbanlıyım, bana yol vermediler" diye ayrıştırmasını tuhaf buluyorum.
Bazen öyle bir at gözlüğü ile olaylar inceleniyor ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?