Ailem beni imamhatip orta ogretjmine gondermek istemisti ben istememistim.
Oyle pismanim ki. Din bilgisinin yani sira tam 4 ana 1 secmeli yabanci dil egitimi goruyorlardi.
Fransiza ingilizce farsca arapca. Bununyaninda bir cok dillerden biri secmeli.
Ilk kuruldugu zamanlarda amac imam ve hatip yetistirmek iken sonraki insan hayatini kisitlayici yasalardan kurtulus olarak normal bir egitim yuvasina donusturuldu.
Bu arada kat sayi 0.12 degil 0.7 ile carpiliyordu benim zamanimda. Anadolu meslek cikisliyim. Sirf imam hatipleri engellemek adina boyle bir sacmalikran bizde yanmistik.
Ayrica niye duygu somuru olsun ki?
Ben hem anadolu hemde mesleki egitim veren bir okulda okudum. Esit agirlik dersleri gordum. 300 uzeri olmasi gereken puanim 280 geldi ve onlisans okumak zorunda kaldim.
Hic bir mesleki egitimi olmayan benim yerime sadece 4 senede ogrendigiyle ogretmenlik yapiyor. 2. Senesinde yaptigi staji ben ondan seneler oncesinde zaten yapmisim.
Üslubumuza dikkat edelim isterseniz.
Sizin abiniz ya da bir kaç arkadaşınızla belirlenmiyor ülke istatistiği.
İstisnalar kaideyi bozmaz.
Cunki hem anadolu hem mesleki egtimdi.universiteye gidemedigin taktirde diploma ustalik belgesi gibide oluyordu.
Ogretmenlerim yapti tercihlerimi ogretmen liseleri yazmislardi hep.
Bir tercihte biz yaptik otuttu.
Durup dururken kimse mağdur edebiyatı yapmıyor, İHL mevzusunu da ben açmış değilim.
Birileri çıkıp daha çok çalışsınlar, el altından bedava yok tarzında yazarsa, kusura bakmayın.
Yok neymiş yer işgal ediyormuş, yok orada matematiksel olarak ağırlık olarak başka dersler
varmış falan filan, yine kusura bakılmasın ama demek ki en az sizin kadar kafası çalışıyor ve
dini eğitim yanında bahsedilen diğer derslerden de eğitim alıyor ki bu kişiler ,
o kadar puan alıp, diğer lise de okuyanları geri de bırakabiliyor.
Kime ne ister liseyi imam hatipte okurum, ister başka lise de.
İstediğim mesleğide edinirim, kime ne, dini bilgisi olan aynı zamanda o üniversiteyi kazanabilecek
kapasiteye sahipsem , istediğim ünide de okurum, kime ne.
Şunu da kabul etmek lazım, madem İHL de alınacak eğitim üni de okunacak herhangi
bir bölüm için yeterli görülmüyor, o zaman bin kez helal olsun demek lazım ki,
sizin tabirinizle görmediği derslerle, o bölümü kazanan öğrenciye, helali hoş olsun,
el altından bedava kazanmadığı bölümü varsın okusun, hakkıdır.
Başbakanın söylemleri kendini bağlar beni değil, bana göre de doğru olmayabilir, değilse söylerim.
Fen lisesinde okuyan bir öğrencinin hakkı alınıyorsa, onu da savunurum, doğru yapılmış diye
birşey mi söyledik, söylemediğimiz şeyleri mi mal etmeye çalışıyorsunuz, konuyu kendiniz açıp
kendiniz cevaplamışsınız, ben bir yorum yapmadım henüz bu konuyla.
Ayrıca kimsenin puanı kırıldı diye öldüğü yok gerçekten, hayrı bilen, sonunda hayrı görenlerdeniz şükür.
Şuan kopyalama yapamıyorum , yarın size 0,12 ile çarpıldığını söyleyen kaynakları kopyalarım.
Anadolu öğretmen lisesi mezunu olup öğretmenlik okumak istediyseniz zaten avantajlı durumdaymışsınız, sizde önlisans yerine lisans okusa idiniz onları eleştireceğinize keşke.
Birde geçen sene getirilen uygulamayı sormuştum, o çocukların mağduriyeti sizi hiç ilgilendirmiyor mu?
tamam iste nüans orada... Ben düz liseden mezun olup üni tuttturamazsam senin bir belden oluyor, benimse elimde lise diplomasi.. Tercih meselesi bu, ben düz lise tercih ettim, canimi disime taktim sinavi kazandim...Eger sigortam olsun isteseydim meslek lisesi secerdim...
Meslek lisesi hem uygulama gorurken hemde ders calisiyor. Canini disine takanlari nirde burdan gormek lazim.
Ayrica hangi sigorta sadece bir baslangic numarasi var. Su anda turkiyede ev hanimlarina bile guvence veriyor sgk.
Durup dururken kimse mağdur edebiyatı yapmıyor, İHL mevzusunu da ben açmış değilim.
Birileri çıkıp daha çok çalışsınlar, el altından bedava yok tarzında yazarsa, kusura bakmayın.
Yok neymiş yer işgal ediyormuş, yok orada matematiksel olarak ağırlık olarak başka dersler
varmış falan filan, yine kusura bakılmasın ama demek ki en az sizin kadar kafası çalışıyor ve
dini eğitim yanında bahsedilen diğer derslerden de eğitim alıyor ki bu kişiler ,
o kadar puan alıp, diğer lise de okuyanları geri de bırakabiliyor.
Kime ne ister liseyi imam hatipte okurum, ister başka lise de.
İstediğim mesleğide edinirim, kime ne, dini bilgisi olan aynı zamanda o üniversiteyi kazanabilecek
kapasiteye sahipsem , istediğim ünide de okurum, kime ne.
Şunu da kabul etmek lazım, madem İHL de alınacak eğitim üni de okunacak herhangi
bir bölüm için yeterli görülmüyor, o zaman bin kez helal olsun demek lazım ki,
sizin tabirinizle görmediği derslerle, o bölümü kazanan öğrenciye, helali hoş olsun,
el altından bedava kazanmadığı bölümü varsın okusun, hakkıdır.
Başbakanın söylemleri kendini bağlar beni değil, bana göre de doğru olmayabilir, değilse söylerim.
Fen lisesinde okuyan bir öğrencinin hakkı alınıyorsa, onu da savunurum, doğru yapılmış diye
birşey mi söyledik, söylemediğimiz şeyleri mi mal etmeye çalışıyorsunuz, konuyu kendiniz açıp
kendiniz cevaplamışsınız, ben bir yorum yapmadım henüz bu konuyla.
Ayrıca kimsenin puanı kırıldı diye öldüğü yok gerçekten, hayrı bilen, sonunda hayrı görenlerdeniz şükür.
Şuan halihazırda Fen liseli, Anadolu liseli çocukların mağduriyeti devam ediyorken, geçmiş bir konuya bu kadar takılınması ister istemez rahatsız etti beni.
İHL konusunu bu kadar büyüten arkadaşların bu konuyu benden daha çok dert etmesini beklerdim burda ,yaşanmışlıklardan dolayı.
Cunki hem anadolu hem mesleki egtimdi.universiteye gidemedigin taktirde diploma ustalik belgesi gibide oluyordu.
Ogretmenlerim yapti tercihlerimi ogretmen liseleri yazmislardi hep.
Bir tercihte biz yaptik otuttu.
İHL yapılan yanlışlar konuşuluyor peki benimde başka bir maruzatım var. Teknik öğretmenlere mühendislik tamamlama sınavı yapılıyor. Peki benim hakkım yenmiyor mu burada?
Bu konuyu yarın geniş bir şekilde konuşalım, bende telden giriyorum, zor oluyor:))Olsaydilarla gercekler degismiyor malesef. Ben kendi kat sayimi cok cok iyi biliyorum. Ozamanin rahmetli basbakanin kulaklarini fazlasiyla cinlatmistim.
Sorunuzu gormedim kusurabakmayin. Mobilden yaziyorum. Tekrar sorarsaniz cevap veririm mutlaka.
İHL yapılan yanlışlar konuşuluyor peki benimde başka bir maruzatım var. Teknik öğretmenlere mühendislik tamamlama sınavı yapılıyor. Peki benim hakkım yenmiyor mu burada?
Kısa yoldan hayata atılmak isteyenler için meslek liselerinin, kariyer yolunda ilerlemek isteyenler için düz liselerin avantajı
bilinerek tercih yapılıyor değil mi canım?
Bu durumda Liseyi bitirdikten sonra puan sisteminin adil bulunmamasını anlayamıyorum. :44:
Suanda olan bisimi bu. Haksizliktir.
Ayni zamanda unvan meseleside.
Bilmiyorum simdi duzelttilermi. Bizim zamanimizda muhendislik okuyanlarin diplomasinda muhendis degil muhendislik mezunu olarak yaziyordu. Muhendis unvani icin sinava girmesi gerekiyordu. Hala devam ediyor mu bilmiyorum.
Suanda olan bisimi bu. Haksizliktir.
Ayni zamanda unvan meseleside.
Bilmiyorum simdi duzelttilermi. Bizim zamanimizda muhendislik okuyanlarin diplomasinda muhendis degil muhendislik mezunu olarak yaziyordu. Muhendis unvani icin sinava girmesi gerekiyordu. Hala devam ediyor mu bilmiyorum.
Şuan halihazırda Fen liseli, Anadolu liseli çocukların mağduriyeti devam ediyorken, geçmiş bir konuya bu kadar takılınması ister istemez rahatsız etti beni.
İHL konusunu bu kadar büyüten arkadaşların bu konuyu benden daha çok dert etmesini beklerdim burda ,yaşanmışlıklardan dolayı.
Temmuz ayında sınav yapılacakmış, sınavı geçen teknik öğretmenler 2 dönemlik eğitim sonunda mühendis ünvanı alacaklarmış.
Mühendislik kazanmak içinde okumak içinde yırtılmaya gerek yokmuş yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?