- 8 Haziran 2009
- 14.782
- 11.186
- 823
Ailem beni imamhatip orta ogretjmine gondermek istemisti ben istememistim.
Oyle pismanim ki. Din bilgisinin yani sira tam 4 ana 1 secmeli yabanci dil egitimi goruyorlardi.
Fransiza ingilizce farsca arapca. Bununyaninda bir cok dillerden biri secmeli.
Ilk kuruldugu zamanlarda amac imam ve hatip yetistirmek iken sonraki insan hayatini kisitlayici yasalardan kurtulus olarak normal bir egitim yuvasina donusturuldu.
Bu arada kat sayi 0.12 degil 0.7 ile carpiliyordu benim zamanimda. Anadolu meslek cikisliyim. Sirf imam hatipleri engellemek adina boyle bir sacmalikran bizde yanmistik.
Ayrica niye duygu somuru olsun ki?
Ben hem anadolu hemde mesleki egitim veren bir okulda okudum. Esit agirlik dersleri gordum. 300 uzeri olmasi gereken puanim 280 geldi ve onlisans okumak zorunda kaldim.
Hic bir mesleki egitimi olmayan benim yerime sadece 4 senede ogrendigiyle ogretmenlik yapiyor. 2. Senesinde yaptigi staji ben ondan seneler oncesinde zaten yapmisim.
Şuan kopyalama yapamıyorum , yarın size 0,12 ile çarpıldığını söyleyen kaynakları kopyalarım.
Anadolu öğretmen lisesi mezunu olup öğretmenlik okumak istediyseniz zaten avantajlı durumdaymışsınız, sizde önlisans yerine lisans okusa idiniz onları eleştireceğinize keşke.
Birde geçen sene getirilen uygulamayı sormuştum, o çocukların mağduriyeti sizi hiç ilgilendirmiyor mu?