• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ailem beni imamhatip orta ogretjmine gondermek istemisti ben istememistim.
Oyle pismanim ki. Din bilgisinin yani sira tam 4 ana 1 secmeli yabanci dil egitimi goruyorlardi.
Fransiza ingilizce farsca arapca. Bununyaninda bir cok dillerden biri secmeli.
Ilk kuruldugu zamanlarda amac imam ve hatip yetistirmek iken sonraki insan hayatini kisitlayici yasalardan kurtulus olarak normal bir egitim yuvasina donusturuldu.
Bu arada kat sayi 0.12 degil 0.7 ile carpiliyordu benim zamanimda. Anadolu meslek cikisliyim. Sirf imam hatipleri engellemek adina boyle bir sacmalikran bizde yanmistik.
Ayrica niye duygu somuru olsun ki?
Ben hem anadolu hemde mesleki egitim veren bir okulda okudum. Esit agirlik dersleri gordum. 300 uzeri olmasi gereken puanim 280 geldi ve onlisans okumak zorunda kaldim.
Hic bir mesleki egitimi olmayan benim yerime sadece 4 senede ogrendigiyle ogretmenlik yapiyor. 2. Senesinde yaptigi staji ben ondan seneler oncesinde zaten yapmisim.

Şuan kopyalama yapamıyorum , yarın size 0,12 ile çarpıldığını söyleyen kaynakları kopyalarım.
Anadolu öğretmen lisesi mezunu olup öğretmenlik okumak istediyseniz zaten avantajlı durumdaymışsınız, sizde önlisans yerine lisans okusa idiniz onları eleştireceğinize keşke.
Birde geçen sene getirilen uygulamayı sormuştum, o çocukların mağduriyeti sizi hiç ilgilendirmiyor mu?

Üslubumuza dikkat edelim isterseniz.
Sizin abiniz ya da bir kaç arkadaşınızla belirlenmiyor ülke istatistiği.
İstisnalar kaideyi bozmaz.

Uslubum kisiye gore degiskenlik gosterir nedense.
Sizin etrafinizdakilermi belirliyor istatigi merak ettim. Nerede bu istatikler?
Bilimsel konussak rahatlariz belkide.

Durup dururken kimse mağdur edebiyatı yapmıyor, İHL mevzusunu da ben açmış değilim.
Birileri çıkıp daha çok çalışsınlar, el altından bedava yok tarzında yazarsa, kusura bakmayın.
Yok neymiş yer işgal ediyormuş, yok orada matematiksel olarak ağırlık olarak başka dersler
varmış falan filan, yine kusura bakılmasın ama demek ki en az sizin kadar kafası çalışıyor ve
dini eğitim yanında bahsedilen diğer derslerden de eğitim alıyor ki bu kişiler ,
o kadar puan alıp, diğer lise de okuyanları geri de bırakabiliyor.
Kime ne ister liseyi imam hatipte okurum, ister başka lise de.
İstediğim mesleğide edinirim, kime ne, dini bilgisi olan aynı zamanda o üniversiteyi kazanabilecek
kapasiteye sahipsem , istediğim ünide de okurum, kime ne.
Şunu da kabul etmek lazım, madem İHL de alınacak eğitim üni de okunacak herhangi
bir bölüm için yeterli görülmüyor, o zaman bin kez helal olsun demek lazım ki,
sizin tabirinizle görmediği derslerle, o bölümü kazanan öğrenciye, helali hoş olsun,
el altından bedava kazanmadığı bölümü varsın okusun, hakkıdır.
Başbakanın söylemleri kendini bağlar beni değil, bana göre de doğru olmayabilir, değilse söylerim.
Fen lisesinde okuyan bir öğrencinin hakkı alınıyorsa, onu da savunurum, doğru yapılmış diye
birşey mi söyledik, söylemediğimiz şeyleri mi mal etmeye çalışıyorsunuz, konuyu kendiniz açıp
kendiniz cevaplamışsınız, ben bir yorum yapmadım henüz bu konuyla.
Ayrıca kimsenin puanı kırıldı diye öldüğü yok gerçekten, hayrı bilen, sonunda hayrı görenlerdeniz şükür.

Cunki hem anadolu hem mesleki egtimdi.universiteye gidemedigin taktirde diploma ustalik belgesi gibide oluyordu.
Ogretmenlerim yapti tercihlerimi ogretmen liseleri yazmislardi hep.
Bir tercihte biz yaptik otuttu.:1:

tamam iste nüans orada... Ben düz liseden mezun olup üni tuttturamazsam senin bir belden oluyor, benimse elimde lise diplomasi.. Tercih meselesi bu, ben düz lise tercih ettim, canimi disime taktim sinavi kazandim...Eger sigortam olsun isteseydim meslek lisesi secerdim...

Durup dururken kimse mağdur edebiyatı yapmıyor, İHL mevzusunu da ben açmış değilim.
Birileri çıkıp daha çok çalışsınlar, el altından bedava yok tarzında yazarsa, kusura bakmayın.
Yok neymiş yer işgal ediyormuş, yok orada matematiksel olarak ağırlık olarak başka dersler
varmış falan filan, yine kusura bakılmasın ama demek ki en az sizin kadar kafası çalışıyor ve
dini eğitim yanında bahsedilen diğer derslerden de eğitim alıyor ki bu kişiler ,
İstediğim mesleğide edinirim, kime ne, dini bilgisi olan aynı zamanda o üniversiteyi kazanabilecek
Şunu da kabul etmek lazım, madem İHL de alınacak eğitim üni de okunacak herhangi
sizin tabirinizle görmediği derslerle, o bölümü kazanan öğrenciye, helali hoş olsun,
Başbakanın söylemleri kendini bağlar beni değil, bana göre de doğru olmayabilir, değilse söylerim.
Fen lisesinde okuyan bir öğrencinin hakkı alınıyorsa, onu da savunurum, doğru yapılmış diye
birşey mi söyledik, söylemediğimiz şeyleri mi mal etmeye çalışıyorsunuz, konuyu kendiniz açıp
Ayrıca kimsenin puanı kırıldı diye öldüğü yok gerçekten, hayrı bilen, sonunda hayrı görenlerdeniz şükür.

Evet iste aynen katiliyorum. Ayni seyleri demisiz, helal olsun kazananlara. Calismislar ve kazanmislar....Kazanmayanlarda keske zamaninda üniversite sinavini kazanabilecek kadar calissalarmis..( öte yandan ben sinavlarin hemen hemen hepsine karsiyim) ..
Zaten o lafimizda neden puan kiriliyor diyenlere.. yoksa calisip hak edenlere helal olsunn..

Şuan kopyalama yapamıyorum , yarın size 0,12 ile çarpıldığını söyleyen kaynakları kopyalarım.
Anadolu öğretmen lisesi mezunu olup öğretmenlik okumak istediyseniz zaten avantajlı durumdaymışsınız, sizde önlisans yerine lisans okusa idiniz onları eleştireceğinize keşke.
Birde geçen sene getirilen uygulamayı sormuştum, o çocukların mağduriyeti sizi hiç ilgilendirmiyor mu?

Olsaydilarla gercekler degismiyor malesef. Ben kendi kat sayimi cok cok iyi biliyorum. Ozamanin rahmetli basbakanin kulaklarini fazlasiyla cinlatmistim.
Sorunuzu gormedim kusurabakmayin. Mobilden yaziyorum. Tekrar sorarsaniz cevap veririm mutlaka.

İHL yapılan yanlışlar konuşuluyor peki benimde başka bir maruzatım var. Teknik öğretmenlere mühendislik tamamlama sınavı yapılıyor. Peki benim hakkım yenmiyor mu burada?

tamam iste nüans orada... Ben düz liseden mezun olup üni tuttturamazsam senin bir belden oluyor, benimse elimde lise diplomasi.. Tercih meselesi bu, ben düz lise tercih ettim, canimi disime taktim sinavi kazandim...Eger sigortam olsun isteseydim meslek lisesi secerdim...

Meslek lisesi hem uygulama gorurken hemde ders calisiyor. Canini disine takanlari nirde burdan gormek lazim.
Ayrica hangi sigorta sadece bir baslangic numarasi var. Su anda turkiyede ev hanimlarina bile guvence veriyor sgk.

Meslek lisesi hem uygulama gorurken hemde ders calisiyor. Canini disine takanlari nirde burdan gormek lazim.
Ayrica hangi sigorta sadece bir baslangic numarasi var. Su anda turkiyede ev hanimlarina bile guvence veriyor sgk.

yaa zaten meslek lisesi ve düz lise diye o yüzden ayrilmis.. Düsün ve secim yap, erkenden meslek sahibi mi olacaksin yoksa 4 sene daha okurum belki mi diyorsun diye secim koymuslar.. Meslek lisesine kayit olurken hic mi bilmiyordunuz uygulamali dersler var, bunlar meslek edinmemize yardimci olucak diye.. Düz lisede öyle bisi yok, calisirsan kazanirsin, calismazdan düz lise de kalirsin...

Şuan halihazırda Fen liseli, Anadolu liseli çocukların mağduriyeti devam ediyorken, geçmiş bir konuya bu kadar takılınması ister istemez rahatsız etti beni.
İHL konusunu bu kadar büyüten arkadaşların bu konuyu benden daha çok dert etmesini beklerdim burda ,yaşanmışlıklardan dolayı.

Şuan halihazırda Fen liseli, Anadolu liseli çocukların mağduriyeti devam ediyorken, geçmiş bir konuya bu kadar takılınması ister istemez rahatsız etti beni.
İHL konusunu bu kadar büyüten arkadaşların bu konuyu benden daha çok dert etmesini beklerdim burda ,yaşanmışlıklardan dolayı.

iste bir ayrimdir gidiyor.. Oysa ki hepimiz kardesiz, el ele versek de zamaninda yasadigimiz sikintilar icin kafa yorsak. Egitim sistemi her sene degisiyor, cocuklarimiz gariplesti. Dersaneler aldi basini yürüdü, her sene bir sinav var artik...

Ayrim yok, dertlerimiz ortak, cocuklarimizin sorunlari ortak.. Ayrim yok, imam hatip mezunuda insan, meslek lisesi mezunu da..Ayrim yok arkadaslar, kim inandirdiysa inanmayin artik.. Cocuklarimiz ayni okulda birlikte kosturmuyor mu??? Ayrim yok!!!

Cunki hem anadolu hem mesleki egtimdi.universiteye gidemedigin taktirde diploma ustalik belgesi gibide oluyordu.
Ogretmenlerim yapti tercihlerimi ogretmen liseleri yazmislardi hep.
Bir tercihte biz yaptik otuttu.:1:

Kısa yoldan hayata atılmak isteyenler için meslek liselerinin, kariyer yolunda ilerlemek isteyenler için düz liselerin avantajı
bilinerek tercih yapılıyor değil mi canım?
Bu durumda Liseyi bitirdikten sonra puan sisteminin adil bulunmamasını anlayamıyorum. :44:

İHL yapılan yanlışlar konuşuluyor peki benimde başka bir maruzatım var. Teknik öğretmenlere mühendislik tamamlama sınavı yapılıyor. Peki benim hakkım yenmiyor mu burada?

Suanda olan bisimi bu. Haksizliktir.
Ayni zamanda unvan meseleside.
Bilmiyorum simdi duzelttilermi. Bizim zamanimizda muhendislik okuyanlarin diplomasinda muhendis degil muhendislik mezunu olarak yaziyordu. Muhendis unvani icin sinava girmesi gerekiyordu. Hala devam ediyor mu bilmiyorum.

Olsaydilarla gercekler degismiyor malesef. Ben kendi kat sayimi cok cok iyi biliyorum. Ozamanin rahmetli basbakanin kulaklarini fazlasiyla cinlatmistim.
Sorunuzu gormedim kusurabakmayin. Mobilden yaziyorum. Tekrar sorarsaniz cevap veririm mutlaka.
Bu konuyu yarın geniş bir şekilde konuşalım, bende telden giriyorum, zor oluyor:))

Evet bu kadar basit işte bu ülkede herşey, biz projelerden geçmek için yırtınalım, bazılarıda 1 günde mühendis olsun, daha neler göreceğiz bilmiyorum.:19:

Dürbünün iki tarafından bakalım diye yorum yapmıştım.Bakıyorumda hala küçük çocuklar gibi topu bir o yana bir bu yana çekiştiriyorsunuz.
Kapalı ,açık,o okul bu okul konu nerelerde.
İstediğimiz ne
İNSANCA YAŞAM............................................................................
Bunu vermiyorlarsa nasıl elde ederiz ?????????????????????????????????

Kısa yoldan hayata atılmak isteyenler için meslek liselerinin, kariyer yolunda ilerlemek isteyenler için düz liselerin avantajı
bilinerek tercih yapılıyor değil mi canım?
Bu durumda Liseyi bitirdikten sonra puan sisteminin adil bulunmamasını anlayamıyorum. :44:

Agac yas iken egilir diye bir atasozu vardir.
Kisayoldan degil kariyerindd daha basarili olmak icin mesleki egitim kurumlarina gidiyorlar aslinda.
Duz meslekleri bilemem en azindan anadolu icin bu boyleydi. Okul ogrenci kurulundaydim ayni zamanda okulun dergi yazariydim.
Bir cok okul ve ogrenciyle bu konuda anket yapmistik.
Bana gore liseler tamamen mesleki olmali. Asil verim ancak ozaman saglanir.

Bilmiyorum simdi duzelttilermi. Bizim zamanimizda muhendislik okuyanlarin diplomasinda muhendis degil muhendislik mezunu olarak yaziyordu. Muhendis unvani icin sinava girmesi gerekiyordu. Hala devam ediyor mu bilmiyorum.

Temmuz ayında sınav yapılacakmış, sınavı geçen teknik öğretmenler 2 dönemlik eğitim sonunda mühendis ünvanı alacaklarmış.
Mühendislik kazanmak içinde okumak içinde yırtılmaya gerek yokmuş yani.

Yeni uygulamaya geçen birşey zaten bu. Mühendis odaları hepsi isyanda. Ben mühendis adayıyım ve benim daha mezun olmadan hakkımı yiyorlar.

Önemli olan birini kurtarayım derken diğerini batırmamaktır. !!! Recep Bey acaba imam hatiplileri düşündüğü kadar bizi düşünüyor mu?

Konunun geçmiş olması, yanlışların düzeltilmiş olması insanların geçmiş yaralarından
bahsetmelerini engellemez ki.
Malesef aksaklıklar ve yanlışlar var, gezi eylemini desteklemiyor olmam ve de başbakana bazı konularda
destek veriyor olmam, her yaptığını her söylediğini onaylıyorum anlamına gelmiyor.
Ben gerçekten herkesin istediği gibi hakkıyla yaşaması düşüncesindeyim, tabi ki bazı kurallar olacak,
ama birinin özgürlüğü bir diğerinin özgürlüğünü kısıtladığı , hakkını çiğnediği noktada biter.
Kim ne okursa okusun, istediği ve mutlu olduğu mesleği yapsın, fen ve anadolu lisesinde okuyan
kişilerin haklarıda çiğneniyorsa (ki konuya şuan tam vakıf değilim açıkçası), en kısa sürede
haklarının karşılığını alırlar inş.

Temmuz ayında sınav yapılacakmış, sınavı geçen teknik öğretmenler 2 dönemlik eğitim sonunda mühendis ünvanı alacaklarmış.
Mühendislik kazanmak içinde okumak içinde yırtılmaya gerek yokmuş yani.

ama simdi sadece ünvan almak para etmiyor ki... Artik ise alirlarken hangi universite vs. diye bakiyorlar.. Su an mezun olup is bulamayan kac genc var biliyor musunuz??? Asil konumuz bunlar olmali, yok ihl yok meslek lisesi.. Issizlik son on yilda tavan yapti, son on yilda bin tane degisik sistem geldi gitti, yeniden geldi vs... Bu tutarsizligi tartismaliyiz.. Bence yani:))

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back