• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakınız şöyle bir ifade kullanmışsınız "kaymak tabaka" kaymak tabakanın açılımı başı açık demek değildir, kaymak tabaka tabiri kullanıldığında akla açık kadınlar gelmez, kaymak tabaka= para sahibi, varlıklı

Varlıklı insanlarla maddi gücü yetersiz insanlar arasında hala eşitlik yoktur, kaymak tabaka devlet hastanesine gitmez, bugün devlet hastanesine giden açık yada kapalı hanımlardan muameleler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Eğer varlıklı kaymak tabakaysanız giyiminizin bir önemi yoktur, çok varlıklı olupta hanımları kapalı olan birçok iş adamı o elit mekanlarda yıllardır diğer iş adamlarıyla yanyana oturur ama kimse bunun hanımı türbanlı kaçalım yanından demez.

Eşitlik?
Birkaç ay önce tvde haberlere düşen konuyu seyretmeyen kalmamıştır sanırım, Sayın Çevrecilik ve Şehircilik Bakanımız kanser hastası üniversiteli bir genç kızımız ilaçları için yardım etsin diye bakanımızın yanına gitmiş ve malesef dilenci muamalesi görüp cebine para sıkıştırılmıştır, gencecik yavrumuz bakanımızın kendisini anlayıp dinlemek yerine cebine para sıkıştırmasına çok içerleyip gözyaşlarına boğulmuş ve parayı iade etmiştir, parayı iade ederken ki sözleri herkesi ağlatmıştır eminim.

Sözleri aynen şöyledir:
''Ben 'ilaç' dedim, Bakan 'para' dedi. Ben Bakan Bayraktar'dan yardım istemiyorum. Yanınıza biri yardım için geldiğinde eliniz cebinize değil, vicdanınıza gitsin'

bu arada da bakan bey hala iyi para verdim düşürmesin saakın diyodu
2 gün sonrada C.Çicek çıkmış 2000tl vermiş bakanımız diye reklam-savunma arasında bi konuşma yapmıştı
hey allahım başımızdaki adamlara bak

ayrıca arkadaşlar bu insanlar bi yerlere gelebilmek için çok çaba sarfetti. katsayı problemi vardı, başörtüsü problemi vardı(çoğu ya başını açmak zorunda kaldı ya da hayallerinden vazgeçti) ki buna rağmen çoğu zaman meslek hayatında veya öğrencilik hayatında küçümsenerek 'örümcek kafalı' yobaz' vb. hakaretlere maruz kalarak bi yerlere gelmeye çalıştılar. ve ne yazık ki bugün bu çabalamaların sonucunda 'bak gördünüz mü her yerdeler'' büyük aydın zamanında söylemişti'...
yapmayın arkadaşlar yazık günah gerçekten. ben bu gibi durumlara maruz kalmadım ama vicdanen bu söylemler beni rahatsız ediyor.
hileyle hurdayla bi yerlere gelenleri tenzih ediyorum onları zaten bunlardan kabul etmek mümkün değil.
ama bugün hakkıyla gelenlerde sadece dinini yaşadığı için 'bak bu da bunlardan' diyorlar.
:50:

Haklısınız, bu önyargı kalkmalı, her kapalı kadın aynı kefeye konmamalı, kapalı kadın zeki değildir, o ne anlar mantığından arınmalı insanlar, gayet düzgün, Allah için kapanmış, parti vs umrunda olmayan tek isteği okumak, meslek sahibi olmak olan kadınlar genç kızlara öcü gibi bakmamak gerek.

Kapalı kadınların dışlanmasına karşıyım, aslında kadınların birbirini dışlamasına karşıyım, birbirimizden öğreneceklerimiz varken dışlayıp yok saymak bize çok şey kaybettiriyor.

Taksim Gezi Parkı, 8 bin metrekare daha büyüyecek...

Gezi Parkı’nın Cumhuriyet Caddesi yönünde ve alt kısmında kalan dükkânların enkazının kaldırılmasının ardından, bu alanın da yeşillendirilmesi için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Böylelikle, mülkiyeti İstanbul Belediyesi’ne ait olan dükkânların yıkılması sonucunda, 50 bin metrekare yüzölçümüne sahip Gezi Parkı, 8 bin metrekare daha alan kazanmış olacak. 558 olan ağaç sayısı da 6 Haziran sonrası dikilen 129 yetişkin ağaç ve dün dikilen 17 adet çınar ağacıyla 704 ağaç ulaşacak olan Gezi Parkı’ndaki çalışmalar cuma gününe kadar tamamlanması planlanıyor.

GEZİ PARKI İTİRAZINA RET

Bu arada Kültür Bakanlığı, İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin, Taksim Topçu Kışlası projesinin iptali davasıyla ilgili verdiği yürütmeyi durdurma kararına itiraz etti. Mahkeme heyeti, yürütmeyi durdurma kararını yerinde görerek, itirazı oy çokluğuyla reddetti.

Yukarıda paylaştığınız haberi okuyunca Gezi Parkı'nın yıkımından vazgeçildiğini anlıyorum ben:31:
Parkı Dahada genişletecekler o zaman.
Aksi bir durumda, yani hala o parkı yıkmayı planlıyorlarsa boşuna para ve emek harcanıyor.
Dahada önemlisi o 17 adet çınar ağacı ve 704 ağaçta Hükümetin şovu için heba edilecek diymi?

Dindar-Dinci..

Laik-Laikçi...

Atatürk-Atatürkçü

Başörtü-Türban......vs vs.....

Bu kavramlar işimize geldiğimiz gibi kullanmak yıllardır ülkemizde oluyor...

Bir görüş paylaşıyor insanlar alınınca ben dindarlara değil dincilere söyledım....

Bir yazı soylenıyor Ben Atatürk 'e değil Atatürk 'ü ilahlaştırana söyledım....

Bazı kavramları aştık bu ülkede...

Danıştay saldırısında 'Allahu Ekber 'dıyerek kaçan sonradan yakalan avukatın dınle imanla alakası olmadıgını herkes gordu bu ülkede...

Tarih boyunca bazı degerlerı kullanarak hep ulkemızde ınsanları bölmek ayırmak bırbırıne düşman etmek için kullanıldı..Halada devam edıyor......

O kadar ortak noktamız var kı...Bunları konuşmak yerıne hala aynı sözler...

.....Bende İmam Hatip liselerinde öğretmenlık yaptım .Ülkeyı ele geçirmek gibi bir niyetlerınını göremedım...

Eğitim sistemizdeki hataları konuşmaksa evet bir sürü var..

Milli bayramlarımızda okullarımızda kutlanıyor..Bır hafta boyunca..Ama bende bizzat gördüğümü yaşadıgımız yazayım..

Atatürkü dilinden düşürmeyenler..19 mayısta okul panomuz boş kaldı..Kımse umursamadı..

Ben ve öğrencılerımız düzenledik..

Sadece standyumlarda kutlamalardan vaz gecıldı..

Cunku öğrencılerımız ıkıncı donem hıc derslere gıremıyordu..Sureklı provalar vardı..Bırçok velıde memnun....

Bu gençlık Atatürk'ede sahıp cıkar ..Dınımızede....

Bırılerının sureklı bunları kullanmasına gerek yok..
Atamız bu ülkenın kurtarıcı bunu kımsede değiştiremez...

....
Bazı paylaşımlar gercekten cok kırıcı ınsanları ayrıştırıcı....
....

Ben hayatımdakı insanların dinlerıne yaşam tarzlarına ırklarına mezheplerıne vs vs hıc bakmıyorum...

O bır ınsan ve Rabbım yarattı..Banada ve hayatıma ne katabılır..Onun bilgi birikiminden yaşantısından ne kazanabilirim dıye bakıyorum...

Hanımlar,
sizden rica ediyorum bu konuyu artık açık kapalı kavgasına çevirmeyin, insanları statülere ayırmayın, açık- kapalı, Kürt-Türk, Alevi-Sünni, zengin-fakir, akp-chp

Konu ne bunlar, ne de bunlardan çıktı, halk 10 yıl değil belki 20-30 yılın bastırılmışlığını haykırıyor eylem yaparak, bunu idrak edin artık, refahyol koalisyonu ve sonrasında dsp zamanı yaşanan küçük çaplı, bireysel eylemler vardı, yazar kasa fırlatma yaşanmıştı hatırlarsanız, birikim bunlar.
Bu konuyu birikimlerin patlama noktası olarak ele alın.

İnsanlar statülere ayrıldıklarını düşünüp , hakları gasp edildi diye sokağa dökülmüşken bunlardan bahsetmeden bu konunun etrafında dönüp dolaşılmaz ki...

Bak 20-30 yılın bastırılmışlığı demişsin mune , haykırarak eylem yapıyorlar ya ; o insanlar biz ve haklarımız , özgürlüğümüz vs. elimizden alındı diye düşündükleri için sokaktalar ya , işte onun saçına , diğerinin içkisine , kimisinin partisine kimisinin topyekün statüsüne müspet menfii değinmeden bu konu konuşulmaz ki.

Ayrıca ; 20-30 yılın bastırılmışlığı ile halk haykırıyor sözünü idrak edecek kapasitedeyim şükür ama sanki tüm T.C halkı böyle bir bastırılmışlık ile sokağa dökülmüş gibi lanse etmek doğru bir ifade olmaz.

Kendimi patagonya vatandaşı gibi hissettirdi bu cümlen bana . Kimse o bahsettiğin birikimlerle sokakta değil . Bu genele yayma çabasını idrak edemiyorum mesela , burada tıkanıyorum .

10 yılın birikimi bu .Bu kendi ağızlarından ifade ediliyor zaten . Bunu hükümetten , onun yasalarından soyutlayarak ; genel bir halk isyanı olarak göstermek , penguen belgeseli ile eş değer benim için .

ayrıca arkadaşlar bu insanlar bi yerlere gelebilmek için çok çaba sarfetti. katsayı problemi vardı, başörtüsü problemi vardı(çoğu ya başını açmak zorunda kaldı ya da hayallerinden vazgeçti) ki buna rağmen çoğu zaman meslek hayatında veya öğrencilik hayatında küçümsenerek 'örümcek kafalı' yobaz' vb. hakaretlere maruz kalarak bi yerlere gelmeye çalıştılar. ve ne yazık ki bugün bu çabalamaların sonucunda 'bak gördünüz mü her yerdeler'' büyük aydın zamanında söylemişti'...
yapmayın arkadaşlar yazık günah gerçekten. ben bu gibi durumlara maruz kalmadım ama vicdanen bu söylemler beni rahatsız ediyor.
hileyle hurdayla bi yerlere gelenleri tenzih ediyorum onları zaten bunlardan kabul etmek mümkün değil.
ama bugün hakkıyla gelenlerde sadece dinini yaşadığı için 'bak bu da bunlardan' diyorlar.
:50:

kimsenin kapalılara bişey dediği yok ki
dindarlara da sözümüz yok
ama birde dini kullanıp halkın maddi manevi değerlerini kemirip yutanlar var
bakın halkın diyorum başı açıkların demiyorum
bence siz önyargılısınız sizin gibi olmayan herkesi din kitap düşmanı gibi görüyorsunuz

bu kadar sıkıntı yasanıyorsa baska liseler tercih edilseydi
sonucta tercihle gidilen yerler değil mi okuduğumuz liseler
-eksi ve +artıları düşünerek gittik hepimiz

sırf hakkını arıyor diye insanlara capulcu dediler güldük geçtik dram yapmadık
yobaz kötü de çapulcu,dinsiz,ayyaş çok mu iyi

orda ki insanlar sırf haklarını aradı diye günlerce dayak yediler işkence gördüler gene dram yapmadılar
gözlerini kaybettiler sakat kaldılar
daha neler neler ya psikolojileri gene de dram yapmadılar

daha dün sivası andık ve anmaya da devam edicez cok sey yasadık ama dram yapamadık

ortada bulusmak zor çok zor daha gidecek çok yolumuz var karsılıklı olarak

Son düzenleme:
Hazımsızlık derken ki kastım elit mekanlarda bir türbanlıyla yanyana oturmayı mimar, mühendis,doktor olarak aynı statüyü paylaşmayı yakıştıramıyo kendine kaymak tabaka, neden efendim ben imtiyaz sahibiyim öyle ya herkes haddini bilecek...!!!
doktor kapısından köpek gibi kovulduğunu bilirim insanların.kaymak tabaka karşısında her zaman el pençe divan durulmalıdır.
ne zaman ki bu hükümet tüm insanları aynı kefeye koydu, her konuda eşitlik sağladı işte ozaman bu kaymak tabaka kuyruğuna basılmış kedi gibi ciyaklamaya başladı.
ben imtiyaz sahibiyim, beni sıradan halkla nasıl bir tutarsın, sonrasında gezi olayları malum...

Kaymak tabaka,önceden de sadece türbansızlardan oluşmuyordu.
Ancak bu iktidar döneminde,kendilerine yakın olanları ihya ettiklerinden dolayı,daha çoğaldılar.
Kendilerine özel 5 yıldızlı otelleri,hatta 5 yıldızlı hastaneleri bile oluştu.
Oralara da kapalı veya açık,sıradan,halktan insanların girdiğini sanıyor musunuz ?
Yani eşitlik sağlandı dediğiniz,kimse ortada buluşmadı aslında.

Benim de bildiğim,eşi ihale alsın diye kapanan biri var mesela.
Kendi çapında ufak bir şirketleri varken,bir anda kaymak tabakaya dahil oldular.

kimsenin kapalılara bişey dediği yok ki
dindarlara da sözümüz yok
ama birde dini kullanıp halkın maddi manevi değerlerini kemirip yutanlar var
bakın halkın diyorum başı açıkların demiyorum
bence siz önyargılısınız sizin gibi olmayan herkesi din kitap düşmanı gibi görüyorsunuz
gerçekten çok şaşırdım bu sözünüze. yazdığıma bakıyorum düşmanca bişey var mı ... bulamıyorum nedeni belki kesinlikle düşmanlık duymadığımdan olabilir.siz bunu nasıl anladınız hayret.yani şu yazdığınızın benim yazdıklarımla uzaktan yakından alakası yok bi daha okuyun bence.
yani açıklayacağım ama öyle şeyler söylemişsiniz gerçekten hiç alaksı yok şaşırdım yani hani aziz bey demiş ya imam hatipliler avukat yargıç mühendis olacak ve bunu tehlike olarak görüyor ve arkadaşlar da bunu destekliyor. onun için yazdım.açık kapalı meselesi de değil derdim buna istinaden yazdım.

bu kadar sıkıntı yasanıyorsa baska liseler tercih edilseydi
sonucta tercihle gidilen yerler değil mi okuduğumuz liseler
-eksi ve +artıları düşünerek gittik hepimiz

sırf hakkını arıyor diye insanlara capulcu dediler güldük geçtik dram yapmadık
yobaz kötü de çapulcu,dinsiz,ayyaş çok mu iyi

orda ki insanlar sırf haklarını aradı diye günlerce dayak yediler işkence gördüler gene dram yapmadılar
gözlerini kaybettiler sakat kaldılar
daha neler neler ya psikolojileri gene de dram yapmadılar

daha dün sivası andık ve anmaya da devam edicez cok sey yasadık ama dram yapamadık

ortada bulusmak zor çok zor daha gidecek çok yolumuz var karsılıklı olarak

ama işte insanların tercihleri ilgi alanları değişebiliyor. kendimden örnek verdim
insanlara çapulcu ayyaş dinsiz denmesini de desteklemiyorum. iyi kötü doğru yanlış herkese göre değişir.
çünkü içinde yaşadığımız toplum, aldığımız ahlak ve görgü kuralları farklı olabilir. insanlar insanları bu şekilde ayırıp küçümseyemez.
haktan hukuktan bahsediyorsak herkese hakkını vermeliyiz.

gerçekten çok şaşırdım bu sözünüze. yazdığıma bakıyorum düşmanca bişey var mı ... bulamıyorum nedeni belki kesinlikle düşmanlık duymadığımdan olabilir.siz bunu nasıl anladınız hayret.yani şu yazdığınızın benim yazdıklarımla uzaktan yakından alakası yok bi daha okuyun bence.
yani açıklayacağım ama öyle şeyler söylemişsiniz gerçekten hiç alaksı yok şaşırdım yani hani aziz bey demiş ya imam hatipliler avukat yargıç mühendis olacak ve bunu tehlike olarak görüyor ve arkadaşlar da bunu destekliyor. onun için yazdım.açık kapalı meselesi de değil derdim buna istinaden yazdım.

Aynı Başbakanımızın, bizi çapulcu,ayyaş , vandal veya terörist diye nitelendirmesine destek olan arkadaşlarımız gibi,bende bunu anlayamıyorum mesela...

Evet aslında İHL mezunu biri üniversitede istediği bölüme girebilir ama olması gereken benim dediğim şekildedir.Bunu ayrımcılık olarak söylemiyorum.Çünkü İHL'ler aslen meslek okullarıdır.Yani meslek lisesinde torna tesviye bölümünden mezun bir insandan farkı yok bana göre.
-cı,-ci ekleri genelde birşeyi alıp satan tüccarlar için kullanılır karpuz alıp satana karpuzcu deniyorsa,dini alıp satana dinci denmesinde bir sakınca yok bence.Eğretilik tabirde değil,tabirin anlattığı durumda bence.Dinci ile dindar arasındaki farkı da açıklamama gerek yok sanırım.
Direnişe destek vermemle alakası yok,ben Aziz Nesin'i küçük yaşlardan beri okur ve beğenirim zaten.
Başkalarını bilmem de ben bu ülkede çocuk doğurup büyütmeye korkuyorum artık.Hele hele kız çocuğu...Korkular yerli mi yersiz mi yaşayıp göreceğiz artık:ssz:

Olması gereken o değildir efendim .
Kişi pek ala İHL mezunu olarak lisans tamamlar ve istediği branşta mesleğini icra eder.
Torna tesviyeden mezun olmuş bir yakınınız daha sonrasında lisans eğitimi için hukuk okumayı tercih etse ve bunda başarılı olsa , hayır sen teknik lise mezunusun hukuk okuyamazsın der misiniz ? Demesiniz.
Bu da aynı tercihtir.Ortaöğretim bilgileri de eksik değildir , dini bilgi alanında artıları vardır sadece.
Siz dini farklı amaçlarla kullananlara dinci diyebilirsiniz ama Aziz Nesin o kadar kelime zenginliği için de buna daha münasip olacak bir karşılık bulabilirdi o sebeble hoşlanmadım .
Belki %50 sini etiketlendirdiği halkın dilinden konuşmuştur , bilemedim .

hanımlar 1 ipte 2 cambaz oynamaz bunu bilmiyormusunuz?
Bi insan dindarsa Allah yolundaysa gözü böyle yükseklerde kendide rant para peşinde olmaz ha ozaman böyle insanlara olsa olsa münafık denir
yıllardır halkın dini duygularından faydalanıp servet yaptı bazı din-siyaset adamları

Ranttan bahsedilmiyor hanımefendi son bir kaç sayfada , hukuk okuyarak bu ülkede hakim , savcı olmaktan ,siyaset bilimi okuyarak politikaya atılmaktan , askeri eğitim alarak vatansever bir general olabilmekten , doktor , mühendis olabilmekten bahsediliyor.
Eğer din bilgisi eğitimi almış bir bireyin bu alanlarda başarı sağlayarak yüksek makamlara gelmesi ve görevini ifa etmesi rant sağlamaksa onu da bilemedim .

Bilişim veya başka uzmanlık alanları herkesi kapsayan ortak alanlar değil cynth.
Oysa ''Din'' 7 den 70 e herkesi kapsayan kavramdır. Doğaüstü hassas noktadır.

Ne kadar güzel işte ...
7 den 70 e herkesi kapsayan , doğaüstü hassa nokta üzerinde eğitim almış , sonrasında da mesleki eğitimini ve öğretimini tamamlamış kişilerden kime ne zarar gelir ki ?

Haklısınız, bu önyargı kalkmalı, her kapalı kadın aynı kefeye konmamalı, kapalı kadın zeki değildir, o ne anlar mantığından arınmalı insanlar, gayet düzgün, Allah için kapanmış, parti vs umrunda olmayan tek isteği okumak, meslek sahibi olmak olan kadınlar genç kızlara öcü gibi bakmamak gerek.

Kapalı kadınların dışlanmasına karşıyım, aslında kadınların birbirini dışlamasına karşıyım, birbirimizden öğreneceklerimiz varken dışlayıp yok saymak bize çok şey kaybettiriyor.

Kapalı kadın , açık kadın ne yahu ?
Neden bunlar konuşulur hala bunu irdelemek lazım aslında.
Biri bir diğeri için ''ben kapalı kardeşlerimizinde hakkına saygılıyım '' diğeri bir öteki için '' ben başı açığa da karışmam '' neden der ki ?
Sanki karışabilirmiş , sanki hak vermeye bilirmiş , saygı duymama hakkı varmış gibi ; neden sürekli bu dillerdedir .
Halkın dilinden bahsediyorum ben.Kimse bana siyasetten örnek vermesin .Politik oyunları çok iyi bilirim , onlarla işim olmaz.
Biz bu oyuna karşılıklı neden düşeriz onu çözemiyorum .

Kurunun yanında yaşlar da yandığı için her an savunma modundayız. :14:

Ben kendi adıma hep kavram kargaşalarından yana savunmaya geçiyorum .
Şükür bir yanmışlığım yok bugüne dek , varsa da herkese dönem dönem olduğu kadardır .
Ama bir çok kişinin eleştiriken kendisinin de yaptığını farketmediği noktalar her vakit beni rahatsız ediyor.

Son düzenleme:
Duyan gören de imam hatip mezunlarını hiç bir üniversite almıyor, kapıdan kovuyor sanır.:ssz:

Her şeyi bitti sıra Aziz Nesin sözlerine geldi.
(Ağzına sağlık ustam, ne güzel söylemişsin)

Tüm meslek liseleri gibi, imam hatip mezunları başka bölüm tercih ettiğinde puanları düşüyordu benim zamanımda.
Bunu tüm meslek lisesi mezunları yaşıyordu yalnız, neden sadece imam hatip mezunları yaşıyormuş gibi lanse ediliyor merak ediyorum.

Ha ama ilahiyat mezunu arkadaşlar kpss sınavından 50 aldıkları zaman atanıyorlar.
90 ile anca atanabiliyorum diye kpssye yıllarca kastığım zamanlardan onu biliyorum bak:ssz:

Son düzenleme:

Kapalı kadın , açık kadın ne yahu ?
Neden bunlar konuşulur hala bunu irdelemek lazım aslında.
Biri bir diğeri için ''ben kapalı kardeşlerimizinde hakkına saygılıyım '' diğeri bir öteki için '' ben başı açığa da karışmam '' neden der ki ?
Sanki karışabilirmiş , sanki hak vermeye bilirmiş , saygı duymama hakkı varmış gibi ; neden sürekli bu dillerdedir .
Halkın dilinden bahsediyorum ben.Kimse bana siyasetten örnek vermesin .Politik oyunları çok iyi bilirim , onlarla işim olmaz.
Biz bu oyuna karşılıklı neden düşeriz onu çözemiyorum .[/.

Bunu bende merak ediyorum, hemde çok.
Konu dönüp dolaşıp mutlaka başörtüsü meselesine,kapalıların ne kadar ezildiğine??haklarının yendiğine geliyor.
Konuyu başından beri az çok takip ettiğine göre farkındasındır bu konuların neden açıldığının sanırım:34:

Olması gereken o değildir efendim .
Kişi pek ala İHL mezunu olarak lisans tamamlar ve istediği branşta mesleğini icra eder.
Torna tesviyeden mezun olmuş bir yakınınız daha sonrasında lisans eğitimi için hukuk okumayı tercih etse ve bunda başarılı olsa , hayır sen teknik lise mezunusun hukuk okuyamazsın der misiniz ? Demesiniz.
Bu da aynı tercihtir.Ortaöğretim bilgileri de eksik değildir , dini bilgi alanında artıları vardır sadece.
Siz dini farklı amaçlarla kullananlara dinci diyebilirsiniz ama Aziz Nesin o kadar kelime zenginliği için de buna daha münasip olacak bir karşılık bulabilirdi o sebeble hoşlanmadım .
Belki %50 sini etiketlendirdiği halkın dilinden konuşmuştur , bilemedim .
Olması gereken budur ama bizdeki eğitim sisteminin hataları yüzünden saçma bi hal almıştır.Torna tesviyeden mezun olmuş bir yakınınım hukuk okumak istese ve bunda başarılı olsa sen okuyamazsın demem elbette ama ben enayi miyim de ufacık yaşımda anadolu lisesine girmek için kendimi yırttım derim.Ya da madem hukuk okuyacaktın neden torna tesviyeyi seçip başka bir gencin bu mesleği öğrenme şansını gasp ettin derim.
Aziz Nesin halkın %50 si aptaldır dediğine göre,aptal dilinden mi konuşmuş oluyor?Tam net anlayamadım

Duyan gören de imam hatip mezunlarını hiç bir üniversite almıyor, kapıdan kovuyor sanır.:ssz:

Her şeyi bitti sıra Aziz Nesin sözlerine geldi.
(Ağzına sağlık ustam, ne güzel söylemişsin)

Tüm meslek liseleri gibi, imam hatip mezunları başka bölüm tercih ettiğinde puanları düşüyordu benim zamanımda.
Bunu tüm meslek lisesi mezunları yaşıyordu yalnız, sanki sadece imam hatip mezunları yaşıyormuş gibi lanse ediliyor merak ediyorum.

Ha ama ilahiyat mezunu arkadaşlar kpss sınavından 50 aldıkları zaman atanıyorlar.
90 ile anca atanabiliyorum diye kpssye yıllarca kastığım zamanlardan onu biliyorum bak:ssz:
ben kendimde katsayı mağduruydum ama konu imam hatipliler üzerine döndüğü için ondan bahsedildi.
birde bu yazınız bana lisede bir anımı hatırlattı.
milli güvenlik dersimize giren asker hocamıza ' hocam ben askeriye ye girmek istiyorum ama meslek lisesi olduğum için giremiyorum' dedim. hoca cevaben 'imam hatiplilerin önünü kapatmak istiyorlar aradan meslek liselilerde kaynıyo 'demişti

Sürekli konu neden kapalılığa, açıklığa, kaymak tabakaya bilmem neye geliyor? Allah rızası için kapanan kişi bunları sorgulamaz, zamanında bizimle aynı masaya oturmadılar diye olayları böyle fesatlanarak izlemez dışardan. Oh olsun diye düşünmez. İçinde kin ve nefret olmaz. Allah rızası için kapananın umrunda olmaz milletin ona nasıl baktığı ya da davrandığı. Bana da açığım diye yanımdan geçerken o... diyen, kapan diyen, cehennemde yanacaksın diyen çok oldu. Hatta kocam sizin gibiler yüzünden benimle ilgilenmiyor diyen bile oldu. Kocasının hatasını açıklara yükleyen. Napayım ben şimdi ezikleneyim mi bana böyle davrandılar diye? Bir röportaj izlemiştim zamanında. Kapalı kızın birine soruyor muhabir. Herkesin kapanmasını ister miydin, zorunlu olmasını ister miydin diye. Kız da '' evet isterdim erkekler açık kızlar yüzünden bize bakmıyor '' dedi. Tek derdi ona erkeklerin bakmaması. Ama sorsan Allah için kapandım der. Bu olaylar bana bunu hatırlatıyor. Daha geçen oturmaya bir tanıdığımız geldi. Çocuğu 60 puanla atanmış, ben 75'le atanamadım. Bu kız açıktı, sonradan kapandı ne hikmetse. Ben ''dinci''lere, dini kullanan her insana hakkımı helal etmiyorum.

İHL konusunu ne kadar konuşsak bitmez, ama asıl sinir olduğum şey, zamanında siyasal nedenlerle kapatılan okullar, yine siyasal nedenlerle açılıyor ya.. geçmişimizden bir türlü ders alamadık sanırım.

Hatırlatmak isterim, Eylül'de 2012-13 eğitim döneminin başlama töreni konuşmasında Erdoğan, "İmam Hatiplerden terörist çıkmadığı için kapattınız, vatana millete hizmet aşkıyla yanıp tutuştukları için kapattınız" gibi bir şey demişti. Yine hepimizin başbakanı, sanki diğer okullar terörist yetiştiriyor algısını halka aşılamaya çalıştı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back