ABD rüzgar ve güneş enerjisine dönüyor biz Japonya'yla Sinop'ta kurulacak nükleer santral anlaşması yapıyoruz, e güzel
Japonya sızıntı yapan nükleer santralin atıklarını okyanusa salmamak için yanıp tutuşurken biz Karadeniz'e ve akarsularımıza zehir karışmasını nasıl engelleyeceğiz?
Oy annem, vah gelecekteki torunlarımın haline
Su ve gıda sorununa gelirsek önceki sayfalardan birinde İsrail'in tohum bankası kurduğu yazılmıştı.O konu hakkında bildiğim o tohumlar ve piyasadaki diğer tohumların çoğu tek kullanımlık.Yani genleriyle oynanmış tohumlar sadece bir senelik ürün veriyor ve daha sonra o ürünün çekirdeği ya da tohumu herneyse ekilerek tekrar ürün elde edilemiyor.Yani her sene yeni tohum almak zorunda kalınıyor.İlerleyen yıllarda bu konu yüzünden gıda için İsrail'e muhtaç kalabiliriz diye düşünüyorum.
Su konusunda düşüncem ise dünyadaki temiz su kaynakları giderek azalıyor fakat bilimin buna bir çare bulabileceğini düşünüyorum ben.Yalnız bu çare de bunu yapabilecek teknolojiye sahip ülkelerin tekelinde olacaktır büyük ihtimalle
Evet, o tohumlara ebter tohum deniyor, sadece İsrail değil, Norveçte tohum deposu kurulduğu bilinir, o depoyu bazı avrupa ülkeleri destekliyor, bu konuyu araştıranların ortak düşüncesi Avrupa'nın ileride tekelleşeceği yönünde, istedikleri ülkelere tohum yardımı yapacaklar, kendi tohum bankasını kurmayan ülkeler tehlikede deniyor, öyle x ülkeden falan değil direk has be has kendi verimli sebze ve meyvelerimize dönmeli ve kendi ürünümüzün tohumlarını depolamalıyız.
Bill Gates milyonlarını Kuzey Kutbunun 1,100 kilometre uzağındaki Arktik Okyanusu yakınlarındaki Barents Denizindeki bir tohum bankasına yatırmaktadır .Bill Gates tanrının insafına bırakılmış olan bu adada Rockefeller Vakfı, Monsanto Şirketi, Syngenta Vakfı, Norveç hükümeti ve diğerleriyle birlikte, kıyamet günü tohum bankası olarak adlandırılan bir projeye on milyonlarca dolar yatırmaktadır. Norveçin Svalbard adalar grubunun bir parçası olan Spitsbergen adası üzerindeki Proje, resmi olarak, Svalbard Küresel Tohum Deposu olarak adlandırılmaktadır.
İşte yine deniyor ki tohumlara sahip olan insanlara hükmeder, çok araştırmaları takip ettim, gelecekteki su savaşı ve ülkelerden incelemek üzere diye toplanan bitkilerin ne amaçla alındığını dinleyince insan ister istemez ürküyor, ülkemizden kaç bitki örnek diye alınıp gidildi.
Yerel tohumumuz yok denecek kadar az, çoğu ekilen ebter tohum, hani benim karaman koyunum, tiftik keçim, mis gibi ineğim, onlar bile ithal, yerli pirinç yok, dışa bağımlıyız bu ilerisi için çok kötü
Çiftçi bilinçlendirilmeli, bir ağaçtan 10 kilo yerine 20 kilo ceviz alıyor diye yerli ceviz ekmiyor çoğu, nerede eskiden düdüklüde saatlerce pişirilen tavuk, at tencereye 20 dakika sonra pişiyor, tat yok lezzet yok.
Şafak Pavey'in Meclis Genel Kurul konuşması
[video=youtube;QIQ-BlvfH_8]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QIQ-BlvfH_8[/video]
son bir iki cümle daha yazıp çıkacağım. muneciğim geçmiş sayfalarda bir yazı paylaşmıştın devleti ana gibi gören gençlerden bahsetmişsin oldukça da duygusal dı. fakat ben o gençlerin kesinlikle masum olduklarına inanmıyorum. başta masum gibi başlayan olaylar tamamen isyandı. hükümete baş kaldırı , hükümeti düşürmek adına yapılan eylemlerdir. gözleri dönmüş maskeli saldırgan gruplar amaçları buydu yani isyan çıkarmak halkı ayaklandırmak. haberleri doğan grubu medyalarından yada halk tv , ulusal tv gibi bölücü yayın organlarından takip eden halk (özellikle buradaki kişiler) herşeyin nasıl çarpıtıldığını tek taraflı bakıldığını göremiyorlar. sarısülük 'ün arkadaşları ile birlikte polisse nasıl saldırdığını, nasıl linç etmek istediğini seyredin lütfen . polis orada tamamen görevini yapıyor. halkın isyanını bastırıyor. bunu anlamak zor mu. ben insanların nasıl bu kadar gözünün döndüğünü anlamıyorum hala. lütfen hak aramak saçmalıklarıyla olayı masumlaştırmayalım. eyleme katılan herkesin içinde isyan ve yıkımdan başka bir şey yoktu.
görevi başında şehit olan komsiremizin adı geçmezken resmen gözü dönmüş şekilde saldıran polise taş ve molotof atan birisini ardından nasıl öldüğü henüz kesinlik kazanmamış birisini burada sayfalar dolusu yazılması gerçekten çok garip
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?