iki düzeltmede ben yapayım.almanyada bulunan 17 nükleer tesisin fukuşima felaketinden sonra 10 u kapatıldı.kalanlarında ömrü 11 yıl sonra dolacak.halkın yüzde 53 ü nükleere hayır demiştir.
ikinci düzeltme Çernobil deney kazası değildir.4 reaktörün hatalı monte edilmesi sonucu sorun tespit edildiği için deney yapılmıştır.
her ne ise türkiyenin enerjiye ihtiyacı var.eğer nükleer tesis yapılacaksa terörden depremden ve savaştan o tesisi korumak zorundalar.
bu konuda bilgim oldugu için bir parantezda ben açmak istedim .
..sevgili kazen güneş enerjisi içinde ülkemiz uygun .hatta şu birkaç senedir baya büyük çalışmalar yaplıyor bu konuda .devlet araştırlmalar sonucu yerleri belirliyor . şirketlerde buna uygun yere düzenekleri hazırlıyor, yakın dönemlerdede üretime geçilecek inşallah. devletin güneş ve rüzgar kaynagından elektrik üretimine büyük önem verdigini biliyorum .
Eğer yaşınız el verirse şu sözümü unutmayın ;
Torunlarınız ;
- Biliyor musun dedem arabasını su ile yıkıyormuş
diyecekler... Yani su konusunda o kadar fakirlik yaşanacak. Şimdi bu cümleye gülün ama 80-90 yaşına kadar yaşayanlar bu yazdığımı unutmasın !
Kesinlikle HES yanlış yol !
Buna ek olarak HES nedir ? Bence buna karşı olanda olmayanda ne olduğunu bilmiyor gibi (genelleme yapmıyorum lütfen üzerinize alınmayın)
Şimdi diyeceksiniz ki bildiğimiz baraj bu ! Orta okullarda hani isimlerini ezberlettikleri. Evet aynen o ! Fakat artık çorak araziler üzerinde nehirler üzerine kurulacak HES alanı kalmadığı için yeni planlanan santraller maalesef yeşilliğin içinde akan derelere kadar düştü !
Benim savaşım buna !
Yoksa tabi ki büyük nehirlerin üzerine kurak, bitki örtüsü olmayan yerele kurulsun bu sayede oralarda yeşillenir ama yeni el attıkları yerler Çaykara, Tortum gibi debisi çok düşük doğa güzelliği olan yerler.
Valla benim doğduğum mahallede bir abimiz vardı, çernobil faciası olduğunda iş icabı Karadeniz'deydi, hala yaşıyor Allah ömür versin ama vücudundaki yaraları görmek istemezsiniz, ömür boyu hatıra bıraktı o facia.
Karadeniz'de kanser vak'alarının arttığını da unutmamak lazım, bu öyle uydurulan birşeyde değil ODTÜ'nün araştırması var bu konuda, birkaç yıl önce üniversitenin prof.larını da bizzat dinlemiştim tv'de, onun üzerine bir bakanımız çay yudumlamıştı araştırmayı yalanlamak için.
Kaldı ki km.lerin mesafelerin önemi yok, bu yıl çöl tozu diye bir toz geldi ülkemize çamur yağdı bilirsiniz, Afrika nereeee Türkiye nere dimi ama geldi meret çöl tozu
Valla benim doğduğum mahallede bir abimiz vardı, çernobil faciası olduğunda iş icabı Karadeniz'deydi, hala yaşıyor Allah ömür versin ama vücudundaki yaraları görmek istemezsiniz, ömür boyu hatıra bıraktı o facia.
Karadeniz'de kanser vak'alarının arttığını da unutmamak lazım, bu öyle uydurulan birşeyde değil ODTÜ'nün araştırması var bu konuda, birkaç yıl önce üniversitenin prof.larını da bizzat dinlemiştim tv'de, onun üzerine bir bakanımız çay yudumlamıştı araştırmayı yalanlamak için.
Kaldı ki km.lerin mesafelerin önemi yok, bu yıl çöl tozu diye bir toz geldi ülkemize çamur yağdı bilirsiniz, Afrika nereeee Türkiye nere dimi ama geldi meret çöl tozu
Japonya'da nükleer sızıntı yüzünden kaç kişi öldü asıl siz onu biliyor musunuz?
aeben aynen katılıyorum.ülkemizin gelişmesi lazım,kalkınması lazım.enerji sorunu çözülmesi lazım.bir yandan da insan sağlığının ve doğanın korunması lazım.riskleri en aza indirmek,aşırı disiplinli olmak,uzun vadeli planlar gerek.
Ayşegül Hanım,
Şu düzeltmeyi de yapayım bu çoraklaşma HES sonrasında doğada oluşacak ekolojik dengenin bozulması yanında hiç sayılır. İşte bu sebeple bu fotoğraflar yerine etkilerini saymak çok daha sağlıklı olacaktır.
HESin ZARARLARI :
1. Hidroelektrik santralin çalışması için suyunun kullanılacağı derelerdeki doğal hayatın devamı üzerinde zararlar söz konusu olabilir. Bu zararlar derelere yeterli can suyu bırakılması ve etkin-yerinde denetim ile giderilebilir.
2. Santral inşası çalışmalarının çevresel tahribata yol açması ve çevreye gerekli özenin gösterilmemesinin yol açacağı tahribat sorunları gündeme gelebilir. Özellikle derenin bir yerden başka bir yere akıtılması için kanalların yapılması esnasında ormanların tahrip edilmesi riski bulunmaktadır.
3. Sulama amacıyla kullanılan dere sularından bu amaçla faydalanma imkânının sınırlandırılmasının veya tamamen ortadan kalkmasının, yöredeki tarımsal üretime olumsuz etkileri olacaktır.
4. Yöre insanının HESlerin faydaları ve zararları ile ilgili eksik ve yanlış bilgilendirilmesi neticesine oluşacak tepkilerin yol açacağı olumsuz durumlar da dikkate alınmalıdır.
5. Devletin alım garantisi nedeniyle oldukça cazip olan hidroelektrik santral işletmeciliğinin çok sayıda faaliyete geçmesinin, çevresel etki açısından yöreye olumsuz etkileri olacaktır.
6.Hastalıklarda artışlar yaşanabilme olasılığı yüksek.
7.Barajlarda meydana gelecek buharlaşmadan dolayı topraktaki tuzluluk oranı artacak verimli tarım arazilerimizi yavaş yavaş yok edeceğiz. Yani orada kesilen ağaçlar değil(kullandığınız fotoğraf bu sebeple yanıltıcı olur, inşaat sahasında ve su yollarındaki ağaçlar bilinçli kesiliyor) esas bu sonu hazırlıyor !
8.Sismik hareketlerde ve erezyon, sel gibi doğa olaylarında olası bir artış söz konusu.
bu konuda bilgim olmadıgın soruyorum yanlış anlamayın . peki bu durum sonrası Japonyada nükleer santraller kapatıldı yada yenileri yapılması durduruldumu aceba bilginiz varmı ?:44:
Düzeltmeniz için teşekkürler sabahtan beri uluslararası çevre konusuyla ilgili araştırmalar yapıyorum hatta bir kaç sayfa önce belki ilgilenenler vardır diye şu kaynağı paylaştım resimlerde ordan
http://awsassets.wwftr.panda.org/downloads/10_soruda_hidroelektrik_santraller_web.pdf
Bu olay sonrasında Japonya ülkedeki nükleer santrallerin hepsini kapatmış ve teknik kontrole almış fakat sonra elektrik ihtiyacı yüzünden 2 sini tekrar açmışlar.bu konuda bilgim olmadıgın soruyorum yanlış anlamayın . peki bu durum sonrası Japonyada nükleer santraller kapatıldı yada yenileri yapılması durduruldumu aceba bilginiz varmı ?:44:
bu konuda bilgim olmadıgın soruyorum yanlış anlamayın . peki bu durum sonrası Japonyada nükleer santraller kapatıldı yada yenileri yapılması durduruldumu aceba bilginiz varmı ?:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?