en doğru tespit...filler ve çimen olayı, filler tepişirken olan zavallı güzelim çimenlere oldu...
yine söylüyorum şu brezilyada yaşanan olayları azıcık takip edin milyonlar döküldü belki sokaklara...ve başbakanın açıklamamalarıyla sakinleşti ama yok bizim liderler oturdukları kaf dağından ellerinde birer körük...hayır niye kimse bunu sormaz sorgulamaz...
olayları bu seviyeye getirmeyecek tek kişi başbakandı oysa o hala tırmandırmaya devam ediyor ben bundan nemalandığını düşünüyorum..
bu sırada bunlarla uğraşırken meclisten öyle bir petrol yasası geçti ki modern kapitülasyon...
altında üstünde hiçbişey yok dış mihrak yok örgüt yok...gezi parkı sakinken başbakanın yapacağı çocuklar gelin konuşalım demekti, anlatsaydı topçu kışlası ısrarını neden yapılmasını istediklerini (hala adamakıllı anlatamıyor ya onda da pis bi rant var emin olun kim bilir kimlere peşkeş çektiler ne trilyonlar dönüyor) olaylar tırmandı artık sabrı taşmış halkın yanında olayları fırsat bilen gruplar ortaya çıktı şimdi olaylar sadece buymuş gibi lanse ediliyor...
öyle ordan burdan resim bilmem ne paylaşarak hiçbişey ispat edemezsiniz ... orda mıydınız ethem gündüzle kaç gününüzü geçirdiniz ne olduğunu biliyorsunuz...günahtır be belki de sahte bir sürü resim yazı vsvs dolaşıyor ortalıkta ....
Malesef jeanne öyle bir problemimiz var milletce, nedense olaylarin basina gitmek, hatta olaylarin daha da öncesine bir kac yil gerisine giderek Türkiye`ye bakmak, olaylari bu hale kim getirdi diye sorgulamak insanlara cok zor geliyor ama sonradan ortaya cikan yakip yikan provokatörler, ajanlar, teröristler, dhkp-c`liler vs vs nedense gündemden hic düsürülmemeye calisiliyor. Ben de bunun altinda kasit ariyorum. Üstelik din konusu acildiginda iftiradan, yalandan, dolandan sakinan insanlar, photoshoplu fotograflarla birbirlerini kandirmanin derdindeler, ölüye saygisi olmasi gereken insanlar nereden ne bulur cikaririm da sunlarin agizlarini kapatirim derdindeler, resmen savas alani ortalik...
Güzellikleri görmediler, sokak cocuklarinin sesini duymadilar, cocuklarin gelisimini destekleyecek faliyetleri, kütüphaneleri görmediler, ama caminin bira kutusunu günlerce konustular, gidip görmemisler ama cadirdaki ahlaksizliklari etrafin "idrar (basbakan farkli bir kelime kullandi ama)" koktugunu söyler oldular. Adi "devrim" diye mesela bedava yemek dagitilmasini ajanlik konusu haline getirenler dahi oldu. Provokatörler, yakip yikanlar, ajanlar... Buralara gelmeden önce bu provokatörleri olusmadan önce hükümetin olaylari gerginlestiren tepkileri ve hareketleri siyasetin bir parcasi olarak gösterildi. Brezilya`da "genclerle gurur duyuyoruz" aciklamalari yapiliyor, bizim ülkemizde "olaylara katilanlar terörist olarak muamele görecek ona göre" diye tehdit ediliyor. Fakat ne hikmettir anlamadim gitti, bunlari sorgulamak bunlari tartismak yorumlamak istemiyorlar, yok illa da provokatörler, ajanlar...
insanlar kendilerini bölenleri, ayristiranlari, ötekilestirenlerin yaptiklarini siyasetin bir parcasi olarak yorumladiklari ve hakkini vererek elestirmedikleri ve elestiriyormus gibi yaptiklari sürece, bir adim ileri gitmeyecegimiz gibi daha da bölünecek, ayrisacak kutuplasacagiz. Bunun farkinda degil ama insanlar, ayrismanin ve kutuplastirilmanin ülkeye dis mihraklari sokacaklarinin farkinda degiller. Bunlar dis mihraklarla isbirligi yapiyor diyerek ülkenin karistirilmasina kimse sesini yükseltmiyor. Neden ortaligi sakinlestirmiyorsun, neden bizi bütünlestirmiyorsun da dis mihraklari birlikte kovalim o zaman? diye sorulmuyor.