• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Güya çözüm sürecinde silah bırakıp vatanı terkeden pislik sürüsünün ikiyaka dağlarında komutanlarımızı taşıyan helikoptere neden ateş açtıklarını açıklayın ? Ateş ırak tarafından değil, topraklarımız içinden edildi ??????????????

yaaa işte açıklanamaz kimse açıklayamaz...tuncelideki kaçırma olayını açıklayın bayram yaptınız aha da gidiyorlar terör bitti diye...

Ateşin Irak tarafından değil,Türkiye topraklarından edildiğini söylüyrsun kendinden emin bir şekilde,sorarım sana gözlerinle gördün mü? Helikoptere ateş edildiğini kendi gözlerinle gördün mü de bu kadar emin yazabiliyorsun? Kaynağın ne? Kaynağın tabi ki Akepe yandaşı adi medya. Biz 30 yıl boyunca Kürtleri bu adi medyadan izledik ve Türkümüz de Kürdümüz de Ermenimiz de hepimiz Gezi olaylarında tanıdık bu adi medyayı. Bu yüzden adi medyanın haberlerine bakarak emin bir şekilde konuşmak,yazmak çok yanlış bence,temkinli olmak gerekiyor,yandaş medyanın dolduruluşuna,provoke edici haberlerine kapılmamak gerekir. Kininizi,düşmanlığınızı artık bırakmanızı öneriyorum.

en doğru tespit...filler ve çimen olayı, filler tepişirken olan zavallı güzelim çimenlere oldu...

yine söylüyorum şu brezilyada yaşanan olayları azıcık takip edin milyonlar döküldü belki sokaklara...ve başbakanın açıklamamalarıyla sakinleşti ama yok bizim liderler oturdukları kaf dağından ellerinde birer körük...hayır niye kimse bunu sormaz sorgulamaz...

olayları bu seviyeye getirmeyecek tek kişi başbakandı oysa o hala tırmandırmaya devam ediyor ben bundan nemalandığını düşünüyorum..

bu sırada bunlarla uğraşırken meclisten öyle bir petrol yasası geçti ki modern kapitülasyon...

altında üstünde hiçbişey yok dış mihrak yok örgüt yok...gezi parkı sakinken başbakanın yapacağı çocuklar gelin konuşalım demekti, anlatsaydı topçu kışlası ısrarını neden yapılmasını istediklerini (hala adamakıllı anlatamıyor ya onda da pis bi rant var emin olun kim bilir kimlere peşkeş çektiler ne trilyonlar dönüyor) olaylar tırmandı artık sabrı taşmış halkın yanında olayları fırsat bilen gruplar ortaya çıktı şimdi olaylar sadece buymuş gibi lanse ediliyor...

öyle ordan burdan resim bilmem ne paylaşarak hiçbişey ispat edemezsiniz ... orda mıydınız ethem gündüzle kaç gününüzü geçirdiniz ne olduğunu biliyorsunuz...günahtır be belki de sahte bir sürü resim yazı vsvs dolaşıyor ortalıkta ....

Malesef jeanne öyle bir problemimiz var milletce, nedense olaylarin basina gitmek, hatta olaylarin daha da öncesine bir kac yil gerisine giderek Türkiye`ye bakmak, olaylari bu hale kim getirdi diye sorgulamak insanlara cok zor geliyor ama sonradan ortaya cikan yakip yikan provokatörler, ajanlar, teröristler, dhkp-c`liler vs vs nedense gündemden hic düsürülmemeye calisiliyor. Ben de bunun altinda kasit ariyorum. Üstelik din konusu acildiginda iftiradan, yalandan, dolandan sakinan insanlar, photoshoplu fotograflarla birbirlerini kandirmanin derdindeler, ölüye saygisi olmasi gereken insanlar nereden ne bulur cikaririm da sunlarin agizlarini kapatirim derdindeler, resmen savas alani ortalik...

Güzellikleri görmediler, sokak cocuklarinin sesini duymadilar, cocuklarin gelisimini destekleyecek faliyetleri, kütüphaneleri görmediler, ama caminin bira kutusunu günlerce konustular, gidip görmemisler ama cadirdaki ahlaksizliklari etrafin "idrar (basbakan farkli bir kelime kullandi ama)" koktugunu söyler oldular. Adi "devrim" diye mesela bedava yemek dagitilmasini ajanlik konusu haline getirenler dahi oldu. Provokatörler, yakip yikanlar, ajanlar... Buralara gelmeden önce bu provokatörleri olusmadan önce hükümetin olaylari gerginlestiren tepkileri ve hareketleri siyasetin bir parcasi olarak gösterildi. Brezilya`da "genclerle gurur duyuyoruz" aciklamalari yapiliyor, bizim ülkemizde "olaylara katilanlar terörist olarak muamele görecek ona göre" diye tehdit ediliyor. Fakat ne hikmettir anlamadim gitti, bunlari sorgulamak bunlari tartismak yorumlamak istemiyorlar, yok illa da provokatörler, ajanlar...

insanlar kendilerini bölenleri, ayristiranlari, ötekilestirenlerin yaptiklarini siyasetin bir parcasi olarak yorumladiklari ve hakkini vererek elestirmedikleri ve elestiriyormus gibi yaptiklari sürece, bir adim ileri gitmeyecegimiz gibi daha da bölünecek, ayrisacak kutuplasacagiz. Bunun farkinda degil ama insanlar, ayrismanin ve kutuplastirilmanin ülkeye dis mihraklari sokacaklarinin farkinda degiller. Bunlar dis mihraklarla isbirligi yapiyor diyerek ülkenin karistirilmasina kimse sesini yükseltmiyor. Neden ortaligi sakinlestirmiyorsun, neden bizi bütünlestirmiyorsun da dis mihraklari birlikte kovalim o zaman? diye sorulmuyor.

Ateşin Irak tarafından değil,Türkiye topraklarından edildiğini söylüyrsun kendinden emin bir şekilde,sorarım sana gözlerinle gördün mü? Helikoptere ateş edildiğini kendi gözlerinle gördün mü de bu kadar emin yazabiliyorsun? Kaynağın ne? Kaynağın tabi ki Akepe yandaşı adi medya. Biz 30 yıl boyunca Kürtleri bu adi medyadan izledik ve Türkümüz de Kürdümüz de Ermenimiz de hepimiz Gezi olaylarında tanıdık bu adi medyayı. Bu yüzden adi medyanın haberlerine bakarak emin bir şekilde konuşmak,yazmak çok yanlış bence,temkinli olmak gerekiyor,yandaş medyanın dolduruluşuna,provoke edici haberlerine kapılmamak gerekir. Kininizi,düşmanlığınızı artık bırakmanızı öneriyorum.

Kinimi ve düşmanlığımı kendi vatan evlatlarıma, hükümetime karşı göstermiyorum ben. Benim kinim; bdp'li ve pkk'lı kürtlere. Asla kardeşim değil onlar benim. Farklı kökendeki insanlara, şu kökenliyim ama türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım diyenlerle hiçbir problemim yok. Vatan toprağını anlamak nasip işidir, nasipsizler ağlasın diyorum...Ve helikopterimize edilen ateş genelkurmay başkanlığının resmi sitesinde haber olarak geçti. Orada okudum ben.

Kinimi ve düşmanlığımı kendi vatan evlatlarıma, hükümetime karşı göstermiyorum ben. Benim kinim; bdp'li ve pkk'lı kürtlere. Asla kardeşim değil onlar benim. Farklı kökendeki insanlara, şu kökenliyim ama türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım diyenlerle hiçbir problemim yok. Vatan toprağını anlamak nasip işidir, nasipsizler ağlasın diyorum...Ve helikopterimize edilen ateş genelkurmay başkanlığının resmi sitesinde haber olarak geçti. Orada okudum ben.

Bir ırk,bir millet neden bu kadar önemli senin için? Bir Alman'ın,bir İngiliz'in ''ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım'' demesi ne kadar saçma ise bir Kürt'ün bir Ermeni'nin ''ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım'' cümlesini kurması bir o kadar saçmadır. Lütfen Akepe zihniyeti gibi şu faşist zihniyetinizi bırakın. En yakın olaya,Gezi eylemi vesilesi ile oluşan sivil itaatsizlik eylemine dönün yüzünüzü. Türkiye'nin daha refah bir ülke olabilmesi için Arap'ı da Kürt'ü de Türk'ü de Ermeni'si de sokaklara döküldü. Faşist bir ülkeden kurtulup,gerçekten demokratik,özgür,ferah,refsh bir ülke içindi bu sivil itaatsizlik eylemi.

Unutmayın,cinsiyet gibi ırk da kişinin kendi seçimi değildir. Faşizanca söylemleri bırakmalı bazı insanlar.

Arkadaslar koydugum fotografa bazilari saldirmis , sunu soyleyeyim ben kimsenin destegini almak icin yazmiyorum, rica ediyorum kendi fikirlerinizi bana dayatmaya kalkmayin.Yazdiklarimi anlamayan varsa da bir daha okusun.

Yorumsuz bir yorum yapacağım , gerçekten farklı da düşünsek zeki arkadaşlar var burada leb demeden leblebiyi anlayacak .Aman ha ironi değil bu bildiğiniz samimi iltifat.:16:

Meydanların sesi hep aynı telden çalmıyor !

Bazen o sesler için biz birlik oluruz da , kenetleniriz unutmamak lazım .

takunya olabülür:)
r1t3.jpg

Dün ya da daha önceki gün, Ayşe Arman bir röportaj yapmıştı. Babası yoldan geçerken
gazdan etkilenen, ulaşım araçları durdurulduğu için yürüyerek eve ulaşmaya çalışan bir
kız vermişti röportajı. Bu yaşadıkları kalp krizini tetiklemişti... Şimdi o kız akla karayı
o acı içinde nasıl ayırır??

Konuyu saptırmak gibi olmasın ama, o röportajdan o kadar etkilendim ve gözyaşları içinde okudum ki.. Anneannem Osmanbey'de oturuyor, malum en karışık yerlerden biriydi olaylar olduğunda.. Yeni kalp ameliyatı oldu, apar topar istanbuldan kaçırdık desem yeridir.. Şişlide ki ara sokaklarda o kadar çok gaz vardı ki.. Camları istediğin kadar kapalı tut, evin içerisi gaz doluyordu. Böyle vahşet görmedim.. Şimdi anneannem günlerdir istanbul dışında, hala her konuştuğumuzda "öksürüp duruyorum, bu gaz dokundu bana galiba" diyor..

Sokaklardakiler gençler olabilir, ama bütün şehir sadece 20 25 yaş arasındaki insanlardan oluşmuyor. 20 yaşındaki biri eczaneden 3 liralık gaz maskesi alıp bir şekilde tahammül edebilir yaşananlara, ama 70 yaşındaki birinde olay aynı değil işte..

Günlerce yaşamı zehir ettiler herkese. Toplu taşıma araçlarını kafalarına göre iptal edip, kafalarına göre yeniden çalıştırdılar.. Ulaşım araçlarına yaptıkları aklıma geldikçe, kendimi daha da sokaklara atasım geliyor. Çocuk oyuncağına çevrilmişti.

Ve bunu yazarken, akla karayı karıştırmıyorum. Toplumun her kesimi düşünüldüğünde olanlar kesinlikle belli.

Bir ırk,bir millet neden bu kadar önemli senin için? Bir Alman'ın,bir İngiliz'in ''ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım'' demesi ne kadar saçma ise bir Kürt'ün bir Ermeni'nin ''ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım'' cümlesini kurması bir o kadar saçmadır. Lütfen Akepe zihniyeti gibi şu faşist zihniyetinizi bırakın. En yakın olaya,Gezi eylemi vesilesi ile oluşan sivil itaatsizlik eylemine dönün yüzünüzü. Türkiye'nin daha refah bir ülke olabilmesi için Arap'ı da Kürt'ü de Türk'ü de Ermeni'si de sokaklara döküldü. Faşist bir ülkeden kurtulup,gerçekten demokratik,özgür,ferah,refsh bir ülke içindi bu sivil itaatsizlik eylemi.

Unutmayın,cinsiyet gibi ırk da kişinin kendi seçimi değildir. Faşizanca söylemleri bırakmalı bazı insanlar.

:) Şaka mı yapıyorsunuz ? Neden mi bu kadar önemli, türk milliyetçiliği ayaklar altına alınacak bir olgu değildir çünkü. Binlerce yıllık şanlı tarihe sahibiz biz, ecdadımın tarih yazmasıyla, çağ açıp çağ kapatmasıyla övünüyorum ben. Faşişt ülke diyerek siz milyonlarca türk milliyetçisini yargılayamazsınız, milliyetçilik partiler üstü bir ideolojidir neden partilerle bağdaştırıyorsunuz ki ?

Konuyu saptırmak gibi olmasın ama, o röportajdan o kadar etkilendim ve gözyaşları içinde okudum ki.. Anneannem Osmanbey'de oturuyor, malum en karışık yerlerden biriydi olaylar olduğunda.. Yeni kalp ameliyatı oldu, apar topar istanbuldan kaçırdık desem yeridir.. Şişlide ki ara sokaklarda o kadar çok gaz vardı ki.. Camları istediğin kadar kapalı tut, evin içerisi gaz doluyordu. Böyle vahşet görmedim.. Şimdi anneannem günlerdir istanbul dışında, hala her konuştuğumuzda "öksürüp duruyorum, bu gaz dokundu bana galiba" diyor..

Sokaklardakiler gençler olabilir, ama bütün şehir sadece 20 25 yaş arasındaki insanlardan oluşmuyor. 20 yaşındaki biri eczaneden 3 liralık gaz maskesi alıp bir şekilde tahammül edebilir yaşananlara, ama 70 yaşındaki birinde olay aynı değil işte..

Günlerce yaşamı zehir ettiler herkese. Toplu taşıma araçlarını kafalarına göre iptal edip, kafalarına göre yeniden çalıştırdılar.. Ulaşım araçlarına yaptıkları aklıma geldikçe, kendimi daha da sokaklara atasım geliyor. Çocuk oyuncağına çevrilmişti.

Ve bunu yazarken, akla karayı karıştırmıyorum. Toplumun her kesimi düşünüldüğünde olanlar kesinlikle belli.

Organik diye lanse ediliyor ama biberi sıkıp, tüplere, fişeklere doldurmuyorlar ki...
Sentetik bir sürü katkı var içinde.

Dilerim anneannecin atlatır rahatsızlık hissini çabucak atlatır , sağlıkla yaşar...

okycim olur böyle şeyler :) bizler hiç olmazsa yaptığımız hatada ısrar edip iftira atmaya devam etmiyoruz.

üstelik napıcaklardı??? bibergazında boğulmak üzereyken ve coplu polisler saldırırken camiye ayakkabılarını çıkartıp girecek değillerdi herhalde... böyle yapılmasını bekleyenlerin zekasından şüphe bile etmem.

Turkiye Cumhuriyetinde yasayip bu ulkenin vatandasi olanlarin Turkiye Cumhuriyeti vatandasiyim demesinin nesi sacma ki ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back