• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
cnn de alt yazı geçiyor şimdi son dakika olarak ''askerlik tanımı değiştiriliyor 35 maddelik tsk iç hizmet kanunu TBMM de'' diye yazıyor ...Bilgisi olan varmı içeriği hakkında?

Son düzenleme:
Anadolu Üniversitesi
$anadolu üni (2).jpg
Mersin Tıp Fakultesi
$mersin tıp.jpg
Kocaeli Üniversitesi İİBF
$kocaeli üni iibf.jpg
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi
$istanbul tıp.jpg
Ege Üniversitesi Felsefe
$ege felsefe.jpg

$BNKEI5BCQAA_ryI.jpg
Ankara Üniversitesi
$ankara üni.jpg
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
$ankara tıp.jpg
Anadolu Üniversitesi
$anadolu üni.png
Osman Gazi Üniversitesi Makine
$osmangazi makine.jpg
Çanakkale Üniversitesi
$comu_4.jpg
İstanbul Üniverstesi Sosyoloji
$1044336_485288324882957_1817567472_n.jpg
Ege Üniversitesi Sosyoloji
$ege sosyoloji.jpg

$BM-DF23CEAAB1dV.jpg
$BM1tdxWCYAAj8e8.jpg
$BM5fQyKCIAAVPrj.jpg

Son düzenleme:
PKK Cizre'de başkaldırı ilan etmiş!
Sözde asayiş birimlerinin, geçtiğimiz günlerde görüntüleri ortaya çıkan törenleri 15 günde bir yaptığı, PKK'nın başkaldırı ilan ettiği öğrenildi.
Güncelleme:27 Haziran 2013 13:30
PKK'nın asayiş birimlerinin Cizre'deki görüntüleri Türkiye gündemine oturdu. Son 3 aydır sokak eylemlerinin eksik olmadığı ilçede yaklaşık 20 gün önce serhildan (başkaldırı) ilan edilmişti.
Tek tip ve yüzleri puşi ile kapatılan PKK'nın sözde asayiş birimlerinin, benzeri törenleri 15 günde bir yaptığı öğrenildi. Çözüm süreciyle birlikte PKK'lıların Türkiye sınırlarını terk etmesi bölgede huzurlu bir ortam oluşturmuşken Cizre'de asayiş birimleri kurulması dikkat çekti. Yüzleri kapalı ve tek tip kıyafetleriyle dikkat çeken grubun PKK flamaları ve Öcalan fotoğraflarının altında yemin ederek yol kontrolü yaptığı ortaya çıktı.

Bugün'ün haberine göre, hava fişeklerin de atıldığı sözde diploma törenine akşam saatlerinde polisin müdahale ettiği ve grubun dağıtıldığı öğrenildi. Abdullah Öcalan'ın daha önce 'Öz savunma birlikleri kurulsun' şeklindeki açıklaması sonrası, PKK'nın Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) adlı bir asayiş birimi inşa ettiği belirlendi. 23 Haziran 2013 tarihinde oluşturulduğu belirlenen YDG-H, Cizre'de gençleri örgütleyerek yaptığı yemin töreni sonrası yol kontrolü yaparak vatandaşlara kimlik sordu. Yüzleri puşiyle kapatılan grup, amacını da "Kürdistan'da sömürgeci uygulamalardan halkımızı savunmak, Önder Apo'yu özgürleştirmek" olarak ilan etti.

Reklam
KADIN BİRİMİ DE VAR
Bölgede güvenlik güçlerinin hassas davranmasını fırsat bilen provokatörlerin Cizreli gençleri örgütsel çalışmalarda kullandıkları tespit edildi. Sözde asayiş birliklerinin 14-25 yaş arası gençlerden oluşturulması ise dikkat çekti. Gençlerin, 'kurulacak olan sözde Kürdistan'da asayiş görevlisi olacakları' şeklinde kandırılarak bir araya getirildiği öğrenildi. Haziran ayından itibaren Cizre başta olmak üzere Silopi ve Şırnak merkezde PKK'lı grubun sokak eylemleri başlatarak 'serhildan' kararı aldığı belirtildi. Serhildan ile beraber sözde asayiş biriminin kadın kolu olan Yurtsever Devrimci Genç Kadın Hareketi'nin (YDGK-H) de kurulduğu tespit edildi.

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Şırnak Valiliği, PKK'nın Cizre'de sözde asayiş birimi kurduğu yönünde haberlerin yayımlanması üzerine soruşturma başlattı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ''Cizre ilçemizde, 23 Haziran'da PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanmasına ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan görüntülerin niteliği ve olayla ilgili gerekli çalışmalar etkin bir şekilde başlatılmıştır. Normalleşme sürecini ve huzur ortamını bozmak amacıyla karanlık odaklarca yürütülen bu tür eylemlere yönelik mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir'' denildi.

BDP'li Demirtaş: Çözüm süreci devam edecek

BDP Genel Başkanı Demirtaş, Tunceli' deki köye saldırı olayıyla ilgili,"Bunların hiçbirisi çözüm sürecini engeleyemez. Çözüm süreci devam edecek. Tunceli' de ne yaşandığını bilmiyoruz. Kaldıki saldırıyı düzenleyenlerin PKK' lı olup olmadığını da bilmiyoruz. PKK nın dönüş yolunda zaman zaman böyle şeyler yaşanabilir" dedi.

Gezi Parkı eylemlerinde polis kurşunu ile hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün vurulduğu sırada yanında olan ve avukatı Kazım Bayraktar’a tanık olarak adını yazdıran Ş.İ’nin tutuklandığı, keşif yerinde dinlenen tanık M.C.T hakkında ise gözaltı kararı verildi.

Avukat Bayraktar, A.Ş’nin tahliyesine ise bugün öğleden sonra itiraz edeceğini bildirdi. Bayraktar, Hürriyet’e şu değerlendirmeyi yaptı:
“Keşif yerinde dinlenen bir tanığımıza tutuklama kararı çıktı. Ethem’in vurulduğunu gören ve bana adını telefonla bildiren diğer bir tanık ise tutuklandı. Olayı görenlerden oluşan tanık listemizi düzenliyoruz. Ama tanık olmalarını engellemek, korkutmak için bir tutuklama kampanyası başlatıldı. Katil zanlısı polis A.Ş tahliye edilirken, İçişleri, Emniyet Müdürlükleri’nin bu tutuklama kampanyası infial yaratıyor. Ethem’in vurulduğu sahneye tanık olan göstericiler tutuklama ve gözaltı tehdidi altındalar ve biz durum nedeniyle kaygılanıyoruz.”

obama kim ki... oda iradesi ile bisey yapamiyoru.. Konu derin burada konusulur mu bilmiyorum ama 500 yilllik düzen diye bir kitap var tavsiye eerim. Yazari tasvip edilmesede kitap derin arastirmalar sonucu kaynak beliritlerek olusturulmus.. Tavsiye ederim...

Canım Harun Yahyanın kitabı.

Harun Yahya

Harun yahya adiyla cikti ama hazirlayan kendisi degil.... kaynaklar dan derleme toplama bir kitap. zaten sanirim bir tek internetten bulabilirsin artikk.

Kitabım geldi kızlar çok teşekkür ederim. :46: :16:

ESKİ HALİ:
Askerlik: Türk vatanını, istiklal ve Cumhuriyetini korumak için harb sanatını öğrenmek ve yapmak mükellefiyetidir. Bu mükellefiyet özel kanunlarla vaz'olunur.

YENİ HALİ
Askerlik: Harp sanatını öğrenmek ve yapmak mükellefiyetidir.

fazla söze gerek yok sanırım..

Suriye'ye Asker mi gönderecek? :44:

Kızlar konuyla hiç alakası yok ama birşey sorucam, face, twitter gibi alanlarda sorun yaşıyor musunuz şu an? Ben ulaşamıyorum da :44:

Tunceli'nin Pülümür İlçesi Kırklar Köyü kırsalında bulunan krom maden ocağını basan silahlı bir grup şantiye binası ile 6 aracı yaktıktan sonra bazı işçileri yanlarına alarak kaçırdı.

Bir ırk,bir millet neden bu kadar önemli senin için? Bir Alman'ın,bir İngiliz'in ''ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım'' demesi ne kadar saçma ise bir Kürt'ün bir Ermeni'nin ''ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım'' cümlesini kurması bir o kadar saçmadır. Lütfen Akepe zihniyeti gibi şu faşist zihniyetinizi bırakın. En yakın olaya,Gezi eylemi vesilesi ile oluşan sivil itaatsizlik eylemine dönün yüzünüzü. Türkiye'nin daha refah bir ülke olabilmesi için Arap'ı da Kürt'ü de Türk'ü de Ermeni'si de sokaklara döküldü. Faşist bir ülkeden kurtulup,gerçekten demokratik,özgür,ferah,refsh bir ülke içindi bu sivil itaatsizlik eylemi.

Unutmayın,cinsiyet gibi ırk da kişinin kendi seçimi değildir. Faşizanca söylemleri bırakmalı bazı insanlar.

Gurbetçilerimizin yaşadıkları ülkelerin vatandaşlıklarını aldıklarını nereye koyuyorsun muzlupasta?
Gurbette doğan çocukları doğdukları ülkenin vatandaşlığını alırken, kendileri de çift vatandaşlık alıyorlar.
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Kürt, Alman, İngiliz olacaklar elbette. :72: :72: :72:

Asılsız haberdir.

Ethemin vurulma tarihi 1 haziran, bu videonun "yeni bir videoymuş gibi" önümüze sürüldüğü tarih ise 6 hazirandır.
Video 2010 yılına ait dolapdere pkk olayına ait videodur.
İftiranın daniskasıdır yani.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ölen insanlar sembolleştirilmeye çalışılıyor denilmiş.
İktidar kanadı kirli oyunlarını ölen insanlara iftira atarak döndürmeye devam ettikçe, daha çok sembolleşecek o insanlar.
Devrim şehidi olarak anılmaya devam edilecek.

Arzu Ceren O. dhkp-c ile bağlantılı çıkmış.
Yakalansın efendim o zaman. Niye yakalanmıyor? Teröre bir damla destek verdiyse verilsin cezası.
Polis efendiler kadın eylemcileri çırılçıplak soyarak arama yapacağına, işlerini yapsın.
Erkek arkadaşı dhkp-c nin eski tercümanıymış falan.

Direnişin kara yüzünün çıkması için beklenti içinde olanlar daha çok beklerler.
Evet daha çok iftira atılır, direnişçi halktan karalanmaya çalışılan daha çok insan olur.
Ama döndürülen hiç bir oyun, atılan hiç bir iftira sorumluların kara yüzünü AKlamaya yetmez.

Gerçeklik payı var mı yok mu elbette aydınlatıcı bir açıklama gelecektir ilgili birimlerden . Öyle senin benim , zoomlayarak bakıp , aaa oymuş ya da değilmiş demesiyle pek anlaşılacak gibi değil.

O değil de ablacım , şu videoyu baştan sona izleyince . Vah diyorum vah vah . Şu sokaklarının haline bak , şu anarşiye bak . Herkes kendi adaletini sokakta arar olmuş , ama sor bakalım hepsi aynı idea nın peşinde mi ?
YOK.

Ausencia muhakkak iyi niyetliler var.Özellikle yardıma ihtiyacı olanlara yardım edenleri takdirle karşılıyorum.Ama okadar çok provakasyon,yalan haber varki.Olaylar malesef bu aşamada artık iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back