Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ethem sarısülüğün elindeki ak-47'dir, asker piyade tüfeği değil.
Eki Görüntüle 743499
tsk bu tüfeği kullanmaz nöbette.
Askerde kot pantolon ve tişörtle nöbet tutulmaz.
Askerde kot pantolon ve tişörtle nöbet tutulmaz.
Askerde sakal bıyıkla nöbette tutulmaz.
Sivil giyimli asker olmaz, kot pantolonla nöbet tutulmaz lakin bu rahmetlinin bir örgüt üyesi olduğunu da ispatlamaz, hadi diyelim ki dhkp-c üyesi, vurulurken sağında solunda örgüt üyesi olduğuna dair işaret mi varmış? Tut ki var ölmesi gerekmezdi, tutuklanıp yargılanırdı.
Dağdaki genci kazanmaya çalışıyorsak tüm gençleri kazanmaya çalışmalıyız.
Herşeyi anlıyorum, anlamaya çalışıyorum, eylemlere provokasyon karıştığını, taşkınlıklar olduğunu, polisin orantısız güç kullandığını, bu krizin iyi yönetilemediğini, yer yer eylemin amacından saptığını hatta ve hatta dış güçlerin eyleme karışmış olabileceğini vs vs ama ölen gençlerin, yaralanan insanların, gözlerinden olan vatandaşların sorumluları adalet önünde hesap vermeli dendiğinde gösterilen tepkiyi anlamıyorum.
Polis teşkilatının tümüne mal edilmesine bende karşıyım ama ölen vatandaşlar kendi kendine ölmedi, sorumluları var, o sorumlular yargılanmalı ve bence teşkilatın atacağı en güzel adım özür dilemek, en azından ölenlerin ailelerine bir başsağlığı dilemeleri insanların oluşan önyargılarını bir nebze olsun değiştirir.
Ethem Sarısülük tartışılırken ölen diğer insanlar göz ardı ediliyor, sorumlular kimler, bu insanlar niye öldü? Ya gözlerinden olanlar?
Belki olaylarla hiç ilgisi olmayanlarda zarar gördü. Belki bende oradan geçen bir vatandaş olarak ölebilirdim, gözümü kaybedebilirdim.
Ben olaya 2 yönlü bakıcam.dhkp-c üyesi olması Ethem Sarsülük ün ölümünü haklı kılmaz.Mune nin dediği gibi bu ordan geçen bir vatandaşda olabilirdi.Ancak bu şeilde ölmesi onun dhkp-c üyesi olduğu gerçeğini de değiştirmez. Örgüt üyesi olup olmadığını tabiki biz bilemeyiz,Yazılanlar bu yönde.Eğer gerçek değilse ailesi gerekli yerlere başvurup hakkını aramalı
efsaa, kardeşime sordum, çarşı iznine çıkarken hatıra fotoğrafı çektiriyorlar askerler olabilir dedi.
ama bıyık ve sakalı çözemedik
yine de her gördüğümüz fotoğrfa inanmayalım. belki bir açıklama gelir bakalım....
Ölen birinin şu örgüte bu örgüte üye olduğu söyleniyor ya (araştırıyorum son bir kaç güne ait bilgi geliyor önüme)
Şimdi bunu kanıtlayınca son günlerde yaşanılanlar normelleşiyor mu?
İnsanları hedef alan biber gazını masumluyor mu?
Ya da köşeler de bulduklarına ver copu,ver çivili sopayı, ver tekmeyi normalleştiriyor mu?
Bir çok insan normal hayatına devam ederken yediği gazı, şiddeti normalleştiriyor mu?
Ve Ethem`i vuran polisin ateş etmeden önce böyle bir örgüte üye olduğunu biliyormuş da vurmuş?
Diyelim ki Ethem haketti(!) yasadışı örgüt üyesiymiş, peki polis bunu bilerek mi ateş etmiş de şimdi şu örgütteymiş diyoruz.
Peki Abdullah Cömert yada Mehmet Ayvalıtaş hangi örtüttenmiş?
Bunu da bilseydik de birilerine hak verseydik.
Onca tek gözünü kaybedenler, yoğun bakımda olanlar hangi örgüttenmiş bunu da açıklayın da ben de rahat edeyim.
Sivil giyimli asker olmaz, kot pantolonla nöbet tutulmaz lakin bu rahmetlinin bir örgüt üyesi olduğunu da ispatlamaz, hadi diyelim ki dhkp-c üyesi, vurulurken sağında solunda örgüt üyesi olduğuna dair işaret mi varmış? Tut ki var ölmesi gerekmezdi, tutuklanıp yargılanırdı.
Dağdaki genci kazanmaya çalışıyorsak tüm gençleri kazanmaya çalışmalıyız.
Herşeyi anlıyorum, anlamaya çalışıyorum, eylemlere provokasyon karıştığını, taşkınlıklar olduğunu, polisin orantısız güç kullandığını, bu krizin iyi yönetilemediğini, yer yer eylemin amacından saptığını hatta ve hatta dış güçlerin eyleme karışmış olabileceğini vs vs ama ölen gençlerin, yaralanan insanların, gözlerinden olan vatandaşların sorumluları adalet önünde hesap vermeli dendiğinde gösterilen tepkiyi anlamıyorum.
Polis teşkilatının tümüne mal edilmesine bende karşıyım ama ölen vatandaşlar kendi kendine ölmedi, sorumluları var, o sorumlular yargılanmalı ve bence teşkilatın atacağı en güzel adım özür dilemek, en azından ölenlerin ailelerine bir başsağlığı dilemeleri insanların oluşan önyargılarını bir nebze olsun değiştirir.
Ethem Sarısülük tartışılırken ölen diğer insanlar göz ardı ediliyor, sorumlular kimler, bu insanlar niye öldü? Ya gözlerinden olanlar?
Belki olaylarla hiç ilgisi olmayanlarda zarar gördü. Belki bende oradan geçen bir vatandaş olarak ölebilirdim, gözümü kaybedebilirdim.
canım bazılarımıza göre geçmeseymiş olur yada kurunun yanında yaşta yanar derler. okuduğumdan çıkardığım bu bazı mesajlardan. bakalım o geçen eşleri,babaları ,kardeşleri olsa ee polis napsaydı derlermi. ,Günaydın diyemiyorum.
Taksim olaylarında evine gitmek için bölgeden geçmeye çalışan bir vatandaşımızı 5 polis çevirerek öldüresiye dövmüşler.
Sonuç: Adam sol gözünü kaybetti, hastanelik olduğunu hiç dile getirmiyorum.
Vahşetin görüntüleri de var tabi, 5 polis ayrı ayrı yerlerde sürükleyip çekiştiriyorlar adamı !
Söyleyin şimdi, o adamın günahını kim verebilecek ?