• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eki Görüntüle 743488
ethem sarısülük'ün dhkp-c terörist kampındaki fotoğrafı.

Şu ''kin'' dolu paylaşımlarınızı gördükçe kahroluyorum. Yazık,günah. Ethem kardeşimiz ÜLKESİ için,şu anki ve gelecekte doğacak olan çocuklar için bizim gibi,diğer insanlar gibi çıkmış sokağa,direnmeye... Ve maalesef kin dolu Ahmet Şahbaz'ın kurşunu yüzünden ölmüş,siz hala arkasından kin dolu paylaşımlarınıza devam ediyorsunuz. Hadi diyelim dhkp-c'den,hadi bunu ispatladınız,bu neyi değiştirecek arkadaşlar,söyler misiniz? Kendi adıma soruyorum,herhangi bir örgüte ya da siyasi partiye bağlı değilim,orada Ahmet Şahbaz tarafından öldürülen ben de olabilirdim,benim arkamdan ne diyecektiniz? Bazı geri kafalılar gibi ''kızın orda ne işi var?'' mı diyecektiniz? Asıl sormanız gereken ''sivil itaatsizlik'' eyleminde katil polisin orada ne işi var?''

Lütfen dogmatik bilgilerle (şu örgütten,aaa o öldürülen teröristmiş iyi ki ölmüş vatan haini,onun orda ne işi vardı) bu gibi soruları sormayı,bu gibi cümleler kurmayı bırakın.

Polis sokakta bir vatandaşı darp ediyor , yerlerde sürüklüyor ise bu suçtur.

Örneği genişletsek bu adamın polise hakaret ettiğini varsaysak bile bu polisin suçudur . Görüntüler var ise , bu polisler hakkında soruşturma açılmalıdır.

Bu başlık altında zaman zaman akla kara , sapla saman , elma ile armut ısrarla neden birmiş gibi gösterilme çabasında bende buna anlam veremiyorum , okuduklarımından bunu anlıyor ama anlam veremiyorum.

canım bazılarımıza göre geçmeseymiş olur yada kurunun yanında yaşta yanar derler. okuduğumdan çıkardığım bu bazı mesajlardan. bakalım o geçen eşleri,babaları ,kardeşleri olsa ee polis napsaydı derlermi. ,
hiiç sanmıyorum:ssz:

Derler, bu kadar savunmanın ardından demeleri lazım. Bir ana baba evladı yerlerde sürüklenerek darp edilirken, çeşitli uzuvlarını kaybederken "oh iyi olmuş" diyen bir zihniyetin, Aynı şey kendi yakınlarının başına geldiği zaman da demesi lazım. Demeliler oky'm anladın mı demeleri lazım, bu kadar vicdan dışı bir muhasebeleri var ise kendileri için de öyle olmalılar !

Andımız birilerine neden bu kadar batıyor? Türküm demek, ne mutlu türküm diyene diye bağırmak neden hata olarak görülüyor?

bn öğretmenim ve TÜRK ÜM bunu belirteyim öncelikle...görev yaptığım okulda kürt köylerinden öğrenciler de var yarıya yarıya türk- kürt kökenli öğrenci profilimiz var ve her gün andımız okunurken benim içim bu tuhaf oluyor onlara zorla türküm ne mutlu türküm diyene deditmek bi anda tersini düşünüyorum acaba ben onların yerinde olsaydım ve bana zorla mecburen kürdüm ne mutlu kürdüm diyene ve varlığım kürt millitine armagan olsun demek zorunda kalsaydım ne hissedirdim ama türküm neden kürtüm diyeyim değil mi???? neden türklüğüm konuşulmuyor derdim herhalde....batmak değil bu kökenime saygısızlık...çünkü ne sen ne ben ne baskası ırkımızı kökenimizi seçemiyoruz bende türk değilde kürt olarak dünyaya gelebilirdim değil mi?

ve konu ile alakasız ama okuldaki bi öğretmenimiz kürt öğrencilere o kadar kötü muamele ediyordu ki sizin dilinize sı...ım sizin kökünüz kurusun vs ki bu davranış ne kadar doğru onları dışlamakla ne kazandık bunu o öğretmenle konuştuğumda banada sende kürtsün yoksa gibi bi lafla karşılaştım ve bütün yıl boyunca benimle konuşmadı :9: sizce bu insanlık mı ???

Eki Görüntüle 743488
ethem sarısülük'ün dhkp-c terörist kampındaki fotoğrafı.

Bu fotografi buraya koyma amaciniz nedir? Ethem'I olduren polisi aklamak mi? Bize bu resimle ne anlatmak istiyorsunuz? Orada dhkp c ile ilgili hicbi sey yokken polis bir kisiyi oldurdu. Olen dhkp c liymis zaten uzulmeyin mi demek istiyorsunuz? Yoksa olenin dhkp cli oldugunu bildigi icin mi oldurdu kahraman polisimiz ?
Sanki bi catisma vardi da Ethemi polis terorist diyerek oldurdu.

O polis katildir vicdansizdir yalancidir. Ama sizin yaptiginiz paylasimlari gordukce vicdan konusunda katil polisten asagi kalir yaniniz yok. Yaziklar olsun.

Derler, bu kadar savunmanın ardından demeleri lazım. Bir ana baba evladı yerlerde sürüklenerek darp edilirken, çeşitli uzuvlarını kaybederken "oh iyi olmuş" diyen bir zihniyetin, Aynı şey kendi yakınlarının başına geldiği zaman da demesi lazım. Demeliler oky'm anladın mı demeleri lazım, bu kadar vicdan dışı bir muhasebeleri var ise kendileri için de öyle olmalılar !

Hakim Ethem davasi icin vicdanim rahat demis ya.. Milyonlar bir araya gelse kararim etkilenmez de demis. Olaydan haberi olmayanlar, videoyu izlememis, kendi görüslerini olusturmamis olanlar da simdi cikip "hakim vicdanim rahat demis" daha ne desin? demeye baslarlar.

Polis sokakta bir vatandaşı darp ediyor , yerlerde sürüklüyor ise bu suçtur.

Örneği genişletsek bu adamın polise hakaret ettiğini varsaysak bile bu polisin suçudur . Görüntüler var ise , bu polisler hakkında soruşturma açılmalıdır.

Bu başlık altında zaman zaman akla kara , sapla saman , elma ile armut ısrarla neden birmiş gibi gösterilme çabasında bende buna anlam veremiyorum , okuduklarımından bunu anlıyor ama anlam veremiyorum.

Ausencia... Neden sadece polis mevzu olduğunda akla kara, sapla saman isyanı???
Polis provakatörleri nasıl seçsin o hengamede diyorsun ya, ben nereden seçeyim
bir sürü hukuksuz uygulama yapan polisin içinde iyisini???

Dün ya da daha önceki gün, Ayşe Arman bir röportaj yapmıştı. Babası yoldan geçerken
gazdan etkilenen, ulaşım araçları durdurulduğu için yürüyerek eve ulaşmaya çalışan bir
kız vermişti röportajı. Bu yaşadıkları kalp krizini tetiklemişti... Şimdi o kız akla karayı
o acı içinde nasıl ayırır??

Polisin korkuyla ölümüne yol açtığı biri var ortada, meşru müdafaa bile olabilir ama
ifadesinde 'yalan' olduğu görüntülerle ispatlanan biri için tutuksuz yargılama yolu
seçildi. Merhumu simge yapma çabasına!!! bu da destek olmadı mı??

Kitle davranışını nizami ölçülerde görme isteğini de ben anlayamıyorum. Dertleri
var, dile getiriyorlar. Tek sıra halinde meydana inen, dert ifade eden bir güruh
hayal ediliyor galiba...

Dilekçelerle, elektronik postalarla, imza kampanyaları ile ben ulaşmaya çalıştım
daha önce iktidar veya muhalefet yetkililerine ama her yer kapı duvar... Tek
yolum protesto hakkımı kullanmak, onu da sabote edenler yüzünden elimden
alıp, illegal bir iş yapıyormuşum gibi sürekli vurgulayıp beni dinlemeye yanaşmayanların
inisiyatifine bırakırsam, sadece sandıkta 1 oy temsili ile ne yapabilirim??? Sendikalaşmam
mümkün olmuyor, çünkü sendikalaşmaya kriter getirildi. Dernek faaliyetim ciddiye
alınmadı şimdiye kadar, bir defa bile. Kendimi temsil için vekil mi olmalıyım ??

Bu fotografi buraya koyma amaciniz nedir? Ethem'I olduren polisi aklamak mi? Bize bu resimle ne anlatmak istiyorsunuz? Orada dhkp c ile ilgili hicbi sey yokken polis bir kisiyi oldurdu. Olen dhkp c liymis zaten uzulmeyin mi demek istiyorsunuz? Yoksa olenin dhkp cli oldugunu bildigi icin mi oldurdu kahraman polisimiz ?
Sanki bi catisma vardi da Ethemi polis terorist diyerek oldurdu.

O polis katildir vicdansizdir yalancidir. Ama sizin yaptiginiz paylasimlari gordukce vicdan konusunda katil polisten asagi kalir yaniniz yok. Yaziklar olsun.

Lütfen soulfly_eu olaylari carptiriyorsun, görmedin mi videoda Ethem`in elinde ve icinde bulundugu grubun ellerinde kalasnikof silah vardi. Ellerindeki bayraklarin üzerinde de dhkp-c yaziyordu. Hatta tam tetige basmislardi, polisi öldüreceklerdi ki polis erken davrandi. :16::16::16:

Sonra hakim de kararini acikladi: "vicdanim rahat"

Dün ya da daha önceki gün, Ayşe Arman bir röportaj yapmıştı. Babası yoldan geçerken
gazdan etkilenen, ulaşım araçları durdurulduğu için yürüyerek eve ulaşmaya çalışan bir
kız vermişti röportajı. Bu yaşadıkları kalp krizini tetiklemişti... Şimdi o kız akla karayı

Polisin korkuyla ölümüne yol açtığı biri var ortada, meşru müdafaa bile olabilir ama
ifadesinde 'yalan' olduğu görüntülerle ispatlanan biri için tutuksuz yargılama yolu

Kitle davranışını nizami ölçülerde görme isteğini de ben anlayamıyorum. Dertleri
var, dile getiriyorlar. Tek sıra halinde meydana inen, dert ifade eden bir güruh
hayal ediliyor galiba...

Dilekçelerle, elektronik postalarla, imza kampanyaları ile ben ulaşmaya çalıştım
alıp, illegal bir iş yapıyormuşum gibi sürekli vurgulayıp beni dinlemeye yanaşmayanların
inisiyatifine bırakırsam, sadece sandıkta 1 oy temsili ile ne yapabilirim??? Sendikalaşmam
mümkün olmuyor, çünkü sendikalaşmaya kriter getirildi. Dernek faaliyetim ciddiye
alınmadı şimdiye kadar, bir defa bile. Kendimi temsil için vekil mi olmalıyım ??

Yelkenimmmmm :)
:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

$tutuklu233.jpg

İzmir'de, Taksim Gezi Parkı eylemlerini bahane ederek halkı galeyana getirdikleri, provokatörlük yaptıkları, kamu ve özel sektöre ait araç ve binalara zarar verdikleri, polise saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişiden 11'i tutuklandı. 2 kişi ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan zanlılar, sorgularının ardından terör örgütü üyeliği, kamu malına zarar vermek, halkı galeyana getirmek, işyerlerine zarar verme, polise mukavamet, yolu trafiğe kapatmak, kamu düzenini bozmak suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadeleri alınan 13 kişiden 2'si serbest bırakılırken, 11 kişi ise tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkan 11 kişi tutuklanarak ceza evine gönderildi.

İzmir'de, Gezi Parkı ile ilgili yapılan yasadışı eylemlerle ilgili ikinci dalga operasyonunda, MLKP terör örgütü üyesi oldukları ileri sürülen bir sendikanın İzmir Şube Başkanı S.K., Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri G.T., M.P., S.B., S.Ü.'nun da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı. Poliste önceden kaydı bulunan bazı zanlıların, kentteki olaylarda MLKP adına provokatörlük yaptığı, G.T.'nin de üniversitelerdeki olayları organize ettiği iddia edilmişti. Operasyonun terör örgütleri MLKP, Komünist Parti Yolu ve TKEP-L üyelerine yönelik yapıldığı bildirilmişti.

Son düzenleme:
Ethemi vuran polis de çok genç çok tecrübesiz :ssz: panikle koşuşu gözümün önünde ,yazık bence 2.gencin de hayatı karardı :ssz: ayrıca polisin adının resminin sayfa sayfa paylaşılıp hedef gösterilmesini hoş karşılamıyorum :ssz: k.k.dan bahsetmiyorum face de linç girişimi var

ve bu olayların bu raddeye gelmesinin tek sorumlusu başbakanım

Son düzenleme:

hayal ediliyor galiba...

Polisi senin seçme şansın elbette epey zayıf .
Bu görüntülere yansıdığında , ceza sistemi devreye girer ancak .O hengamede bir dolu kötü niyetli kişi şimdi elini kolunu salladığı gibi , nefretle hareket etmiş poliste delil yoksa arada kaynadı gitti olacak en kaba tabirle.
Ama mesela , otoparktaki polisler , bu sabah paylaşılan haberi henüz bulup izleyemedim ama 5 polisin bir adamın gözünü çıkarması mesela , bunlar hep ceza alacak durumlar.
Meydanlardaki örgüt mensupları da yavaş yavaş deşifre oluyor .
Dediğim gibi bu süreçte yaptığı yanına kar kalacak taraflarda olacak , malum 3-5 kişiden değil göz gözü görmeyen bir kalabalık ve buna olan müdahaleden bahsediyoruz.

Gezi parkı ruhunuz ve hakkınızın aranması olgusu çok başka bir şey gülenyelken , bunu sloganlar eşliğinde milli mücadele dönemi havasında , vatanı kurtarmaya geldik nidaları ile görev edinmek çok başka bir şey.
Eylem , grev ,protesto hakkı kimsenin elinden alınmış değil , yasal sınırlar içerisinde ;ben bugüne kadar yaptığım mücadelenin hiç birine cevap alamadım hukuki olarak , sendikalaşamıyorum da ; o sebeble protestodayım demekle sokakların bu eylem sürecindeki hali kıyaslamaz bir farkta.

Arkadaşım bak bir önceki mesajımda bir şey yazdım , tabloya bütünü ile bakabilmek gerek .Herkes adım attığı m2 den ibaret sayıyor eylemi.Bugün parklarda forumlar kurulmuş , fikir alışverişi yapılıyor burada . Ne kadar yasal bilmiyorum o sebeble müdahale boyutuna yorum yapacak bilgim yok .Ama o parkta bilgi paylaşımında olanlar sanmasınlar ki , herşey o parktaki gibi nizam içinde.

Ben buraya zaman zaman sivrilen ama asla hakaret içermeyen yorumlarımla mesajlar yazdım hep. Kendi gözümden gördüklerimi eleştirdim . Benim için polisin büyük bir çoğunluğu sadece görevini yapmıştır , eylemcinin de az bir kısmı sadece protestosunu hakaret içermeden yapmayı başarabilmiştir.Hükümet kanadı ise ; yine bana göre olayı baştan analiz edememiş , devamında bunun eksikliği ile beraber doğru hamleleri ve yanlış söylemlerini birbirine karıştırmıştır.

Bunlar benim görüşüm , inan bana ; ezberden değil hiçbirisi , gün içinde sayısız video , paylaşım takibi , her türlü yanlı yansız yayın organı takibi , gezi parkı eylemine destek veren dostlarımla sürekli fikir alışverişi içindeyim.Ama ben böyel görüp böyle yorumluyorum , başkalarının Allahım yaa bunu nasıl böyle yorumlar dediği bir çok mesaja kayıtsız kalıyorum , güzel bir dille konuşacağına inandıklarımla karşılıklı yazışıyorum zaman zaman .

Bana son günlerdi sürekli , ausencia neden ? diye başlayan mesajlar yazılmaya başladı . Uzun oldu ama açıklaması bu . Benim bu başlık altındaki yerim bu .

Son düzenleme:
Ethemi vuran polis de çok genç çok tecrübesiz :ssz: panikle koşuşu gözümün önünde ,yazık bence 2.gencin de hayat karardı :ssz: ayrıca polisin adının resminin sayfa sayfa paylaşılıp hedef gösterilmesini hoş karşılamıyorum :ssz: k.k.dan bahsetmiyorum face de linç girişimi var

özellikle deşifre ediliyor polis linç edilirse o zaman haklı çıkacak birileri bunun peşindeler...
resmen hedef gösteriliyor polis...hani benim polisim diyenler nerde korusun polisini resmen alenen her şekilde hedef olarak sunuluyor.

bu konuya girmeyeyim aman okumayayım diyorum yine yapamıyorum :47: sussam olmuyor konuşsam yine olmuyor olan benim sinirlerime oluyor ...dua etmekten baska da birsey yapamıyorum artık...

rabbim kötü niyetli insanlara fırsat versin devletimizi vatanımızı millitimizi evlatlarımızı korusun gözleri kalbileri vicdanları kör va dar olan vatandaşlarımıza en kısa zamanda gerçekleri kendi hatalarını göstersin...amin:43:

Öldürülen bu insanın terörist olduğunu kanıtlamaya çalışacağınıza, cizrede pkk tarafından kurulan polis teşkilatına çevirin gözlerinizi.
Teröristle masaya oturan iktidarın neden bu konuda suspus olduğunu sorgulayın!

Güya çözüm sürecinde silah bırakıp vatanı terkeden pislik sürüsünün ikiyaka dağlarında komutanlarımızı taşıyan helikoptere neden ateş açtıklarını açıklayın ? Ateş ırak tarafından değil, topraklarımız içinden edildi ??????????????

Ethemi vuran polis de çok genç çok tecrübesiz :ssz: panikle koşuşu gözümün önünde ,yazık bence 2.gencin de hayatı karardı :ssz: ayrıca polisin adının resminin sayfa sayfa paylaşılıp hedef gösterilmesini hoş karşılamıyorum :ssz: k.k.dan bahsetmiyorum face de linç girişimi var

en doğru tespit...filler ve çimen olayı, filler tepişirken olan zavallı güzelim çimenlere oldu...

yine söylüyorum şu brezilyada yaşanan olayları azıcık takip edin milyonlar döküldü belki sokaklara...ve başbakanın açıklamamalarıyla sakinleşti ama yok bizim liderler oturdukları kaf dağından ellerinde birer körük...hayır niye kimse bunu sormaz sorgulamaz...

olayları bu seviyeye getirmeyecek tek kişi başbakandı oysa o hala tırmandırmaya devam ediyor ben bundan nemalandığını düşünüyorum..

bu sırada bunlarla uğraşırken meclisten öyle bir petrol yasası geçti ki modern kapitülasyon...

altında üstünde hiçbişey yok dış mihrak yok örgüt yok...gezi parkı sakinken başbakanın yapacağı çocuklar gelin konuşalım demekti, anlatsaydı topçu kışlası ısrarını neden yapılmasını istediklerini (hala adamakıllı anlatamıyor ya onda da pis bi rant var emin olun kim bilir kimlere peşkeş çektiler ne trilyonlar dönüyor) olaylar tırmandı artık sabrı taşmış halkın yanında olayları fırsat bilen gruplar ortaya çıktı şimdi olaylar sadece buymuş gibi lanse ediliyor...

öyle ordan burdan resim bilmem ne paylaşarak hiçbişey ispat edemezsiniz ... orda mıydınız ethem gündüzle kaç gününüzü geçirdiniz ne olduğunu biliyorsunuz...günahtır be belki de sahte bir sürü resim yazı vsvs dolaşıyor ortalıkta ....

Güya çözüm sürecinde silah bırakıp vatanı terkeden pislik sürüsünün ikiyaka dağlarında komutanlarımızı taşıyan helikoptere neden ateş açtıklarını açıklayın ? Ateş ırak tarafından değil, topraklarımız içinden edildi ??????????????

yaaa işte açıklanamaz kimse açıklayamaz...tuncelideki kaçırma olayını açıklayın bayram yaptınız aha da gidiyorlar terör bitti diye...

yaaa işte açıklanamaz kimse açıklayamaz...tuncelideki kaçırma olayını açıklayın bayram yaptınız aha da gidiyorlar terör bitti diye...

Bize bunu yaşatanlara bir türk evladı olarak hakkımı kesinlikle helal etmiyorum. Kurban olduğum rabbim yaşadıklarımızı fersah fersah çıkarsın bu duruma düşmemize destek çıkanlardan. Hani usul usul çekileceklerdi ? Silahlanacaklar, eğitim alacaklar, daha büyük eylemlerle dönecekler. Adım gibi eminim. Adım gibi... Bu süreç onlara zaman, eleman, yapılanma ve lojistik desteği sunacak...Sadece.......................

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back