Bir de karalamak yerine isin bu güzel yanlarini görseler ya. Mitinglerinde camide icki ictiler yerine, sokak cocuklarina yardim ettiler, tinerciye destek oldular, cocuklar icin atölye kurdular, kütüphane olusturdular. Karni ac olanlar doydu, tok olanlar yemek tasidi deseler ya. Yok ama demezler; elestirmek, camur atmak, iftira atmak varken neden bahsetsinler güzelliklerden?
başka türlü yapamazlar onlarla besleniyorlar çünkü...yazıktır yahu insanlar canlarıyla uğraşıyorlar, cami müezzini hala ısrarla camide içki içilmedi diyor ... o kadar pisliğe bulanmışlar ki ...
ama böyle gitmez öyle güzel bir nesil gelmiş ki arkamızdan.. apolitik ama dibine kadar fikir dolu, dibine kadar hümanist, zeki, ne istediğini bilen...hiçbir ideolojiye körü körüne bağlanmayan, sadece hak, adalet, kardeşlik isteyen, kimseyi hiç bir fikiri düşman görmeyen...bu gençler elbet büyüyecek herşeye rağmen bunu düşünmek bile mutlu edebiliyor insanı...
ben çok umutsuz değilim...daha da kötü olsun diyorum bazen, daha da kötü olsun ki insanlar gerçek yüzlerini görebilsin...
nasıl bir intikammış bu yahu..ne çok dokunmuş cumhuriyet birilerine...milli mücadele döneminde ingilizle onunla bununla işbirliği yapan kürt, memleketi içten içe çürüten cemaat, tarikat, şeyh molla bir olmuş zevkle cumhuriyetten intikam alıyor...ama yedirmezler...
bu arada amma pamuk ipliğine bağlıymış ülkem ekonomisi....
brezilya içinde yazdınız çizdiniz, adamlara da dış mihrak masalını yazdınız, bakın ne oldu başbakan çıkıp "gençlerle gurur duyuyorum" dedi, polisi müdahaleyi reddetti,
unutmayınız olaylar hiç bir taşkınlığı olmayan insanların üzerine tazkiyli su ve gaz bombası ile saldırmasıyla patlak verdi...bunlar bi kenara bırakıldı yalnızca "vandallar ( dillere dolanan yeni kelime bundan sonra anlamını bile bilmeden kullanan tonla insan olacak) provakatörler, kışkırtıcılar" lisanıyla konuşuluyor şimdi ( pek de şaşırtıcı değil, çok kışkırtıcı ama görebilen sen ben) ...olayların bu boyuta gelmesine sebep tek bir kişidir...
ben de çoook uzun, bazen dağınık (şimdi olduğu gibi) yazarım, çok da yazasım var aslında ama..................